ben de samsunda büyüyen Trabzonsporlu olarak yorum yapayım. Samsundan hiç bişey olmaz.... Samsunlu milliyetçi değildir, bu yüzden karadenizliyim bile demez çoğu. İstanbul takımlarını desteklemekten gurur duyarlar, çoğu samsunsporu bile sevmez, tuttukları takımdan puan aldıkalrı için. Halbuki ben, fanatik Trabzonsporlu birçok maça gittim ve samsunsporu destekledim. BU maçlar sadece derbi maçları değildi. Ankaragücü, Adana, Antep v.s... ve samsunu gönülden desteklerim... ama harbi samsunsporlular çingene tayfası ve istasyon mahallesindekilerdir... onlar da Trabzonu gerçekten sevmezler... Samsundaki son senemde gittiğim Trabzon maçında ise ilginç olarak (3-1 yenmiştik) kardeşçe bir hava vardı ve samsunspor amigosu(tanıdığım bi abi) sahaya inerek elindeki çiçekleri bize doğru attı ve karşılıklı tezahüratlarla geçti maç. Onca TS-Samsun maçında ilk defa böle bi olay oldu. Genel olarak samsun halkı Samsunsporu sevmez, maça gitmezler... Gidenler de çoğunlukla stat çevresindeki insanlardır... Destek oolmadığı için samsun bu hallere gelmiştir. Ama sempatş duyduğum bir takım olarak en kısa zamanda 1.lide gelmesini temenni ederim....
OF Republic! (Doka, Doumbia, Yarmolenko, Jay Emanuel Thomas, Ndongala)
ben de samsunda büyüyen Trabzonsporlu olarak yorum yapayım. Samsundan hiç bişey olmaz.... Samsunlu milliyetçi değildir, bu yüzden karadenizliyim bile demez çoğu. İstanbul takımlarını desteklemekten gurur duyarlar, çoğu samsunsporu bile sevmez, tuttukları takımdan puan aldıkalrı için. Halbuki ben, fanatik Trabzonsporlu birçok maça gittim ve samsunsporu destekledim. BU maçlar sadece derbi maçları değildi. Ankaragücü, Adana, Antep v.s... ve samsunu gönülden desteklerim... ama harbi samsunsporlular çingene tayfası ve istasyon mahallesindekilerdir... onlar da Trabzonu gerçekten sevmezler... Samsundaki son senemde gittiğim Trabzon maçında ise ilginç olarak (3-1 yenmiştik) kardeşçe bir hava vardı ve samsunspor amigosu(tanıdığım bi abi) sahaya inerek elindeki çiçekleri bize doğru attı ve karşılıklı tezahüratlarla geçti maç. Onca TS-Samsun maçında ilk defa böle bi olay oldu. Genel olarak samsun halkı Samsunsporu sevmez, maça gitmezler... Gidenler de çoğunlukla stat çevresindeki insanlardır... Destek oolmadığı için samsun bu hallere gelmiştir. Ama sempatş duyduğum bir takım olarak en kısa zamanda 1.lide gelmesini temenni ederim....
Samsun halkı kent milliyetçisi değildir evet çünkü samsun her ne kadar iş olanakları kıstlı bir şehir olsada vakti zamanında özellikle karadeniz kentleri başta olmak üzere çevre illerden ve memurluk dolayısı ile diğer illerden göç almıştır.merkezinde samsunlu nulmak zor gibidir. yerlisi genelde ilçelerindedir.
merkezde en baba samsunluyum diyen babadan dededen Göçüp gelendir samsuna.dediğim gibi yerlisiyim diyende Ya bafralıdır ya çarşambalı ya kavaklı vs.
şehirde Trabzonlu da bir hayli fazladır. bir arkadaş kızmış ama gerçekten okulda mahallede veya diğer sosyal yaşamımda sadece samsunsporu tutan biriyle pek karşılaşmadım.Samsunspor ekseriyetle 2. takımdır. fb maçında tribün Trabzonspor ve Gs lilerle doludur.gs maçında tam tersi.
Trabzonspor -Samsnun macına gittiğimde yan tribunde gsli fb liş arkadasları gorurdum,bu böyle devam eder gider.
O stadta Samsun sporu izlemeye gelenler arkadaşın dediği gibi satad çevresinde veya o tarafa yakın oturanlar,yani o havada büyüyenler.
o çiçek atılan maçta bende vardım ve sonrasındaki maçtada iki maç sonunda olanlar birbirinin tam zıttı idi. hatta 2. maçta 2 saatten fazla stadtan çıkarmamışlardı.eve bayağı geç gitmiş idim.
bende samsunda büyümüş biri olarak ve 7-8 sene samsuspor ic saha maclarını hemen hemen kacırmamıs biri olarak olarak söylim hani biz statta kendi taraftarımızı beğenmiyoruz eleştiriyoruz ya samsun taraftarı dahada beter onun dısında şirinler denen bi gurup var çingenelerden olusan sanırım sadece ts ile oynayacakları maca konsantre oluyolar diğer taraftar guruplarıda sadece küfür icin gelen tipler statda
yukarda arkadasların dediği gibi samsunda dolassan hangi takımlısın diye hiç biri samsunspor demez sahip cıkmaz ama statta en baba samsunspoorlu olurlar
esnafın takımı salladığı yok
sonuc olarak samsunspor sahipsiz bi takımdır onun dısında takımın borcu cok war bi ara transfer yapamıyolarda böyle devam ederse samsunsporda bi amatör kümenin yollarına düşebilir
Samsun bir büyükşehir ve bundan dolayı her memleketten adam var.Bir nevi İstanbulu düşünün milyonlar var ama İstanbullu yok.İstanbulspor da var değil mi?Samsun,Rize,Ordu,Artvin,Giresun Büyük Trabzon kültürünün yan parçalarıdır.Trabzonun iç nüfusu az olabilir,büyükşehir statüsünde de olmayabilir ama bu tarihi gerçekleri değiştirmez.Aslında en doğrusu bu yan şehirlerin kendi takımlarına destek vermesi,bunu yaparken de İstanbul takımlarına karşı üst sıralar için ve avrupada karadenizin reklamı için merkez takımı olan Trabzonspora destek vermeleri en mantıklı olandır.Bakın ben Kastamonuluyum ama hiç gocunmadan seviyorum,bu kadar zor olmasa gerek.Bu arada Karadenizin batı tarafında merkez kültür Kastamonudur.Zonguldak,Bolu,Sinop,Çorum;Çankırı,Sakarya,Kocaeli eskiden bize bağlı birer şehirlerdi.Zaten özellikle bolu ve zonguldaktaki şive bizim şiveye çok yakındır.Malesef futbolumuz yok o ayrı konu,3.ligde can derdindeyiz...
Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Samsunspor camiasının manasız kindarlağına rağmen Samsun kaybetmemiz gereken kalelerden biri.Bunu sadece bu şehrin ekmeğini yediğim için söylemiyorum Samsun futbol kültürü ve altyapısı olan bir şehirdir...Genç kabiliyetlerimizi kiralık olan Samsun'a gönderip onları baskı altında maç oynamaya alıştırabiliriz...Yine bu sayede bize karşı duyulan antipatiyi kırabiliriz...
Samsun Trabzon'dan sonra oran olarak en çok T.S.linin yaşadığı şehirdir...Bırakın T.S.nin maçlarını Yomraspor bile 3. lige yükselme yarı final maçını burada 2000-3000 civarı seyirciye karşı oynadı hem de saat 11:00'da!!!Burada hiçbir zaman azınlık olmadık ve inşallah olmayacağız da,ama şu manasız gerginliğin artık bitmesi lazım...
İyi oyuncu maç,büyük oyuncu şampiyonluk kazandırır. M.J.
gerginligin bitmesi gerek ama bu nizden kaynaklanmıyor bence..yani en azından benım tanıdıgım taraftarımızın hepsi samsunu bize yaptıklarından sevmez..ama samsun taraftarı gerci pek yok ama ayagı kaysa bizden sanıyor..adamlarda kompleks olmus..inşallah kurtularlar..samsun cıksın isterım ama ilk önce sebat arsin falan cıksın..
işte bu gerginliklerin bitmesi içinde bazı koplekslerden kurtulmaları lazım. Trabzonsporun zaten onlardan yana bi sıkıntısı yokki. ortada zaten bişi yok. bu kompleks niye anlamıyorum. kendilerini düzeltirlerse hiç bi sorun kalmyacak zaten. umarım Trabzonsporla bi işlerinin olmadığını anlarlar takımlarına sahip çıkarlar. zaten Trabzonsporla kim uğraşmışsa hep zararlı çıkmış. ya kümeye gitmiş yada sahada gereken cevabı almıştır. umarım sağ duyulu düşünürde takımları için bişi yaparlar.
2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Insallah ikinci yarida iyi bir cikis yakalaarda bir an önce süperlige cikarlar, samspunsporu 2.lige hic yakistiramiyorum, hatirlarsiniz bizim gecen sezon o kötü dönemimizde samsunspora karsi oynamistik ve o mactan 3-1 maglup ayrildik ve samsunlu seyircilerin Trabzon kümeye bagirmasi hic yakistiramamistim, yaa Gülme komsuna gelir basina...
Sensizlik ölüm kadar acı varlıgın yasam kadar kutsal sen ise nefes kadar önem li canım kadar degerlisin Trabzonum.
tanjulu zamanlarında ankarada 19 mayıs stadını ağzına kadar doldurduklarını bilirim. ama şu anda doğru yerdeler bize olan atipatilerinden sonra bence ikinci lig samsunspora yakışır
Bir takım, rakiplerini geçmeye çalışmak yerine kendi bataklığına çekmeye çalıştıkça bir adım daha öteye çıkamaz.
Bahsi geçen Samsun'un halk dinamikleri nasıldır bilemiyorum ama Trabzon gibi Türk futbolunun beşiğine bu kadar yakın olup Trabzon'a nazaran çok daha iyi bir ekonomisi olan bu şehire şu anki pozisyonunu hiç yakıştıramıyorum.
Takım destekleme konusunda da şunu söylemek istiyorum: Benim özdüşüncem, "ya doğduğun yani memleketinin takımını destekliyceksin ya da ekmeğini yediğin yerin".
Yorum