Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Herkesin önü açılmadı. İmamhatipler esas amaçtı. Meslek Liseleri de bonus oldu yanında.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bunu detaylı öğrenmek lazım burada çok öğretmen abilerimizde var bilgilerini bekliyoruz. Bu işler nasıl olacak yeni düzeni iyice öğrenmek isteriz.

Dün duydum bu haberi ne bileyim ağlayasım geldi Bizim Hayatımızı Kararttılar Şimdi Başka insanların önünü açtılar Çektiklerimizi yaşadıklarımızı hatırlayınca gülümsedim sadece bu çarpık düzene.

Herkesin eşit haklara sahip olması iyi bir şey değil mi emirhan? ayrıca yeni sistem hakkında tam bir bilginiz olmadığı belli dün haberlerden izlediğim kadarıyla (ben de tam kesin konuşmak istemiyorum) herkes kendi alanında artı bir puan alacak. yani senin önün kapatılıp başkalarınınki açılmıyor renktaş
      Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• İlk olarak nurbanu_ts_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Herkesin eşit haklara sahip olması iyi bir şey değil mi emirhan? ayrıca yeni sistem hakkında tam bir bilginiz olmadığı belli dün haberlerden izlediğim kadarıyla (ben de tam kesin konuşmak istemiyorum) herkes kendi alanında artı bir puan alacak. yani senin önün kapatılıp başkalarınınki açılmıyor renktaş
        Yok ben geçmişden bahsediyorum ben okuduğum dönemde de dedim bize olmazsa bizden sonrakilere olsun bari onlar kurtulsun yoksa ben öyle birşey istermiyim bir meslek liseli olarak.

İnşallah tahmin ettiğim gibi herkes her alanı seçebilir gibi bir uygulamadır.

İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Herkesin önü açılmadı. İmamhatipler esas amaçtı. Meslek Liseleri de bonus oldu yanında.
        O Bonus çalışıyor bu ülkede yiyor ama !
        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

Yok ben geçmişden bahsediyorum ben okuduğum dönemde de dedim bize olmazsa bizden sonrakilere olsun bari onlar kurtulsun yoksa ben öyle birşey istermiyim bir meslek liseli olarak.

İnşallah tahmin ettiğim gibi herkes her alanı seçebilir gibi bir uygulamadır.

Anladığım kadarıyla öyle olacak fakat şunu söylemeliyim ki önümüzdeki yıl gerçekten daha zor olacak. inşaallah hayırlısıyla bütün arkadaşlar istediği yerlere yerleşebilir
          Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

• İlk olarak nurbanu_ts_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Anladığım kadarıyla öyle olacak fakat şunu söylemeliyim ki önümüzdeki yıl gerçekten daha zor olacak. inşaallah hayırlısıyla bütün arkadaşlar istediği yerlere yerleşebilir
            Benim üstü lehim kokan ellerine kıymık girmiş olan tırnaklarının arası motor yağı olan gözleri bilgisayara bakmaktan bozulan tornada başı çatlayan Emekçi Kardeşlerimin o emek verdiği alanların en üst mevkilerini okuma hakları olsun da gerisi önemli değil.

Yıllardır resmen küfredildi bize Düz lise okuyan adam kendi konumunu belirlemeyi beceremeyince Emek veren çalışan meslek lisesi öğrencisinin bölümlerini baltaladı biz okumadık onlar okudu Binlerce Mezun o insanların yanına çalışmaya girdi ki onlar kontrol kalemi kullanmayı bilmezken akıl üstü devreler yapan çocuklar harcandı ayak altında.

Kuru olan bir odun vardı Biz Yaşdık Yandık.

Şimdi Kuruda yaşda yanmayacak İnşallah.

Yorum

• İlk olarak (Yunus emre) tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Meslek lisesi öğrencisi olarak yeni sistemi cok sevdim =)
              Ben de çok sevdim ..

İnşallah bu uygulama bizim zamanımıza kadar yürürlükten kalkmaz.

Yorum

Benim üstü lehim kokan ellerine kıymık girmiş olan tırnaklarının arası motor yağı olan gözleri bilgisayara bakmaktan bozulan tornada başı çatlayan Emekçi Kardeşlerimin o emek verdiği alanların en üst mevkilerini okuma hakları olsun da gerisi önemli değil.

Yıllardır resmen küfredildi bize Düz lise okuyan adam kendi konumunu belirlemeyi beceremeyince Emek veren çalışan meslek lisesi öğrencisinin bölümlerini baltaladı biz okumadık onlar okudu Binlerce Mezun o insanların yanına çalışmaya girdi ki onlar kontrol kalemi kullanmayı bilmezken akıl üstü devreler yapan çocuklar harcandı ayak altında.

Kuru olan bir odun vardı Biz Yaşdık Yandık.

Şimdi Kuruda yaşda yanmayacak İnşallah.

Emirhan haklısın ama Meslek liseleri önceden de kendi bölümlerini seçebiliyorlardı.Hatta kendi bölümlerini seçtiklerinde ortalama bir öğrenci 20 puan fazla alıyordu.Eskiden mühendisliklere veya başka istedikleri bir bölüme girme şansları yoktu ama şimdi olacak.Eğer bir Meslek lisesi öğrencisi bir Anadolu Lisesi veya bir Düz liseli kadar puan yapabiliyorsa onun da istediği bölümde okumak hakkıdır tabi ki.

Seneye ben de öylesine sınava gireceğim.Herkes için hayırlı olur umarım.Bu uygulama ile meslek lislerine olan talep de artacaktır.Ben olsam meslek lisesine giderdim.Düz liseden hiçbir farkı yok hem de artısı bile var.
                En son Murat' tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 14:48.

Yorum

• İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  @Karaduman, dikkatimi bu akşam çekti. FEM'in çıkarmış olduğu birincilerden bir tanesinin soyismi Karaduman. Tanıdığın var mı öyle birisi? Bilboardda okudum da.
                  Yok abi tanımıyorum.

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Emirhan haklısın ama Meslek liseleri önceden de kendi bölümlerini seçebiliyorlardı.Hatta kendi bölümlerini seçtiklerinde ortalama bir öğrenci 20 puan fazla alıyordu.Eskiden mühendisliklere veya başka istedikleri bir bölüme girme şansları yoktu ama şimdi olacak.Eğer bir Meslek lisesi öğrencisi bir Anadolu Lisesi veya bir Düz liseli kadar puan yapabiliyorsa onun da istediği bölümde okumak hakkıdır tabi ki.

Seneye ben de öylesine sınava gireceğim.Herkes için hayırlı olur umarım.Bu uygulama ile meslek lislerine olan talep de artacaktır.Ben olsam meslek lisesine giderdimüz liseden hiçbir farkı yok hem de artısı bile var.
                    Evet bunu Öğretmenlerimiz anlatırdı arada şehir efsanesi gibi dinlerdik.

Yok abi be karşıyım Ben 4 sene işin her inceliğini öğrenecem lehim yapacam sen Düz lise okuyacaksın Halkla ilişkiler bölümü hedeflerken Ya bu tutmadı bi Elektronik okuyalım bakalım diyeceksin hadi ya Haksızlık gibi geliyor bana sindiremiyorum.

Yorum

Seneye ben de öylesine sınava gireceğim
                      Seneye ben de girmeyi düşünüyorum abi öylesine. Yarışırız.

Yorum

• Bu arada meslek lisesinde iyi bir ortalama tutturmak cok kolay. (Mesela son senede haftada 24 ders saati staj görülür ve o stajdan genelde 100 alınır, Son sınıf taktirle geçilir.. )

Yorum

Evet bunu Öğretmenlerimiz anlatırdı arada şehir efsanesi gibi dinlerdik.

Yok abi be karşıyım Ben 4 sene işin her inceliğini öğrenecem lehim yapacam sen Düz lise okuyacaksın Halkla ilişkiler bölümü hedeflerken Ya bu tutmadı bi Elektronik okuyalım bakalım diyeceksin hadi ya Haksızlık gibi geliyor bana sindiremiyorum.

Emirhan bilmem farkında mısın ama şimdi de sen eskisi gibi düşünmeye başladın.Yani eski sistemi getirenler gibi düşünmeye başladın.Sonuçta sınav dedğimiz olay bir yarış.Eğer sen diğerlerinde bir adım öne geçersen yarışmayı kazanırsın.

Sonuçta bu durumda artık herkes eşit diyebiliriz.Hatta dediğim gibi meslek liseliler bir adım öne geçmiş oldu böylecek.Umarım yeni sistem çok faydalı olur.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Seneye ben de girmeyi düşünüyorum abi öylesine. Yarışırız.
                            Ben geçen sene girmiştim.Hiç çalışmadan YDS'den 334 puan almıştım.İşin garip tarafı üniversiteye girdiğim sene 331 puan almıştım.Tabi ki yarışırız ne demek ama bizim kulvarla farklı herhalde.Gerçi ben sözelde de iddiaalıyım.

Yorum

Emirhan bilmem farkında mısın ama şimdi de sen eskisi gibi düşünmeye başladın.Yani eski sistemi getirenler gibi düşünmeye başladın.Sonuçta sınav dedğimiz olay bir yarış.Eğer sen diğerlerinde bir adım öne geçersen yarışmayı kazanırsın.

Sonuçta bu durumda artık herkes eşit diyebiliriz.Hatta dediğim gibi meslek liseliler bir adım öne geçmiş oldu böylecek.Umarım yeni sistem çok faydalı olur.
                              İşte dediğim gibi önemli olanda herkesin eşit olmasıydı çok güzel oldu.

Yorum

Ben geçen sene girmiştim.Hiç çalışmadan YDS'den 334 puan almıştım.İşin garip tarafı üniversiteye girdiğim sene 331 puan almıştım.Tabi ki yarışırız ne demek ama bizim kulvarla farklı herhalde.Gerçi ben sözelde de iddiaalıyım.
                                Benim sayısal sizinki ne? Yani YDS'den girince ÖSS'deki hiçbir şey önemli olmuyor mu?
                                En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 15:10.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X