Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her Canlı Allah'ı (C.C.) Zikreder...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Ben böyle şeylere karşıyım. ayete inancımız var tabii ki. Ancak alaksız bir şey sadece bir ses var ortada. görüntü yok bir şey yok... bana deyin ki ayeti konuşalım buyrun konuşalım ancak böyle kaynaksız şeylere itibar göstermemi beklemeyiniz. sivrisineğin Yüceler Yücesi Allah'ın simini nasıl zikrettiğini bilemeyiz.
    yok zaten bu ses üzerine bir bölüm açılsın denmiyo ki orda.yani bu tarz insanların dini konulardaki(bu ayet,hadis olur;güzel sözler olur)paylaşımları için bir bölüm istedik
    Kapitalizmin zaafı sunduğu nimetlerin eşit paylaşılmamasıdır;Sosyalizmin nimeti ise sefaletin eşit paylaşılmasıdır

Yorum

İlk olarak OnurKul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ben böyle şeylere karşıyım. ayete inancımız var tabii ki. Ancak alaksız bir şey sadece bir ses var ortada. görüntü yok bir şey yok... bana deyin ki ayeti konuşalım buyrun konuşalım ancak böyle kaynaksız şeylere itibar göstermemi beklemeyiniz. sivrisineğin Yüceler Yücesi Allah'ın simini nasıl zikrettiğini bilemeyiz.
      Sivrisineğin kanatında can olduğu halde mi?

Gecen günü, bir kurbağa gördüm, suyun içinden atladı kuşu o kücücük ağzı ile yuttu, biraz garip geldi bana, nasıl olur, kurbağa kuşu yutarmı? dedim, yutmuş Allahın yaratıkları, açlık neler yaptırıyor...

O zaman varlığı bilinen, gözle görülemeyen, ancak süpürgeyi sallarsan suratını okşayan o tatlı hava'da can yok diyelim, de madem illaki İSPAT istersin, Risale-i Nur Külliyatında HÜ VE (Sözler 13.Söz) bahsini bir okuyabilirmisin? Burnunun deliğinden aldığın hava kürecikleri bak neler neler yapıyor, hem bakki dünyada yapılan bütün fiileri, haraketleri yenilenmiş vucudunda sana nasıl gösterecek, o karecikleri nasıl muhafaza edecek de, daha sonra, senin kanının içine her saniye girip asli görevini nasıl yerine getiriyorda, bazen bir kaç parazitlere olan isyanını hangi dille anlattığını, nasıl patladığını çok iyi anlayacaksın. Sadece o mu? o külliyatın başı bir keramet, her satırı keramet, sonu taklid ile bitmiyor malesef, TAHKİK ile İMAN'ın olgun buğdayın başını eğdiği gibi, şükürlerle her şeye kanaat edildiğini çok iyi anlayacağına adım gibi eminim.

Kal Sağlıcakla....
      En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 14.02.2009, 00:32.
      BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

belki alakasi yok ama, cok hos bir yazi....
        paylasmak istedim.........

Hadi bugün O’na (CC) sevgini göster!
        Bugün sevgililer günü ya…
        O’nun için bir şey yap!
        O’na (cc) kendini beğendir bugün!
        “Seviyorum” diyorsun ya…
        Hadi göster sevgini!
        O (CC) neyi seviyor neyi sevmiyor öğren!
        VE
        Sev O’nun sevdiklerini sevmediklerinden uzaklaş!
        Ki O da sevsin seni…
        Seven elbet sevilir ama lafta kalmasın sevgin…
        Hadi bugün O’na göster sevgini!
        Sevgililer günü ya bugün

Bilirsin seven hep sevdiğini anlatır
        “Bülbülün yüz hikâyesi varmış hepsi de gül üstüne”
        Bugün ulaşabildiğin herkese O’nu (CC) anlat!
        O’nu ve O’nun en sevdiğini(SAV)…
        Telefonlayüzyüzekavlen ve fiilen O’nu anlat!
        O sana senden de yakın olanı
        O seni senden de iyi bileni
        O sen O’nu bıraksan da seni asla bırakmayanı
        O en güzel sevda türküsünü ölümsüzlük bestesini…
        Sevgililer günü ya bugün

Bilirsin seven hep sevdiğini düşünür ya
        Bugün sen de hep O’nu düşün!
        O’nun hoşuna gidecek bir şey yap! Memnun et O’nu
        Meselâ;

Şimdiye dek isteyip te yapamadığın bir emrini uygula bugün!
        Eğer örtülü değilsen hiç çıkarmamak sözüyle
        Bir başörtüsü al kendine!
        Kılamıyorsan bugün namaza başla!

Meselâ; “Kur’anı mutlaka öğreneceğim” de!
        Biliyorsan öğretmek için bir talebe bul kendine!
        Bir ayet ezberle ve uygula onu!
        Bugün bir hadis öğren ve öğret onu!

Meselâ; bugün sevgilini en az bir kişiyle tanıştır!
        Hiç tanımadığın birine selam ver!
        Bir yetimin başını okşa! Bir çocuğu sevindir bugün!

Meselâ;
        İşyerine giderken bir tatlı götür bugün
        Ya da elindeki tatlıyla çal komşunun kapısını
        Yüreğini bölüş O’nu (CC) anlat bu vesileyle

Bugün O’nun için birşey yap!
        Ama yalnız O’nun için Nefsini hiç karıştırma!
        Cennet hesapları yapma bugünkarşılık bekleme!
        Pazarlıksız riyasız olsun her yaptığın…

Bugün şöyle bir düşün!
        Sevdiklerine ve hatta sevmediklerine
        Ne kadar çok vakit ayırıyorsun?
        Fanî dediğin şu dünya için ne kadar çok çalışıyorsun?
        Yarım saat sürecek bir ziyaret için
        On dakika sürecek bir yemek için mutfakta ne kadar kalıyorsun?
        Nazlıca ağlayan yavrunun sesiyle nasıl fırlarsın yatağından o soğuk gecede?
        İşverenin ay sonunda vereceği üç kuruş için nasıl kahredersin kendini?
        Sınıfını geçebilmek için iyi not alabilmek için nasıl geceni gündüzüne katarsın?
        Eşini çocuklarını anneni babanı nişanlını memnun etmek için nasıl da çırpınırsın…
        Tüm bunlar ve senin de ekleyebileceğin dahaları için yaptıklarının
        SÖYLE yüzde kaçını Allah için habibullah için yaptın bugüne kadar?

Evet bugün sevgililer günü
        Sen de buluş Sevdiğinle bugün!
        At kendini seccadeye bir tövbe et dönmemecesine
        O’nun sevmediği herşeye “elveda” de!
        Gözyaşların armağan olsun O’na
        Gözyaşların ve zaten O’nun olan yüreğin
        Bugün ve hergün!

AYŞE REŞAD
        .
        *
        * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

İlk olarak mehmetdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          yok zaten bu ses üzerine bir bölüm açılsın denmiyo ki orda.yani bu tarz insanların dini konulardaki(bu ayet,hadis olur;güzel sözler olur)paylaşımları için bir bölüm istedik
          yok o konuda bir şey demedim zaten... o apayrı açılsın açılmasın ona ben karışmam... alıntı yapınca o yazıya yazmış gibi olmuşuşm. oysa bana yazılanlara cevap verdim orada.

adil bey canlılar alemini konuşacaksak sabaha kadar sürer bu mevzu, animal planet seyretmeyi tercih ederim...

onun için konuyu burada kapatalım, ben derdimi anlatabildim sanırım.
          En son OnurKul tarafından düzenlendi; 15.02.2009, 01:33.
          Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

İlk olarak Harun-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            belki alakasi yok ama, cok hos bir yazi....
            paylasmak istedim.........

.
            Ellerinize sağlık. Belki de farkında olmadan bitirecektik bu günü...
            İnsan koşar, ufuk kaçar beraber...

Yorum

Tamam herşey saçma herşey gıcık inanmayın inanın eywallah. Yanlız ALLAH C.C. Tanrı diyenler size ne demeli neyi size yakıştırmalı Bu saatten sonra Tanrı duymak istemiyorum görmek istemiyorum.. 99 Tane isim var ALLAh demek ne kadar zor geliyor Estafurullah...
              6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

İlk olarak TÖ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Tamam herşey saçma herşey gıcık inanmayın inanın eywallah. Yanlız ALLAH C.C. Tanrı diyenler size ne demeli neyi size yakıştırmalı Bu saatten sonra Tanrı duymak istemiyorum görmek istemiyorum.. 99 Tane isim var ALLAh demek ne kadar zor geliyor Estafurullah...
                Kardeşim amacım muhalet etmek değil sadece ufak bir bilgi vermek, diyanet işleri eski başkanı prof. Süleyman Ateş'in bu konuda her iki yönlü ön yargıları kırmaya yönelik çok güzel bir yazısı mevcut, sanırım internetten de bulabilirsin. Okumdayısan yazı çok yerinde.

Sağlıcakla.

Yorum

İlk olarak Gökhan Bozyiğit tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kardeşim amacım muhalet etmek değil sadece ufak bir bilgi vermek, diyanet işleri eski başkanı prof. Süleyman Ateş'in bu konuda her iki yönlü ön yargıları kırmaya yönelik çok güzel bir yazısı mevcut, sanırım internetten de bulabilirsin. Okumdayısan yazı çok yerinde.

Sağlıcakla.
                  Gökhan'im, belki bu konuda dogru sözleri olabilir, fakat o prof. dedigin zat kafayi yemis, itikadi bozulmus...sosyete hocasi olmus

.
                  *

Yorum

Yorum

Yorum

Aklıma geldide Eskiden Osmanlı Allah Allah Allah sesleriyle saldırıyordu..
                        6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

Allah demenin sagligimiza etkileri

Hollandalı bir psikolog olan Vander Hoven Kur'an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.

Hollandalı profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalışmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.

Hastalarından bazılarının Müslüman olmadığını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarına ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.

Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.

Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açıkladı.

-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.

- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çıkarıldığı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi olduğu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor

- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasında bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.

Bu araştırmayı yapan Hollandalı profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur'an-ı Kerim'in sırlarını araştıran bir psikolog.
                          *

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                          Yükleniyor...
                          X