Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Seyit Hoca tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Sistemler ne kadar değişirse değişsin , değişiklikler hepinizi aynı oranda etkiliyor ,bunu unutmamayınzı.
    Yani değişen bu sistemler içinde esas olan sizsiniz . Siz çok soru yaparsanız kazanacaksınız.
    SInava girecek adaylara başarılar.

Seyit Hoca çok doğru söylemiş. Sınav sistemi ne kadar değişirse değişsin değişmeyen birşey var: Çalışan kazanıyor.
    Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

• İlk olarak agasaro tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Seyit Hoca çok doğru söylemiş. Sınav sistemi ne kadar değişirse değişsin değişmeyen birşey var: Çalışan kazanıyor.
      Kesinlikle.Ama yeni sistemde çalışana hakkını teslim ediyor. Daha adil bir zeminde yarışacağım için mutluyum açıkçası.Bu sene sınava girecek arkadaşlara başarılar.
      Sadece Şenol Güneş,bir tek Şenol Güneş

Yorum

• ortalama 5 yılda bir sistem degişiyor
        I am titanium

Yorum

• Ben hesap makinesine acayip takmış durumdayım. Acaba hesap makineli saat takıp sınava girsek bişey olur mu ki?

Yorum

• İlk olarak Mira_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            2010 da değişicek sistem.''Yarı İngiliz Modeli'' deniyormuş buna psikoloji hocamızın tabiriyle.
            İlk sınav Nisan sonunda olacak olan YGS.Yani Yüksek Öğrenime Geçiş navı.Şimdiki Öss tarzında bir sınav.Yanlız konuları 9. sınıfa kadar olan bölümden.İkinci sınavlara geçmeye hak kazanmak için şimdiki ÖSS barajına yakın bir puan tutturmak gerekiyor.
            İkinci sınavlar ise LYS.Yani Lisans Yerleştirme Sınavları. LYS, Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1), Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2), Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacak.
            Bence bu sistem çok şahane oldu.Herşey tam netleşmedi ama kulağıma gelen dedikodulara göre artık Hukuk sözel bölümde olucakmış.Yani Hukuk fakültesine gitmek için matematik çözmek gibi bir saçmalık yapmayacağız.
            Daha mantıklı geliyor bu sistem. Zaten ÖSS'den daha mantıksız olması neredeyse imkansızdı
            Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
            Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak isko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben hesap makinesine acayip takmış durumdayım. Acaba hesap makineli saat takıp sınava girsek bişey olur mu ki?
              Yasak, o konularda çok sıkı denetimler var..

Yorum

• İlk olarak isko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Ben hesap makinesine acayip takmış durumdayım. Acaba hesap makineli saat takıp sınava girsek bişey olur mu ki?

Sınavda hesap makinesi kullanılamaz. Saat işlevinin dışında hesap makinesi gibi işlevi olan saat de kullanılamaz. Ayrıntılı bilgi için 2009 ÖSYS Kılavuzunun 11. sayfasına bakabilrisin.
                Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

• bilgilendirme için teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum

• İlk olarak BarışDemirer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    valla bizde Mukavemet II,Makine elemanları I,II ,meslek matematiği gibi sınavlarda kitap,defter,eksi çıkmış sorular vs. her türlü not serbest
                    Ve bütün bunlara rağmen o sınavdan girenelerin yüzde 90'ı kalır
                    www.twitter.com/SDanismaz
                    Gugudali..
                    Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• Türkçe den Başlayın !
                      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Tabi sözelciyse

En iyi yaptığınız bölümden başlayın. Moral çok önemli.
                        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                        - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Tabi sözelciyse

En iyi yaptığınız bölümden başlayın. Moral çok önemli.
                          Katılıyorum.

Bir de şu var. Bir sorunun üzerinde 5 dakikadan fazla uğraştıysanız, hatta 3 dakika diyorum ben, geçin onu. Boş bırakın, sonra dönersiniz.
                          A Revolution without dancing is a Revolution not worth having.

Yorum

• eşit agırlıklar için

turkce 25 dakika....fazla hız yapmadan rahatlıkla 25 dk da bitebilir
                            sosyal 20 dakika...tarih ve felsefe soruları okumaya dayalı cografya sorularında zaman kaybedilmezse yapılabilir
                            mat1 40 dakika..zaten mat 1 de çogu soru 15 sn bile surmuyo ama cok takılma oldugu için 40 dk ancak
                            ed sos 15 dakika..oku biliyosan yaprsın bilemiyosan yapamazsın 15 dk da biter
                            mat 2 75 dakika...soruların cok farklı cozum yolları var..cozum yolunu bulana kadar epey zaman gecebilir..75 dk yazdım cunku bazı sorularla 10 dk bile ugrasılıyor..

geriye 25 dk kalıyor bu süre içinde genel tekrar olabilir yada isteyen 10 dk fene bakıp sonra genel tekrar yapabilir..

bence öss nin suresi yeterli...

Yorum

• turkce 28.75
                              sosyal 25
                              Mat 1 28.75
                              fen 1 8
                              ed sos 23.75
                              mat2 22.50 net

bu netler 265 puan ediyor...bu netleri yapmak okul puanı 65-70 arası olan eşit agırlıkcılar için İstanbulda hukuk fakultesine rahat yerleşebilmek demek..

Yorum

• Açık öğretim 2 yıllık laborantlı bölümü için kaç soru net yapmak gerekir sayısaldan? sözelden de yapmak gerekir mi? 2 yıllık açık öğretim barajı 165 di sanırım. Tabi bu yıl değişmediyse Laborant bölümü sayısal bölümüne giriyor.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X