Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Football Manager

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• inter kaleci antrenörümü kaçırdı
    kaleci antrenörüm dünya klası dowhan mıydı neydi öyle bişiydi
    inter teklif yaptı buda kabul etti 1,5 mio tazminat ödedi
    bende bu olaydan sonra jose mourinho ya bi güzel .........
    ~ İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Müh ~
    ~Twitter ~

Yorum

• İlk olarak yorumsuz6117 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      FMRTEvWPF.exe açmıyo hata veriyo uygulama düzgün olarak başllatılamadı diyo sizdede oluyomu..
      Dosyayi önce winrar ile cikartman gerekiyor.
      Cikan dosya rarli bir dosya.
      Sag tiklayip buraya cikart dersen tamam olur.
      "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
      "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
      Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• @Ali Can ve @livera61 çok teşekkürler

Premier Lig'e Dönüş ..

2011-2012

Geçirdiğimiz çok güzel üç sezonun sonunda Premier Lig'e yükselmiştik sonunda..Khumalo,Veljovic,Vernydub gibi geleceğin potansiyel yetenekleri yanına yeni isimler katarak yolumuza devam edecektik..Kadroyu şişirmeyecektik ve ne olursa olsun genç ve gelecekte bizi başarıya taşıyacak isimlerle yola devam edecektik..Belki bir alt lige düşebilirdik bu genç kadroyla ama kaybedeceğimiz bir sezonun yanında klübün geleceğini kazanmak vardı..

Transfer çalışmalarına başlamıştık..Klüp 26M€ transfer bütçesi verdi tv gelirlerinin açıklanmasıyla..Bizde bu paranın 6M€ 'luk bölümünü maaş bütçesine katarak 20M€ ile transfere başladık..İlk olarak City'nin genç golcüsü serbestti Galler'li Ched Evans ..Hemen kadromuza kattık..Premier Lig kalitesinde golcüydü..Sonra gözlemcimlerimin tavsiyesiyle İsveç'ten sağ bek oyuncusu Monir Olofsson'u kadromuza kattık..18 yaşındaydı sadece..80.000 Euro bonservisine ve 4.000'de imza ücreti karşılıgında kadromuza kattık bu genci..11 için düşünüyordum onu çünkü iki gözlemcim oyuncuya kefil oldular world class futbolcu olacak dediler..Ekibime güvenim sonsuz..

Burnley'de 19 gol atan James Dickinson dikkatimi çekti..Forvet bölgesinde oynuyordu..Bir alt ligde çok canımı yakmıştı 19'luk İngiliz..1.9M€ karşılıgnda Notts Co oldu o da..Asıl transferim ve sürprizim ise Akinfeev oldu..sözleşmesi 6 ay sonra bitecek oyuncu CSKA ile imzalamaya yanaşmıyordu..3M€ bonservis bedeli önererek oyucuyu kadromuza katmaya çalıştık..CSKA'da bedavaya kaptırmak istemediği için teklifi kabul etti..Akinfeev'e yılda verdiğimiz 2M€ maaş klüp tarihinde bir ilkti..Man Utd'da görev yapayan daha sonra Olympiakos'a tranfer olan Zoran Tosic'i 4M€ ve Chicago Fire'dan Scoot Henderson'ı 2M€ karşılıgında ve Razvan Rat'ıda 2.1M€ karşılıgında renklerimize katarak Premier Lig'e hazır hale geldik..

Sezona maglubiyetle başladık ama peşpeşe 2 galibiyet bizi kendimize getirdi..küme düşmeme mücadelesi yaptık ilk devrenin sonuna kadar..Lig Kupası'nda ise yolumuza devam ediyorduk..Çeyrek Final'de Chelsea ile eşleşince moralimiz bozuldu..Fakat Chelsea milli maçlar nedeniyle Drogba,Lampard,Cech ve aklınıza gelen bir çok yıldızından yoksun olarak karşımıza çıktı..Federasyona maç taraihi hakkında sitemleri vardı..Çok genç takımla karşımıza çıkan Chelsea'yi deplasmanda 1-0 yenerek yarı finale çıkarken taraftarlar Notthingam sokaklarında muhteşem zaferi kutluyorlardı..Lig Kupası'nda yarı finalde rakip Blackburn'du..Notts County tarihinin en ağır yenilgisini 1889 tarihinde 9-1 skorla bu takıma karşı almıştı..Taraftar bu turu geçmemizi çok istiyordu..İlk maçı evimizde harika oyunla 3-0 aldık..Deplasmanda ise 1-0 öne geçmemize rağmen 4-2 kaybetsekte Finaldeydik..Bu bir ilkti Notts Co tarihinde..Tottenham ile oynaaycaktık Finalde..Ligde ise ikinci yarıda sergilediğimiz performansla 9-10-11 sıraları arası dolaşıyorduk..Artık kupa çok daha önemliydi bizim için..Maça iyi başladık fakat istediğimiz golü bulamıyorduk..Ve şanssız bir 90. dk golüyle inanılmaz bir üzüntü içine girsekte taraftar takımını alkışlıyordu gözyaşlarıyla..KAYBETMİŞTİK..Ligde son 6 maçta inanılmaz performans sergiledi takım 7.liğe kadar tırmandık ve bunu korumayı başardık..Bu muhteşem sezondaAvrupa'ya gitmeyi planlarken Ligi 16.bitiren ve bizi FA Cup 3.Turunda eleyen Stoke City'nin FA Cup'ı kazanması hayallerimizi yıkıyordu..Kupa kontenjanından Avrupaya giden onlar oluyordu..Muhteşem sezondan ikide kısa not..Rade Veljovic 15 , James Dickinson da attıgı 19 gol ile en golcü isimler arasında yer alıyorlardı ligin..

Efsanenin Uyanışı ..

2012-2013

Premier Lig'deki ilk sezonunda genç kadro yapısıyla beklenilenden fazlasını veren Notts Co artık gözünü son anda kaçırdıgı Avrupa'ya dikmişti..Bu dogrultuda transfer çalışmalarımıza başladık..Sag açık,forvete alternatif,orta sahaya kilit adam ,sag-sol bek'e takviye ve yedek kaleci..Bu bölgelerdeki eksiklerimizi kapatmak için hız verdik çalışmalarımıza..Nicklas Bendtner Arsenal ile biten sözleşmesini yenilemeyip klüpten ayrılınca oyuncuyu hem bonservissiz hem de çok cüz'î bir maaş miktarına klübe kazandırdık..Diğer hedefim ise yine Tottenham ile yollarını ayıran ve kendisine klüp bulması istenen Aaron Lennon'dı..Aradıgım adam olarak düşünüyordum..Kendisi ile anlaştık ve iki tane kalteli oyuncuyu bonservis ödemeden Notts Co 'lu yapmış olduk..Sol bek alternatifi içinde Fabio isminin peşine düştük..19 yaşındaydı ve Man Utd ile olan sözleşmesi sona ermişti..Oyuncuyu ikna ettik ve çalışma izninin çıkmasını bekledik..4 gün içinde şekillendi bu problem ve oyuncuyla sözleşme izmalamış olduk..Sag bek'e alternatif arayışlarımızı sıklaştırırken finansal kriz yaşayan ve oyuncularını satmak durumunda kalan Bolton Nicky Hunt'ı bize önerdi..Yüksek maaşı yüzünden takımdan ayrılmasını düşündüklerini oyuncu için bonservis talep etmeyince Hunt'ı renklerimize kattık..Kaleye yedek ve orta sahaya kilit isim için arayışlarımızın sonucuna Lens'in genç filebekçisi Joris Delle'yi ve Sampdoria'nın genç starı Andrea Poli'yi renklerimize bağlayarak ulaştık..İki oyuncuya toplam 6.75M€ bonservis bedeli öderken geriye kalan 15M€ Transfer bütçesini maaş bütçesine katarak transferi sonlardırdık..

Lige fırtına gibi başlamıştık deyim yerindeyse..6 maçta 5 galibiyetin yanında sadece bir Man Utd beraberliği vardı ve Arsenal , Chelsea ve Man Utd maçlarını atlatmıştık..3 takımla da içerde oynadık ve 7 puan çıkarmayı bildik..Lig kupasında Chester'ı ( 10-0 ) ve Doncaster'ı ( 2-0 ) eleyerek 4.Turda Sunderland'ın rakibi olduk fakat fikstürün zorlugu nedeniyle sakatların bol oldugu dönemde bu maçı 3-1 kaybederek kupaya veda ettik..Ligde herşey yolunda gidiyordu..İçerde kazanıp deplasmanda zor kaybediyorduk..ilk 7 içinde dolaşıyorduk sürekli..FA Cup'ta da sırasıyla Peterborough ( 3-0 ) ve Wigan ( 2-0 ) ile karşılaştık..5 Turda ligde çekindiğimiz takımlardan Villa'ya Dickinson,Henderson ve Akinfeev'in yoklugunda agır kaybettik ( 5-2 )

Lige asılıyorduk artık Avrupa kuplarına gitme hedefini hatta Şampiyonlar Ligini zormalayı sürdüyorduk..son 7 maçta aldıgım skorlar beni ligde şu duruma getirdi ve klüp tarihinin en yüksek derecesini egale etmiş olduk..Son 7 maç şöyle
        ;

Notts Co
        :5 1: Chelsea

Notts Co
        :2 1: Blackburn (Deplasman)

Notts Co :2 1: WBA (Deplasman)

Notts Co :4 1: Everton

Notts Co :1 0: Sunderland

Notts Co :2 1: Portsmouth (Deplasman)

Notts Co :3 0: Wolves

Şampiyonlar Ligi macerası ve ligdeki üçüncü ve dördüncü sezon performansım daha sonra sizlerle olacak.. Okuyan okumayan herkese çok teşekkürler Bana burada yazma fırsatı verdikleri için..

Yorum

• Murat_1461 çok çok büyük bir zevkle okudum en baştan beri. Devamını bekliyorum. Birde nasıl bir taktik kullandın onu da yazarsan sevinirim

Yorum

• 5.Sezonu oynuyorum Muhammed..taktiğimi paylaşacagım burada..klasik 4-4-2 düzeniyle sahaya çıkıyorum odukça iyi bir taktik..Bazı paylaştıgım sitelerde olumlu tepkiler aldım..Burayada koyarım akşama..

Yorum

• Murat senin yaptigini daha da alt ligden baslayarak yapmistim.
              Ingiltere'nin oynanabilen en alt ligi olan amatör Blue Square North'tan baslayip Premier League'e kadar yükseltmistim takimi.
              Baslarda bonservissiz ve genc oyunculari kadroya katip, her sene kadroyu yeniden kuruyordum ve öyle ya da böyle her sene bir üst lige, sonunda da Premier Lig'e cikmayi basarabildim.
              Uzun, yorucu ama zevkli oluyor.
              Premier Lig'e ciktiktan sonra pek oynayamadim cünkü bilgisayara format atmak zorunda kaldim, formattan sonra da oyunu o veya bu sebeplerden dolayi daha da kurmadim.
              "Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
              "Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...
              Sana da yuh, bana da yuh..."

Yorum

• Murat_1461

Keyifle okuyorum fm maceralarını gerçekten helal olsun takımı nereden nereye getirmişsin
                Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
                As Roma
                Francesco Totti "10"
                Twitter:cemtotti61

Yorum

• İlk olarak seyyah61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Murat senin yaptigini daha da alt ligden baslayarak yapmistim.
                  Ingiltere'nin oynanabilen en alt ligi olan amatör Blue Square North'tan baslayip Premier League'e kadar yükseltmistim takimi.
                  Baslarda bonservissiz ve genc oyunculari kadroya katip, her sene kadroyu yeniden kuruyordum ve öyle ya da böyle her sene bir üst lige, sonunda da Premier Lig'e cikmayi basarabildim.
                  Uzun, yorucu ama zevkli oluyor.
                  Premier Lig'e ciktiktan sonra pek oynayamadim cünkü bilgisayara format atmak zorunda kaldim, formattan sonra da oyunu o veya bu sebeplerden dolayi daha da kurmadim.
                  Aynen bende sürekli alt liglerden aldıgım takımlarla şampiyonluk mücadelesi vermeyi seviyorum..York City(Blue Square premier),Gateshead(Blue Square North) gibi takımlarla da oynadım daha önceden..League One'a kadar sürekli lige göre kadro yapaıyorum oradan sonra premier lig'in alt yapsını oluşturuyorum..yoksa erken başarı gelmiyor premier'de..

Yönettiğim en en iyi takım Trabzonspor O da malum sebeplerden dolayı

Yorum

• Oyuna Ilk basladigim sezonda Colman 1 Yil sakatlandi
                    Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• @Murat_1461

Helal olsun gerçekten , hikayeni baştan sona kadar okudum , bi dahaki sezonları ve taktiğini de merakla bekliyorum .

Şimdi benim de böyle bir kariyer açasım geldi ya .

Yorum

• Türkiye Liginden Pek Değil Ama Avrupa Liginden Yabancı Bi Takımı Bir Üst Lige Çıkarmak Oldukça Zevkli .

Bende Aynen Mvv İle Oynuyorum . Takım Bulamadım , Dedim Pilot Takımımızı Üstlere Çıkaralım .
                        Yakında Lig Tablosunu Koyacağım .

Yorum

• 2013-2014

Hegemonyayı Yıktık..!

Avrupa'da yarışacagımız bu sezon öncesi kadroyu genişletmemiz ve klüpten ayrılmak isteyen oyuncular ile yolları ayırmamız gerekiyordu..Takımda huzur bozucu hiçbirşey olmasını istemiyordum lakin ligde üst sıraların mücadelesi verip Avrupa'da Şampiyonlar Liginde mücadele edecektik..Kadromuzu genişletmek adına Ajax'ta sözleşmesi sona eren iki oyuncu Urby Emanuelson ve Miralem Sulejmani ile söleşme imzaladık..Stuttgart ile sözleşme yenilemeyen sag ve sol ayagını kullanabilen bek oyuncusu Bongartz'ı kadromuza kattık..Chelsea alt yapısından yetişen orta saha oyuncusu Jack Cork'u bedelsiz transfer ettik..Arjantin'in son yıllardaki en önemli yeteneği olarak gösterilen forvet oyuncusu Gaston Brites'i 6.75M€ karşılıgında Dnipro'dan renklerimize kattık..Çok iyi bir sezon geçirmişti Dnipro'da Brites..27 maçta 29 golü vardı..Bunların yanında takımdan ayrılmak isteyen Bendtner'i 3.1M€ karşılıgında Panathinaikos'a , Ched Evans'ı 4.5M€ 'ya West Ham'a ve istediğim verimi alamadıgım ve takımda kalmak istemediğini söyleyen Lennon'ı da 3.3M€ karşılıgında Zenit'e sattım..Takıma artık gerçek bir sag açık elemanı lazımdı..Paraya kıyıp 18.5M€ karşılıgında oyunun harikası Manuel Burtscher'i renklerimize kattık..Transfer dönemimiz oldukça hareketli geçti..Artık lige hazırdık..

Lige geçen sezon oldugu gibi çok iyi başladık..ilk 7 haftada liderlik koltugundaydık..Şampiyonlar Liginde ise gruptaki rakiplerimiz Athletic Bilbao,Porto ve Roma idi..Elimizden geleni yapacaktık grupta..İlk maçı içerde Bilbao karşısında güzel oyunla kazandık..Roma deplasmanından ise 2-0'lık yenilgiyle dönüyorduk..Bir sonraki maçımız Porto'yla idi..Deplasmandan beraberlikle dönüyorduk 1-1..İçerde Porto'yu yenip gruptan çıkma adına büyük bir işe imza atmak istiyorduk fakat mükemmel maçta kazanan olmadı 4-4..Bilbao deplasmanından 3-0 galibiyetle dönünce,Porto da Roma önünde kazanınca grup karışmıştı adeta..İçerde Roma'yı yenersem lider , berabere kalırsam Porto'nun alacagı sonuca göre gruptan çıkacaktım..Mükemmel oyunla ve Vejlovic'in golleriyle Roma'yı evimizde 2-0'la geçip tarihimizde bir ilke imza atıyorduk..

Şampiyonlar Ligi yanı sıra ligdede çok iyi gidiyorduk..Her şey yolundaydı..17 maçta 1 maglubiyetimiz ve 4 beraberliğimiz vardı sadece 2.sıradaydık..Man City ile zirveyi paylaşıyorduk..

Lig Kupasında da WBA ( 3-0 ) , Tottenham ( 1-0 ) ve Sunderland'i ( 2-1 ) geçerek yarı finalde Liverpool'ın rakibi oluyorduk..İlk maçta içerde kazanamayınca işler zora girmişti 1-1..İkinci maçta Liverpool'a oyun ve skor anlamında üstünlük saglayamayınca kupaya yarı finalde veda ettik..3-1

Şampiyonlar Liginde lider çıkmanın verdiği avantajla kolay bir kura olan Celtic'le eşleştik..Deplasmandan 1-1 skorla dönünce çeyrek finale çok yaklaştık..İçerde taraftarın inanılmaz desteği ile 6-0 ile geçiyorduk İskoç temsilcisini..Ligde de 19 ve 26 haftalar arasında seri şekilde aldıgımız 7 galibiyet zirveden koparmıyordu bizi..FA Cup'ta da iddalıydık..Plymouth ( 5-0 ) , Norwich ( 4-1 ) , Aston Villa ( 2-0 ) ve Wolves'ı ( 4-0 ) geçerek yarı finalde Arsenal'la eşleşiyorduk..Trajik maçı 90+3'de yediğimiz golle 3-2 kaybedip malesef kupadan eleniyoruz..

Celtic eşleşmesinden sonra artık işimiz daha zordu rakip İnter'di..İlk maç deplasmandaydı avantajlı skor şarttı..Gol atmak zorundaydık..Maça henüz santra vuruşuyla beraber geliştirdiğimiz atağın gol olması sonucu 1-0 önde başlıyorduk..dk 7'de Dickinson frikikten takımımızın ikinci golünü atarken İtalyanlar şoktaydı..15 dk'da ise kornerden Khumalo ile farkı 3'e çıkarıyorduk..Dengeli oyunu ve kontra ataa dayalı oyunu tercih ederek mükemmel sonuçla evimize dönüyorduk..İçerdeki maçta dikkatliydik..Oyuna iyi başlayıp golü bulduk rahattık artık..ikinci yarıda yıldızlarımı dinlendirdim ve son son iki dakikada yediğimiz gollerle maçı 2-1 kaybettik..Ama bunun pek önemi yoktu..Turu geçmiştik..Yarı Finaldeydik Şampiyonlar Liginde..Tıpkı Lig Kupası ve FA Cup'ta oldugu gibi..Liverpool deplasmanına çıktık yarı final ilk maçında..Lig kupasında bizi eleyen Liverpool'a ders vermek istiyorduk ama agır kaybettik..3-0..İçerde en az 3 gol lazımdı bize..Fakat herşeye ragmen aradıgımız golü bulamadık ve 80.dk Torres'in attıgı gol herşeyi bitirdi..İlk defa katıldıgımız Şampiyonlar Liginde yarı finale kadar yükselip orada Liverpool'a 3-0 ve 0-1 kaybederek elenmiştik..

Ligdeki son beş maça ise Arsenal'ın tam 5 puan önünde giriyorduk..Şampiynluk geliyordu..152 yıllık klüp tarihinde bir ilk olacaktı bu..Her anlamda mükemmel geçen sezonu şampiyonlukla süslemek,bu sezona bir kupa sıgdırmak şarttı..A.Villa ( 2-1 ) Blackburn ( 4-0 ) , Stoke ( 2-0 ) , City ( 0-0 ) ve Liverpool ( 2-0 ) yenerek bu muhteşem duyguyu taraftarlarımıza tattırdık..Bizi iki kulvarda eleyen Liverpool karşısında Şampiyonluk Kupasını kaldırırken Vejlovic attıgı 27 golle ligin ve Avrupa'nın golcü ismi oldu..

2014-2015

Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir !

Son Şampiyon olarak takımı fazla bozmamaya gayret ettiğimiz bu sezonda takıma gözlmecilerimin önerdiği bir çok genci kattım ve bu oyuncuları Reserve takıma gönderdim..Bunun yanında bazılarını Pilot Klüplerim olan Yeovil,York City ve Preston'a kiraladım..Bunun dışında A Takımda herhangi bir değişiklik olmadı..

Sezona Community Shield Kupasını kazanarak girmiştik..Lig Şampiyonu olarak Kupa Şampiyonu Newcastle'ı 1-0 ile geçtik..

Son Şampiyon olarak lige de iyi başladık..ilk 10 haftada kaybımız yoktu..Şampiyonlar Liginde ise 3.Torbadan gruplara kalsakta Shaktar,Genoa ve Porto gibi kolay bir gruba düştük..Oldukça kolay olmuştu bu grup benim için..6 maçıda kazandım..sonuçlara bakacak olursak ;

Genoa ; 2-0 --- 3-0

Porto ; 3-0 --- 3-2

Shaktar ; 2-0 --- 2-0

Görüldüğü üzere gruptan rahat çıkmanın yanı sıra 15 gol atıp sadece 2 gol yemiştik..Ligdede en az gol yiyen ekiptik ve devreye lider giriyorduk..

Şampiyonlar Ligi 'nde gruptan sonraki rakibimiz Bayern oldu..Eski gücünden uzak görünen Bayern karşısında ilk maçı deplasmanda 3-1 Rövanş maçını Meadow Lane'de 4-1 kazanarak çeyrek finalde Man City'e rakip oluyorduk..İçerde 2-0 öne geçtiğimiz maçta 88.dk yediğimiz gol bizi kupadan eden gol oldu..İkinci maçta henüz 5.dk yediğimiz golü çıkaramayınca 2-1 ve 0-1 sonuçlarla kupaya veda ettik..

Lig Kupasında ise henüz 3.Turda karşılaştıgımız Arsenal'a Londra'da 3-1 kaybederek erken vedayı yaşadık..FA Cup'ta finale giden yolda Cardiff ( 2-0 ) , Reading ( 3-1 ) , Liverpool ( 1-0 ) , Everton ( 1-1 'in tekrar maçında 3-0 kazandık ) ve Blackburn ( 4-0 ) takımlarını eledik..Finaldeki rakibimiz City olmuştu..Kapanmayan hesabı kapatmak istiyorduk..Maç 0-0 ile uzatmalara gitmişti..114.dk'da Poli ile öne geçtik ve kupaya çok yakındık ama Srna 120+2 'de attıgı frikik golüyle kupayı elimizden almak üzereydi.. Fakat Akinfeev'in penaltılardaki muhteşem performansı bize bu prestijli kupayı kazandırdı..1894 yılından sonra yani 121 yıl sonra kupayı ikinci kez müzemize götürüyorduk..Murat GENEL artık taraftarların efsanesi olmuştu..Ligi oldukça iyi götürüyorduk..Son 4 haftaya 7 puan önünde girdiğimiz City karşısında avantajımızı koruyarak 2.kez üst üste bu sevinci yaşıyorduk..

Ligde de ikinci kez mutlu sona ulaşan Notts Couny artık Nottingham Forest'ın gölgesinde geçen 110 yıllık tabuyu yıkmıştı..Adada onlar daha büyüktü artık..Nottingham sokaklarında artık Notts County taraftarı gögsünü gere gere geziyordu..

Bu da kullandıgım taktiğin linki..

Yorum

• İlk olarak samets61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            @Murat_1461

Helal olsun gerçekten , hikayeni baştan sona kadar okudum , bi dahaki sezonları ve taktiğini de merakla bekliyorum .

Şimdi benim de böyle bir kariyer açasım geldi ya .
                            teşekkürler..çok zevkli oluyor ama özellikle alt liglerde iken acayip sinir oldugun oyunu kapatmak ile kapatmamak arasında kaldıgın anlar olacaktır..transfer yapamıyosun işler kötü gidiyor vs..o anları atlatırsan çok zevkli olacagı kesin

Yorum

• Murat kardeşim bende çok beğendim kariyerini valla, asıl zevk zaten bu bence ;D
                              Ey Türk Gençliği!
                              Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• 9.0.3 Oynuyorum 2.Sezon Bana DMC,MC Önerebilecek Olan Varmı ?
                                10 miLyon YTL ye Kadar yoLu vaR
                                Bir Trabzon'lu Size "Ne Dedun ?" Diyorsa , Kurduğun Cümleyi Değiştirme Şansı Vermiyor Bilakis Aynı Cümleyi Bir Daha Kurmaya ..... Yiyomu Ona Bakıyodur..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X