Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her Canlı Allah'ı (C.C.) Zikreder...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Söz konusu profesör google'da çıkmadığına göre ciddiye alınması gerektiğini düşünmüyorum. Feyk maillerden biridir muhtemelen.

Allah'a inanmak için bir sivrisineğin yavaşlatılmış bir şekilde Allah benzeri bir ses çıkarmasından daha mantıklı nedenlerim var benim. İlgi göstermeyin böyle şeylere..
    Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
    Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
    - Eomer -

Yorum

Sesi bu sayfaya girmeden dinlesem Allah sesini duyamazdım.

Bu safyaları okuyunca şartlanıyor insan, öyle dediğini zannediyor.
      En son Muhammet tarafından düzenlendi; 12.02.2009, 13:41.
      A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

İlk olarak Muhammet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Sesi bu sayfaya girmeden dinlesem Allah sesini duyamazdım.

Bu safyaları okuyunca şartlanıyor insan, öyle dediğini zannediyor.

Ayrıca her sinek Türkçe "Allah" mı diye sorasım da geliyor.
        Allah lafzı türkçe değil arapça bir kelime yani kur'an dilinde kardeşim
        Kapitalizmin zaafı sunduğu nimetlerin eşit paylaşılmamasıdır;Sosyalizmin nimeti ise sefaletin eşit paylaşılmasıdır

Yorum

İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Söz konusu profesör google'da çıkmadığına göre ciddiye alınması gerektiğini düşünmüyorum. Feyk maillerden biridir muhtemelen.

Allah'a inanmak için bir sivrisineğin yavaşlatılmış bir şekilde Allah benzeri bir ses çıkarmasından daha mantıklı nedenlerim var benim. İlgi göstermeyin böyle şeylere..
          haklısın biz o sesi duymasakta inanıyoruz.herşey Ondan gelir ve hiçbirşey O dilemeden olmaz
          Kapitalizmin zaafı sunduğu nimetlerin eşit paylaşılmamasıdır;Sosyalizmin nimeti ise sefaletin eşit paylaşılmasıdır

Yorum

Kainatta bu ve buna benzer o kadar çok olağanüstülükler var ki, bu haberi okuyunca gayet doğal karşıladım. Olabilir, olması pekala mümkündür.

Adil Özgür'ün de bahsettiği gibi, Ganita'da bunların tartışılıp konuşulacağı bir başlık yahut bölüm oluşturulabilir. İsteyen, ilgisini çeken okur, bilgilerini, deneyimlerini paylaşır; Ganita, ganitalığını pekiştirir...
            avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

İlk olarak İHSAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Kainatta bu ve buna benzer o kadar çok olağanüstülükler var ki, bu haberi okuyunca gayet doğal karşıladım. Olabilir, olması pekala mümkündür.

Adil Özgür'ün de bahsettiği gibi, Ganita'da bunların tartışılıp konuşulacağı bir başlık yahut bölüm oluşturulabilir. İsteyen, ilgisini çeken okur, bilgilerini, deneyimlerini paylaşır; Ganita, ganitalığını pekiştirir...
              İhsan kardeşim, benim demek istediğim başlık değil, buna benzer başlıkların toplanacağı bir BÖLÜMÜN bu sitemizde mutlaka olması gerektiğini ifade ettim. Böyle bir bölümümüzü SİTE YÖNETİMİNDEN RİCA EDERİM.

Ayrıca bu bölümü devamlı kontrol edecek ehli bir kişiliğin özel görevlendirilmesi çok mükemmel olur.

Hayat hep eğlence, hep eğlence olmadığına göre;
              En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 12.02.2009, 14:12.
              BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

Insanoglu Esref-ül Mahlukat oldugu halde Rabbini en az zikir eden yaratik'dir.

Mevla'yi en cok zikir eden'lerin basini Taslar aliyor, ardindan agaclar topraklar v.s.

bir Rabbani Alim'in sohbetinde degindigi üzere Hayvanlar arasinda Allah'i en az zikir
                eden Hayvan Esek, günde 5000 bin defa "Allah" diyor.

evet, biri bizi Esek dese, belki ona hakaret davasi acariz....biz günde kac kere hakiki manada ALLAh diyoruz ???!

Ismail Cetin Efendi kitabinda diyorki, eger Insan fazla bos laf etmese kulaklarini
                dedikodu'dan, giybet'den uzak tutsa Agacin, Topragin ettigi zikiri duyar. ama azalar günah ile
                kirlendigi icin bunu duyamaz...

ve Müjdelerin en güzeli, Rabbim Ayet-i Celi'lede buyuruyorki: Siz beni zikir edinki, bende sizi zikir edeyim...

Hakiki sekilde Rabbimizi anamiyoruz, en azindan Mevla'yi hakiki manada ananlarin yolundan ayirmasin Rabbim c.c.

AMIN
                *
                * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

Youtube Sitesinde Allah'i zikreden hayvanlarin onca video'su var, isteyen izleye bilir

.
                  *

Yorum

İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    İhsan kardeşim, benim demek istediğim başlık değil, buna benzer başlıkların toplanacağı bir BÖLÜMÜN bu sitemizde mutlaka olması gerektiğini ifade ettim. Böyle bir bölümümüzü SİTE YÖNETİMİNDEN RİCA EDERİM.

Ayrıca bu bölümü devamlı kontrol edecek ehli bir kişiliğin özel görevlendirilmesi çok mükemmel olur.

Hayat hep eğlence, hep eğlence olmadığına göre;
                    çok güzel olur abicim sizin gibi değerli büyüklerimizinde bulunacağı dini konularda bilgi alışverişi isteyenler için bir bölüm mükemmel olur

Yorum

Zikir hakkında 2 Hadis-i Şerif...

Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyururlar:

“Gafiller arasında Allah’ı zikreden, cihaddan kaçanlarla birlikte kaçmayıp vuruşmaya devam eden gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden, karanlık evdeki kandil gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden, şiddetli soğuktan yaprakları dökülmüş ağaçlar arasında yemyeşil duran ağaç gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden kişiye Allah cennetteki yerini ölürken gösterir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden kimsenin, bütün insanlar ve hayvanlar adedince günahlarını affeder.” (Câmiüs’sağîr: 4311)

Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Kim bir yere oturur ve orada Allah’ı zikretmez (hiç zikretmeden kalkar) ise, Allah’tan ona bir noksanlık vardır.

Kim bir yere yatar, orada Allah’ı zikretmezse, ona Allah’tan bir noksanlık vardır.
                      Kim bir müddet yürür ve bu esnâda Allah’ı zikretmezse, Allah’tan ona bir noksanlık vardır.” (Ebu Dâvud: 4856 - 5059)

.
                      *

Yorum

Her canlının ALLAH (cc) ı zikrettiğinden şüphe yok zaten....
                        Söylesem tesiri yok
                        Sussam gönül razı değil.
                        adrenalinn

Yorum

......................
                          *

Yorum

İlk olarak Harun-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyururlar:

“Gafiller arasında Allah’ı zikreden, cihaddan kaçanlarla birlikte kaçmayıp vuruşmaya devam eden gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden, karanlık evdeki kandil gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden, şiddetli soğuktan yaprakları dökülmüş ağaçlar arasında yemyeşil duran ağaç gibidir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden kişiye Allah cennetteki yerini ölürken gösterir.

Gafiller arasında Allah’ı zikreden kimsenin, bütün insanlar ve hayvanlar adedince günahlarını affeder.” (Câmiüs’sağîr: 4311)
                            Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif’lerinde şöyle buyurmuşlardır:

“Kim bir yere oturur ve orada Allah’ı zikretmez (hiç zikretmeden kalkar) ise, Allah’tan ona bir noksanlık vardır.

Kim bir yere yatar, orada Allah’ı zikretmezse, ona Allah’tan bir noksanlık vardır.
                            Kim bir müddet yürür ve bu esnâda Allah’ı zikretmezse, Allah’tan ona bir noksanlık vardır.” (Ebu Dâvud: 4856 - 5059)

.
                            hadisler net cevaplamış ellerine sağlık kardeşim selamlar.
                            ALLAH,, EN BÜYÜK.

Yorum

İmani hakikatların incelenmesinde görülüyorki imani meselerin tümü önde gidiyor, bilim ise imani meseleri 2009 yılında ancak çözebiliyor.

İşte bu gibi konuları işlemek, C.C. Allahu Tealanın sıfatlarını daha iyi anlayabilmek, taklidi imandan tahkiki imana kavuşabilmek için, ganita'a ayrı bir bölümünün açılabilmesi için, gönüllü arkadaşlarımı bu yönde de istekte bulunmaya daveti yineliyorum, umarım forum kurallarına aykırı olmaz.

Çok manalı olur.
                              BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

İlk olarak sakaryalı.61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                kıymetli kardeşim tabiki sizin ayete safsata demediğinizi biliyoruz.onu açıklamanıza bile gerek yok.

fakat söylemek istediğimiz şudur bu gibi şeyler uydurmada olsa beni bağlamaz sebebide haramlar ve helaller bellidir.
                                ayette ne buyuruyor .her canlı allahı,cc, kendi lisanlarında zikrederler .bizim için yeterli yani .uydurukta olsa bizim asıl ilgilendiğimiz bu ayyettir yani.

{allah buyuruyorki sizin üzerinize nurumu tamamladım ve din olarak size islamı seçtim} şimdi her muslümanın farz olanları bilmesi gerekmektedir bu güne kadar ehli sünnet içtihat alımlerimzin içtihatlerin de kesinlikle şüphe yoktur hepside sünneti seniyyenin içindedir ..haktır yani

burada söz konusu olan allahı zikirdir bu konuda neden safsata çıksın ben anlamadım ancak adam diniini bilmiyorsa yorumuda safsata olur helaller belli haramlar belli kısaca sana farz olanlar ve haram dairesi belli iken kesinlikle hiç bir yarın ahirette ben bilmiyordum diyebilirmi ..yani bunu hurafe diyenler ya dinde noksandır yada kalplerinde hastalık mevcuttur ..

efendimiz s.a.v. vedda haccında şöle buyuruyor.
                                Dikkat ediniz! Şu dört şeyi kesinlikle yapmayacaksınız: Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayacaksınız. Allah'ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı, haksız yere öldürmeyeceksiniz. Zina etmeyeceksiniz. Hırsızlık yapmayacaksınız.
                                "İnsanlar Lâ ilâhe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri zaman kanlarını ve mallarını korumuş olurlar. Hesapları ise Allah'a âittir.

inanın hurafeye düşenlerin hepsinin islamden ve süneti seniyyeden haberi yok neden yok yukardada belirttim yüce allaha ,cc, ben bilmiyodum diyemeyecek bunuda söyleyecek olsa efendimiz onada şu cevabı veriyor..

"Eğer sadâkatle sarılırsanız, sizi doğru yolda muhafaza edecek iki şey bırakıyorum: Onların birincisi Allah'ın Kitabı Kur'an'dır ki, içinde hidâyet ve nur vardır. Ona sımsıkı sarılınız! İkincisi de Ehli Beytim'dir. "20 ehli beytten kasıt onlardan varolagelen efendimizin sünneti seniyyesidir .

biz farz olanı bilsek inan bizi kimse kandıramaz insanların hurafeye düşmeleri dinde cahil olmalarından dolayıdır.selamlar.
                                İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Onur bey, Şimdi çıkan sesten eğer Allah anlaşılır şekilde çıkıyorsa, bu durumda bir safsata olamaz, Zira orada Allah diye bir ses var. Ancak mikrofona bir şey diyemem, bende o mikrofondan görmedim. Bu konu tali bir konudur. Ancak başlıktaki her canlı Allah C.C. yı zikreder meseleside hakikatın ta kendisidir, bir mikrofona safsata denmişse, o mikrofonun mucidi mutlaka konuya teknolojik bir açıklık, mantık bulmuş olamazmı?

Sonra başlığı açan T.Ö. arkadaşımın imzasına baktım, bir tarafı OF, diğer taraf TIMARA, şimdi ben hem Ağasarın ne olduğunu, nasıl insanlar yaşadığını bilirim, hemde OF için bir anektot anlatayım. Yanlız bu anektot gerçek kesittir.

"Bizim köyün imamı rahmetli Yusuf Hafız, tam hafızdır, taş medrese hafızlarındandır, şimdiki hocalar ona erişemez, kendisinden 17 yaşlarında ders aldığımda bana şöyle demişti; Adil, yeni imam oldum, ilk tayin olduğum yer OF, gittim, camimi buldum, çay ocağına girdim, bir selam verdim, beni hoşladıktan sonra, köyün imamı olduğumu söyleyince, ocağın yanındaki bana bir soru sordu, cevapladım, yanımdaki sordu, cevapladım, diğerleri sordu cevapladım, bende onlara dedimki, sizleri tanıyabilirmiyim, kimsiniz, siz hangi köyün imamısınız, onlar ise imam olmadıklarını söyleyince şaşırdım kaldım dedi, neden şaşırdın hocam deyince, neden olacak dedi, bana birinci soru Siyer, İkinci Akait, 3.Kelam, 4.Tefsir diye sıraladı ve şöyle bitirdi,

-Kendi kendime dedimki ula Yusuf Hoca, dikkat et, bunlar düz sıradan insanlar her biri hafız bilgili, acaba bunların hocaları nasıl olur, senin bu köyde işin çok zor diye içimdem geçirdim, sonra bana Of da herkes hoca dedi. Durum böyle arkadaş. İşte T.Ö nün künyesi,
                                Anne:TRABZON / OF /Gürpınar (Mapsino)

Baba:TRABZON / Şalpazarı / Fidanbaşı (Tımara)

Oğul: TRABZON OFpazarı / GürFidan )

Ben böyle şeylere karşıyım. ayete inancımız var tabii ki. Ancak alaksız bir şey sadece bir ses var ortada. görüntü yok bir şey yok... bana deyin ki ayeti konuşalım buyrun konuşalım ancak böyle kaynaksız şeylere itibar göstermemi beklemeyiniz. sivrisineğin Yüceler Yücesi Allah'ın simini nasıl zikrettiğini bilemeyiz.
                                Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X