Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her Canlı Allah'ı (C.C.) Zikreder...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allahın varlığına binlerce delilim var diyen müridine o halde binlerce şüphen var demektir demiş mürşidi....Böyle şeylere pek itibar etmemek lazım....Elbetteki benim fikrim. Bizim zamanımızda bir bilmem ne VON ICEBERG gibi bir profesör vardı. Sonradan öğrendik adam hem Türkmüş hem akademisyen falan değilmiş

İnanmak isteyene bizatihi nefes alıp vermek delil.İstemeyene cemal görünse ne fayda......
    Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bu gece biraz rahatsızım, grip olmuşum, siteye göz gezdirdikten sonra yatacaktım,

Bu başlığı görünce, rahatsızda olsam konuyu inceleme ihtiyacı duydum, evet sivrisineğin kanatçığı C.C. Allahü Tealanın ismini zikrediyor. Bilim zaten Din'in içinden çıkıyor, her şeyin caresi Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde mevcut, ancak arayıp bulunması lazım.

Şimdi her canlı C.C. Allahu Tealayı zikreder, Hatta bu aciz sivrisineğin mevzularının daha değişikleri Kur'an meallerinde mevcuttur.

Üsdat Bediüzzaman Saidi Nursi Risale-i Nur'larda ise bir kediciğin mırıldanmasının "Ya Rahim, Ya Rahim," olduğunu belirtmiştir. Bir ineğin, bir köpeğin, veya diğerlerinin her özel halleri C.C. Allahu Tealayı zikreder.

Sivrisinek Risale-i Nur'da ibadetini yapmayanlar insanları koca kafalı diye evliya ile konuştuğunu belirtmiştir.

Hatta, Yunus ne diyordu; Sordum Sarı Çiçeğe, Annen baban varmıdır, Çiçek de ona karşılık verir, Süleyman A.S. bütün bitkilerle, bitkilerin lisani dili ile konuşur da, hangi bitkide ne şifa olduğunu yine bitkiden öğrenirdi. İşte onlar, bitkiler, hayvanlar, denizler, rüzgarlar, şimşekler, yağmurlar, karlar, hepsi fıtratı gereği zikir halindedir.

Nasılki bir kedi insanlık alemini siyah beyaz görür de diğer renklerden haberi yoktur, bizlerde aynen onlar gibi, onların alemindeki sesleri, hav hav, miyav, gibi algılasakta manai değereni verebilmek için ilim gerekmektedir.

İmani hakikatlerin bilimle ispat edilmesi konuları Risale-i Nurlarda açık açık mevcuttur. Bu konular hakkında binlerce örnekler vardır, esasen Ganita Harici sadece o eserlerin çizgilerini aşmamak şartıyla her kardeşimizin bir fazlası eksik olan kardeşimizi tamamlar, işte bunun için ayrı bir bölüm olsa orada açıkca, aleni şekilde bu konulara en ince ayrıntılarına kadar inebiliriz.

Sadece imani meselelerde Kur'an tefsiri Risale-i Nur'ların çağımızın tefsiri olduğunu açıkça ve kesin olarak yazabilirim, isteyen arkadaşlarımız alıp okur ve öğrenebilirler.

Başlığı açan arkadaşıma çok teşekkür ederim. Çok güzel, mükemmel bir başlık olmuş.
      bu güzel yorumuna teşekkür ediyorum bende sizin gibi düşünüyorum ayrı bir bölüm olsa çok daha sağlıklı olur inş.
      ALLAH,, EN BÜYÜK.

Yorum

İmani hakikatlerin bilimle ispat edilmesi konuları Risale-i Nurlarda açık açık mevcuttur. Bu konular hakkında binlerce örnekler vardır, esasen Ganita Harici sadece o eserlerin çizgilerini aşmamak şartıyla her kardeşimizin bir fazlası eksik olan kardeşimizi tamamlar, işte bunun için ayrı bir bölüm olsa orada açıkca, aleni şekilde bu konulara en ince ayrıntılarına kadar inebiliriz.

Sadece imani meselelerde Kur'an tefsiri Risale-i Nur'ların çağımızın tefsiri olduğunu açıkça ve kesin olarak yazabilirim, isteyen arkadaşlarımız alıp okur ve öğrenebilirler.

Başlığı açan arkadaşıma çok teşekkür ederim. Çok güzel, mükemmel bir başlık olmuş.

Çok güzel olurdu ama eminim forumda ikilik çıkar..
        Kavga olur..
        Facebook

Sakin çocuk KHE

Yorum

İlk olarak sakaryalı.61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bu güzel yorumuna teşekkür ediyorum bende sizin gibi düşünüyorum ayrı bir bölüm olsa çok daha sağlıklı olur inş.
          Ganita bölümüne böyle bir başlığın açılması çok yerinde olur, bu konuyu gündeme getirilmesinde bir sakınca olacağını tahmin etmiyorum.
          BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

İlk olarak Kasım Hilal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Çok güzel olurdu ama eminim forumda ikilik çıkar..
            Kavga olur..
            Bu başlığa kavga için girilmezki? bilgisi olan kaynağını sağlam gösterip konuya açıklık getirecek, herhalde BMN de dini bilgisi bu başlığı takip etmeye ve denetlemeye yetkili bulunur, herkes orada istediğini yazamazki? Bu nedenle kavga niçin çıksın, hiç te çıkmaz. Daha da bilgili olur.

Mesela sivrisineğin sesini T.Ö.61 bize bildirdi, ne gibi kavgaya mahal verebilir bu durum. Herkes memnun olur.

İkinci bir örnek, ben mesela atom çekirdeğinin hava içindeki iletişimini bu sayfaya yazsam, herhalde bunu niye yazdın diyen olmaz gibime geliyor.
            En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 12.02.2009, 01:04.

Yorum

Bu gece biraz rahatsızım, grip olmuşum, siteye göz gezdirdikten sonra yatacaktım,

Bu başlığı görünce, rahatsızda olsam konuyu inceleme ihtiyacı duydum, evet sivrisineğin kanatçığı C.C. Allahü Tealanın ismini zikrediyor. Bilim zaten Din'in içinden çıkıyor, her şeyin caresi Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde mevcut, ancak arayıp bulunması lazım.

Şimdi her canlı C.C. Allahu Tealayı zikreder, Hatta bu aciz sivrisineğin mevzularının daha değişikleri Kur'an meallerinde mevcuttur.

Üsdat Bediüzzaman Saidi Nursi Risale-i Nur'larda ise bir kediciğin mırıldanmasının "Ya Rahim, Ya Rahim," olduğunu belirtmiştir. Bir ineğin, bir köpeğin, veya diğerlerinin her özel halleri C.C. Allahu Tealayı zikreder.

Sivrisinek Risale-i Nur'da ibadetini yapmayanlar insanları koca kafalı diye evliya ile konuştuğunu belirtmiştir.

Hatta, Yunus ne diyordu; Sordum Sarı Çiçeğe, Annen baban varmıdır, Çiçek de ona karşılık verir, Süleyman A.S. bütün bitkilerle, bitkilerin lisani dili ile konuşur da, hangi bitkide ne şifa olduğunu yine bitkiden öğrenirdi. İşte onlar, bitkiler, hayvanlar, denizler, rüzgarlar, şimşekler, yağmurlar, karlar, hepsi fıtratı gereği zikir halindedir.

Nasılki bir kedi insanlık alemini siyah beyaz görür de diğer renklerden haberi yoktur, bizlerde aynen onlar gibi, onların alemindeki sesleri, hav hav, miyav, gibi algılasakta manai değereni verebilmek için ilim gerekmektedir.

bu yazdıklarınız için size teşekkür ederim Adil abi.. görüşlerinize tam destek veriyorum...

Yorum

İlk olarak Sadullah KAPICIOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Ne alakası var arkadaşım.
                dini safsatayla doldurursan bir süre sonra safsatalar dogma olur... anladın mı arkadaşım ?
                Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

Onur Kul, kardeşim şimdi öyle bir yerle bağlantı kuruyorsun ki, safsatalar dogma olur eğer bu teşhis bu başlık için yazılmış ise, dikkat ettiysen, Bakara suresinin 26.ayetini Türkçe olarak verdikten sonra bir seste Allah, Allah duyurulmuştur.

Şimdi; Allah, Allah demek bir zikir, bazen insan, hayvan, bu sesi çıkartabilir, sana daha enterasanını söyleyeyim, eğer el hızarı ile odun kesersen, her hızarın gidiş ve gelişindeki ses te böyledir, hatta o ustalar, Allah Allah diye diye işlerini sona erdirir, o seste safsata yakıştırması yapmış isen, bilesinki böyle konularda söylenen sözün nerelere gidildiğini hesaplamak lazım. Kaynak Kur'an olduktan sonra oraya safsata giremez, mümkün değil, safsata ancak sarhoşta meze aramak olur. Böyle konulara hiç yakıştırılamaz.

Yorum

şimdi dualite diye bir şey vardır. dünyada ki her şey ikilik üzerine kuruldur. sen bundan bahsetmişsin. şimdi bu kutsal kitabımızda da var.

ancak böyle sahte seslere kanmak safsatadır. zaten dinimizde hurafe oldukça fazla. bu tarz şeylere meydan vermemek gerek. bunu gerçek sanmak bile hoş değil...

adil bey ben ayete safsata demiyorum ! bu başlığın açılmasına sebep olan o linke safsata diyorum. sizin dedinizi ben taptuk emre'den mevlana'dan, şems'ten bilirim. tasavvufta o dediğiniz zaten belirtilmiştir. yanlış bilmiyorsam şems mevlana'yı pazar yerine çıkardığında mevlana demircinin vuruşlarında da, pazarda olan ayak seslerinde de Allah adını duymuştur.
                    Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

Onur bey, Şimdi çıkan sesten eğer Allah anlaşılır şekilde çıkıyorsa, bu durumda bir safsata olamaz, Zira orada Allah diye bir ses var. Ancak mikrofona bir şey diyemem, bende o mikrofondan görmedim. Bu konu tali bir konudur. Ancak başlıktaki her canlı Allah C.C. yı zikreder meseleside hakikatın ta kendisidir, bir mikrofona safsata denmişse, o mikrofonun mucidi mutlaka konuya teknolojik bir açıklık, mantık bulmuş olamazmı?

Sonra başlığı açan T.Ö. arkadaşımın imzasına baktım, bir tarafı OF, diğer taraf TIMARA, şimdi ben hem Ağasarın ne olduğunu, nasıl insanlar yaşadığını bilirim, hemde OF için bir anektot anlatayım. Yanlız bu anektot gerçek kesittir.

"Bizim köyün imamı rahmetli Yusuf Hafız, tam hafızdır, taş medrese hafızlarındandır, şimdiki hocalar ona erişemez, kendisinden 17 yaşlarında ders aldığımda bana şöyle demişti; Adil, yeni imam oldum, ilk tayin olduğum yer OF, gittim, camimi buldum, çay ocağına girdim, bir selam verdim, beni hoşladıktan sonra, köyün imamı olduğumu söyleyince, ocağın yanındaki bana bir soru sordu, cevapladım, yanımdaki sordu, cevapladım, diğerleri sordu cevapladım, bende onlara dedimki, sizleri tanıyabilirmiyim, kimsiniz, siz hangi köyün imamısınız, onlar ise imam olmadıklarını söyleyince şaşırdım kaldım dedi, neden şaşırdın hocam deyince, neden olacak dedi, bana birinci soru Siyer, İkinci Akait, 3.Kelam, 4.Tefsir diye sıraladı ve şöyle bitirdi,

-Kendi kendime dedimki ula Yusuf Hoca, dikkat et, bunlar düz sıradan insanlar her biri hafız bilgili, acaba bunların hocaları nasıl olur, senin bu köyde işin çok zor diye içimdem geçirdim, sonra bana Of da herkes hoca dedi. Durum böyle arkadaş. İşte T.Ö nün künyesi,
                      Anne:TRABZON / OF /Gürpınar (Mapsino)

Baba:TRABZON / Şalpazarı / Fidanbaşı (Tımara)

Oğul: TRABZON OFpazarı / GürFidan )

Yorum

İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        şimdi dualite diye bir şey vardır. dünyada ki her şey ikilik üzerine kuruldur. sen bundan bahsetmişsin. şimdi bu kutsal kitabımızda da var.

ancak böyle sahte seslere kanmak safsatadır. zaten dinimizde hurafe oldukça fazla. bu tarz şeylere meydan vermemek gerek. bunu gerçek sanmak bile hoş değil...

adil bey ben ayete safsata demiyorum ! bu başlığın açılmasına sebep olan o linke safsata diyorum. sizin dedinizi ben taptuk emre'den mevlana'dan, şems'ten bilirim. tasavvufta o dediğiniz zaten belirtilmiştir. yanlış bilmiyorsam şems mevlana'yı pazar yerine çıkardığında mevlana demircinin vuruşlarında da, pazarda olan ayak seslerinde de Allah adını duymuştur.
                        kıymetli kardeşim tabiki sizin ayete safsata demediğinizi biliyoruz.onu açıklamanıza bile gerek yok.

fakat söylemek istediğimiz şudur bu gibi şeyler uydurmada olsa beni bağlamaz sebebide haramlar ve helaller bellidir.
                        ayette ne buyuruyor .her canlı allahı,cc, kendi lisanlarında zikrederler .bizim için yeterli yani .uydurukta olsa bizim asıl ilgilendiğimiz bu ayyettir yani.

{allah buyuruyorki sizin üzerinize nurumu tamamladım ve din olarak size islamı seçtim} şimdi her muslümanın farz olanları bilmesi gerekmektedir bu güne kadar ehli sünnet içtihat alımlerimzin içtihatlerin de kesinlikle şüphe yoktur hepside sünneti seniyyenin içindedir ..haktır yani

burada söz konusu olan allahı zikirdir bu konuda neden safsata çıksın ben anlamadım ancak adam diniini bilmiyorsa yorumuda safsata olur helaller belli haramlar belli kısaca sana farz olanlar ve haram dairesi belli iken kesinlikle hiç bir yarın ahirette ben bilmiyordum diyebilirmi ..yani bunu hurafe diyenler ya dinde noksandır yada kalplerinde hastalık mevcuttur ..

efendimiz s.a.v. vedda haccında şöle buyuruyor.
                        Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz. Zina etmeyeceksiniz. Hırsızlık yapmayacaksınız.
                        "İnsanlar Lâ ilâhe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarını ve mallarını korumuş olurlar. Hesapları ise Allah'a âittir.

inanın hurafeye düşenlerin hepsinin islamden ve süneti seniyyeden haberi yok neden yok yukardada belirttim yüce allaha ,cc, ben bilmiyodum diyemeyecek bunuda söyleyecek olsa efendimiz onada şu cevabı veriyor..

"Eğer sadâkatle sarılırsanız, sizi doğru yolda muhafaza edecek iki şey bırakıyorum: Onların birincisi Allah'ın Kitabı Kur'an'dır ki, içinde hidâyet ve nur vardır. Ona sımsıkı sarılınız! İkincisi de Ehli Beytim'dir. "20 ehli beytten kasıt onlardan varolagelen efendimizin sünneti seniyyesidir .

biz farz olanı bilsek inan bizi kimse kandıramaz insanların hurafeye düşmeleri dinde cahil olmalarından dolayıdır.selamlar.
                        En son sakaryalı.61 tarafından düzenlendi; 12.02.2009, 11:26.
                        ALLAH,, EN BÜYÜK.

Yorum

Onur bey, Şimdi çıkan sesten eğer Allah anlaşılır şekilde çıkıyorsa, bu durumda bir safsata olamaz, Zira orada Allah diye bir ses var. Ancak mikrofona bir şey diyemem, bende o mikrofondan görmedim. Bu konu tali bir konudur. Ancak başlıktaki her canlı Allah C.C. yı zikreder meseleside hakikatın ta kendisidir, bir mikrofona safsata denmişse, o mikrofonun mucidi mutlaka konuya teknolojik bir açıklık, mantık bulmuş olamazmı?

Sonra başlığı açan T.Ö. arkadaşımın imzasına baktım, bir tarafı OF, diğer taraf TIMARA, şimdi ben hem Ağasarın ne olduğunu, nasıl insanlar yaşadığını bilirim, hemde OF için bir anektot anlatayım. Yanlız bu anektot gerçek kesittir.

"Bizim köyün imamı rahmetli Yusuf Hafız, tam hafızdır, taş medrese hafızlarındandır, şimdiki hocalar ona erişemez, kendisinden 17 yaşlarında ders aldığımda bana şöyle demişti; Adil, yeni imam oldum, ilk tayin olduğum yer OF, gittim, camimi buldum, çay ocağına girdim, bir selam verdim, beni hoşladıktan sonra, köyün imamı olduğumu söyleyince, ocağın yanındaki bana bir soru sordu, cevapladım, yanımdaki sordu, cevapladım, diğerleri sordu cevapladım, bende onlara dedimki, sizleri tanıyabilirmiyim, kimsiniz, siz hangi köyün imamısınız, onlar ise imam olmadıklarını söyleyince şaşırdım kaldım dedi, neden şaşırdın hocam deyince, neden olacak dedi, bana birinci soru Siyer, İkinci Akait, 3.Kelam, 4.Tefsir diye sıraladı ve şöyle bitirdi,

-Kendi kendime dedimki ula Yusuf Hoca, dikkat et, bunlar düz sıradan insanlar her biri hafız bilgili, acaba bunların hocaları nasıl olur, senin bu köyde işin çok zor diye içimdem geçirdim, sonra bana Of da herkes hoca dedi. Durum böyle arkadaş. İşte T.Ö nün künyesi,
                          Anne:TRABZON / OF /Gürpınar (Mapsino)

Baba:TRABZON / Şalpazarı / Fidanbaşı (Tımara)

Oğul: TRABZON OFpazarı / GürFidan )

Adil abi hani ağzını öpeyim derlerya bu yakıştırmayı yapsam herhalde yanlış olmaz.. 2 farklı ilçe ancak bu kadar güzel açıklanır. Baba tarafı sabahlara kadar yaylada mermi yakar içer.. Anne tarafıda sabahlara kadar zikir çeker dua eder.. Yanlız Babamı bu olaydan ayırıyorum ben 5 yaşında iken Rahmetli olduğu için hiç birşeyini görmedim amcalarım akrabalarım öyle Anne tarafımda durumu iyi olupta Umre Hac vasifesini yapmayanı ayıplarlar .. Sanırım OF + Şalpazarı - (istisnalar kaideyi bozmaz) Konumuza gelirsek bu aldatmacada olsa ben cevremde dini konularda eksik yada arayış içinde olan ışık arayan dostlarımı bu sesle etkileyebilirim.. Onlar zayıf olsa bile aa yok öle bişe demiyorlar 1 ay sürsede namaza başlayanlar var korkudandır belki.. Bu başlık yani bölüm konusu çok guzel olur diye düşünüyorum birton alt başlık var sadece forum Trabzonspor olduğundan ne gereği var sesleri çıkacaktır..
                          6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

ya ben sesi duyduğum zaman hiç etkilenmedim,sanki normal davul sesi gibi geldi bana
                            ama sesten sonra burayı okudum ve tekrar dinledikten sonra hakkaten ilginç geliyor insana
                            ama bunun gibi bir çok örnek mevcut,mesela en basiti gökyüzündeki bulutlardan olusan insan gözleri
                            Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                            Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

Ses dijital bir ses orası çok açık.Ayetin doğruluğunu ispatlamaya gerek yok zaten aldığımız nefes Tanrı nın adını zikretmek oluyor..Yalnız benim dikkatimi çeken bu gibi sahte ses kayıtlarının hep ortak bir noktası var: Aslan sivrisinek vs. bütün bu hayvanlar arapça konuşuyo nedense? SAdece ilgimi çekti...

Yorum

İlk olarak isaret parmagi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ses dijital bir ses orası çok açık.Ayetin doğruluğunu ispatlamaya gerek yok zaten aldığımız nefes Tanrı nın adını zikretmek oluyor..Yalnız benim dikkatimi çeken bu gibi sahte ses kayıtlarının hep ortak bir noktası var: Aslan sivrisinek vs. bütün bu hayvanlar arapça konuşuyo nedense? SAdece ilgimi çekti...
                                Allahın o kadar ismi varken sadece en çok bilinen ismi Allah ı zikretmesi gercekten garip.. ve birde yukarda da söyledim Allah Allah deyip bizi sokuyo bu meretler
                                u will need justice at the end..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X