Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• aynı mesaj olmuş bir altta
    En son inadina61_08 tarafından düzenlendi; 19.01.2014, 13:54.

Yorum

• UEFA; TFF'ye CAS'ın verdiği kararlardan sonra yeniden yargılama yapılması ve f.bahçe'nin küme düşürülmesini istedi. NTV SPOR *

şeklinde bir haber var izlemedim izleyen varsa doğrulayabilirmi?

Yorum

• Mesajım 2 kere gitmiş.Yönetici arkadaşlarımız düzeltirse sevinirim.

Yorum

• Örgütten dinlendi
          Şike davası sanıklarının cezalarını Yargıtay'ın onamasının yankıları sürüyor. Sanıkların, "14 Nisan 2011'e kadar şike ve teşvik suçlarından telefon dinlenemezdi" savunmasıyla yeniden yargılanma beklentileri, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nden döndü

YARGITAY 5'nci Ceza Dairesi, soruşturma makamlarının şike soruşturması sırasında sanıkların iddialarına karşı, "Dinleme ve teknik takip kararları, şike ve teşvik primi nedeniyle verilmedi, örgüt nedeniyle verildi" savunmasını yaptı. "Yeniden yargılama" tartışmaları başladıktan sonra Şike ve teşvik davası sanıkları, Yargıtay'a başvurarak, "Sporda Şiddet Yasası'nın yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011'e kadar şike ve teşvik primi suçlarından telefon dinleme ve teknik takip kararı alınamazdı. Oysa telefonlarımız dinlendi ve bunlar mahkumiyetimize delil oldu. Kaldı ki 14 Nisan 2011'den önce 'şike' ve 'teşvik primi' diye bir suç da kanunlarda yoktu" diye itiraz ettiler.

DEVAMINDA "Kanunda olmayan bir suçu işlemek için örgüt de kurulamaz" iddiasında bulunulmuştu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi ise soruşturmanın 'suç işlemek için örgüt kurmak'tan başlatıldığını ve telefon dinleme ile teknik takip kararlarının bu suç nedeniyle alındığını belirterek şu açıklamayı yaptı: Suçlardan birisi için (örgüt) alınan kararın, bir diğer suç için de geçerli olabileceği gibi, suç vasfı değişikliği (suçun şike ve teşvik primine dönüşmesi) nedeniyle birbirine kolayca dönüşebilen suçlar yönüyle elde edilen verilerin delil olarak kullanılmasında ulusal makamların iyi niyetli oldukları sonucuna varıldı.

"14 Nisan 2011'den önce de bu kişiler, hukuka uygun, geçerli ve muteber bir amaç için bir araya gelmemişlerdi" denilen açıklamada, sanıkların Nisan 2011'den sonra da şike suçunu işlemeye devam ettikleri belirtildi. Daire, kararını şu görüşlerle savundu: Sonradan suçun niteliğinin değişmesi delillerin değerlendirme dışında tutulmasını gerektirmez. Mahkemeden dinleme kararlarının alınmış olması nedenleriyle kanuna karşı hile yoluna başvurulmamıştır. Bu nedenle elde edilen delillerinin hukuka aykırı olmadığının
          kabulü gerekir.
          Hayattaki Firtinalar Hernereye Atarsa Atsin Beni , Ben SANA Bir yol bulurum.....

Yorum

• ibrahim seten köpeği fenerden kupa alınsa bile trabzona verilmez trabzonlular ümitlenmesin demiş
            Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• "Ama biz $ikeyi kimlerle yaptikta Fenerbahceyi sucluyorsunuz"

CEVAP:

T.C.
              YARGITAY
              5. Ceza Dairesi
              TÜRK MİLLETİ ADINA
              Y A R G I T A Y İ L A M I
              Esas No : 2013/16791
              Karar No : 2014/516
              Tebliğname No: 5 – 2013/359766

Şike ve teşvik primi eylemleri için genellikle kaleci ve forvet pozisyonundaoynayan futbolcuların seçildiği, kimi zaman ise teknik direktör ve kulüp yöneticileri ile bağlantının sağlandığı, rakip takım futbolcularından Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, İskender Alın, Ümit Karan, Sezer Öztürk, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Serdar Kulbilge, Mahmut Boz, Murat Şahin ve Emmanuel Emenike gibi futbolcularla bağlantıya geçilerek şike veya teşvik primi anlaşmalarının sağlandığı ya da oyuncunun kabul etmemesi nedeniyle şike veya teşvik primi suçlarına teşebbüs edildiği,

Yargitay onadi, bu oyuncularin $ike yapmamis olmasinda dahi, Federasyona haber etmemeleri nedeniyle bile lisanslarin yirtilmasina sebebtir. Hatirlarsiniz UEFA kendilerine sike icin temasa gecen sahislari belirtmedigi icin iki Avrupa hakemini ömür boyu men etmisti.

08/05/2011 günü oynanan Kardemir Karabükspor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında şike yapmak suçundan sanık Erdem Konyar hakkında verilen beraat hükmüne yönelik temyiz itirazlarının incelenmesinde;

...sanığın, dava konusu müsabakada temsilcisi bulunduğu Kardemir Karabükspor futbolcusu Emenıke'nin Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında oynamaması ya da oynadığı takdirde kötü futbol oynaması hususunda Fenerbahçe A.Ş. Spor Kulübü Başkanı ve örgüt lideri olan sanık Aziz Yıldırım'ın bilgisi ve isteği dahilinde Kulüp yöneticisi Mehmet Şekip Mosturoğlu'nun talimatı ile aynı zamanda akrabası da olan sanık Sami Dinç tarafından kendisine bildirilen şike teklifini futbolcuya ilettiği, ancak futbolcunun bu teklifi kabul ettiğine dair dosya kapsamında her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı bir delilin bulunmadığı nazara alınıp, söz konusu müsabakada şikeye teşebbüs suçundan cezalandırılması gerektiği halde, yanılgılı değerlendirme sonucu yazılı şekilde hakkında atılı suçtan beraat kararı verilmesi,…

Yargitay, 16. Agir Ceza Mahkemesinin verdigi Emanuel Emenike temsilcisin beraat kararini bozdu!

Bu da Emanuel Emenikenin para sayma görüntülerini isteyen, kendi yalanlarina inanlara gelsin!

Süper Lig 16mac 8gol 7asist 1078 dk

Mete Düren bosu bosuna bizim icin konu kapanmistir demiyor! $ikeden faydalanmaya aynen devam, sizede bu yakisir!
              "her halk hak ettiği şekilde yönetilir"

Yorum

• MHP'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Örs, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yargıtay’ın Aziz Yıldırım hakkında verdiği karara tepki göstermesinin ardından ilginç bir değerlendirmede bulundu. Örs, Facebook'taki sayfasında yaptığı açıklamada, "Ben MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendi liderime Trabzon’a geldiğinde bordo– mavi atkı takmayacağım. Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi. Kimseye boyun eğmeyeceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike ve teşvik davasında aldığı cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından yaptığı açıklamada, bu kararla ülke gündeminin değiştirilmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Ben Beşiktaşlıyım. Onun için bir rakip spor kulübünü suçlamak amacıyla söylemiyorum. Fenerbahçe'ye çok büyük hizmetler sunan bir büyük başkandır Aziz Yıldırım. Şike meselesi üzerinde çok tartışmalar yapılmış, sonunda hapse girmiş, tahliye edilmiş. Türkiye'nin bu kadar ağır karşı karşıya kaldığı sorunları içerisinde birden bir başka gündem değişikliği olarak Aziz Yıldırım'ı oturtmak kanaatimce yanlıştır. Bir spor adamının da cezaevine gönderilerek, sporun düzeltileceğinin de dünyada hiçbir örneği yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

'KUPA LİDERİMİN EVİNDE DEĞİL'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Trabzon kamuoyunda tepki gören bu açıklamasına ilginç bir değerlendirme de MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Örs’ten geldi. Örs, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasından yaptığı ilk açıklamada, "Herkes evinin önünü süpürsün. Kupa benim hareketimin liderinin evinde değil. Kaldı ki ben şikeci Aziz Yıldırım’ın aldığı cezadan ziyade, ‘Şike kulesini nereye dikeyimin’ çalışması içindeyim. Hülasa, ben Trabzonluyum, Trabzonsporluyum ve MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım" dedi.

'LİDERİME BORDO – MAVİ ATKI TAKMAYACAĞIM'

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Örs, Facebook’ta yaptığı ikinci değerlendirmede ise seçim mitingleri için Trabzon’a gelecek olan siyasi parti liderlerine bordo – mavili kaşkol takılmaması çağrısında bulundu. Örs, 'Var mısınız?' başlığıyla yayınladığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ne Genel Başkanım Sn. Devlet Bey'e, Ne Sn. Tayyip Erdoğan’a, ne de Sn. Kılıçdaroğlu'na seçim için Trabzon’a geldiklerinde bordo – mavi atkı atmayalım. Ben MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak; kendi liderime Trabzon’a geldiğinde bordo – mavi atkı takmayacağım. Var mısınız? Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesi. Bizim mücadelemiz hak mücadelesi. Bizim mücadelemiz alın teri mücadelesi. Kimseye boyun eğmeyeceğiz. Kimseden talimat almayacağız. Hak bildiğimizi sonuna kadar, nefesimiz yettiği kadar savunacağız. 'Birileri ne der?', 'Acaba başımıza bir iş gelir mi?' yok bizim lügatimizde. Sorumluluk anında, imza anında, el kaldırma anında 'Sırra kadem basmayacağız'. Trabzon’un, Trabzonspor’umuzun tarafı neredeyse orada taraf olacağız. Oylama günlerinde uyduruk bahanelerle ortadan kaybolmayacağız. Hele hele 'çekimser' kalmayı ayıp sayacağız. Yapanları 'yüzlerine vuracağız'. Hazır olacağız. Sorumluluk alacağız. İmzamızı bastıra bastıra atacağız. Elimizi en yükseğe dik kaldıracağız."

'BORDO – MAVİ ANAMIZIN SANDIĞININ DANTELİ'

MHP Adayı Hüseyin Örs, açıklamasının son bölümünde ise "Bordo- mavi bizim alın terimizdir, bordo- mavi bizim göz nurumuzdur, bordo- mavi bizim beşiğimizdeki battaniyemizdir, bordo – mavi bizim anamızın sandığının dantelidir. Sünnet tacımızdır, gelinliğimizdir, damatlığımızdır, düğün davetiyemizdir. Başka Trabzonspor yok" ifadesini kullandı.

Şike ve teşvik primi davası süresince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kişilerle kurumları ayırmak lazım" sözleriyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cezaevindeki Aziz Yıldırım’ı ziyaret etmesi ve Fenerbahçe lehindeki açıklamaları da Trabzon kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Trabzonspor adaylari ayni aciklamayi yapmali hic birine Trabzon da bunlara atki takilmamali rte,bahceliye, kilicdaro. Trabzonspor atkisini takan haindir benim gözümde. Bunlar tertemiz atkimizi takamazzzz gitsin pisliklerinle fb atkisi taksinlar
                Yardimci Hoca dan asla Td olmaz. (Tecrübesini cök yasadik)

Asbaskan dan da Baskan olmaz ( onu da yasiyoruz)

Yorum

• http://www.samanyoluhaber.com/spor/Y...di-mi/1039137/ arkadaşlar çoğunuz belki biliyordur ama ben yinede yazmak istedim. yargıtayın onama kararı verdiği günün karardan yarım saat önce linkteki gibi haberler nerdeyse bütün sitelerde hatta trabzonun yerel sitelerinde bile son dakika olarak geçti..

yarım saat sonrada yargıtay voleyi çaktı... benim anlamadığım nasıl bir basın var ne kadar yalancı ne kadar satılmış ...

Yorum

• Mhp den salvolar başlamış, o da biliyor oy için yanlış kapıya gittiğinin. elmayı ikiye bölüp biri sana biri bana değil, gerçek fikrini söyleyeceksin. başkanı ayrı telden vekilleri ayrı telden çalmayacak. buyrun dünkü Bahçeli haberinin üzerinden 24 saat geçmeden bir başka haber. benim notum olsun : Önce karar verin, sonra konuşun. ben kararsızlık izlenimi verenlerden nefret ederim. ya akp ve chp gibi yanında kalın yada adalet yerini bulsun deyin, o kadar. böyle olmaz, al gülüm ver gülüm mü oynuyoruz. dün başka bugün başka olmazzzz.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası’nda Aziz Yıldırım’a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KUPA TRABZON'A GELECEK !

Yargıtay’ın kararının beklenen bir karar olduğunu ifade eden Aydın, “Benim asıl anlamadığım Türkiye Futbol Federasyonu’nun tavrıdır. Hala Fenerbahçe’ye yönelik yapılan 2010-2011 yılının şampiyonluğunun tescilini kaldırmamakla diretiyor. Bana göre TFF arkasındaki siyasi güce güveniyor ama o siyasi güçte artık zayıflamıştır. Ama Siyasi konjektörün değişmesiyle ama UEFA’nın baskısıyla Trabzonspor’un şampiyonluğu er yada geç tescil edilecektir ve kupa Trabzon'a gelecektir” dedi.

Bilindiği üzere Koray Aydın "şike yasası" olarak bilinen yasaya da "red" oyu veren tek Trabzon milletvekiliydi.

Yorum

• İlk olarak inadina61_08 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Mhp den salvolar başlamış, o da biliyor oy için yanlış kapıya gittiğinin. elmayı ikiye bölüp biri sana biri bana değil, gerçek fikrini söyleyeceksin. başkanı ayrı telden vekilleri ayrı telden çalmayacak. buyrun dünkü Bahçeli haberinin üzerinden 24 saat geçmeden bir başka haber. benim notum olsun : Önce karar verin, sonra konuşun. ben kararsızlık izlenimi verenlerden nefret ederim. ya akp ve chp gibi yanında kalın yada adalet yerini bulsun deyin, o kadar. böyle olmaz, al gülüm ver gülüm mü oynuyoruz. dün başka bugün başka olmazzzz.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası’nda Aziz Yıldırım’a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KUPA TRABZON'A GELECEK !

Yargıtay’ın kararının beklenen bir karar olduğunu ifade eden Aydın, “Benim asıl anlamadığım Türkiye Futbol Federasyonu’nun tavrıdır. Hala Fenerbahçe’ye yönelik yapılan 2010-2011 yılının şampiyonluğunun tescilini kaldırmamakla diretiyor. Bana göre TFF arkasındaki siyasi güce güveniyor ama o siyasi güçte artık zayıflamıştır. Ama Siyasi konjektörün değişmesiyle ama UEFA’nın baskısıyla Trabzonspor’un şampiyonluğu er yada geç tescil edilecektir ve kupa Trabzon'a gelecektir” dedi.

Bilindiği üzere Koray Aydın "şike yasası" olarak bilinen yasaya da "red" oyu veren tek Trabzon milletvekiliydi.
                      Tamam Koray Aydın iyi bişeyler söylemiş ama anlamadığım konu şurası.TFF arkasındaki siyasi iradeye güveniyor lakin oda zayıflamıştır Siyasi konjektörün değişmesiyle ama .. gibi bir cümle sarfetmiş...Bu cümlede şuanki mecliste siyasi olarak temsil edilen 3 parti şikecileri aklamak için gereğini sonuna kadar yapmışlardır tek buna katılmayan partide malumumuz olan partidir.Yani demem oki meclis aritmetiği değişse bile siyasi olarak hiçbir baskı olmayacaktır tff ye zannımca .Artık Kupa Uefa dadır.Uefa baskıyı arttırıp şikecileri küme düşürüp hakkımız olan kupayı bize vermesi için gereğinni yapmalıdır.Gerekirse tffye el etek çektirmelidir...
                      Hayattaki Firtinalar Hernereye Atarsa Atsin Beni , Ben SANA Bir yol bulurum.....

Yorum

• ''FENERBAHÇE İLE ARAMIZDA SORUN YOK''

Fenerbahçe ile aralarında sorun olmadığını belirten Akçay, ''Fenerbahçe ve Trabzonspor'un arasındaki dostluk bitmemeli. Hukuksal süreç bittiğinde
                        bazı hakların yerine verildiğinde bizim Fenerbahçe ile aramızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.'' şeklinde konuştu.

''AZİZ YILDIRIM TRABZON'A GELECEK''

Aziz Yıldırım'ın, 'Bir daha Trabzon'a gitmem' sözleri hatırlatılınca Akçay, ''Ben Aziz Yıldırım'ın açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Sinirli bir anda söylenmiş olabilir. İnsanız hepimiz bu hataları yapabiliriz. Ben inanıyorum Aziz Yıldırım Trabzon'a gelir. Aziz Yıldırım, Trabzon'a geldiğinde onunla ilgili küfür olabileceğini düşünmüyorum.'' şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.........."

MRA düşüncelerin eğer bu biçimdeyse defol git bu takımın başından O KUPA TRABZON A GELENE KADAR NE AZİZE NEDE 1 ŞİKEBAHÇE TARAFTARI TRABZON A GEL-ME-YE-CEK BUNU BÖYLE BİL ve eğer O KUPA O MAÇA KADAR HAK SAHİBİNE TESLİM EDİLMEZSE O MAÇ OY-NAN-MA-YA-CAK o zeytin dallarını ..................ortam müsait değil
                        UEFA KANIRTA KANIRTA AÇTI ŞEMSİYEYİ....ARTIK UEFA DAN TESCİLLİ BİR HIRSIZIMIZ, BİR DE ŞAMPİYONUMUZ VAR....82 HELAL PUAN ALIN TERİYLE ŞAMPİYON TRABZONSPOR....TEŞEKKÜRLER SADRİ BAŞKAN VE EKİBİ, TEŞEKKÜRLER BATMAYAN GÜNEŞİMİZ, TEŞEKKÜRLER YÜREKLİ FUTBOLCULARMIZ, TEŞEKKÜRLER PAYDAŞLAR.....

Yorum

• forumun en civcivli olacağı zaman da kimse giremedi...

Yorum

• bahçeli daha konuşmaktan aciz... fb yi savunmaya gelince bülbül kesiliyor tabi o ayrı...

yazıklar olsun ki ilçede mhp ilde chp ye verebilirdim... madem fb den gelecek oy için yalakalığa başlamışlar buyursunlar fb lilerden oy alsınlar belediye akp ye gidecekmiş başka partiye gidecekmiş umurumda bile değil....

Yorum

• Makarayı kaçırdık ya buradaki

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
                              facebook.com/bizeheryertrabzon

Şikebahçe düşsün ligtv alacağım =)

Yorum

• İlk olarak konyalı61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                http://www.samanyoluhaber.com/spor/Y...di-mi/1039137/ arkadaşlar çoğunuz belki biliyordur ama ben yinede yazmak istedim. yargıtayın onama kararı verdiği günün karardan yarım saat önce linkteki gibi haberler nerdeyse bütün sitelerde hatta trabzonun yerel sitelerinde bile son dakika olarak geçti..

yarım saat sonrada yargıtay voleyi çaktı... benim anlamadığım nasıl bir basın var ne kadar yalancı ne kadar satılmış ...
                                hemde ne vole... futbol tarihinin en sert ve klas volesi

Yorum

Yükleniyor...
                                X