Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Samsunspor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Samsun düşmedi. ntv de ki spor programında 3 lü averaj ile kaldıklarını söylediler demin.
    2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
    Gerçek budur. ☆

Yorum

• bende baktım samsun düştü gözüküyor. düştümü kaldı mı
      BİZE HERYER TRABZON!!!
      Bordo Mavİ

Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .

Yorum

• maçtaydım ben stadtada kimse ne olduğunu bilmiyor ama düşmedi ben sorum görevlilere düşmedi dediler sakarya düşmüş samsunun düşmemesine sevindim seneye karadenizspor gelince onun maçlarına gideriz artık
        Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Yorum

• Samsunspor un ligde kalmasına sevindim. seneye iyi yerlere gelir inşallah

Yorum

• tebrikler samsunsporuma

Yorum

• hep beraber el ele süper lige

Yorum

• Samsun Çarşamba bld. Trabzon Yavuz Selim stad'ında 3.lig terfi maçı şaun başladı...
                6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• maç ne alemde

Yorum

• çarşamba keşap maçı karayollarının sahasında seyirci olayları yüzünden başlayamamıştı(17 mayısta)
                    TRABZON

Yorum

• samsunsporumuzu süper ligde görmek istiyoruz
                      Adalet herkese eşit uygulanırsa güzeldir!!

Yorum

• Artık seneye zirveye oynasınlar...

Yorum

• Son 2 yıldır performans olarak diğer Anadolu takımlarının üstüne çıkan Sivasspor’a, yakaladıgı başarıdan ötürü bazı nitelendirmeler yapılmakta.. Katılmasak ta kimi 5.buyuk olacagını iddia ediyor – diğer üçü kim bilmiyorum, bir tanesinden eminim sadece!-, kimi Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon olacağını- bak bu bir nebze doğru olabilir-.

Ancak bizi ilgilendiren bu yazıyı yazma nedenim, konu bazı kesim ulusal medyada yer aldığında Samsunsporumuzdan, ‘o zamanların Sivassporu idi’ yakıştırması. Başarılı bir takımla hatırlanmak hoş olsa da, teşbihte bu sefer bir hata varmış gibime geliyor. Şöyle ki; eğer biri birine benzetilecekse, Sivasspor’a Samsunsporun halefi sıfatı daha çok yakıştı sanki? Tabi kuru kuruya halef yapmayalım kimseyi, bir incelemeye alalım ki kimin ne olduğu çıksın ortaya .

İlk olarak genel puan durumuna bakıyoruz, en üst kategori olan şimdiki adıyla Süper Lig de kim daha çok puan toplamış. Samsunsporumuz kuruluş tarihinden bugüne tam 29 sene oynadığı süper ligde, 952 maça çıkmış ve 1054 puan toplamıştır. Sivas cephesinde ise durum şu şekilde, 3 sene oynadıkları süper ligde 102 maça çıkmış ve 164 puan toplamışlardır, içinde bulunduğumuz seneyi hesaba katmadığımızda.

İlk kriterde ezici olarak Samsunsporumuzun üstünlüğü göze çarpmakta, peki kim kaç sene liderlik koltuğuna oturdu? Bunun cevabı ise birbirine yakın olsa da yine Samsunspor lehine, 23 hafta liderlik sevinci yaşayan Samsunsporu, 21 haftayla Sivas izlemekte.

Hazır rakamlardan girmişken devam edelim, futbolun en önemli faktörü olan taraftar sayılarıyla. Samsunspor, süper ligden düştüğü sene 10-11 bin seyirci ortalamasıyla oynarken, şampiyonluğa! Oynayan Sivasspor ise bu sene itibariyle 7-8bin seyirci ortalaması tutturmuştur ki, bana göre kafa sayısından çok bir tribünde yer alan tek takımlı taraftarları saysak, Samsunspor taraftarı Sivas’ı üçe katlar idi.

Bir sonraki kriter ise takım kadroları ve yıldız futbolcular. Samsunsporun en güçlü olduğu dönem olan 86-89 arasında ki kemik kadrosunu, değil Samsunspor taraftarı tüm Türkiye ezbere sayabilirdi. Kaza sonrası oluşan takımlarda ise, mutlaka her sezon tüm ülkenin dikkatini çeken, kalitesi su götürmez yıldızlar bulunmaktaydı ki bir çoğunun adı Samsunspor ve Türk futbolu ile bütünleşmiş durumda zaten. Sivasspora baktığımızda ise, henüz bir yıldız çıkaramamakla birlikte en güvendikleri iki isim dikkat çekmekte. Birisi Samsun’un öz çocuğu Musa Aydın, diğeri ise kardeş takımlarımızdan Çarşambaspor’da forma giyen fakat oradan kendine Samsun’a atamayan Mehmet Yıldız. Sanırım bu bile arada ki farkı ortaya koymada belirgin bir etken.

Musa’dan bahsetmişken, bir de altyapılara ve ülke futboluna kazandırılan isimlere göz atalım. Samsunspor illa ki birine benzetilecekse bunu ancak Hollanda’nın Ajax’ı olma koşuluyla kabul ederim. Tıpkı onlar gibi Samsunspor’da ülkesinin futboluna sayısız yıldız kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. İsim isim incelemektense Tanju’dan Dobi Hasan’dan, Serkan Aykut’tan, Celil Sağır’dan ufak ufak bahsetsek bile herhangi bir Sivaslının arkasına bakmadan kaçacağı şüphesizdir. Sivas cephesinde ise benim aklıma bir isim gelmemekte. Süper Ligde daha önce parlayamadan sönen yıldızları toplayıp akılcı bir sistemle başarı yakaladıklarından olsa gerek, henüz işte altyapımızın ürünü diye lanse edebilecek bir yıldızları olmadı maalesef, eğer varsa ve ben bilmiyorsam bir iki tane özür dilerim!

Sanırım kimin ne olduğunu görmek açısından bu karşılaştırmalı veriler yeterli. Yazımın başına dönecek olursak, Samsunsporumuzun halefine süper ligde başarılar diyor ve söylemeden geçemiyorum;

Selefiniz geldiğinde hepinize biad etmek düşecek!!

Yorum

• Samsunda Fenerium mağazası açıldı..Ona şaşırdım ondan çok çelenklere şaşırdım belediye başkanımı dersin samsunsporlu yöneticlermi dersin ne ararsan var..Çelenklerin içindede en çok buna şaşırdım yuh yaaaa

En son Halit Aydın tarafından düzenlendi; 14.06.2009, 00:25.

Yorum

• İlk olarak 53RS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Samsunda Fenerium mağazası açıldı..Ona şaşırdım ondan çok çelenklere şaşırdım belediye başkanımı dersin samsunsporlu yöneticlermi dersin ne ararsan var..Çelenklerin içindede en çok buna şaşırdım yuh yaaaa
                              şaşırılacak bişey yok bence
                              gördüğüm kadarıyla samsunda samsunspor 5. sırada...
                              TRABZON

Yorum

• İlk olarak aktan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                şaşırılacak bişey yok bence
                                gördüğüm kadarıyla samsunda samsunspor 5. sırada...
                                Mesaj inşallah ulaşmıştır hocam yetkili kişilere..
                                DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                                ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X