Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sınava gireceklere başarılar.Bir yeri kazanmak değil adam olmak önemli.
    keyif adamı ..

Yorum

• Sınava girecek arkadaşlar Öneri 1;

Sınava gideceğiniz araçda teyp açtırmayınız kendinizde Mp3 playerden şarkı dinlemeyiniz !
      Bilinç altına yerleşip sınavda içinizden şarkıyı söylüyorsunuz çok kötü birşey.
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Sınava girecek arkadaşlar Öneri 1;

Sınava gideceğiniz araçda teyp açtırmayınız kendinizde Mp3 playerden şarkı dinlemeyiniz !
        Bilinç altına yerleşip sınavda içinizden şarkıyı söylüyorsunuz çok kötü birşey.

Ben bi ara kalkıp horon tepicektim hatta
        HAMSİ
        Dünyanın gördüğü en büyük başarı önce bir hayaldi, en büyük çınar önce bir tohumdu, en büyük kuş, bir yumurtada gizliydi.

Yorum

• İlk olarak Misina tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Abi Şaka mı yapıyosun hangi sınavda hesap makinesi serbest olduda össde olsun.
          Tüh bu kötü haber. Ben var sanıyordum. 4 yıllık Açık öğretim Kamu Yönetimi okudum hesap makinesi serbestti sınavlarda.
          Bu yıl gene girecem ÖSS'ye. Açık öğretim 2 yıllık sağlık laborantlığı için. Aslında sözelim iyidir ama mecburen o bölüme girmek için sayısal ağırlıklı soruları cevaplıyacam. 2 tane üniversite bitirecez. Okuldan değilde sınavdan tırsıyorum

Yorum

• İlk olarak isko tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Tüh bu kötü haber. Ben var sanıyordum. 4 yıllık Açık öğretim Kamu Yönetimi okudum hesap makinesi serbestti sınavlarda.
            Bu yıl gene girecem ÖSS'ye. Açık öğretim 2 yıllık sağlık laborantlığı için. Aslında sözelim iyidir ama mecburen o bölüme girmek için sayısal ağırlıklı soruları cevaplıyacam. 2 tane üniversite bitirecez. Okuldan değilde sınavdan tırsıyorum
            yuhh hesap makinesi mi serbestti??bence cok sacma...hesabını hızlı yapma avantajı ile sınava giren kişi butun avantajını kaybediyor...

polis akademileri hakkında bilgisi olan var mı???4 yıllık okumak için ankara dısında mulakatlara girilebiliyo mu??polis akademisi sadece ankara da mı var???

Yorum

• İlk olarak Mira_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bize Öss falan kalmadı.YGS ve LYS lere gireceğiz.Vallahi ne yalan söyleyeyim ben yeni sistemi çok beğendim.Kat sayı,alan malan birşey bırakmadılar sağolsunlar.
              ÖSS kalkacak mı?
              Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
              Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak Selim Aydın tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                ÖSS kalkacak mı?
                2010 da değişicek sistem.''Yarı İngiliz Modeli'' deniyormuş buna psikoloji hocamızın tabiriyle.
                İlk sınav Nisan sonunda olacak olan YGS.Yani Yüksek Öğrenime Geçiş navı.Şimdiki Öss tarzında bir sınav.Yanlız konuları 9. sınıfa kadar olan bölümden.İkinci sınavlara geçmeye hak kazanmak için şimdiki ÖSS barajına yakın bir puan tutturmak gerekiyor.
                İkinci sınavlar ise LYS.Yani Lisans Yerleştirme Sınavları. LYS, Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1), Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2), Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacak.
                Bence bu sistem çok şahane oldu.Herşey tam netleşmedi ama kulağıma gelen dedikodulara göre artık Hukuk sözel bölümde olucakmış.Yani Hukuk fakültesine gitmek için matematik çözmek gibi bir saçmalık yapmayacağız.
                Sadece Şenol Güneş,bir tek Şenol Güneş

Yorum

• İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  yuhh hesap makinesi mi serbestti??bence cok sacma...hesabını hızlı yapma avantajı ile sınava giren kişi butun avantajını kaybediyor...
                  Üniversitelerdeki sınavlarda (özellikle mühendislik fakültelerinde) hesap makinesi kullanmak genelde serbesttir.

Bir de bana göre ÖSS'de de hesap makinesi serbest olmalı. Hızlı hesap yapabilmek değerli bir şey değil ki... En adi hesap makinesi bile en hızlı hesap yapan insandan daha hızlı hesap yapıyor. O yüzden insanların, makinelerin yapamadığı yaratıcı ve düşünsel faaliyetlerle uğraşması lazım. ÖSS gibi eleme sınavlarında da bu kriter göz önüne alınmalı bence.

Yorum

• valla bizde Mukavemet II,Makine elemanları I,II ,meslek matematiği gibi sınavlarda kitap,defter,eksi çıkmış sorular vs. her türlü not serbest

Yorum

• İlk olarak Egemen Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Üniversitelerdeki sınavlarda (özellikle mühendislik fakültelerinde) hesap makinesi kullanmak genelde serbesttir.

Bir de bana göre ÖSS'de de hesap makinesi serbest olmalı. Hızlı hesap yapabilmek değerli bir şey değil ki... En adi hesap makinesi bile en hızlı hesap yapan insandan daha hızlı hesap yapıyor. O yüzden insanların, makinelerin yapamadığı yaratıcı ve düşünsel faaliyetlerle uğraşması lazım. ÖSS gibi eleme sınavlarında da bu kriter göz önüne alınmalı bence.
                      O zamanda çok fonksiyonlu ve hafızalı hesap makinelerini kullananlar çıkar.Şahsen ben okulda hesap makinesi hafızasını her sınavda kullanırdım.
                      Sen ağlat biz severiz seni...
                      Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
                      ts_mania

Yorum

• İlk olarak ts_mania tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        O zamanda çok fonksiyonlu ve hafızalı hesap makinelerini kullananlar çıkar.Şahsen ben okulda hesap makinesi hafızasını her sınavda kullanırdım.
                        O zaman devlet kendi hesap makinesini dağıtsın, o kadar sınav harcı alıyorlar bir kereliğine alır hesap makinelerini her sene sınav süresi boyunca öğrenciler kullanır

Yorum

• Zamanında oy verip Cem Uzanı Başbakan Yapsaydık Öss yi kaldıracaktı ççççççççç
                          Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                          Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• İmpossible is nothing diyorum ve bu sene az da olsa bir sınır belirliyorum geçmek için.
                            Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• İlk olarak Mira_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              2010 da değişicek sistem.''Yarı İngiliz Modeli'' deniyormuş buna psikoloji hocamızın tabiriyle.
                              İlk sınav Nisan sonunda olacak olan YGS.Yani Yüksek Öğrenime Geçiş navı.Şimdiki Öss tarzında bir sınav.Yanlız konuları 9. sınıfa kadar olan bölümden.İkinci sınavlara geçmeye hak kazanmak için şimdiki ÖSS barajına yakın bir puan tutturmak gerekiyor.
                              İkinci sınavlar ise LYS.Yani Lisans Yerleştirme Sınavları. LYS, Matematik-Geometri Sınavı (LYS 1), Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) Sınavı (LYS 2), Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1 Sınavı (LYS 3), Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe grubu) Sınavı (LYS 4) ve Yabancı Dil Sınavı (LYS 5) olmak üzere 5 alanda yapılacak.
                              Bence bu sistem çok şahane oldu.Herşey tam netleşmedi ama kulağıma gelen dedikodulara göre artık Hukuk sözel bölümde olucakmış.Yani Hukuk fakültesine gitmek için matematik çözmek gibi bir saçmalık yapmayacağız.

Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerin sözele geçmesi pek muhetemel. Psikoloji, Sosyoloji ve Felsefe bölümlerinin geçmesi ise neredeyse kesin gibi. Aksi halde sistem değişikliğinin ruhuna aykırı olacak. Önümüzdeki aylarda puan türleri belli olacak. Bu sistem sayesinde Mat 2'den 2-3 net yapan bir öğrenci İktisat, İşletme okuyamayacak ya da senin de söylediğin gibi Hukuk ya da Psikoloji isteyen bir öğrenci deli gibi Türev, İntegral, Permütasyon gibi bir daha hiç kullanmayacağı konulara ççalışmak zorunda kalmayacak. Ama bütün bunları söylemek için önce hangi bölüm hangi puan tütürnden öğrenci alacak, bunun açıklanmasını beklemek lazım. Yeni sistem öğrencinin lehine bir sistemdir. Tüm öğrencilerimize hayırlı olsun.
                              Trabzon aşkımız çukurda biriken yağmur suyu değil ki güneşte kurusun; deniz misali buharlaşıp yağmur misali akar Ağasar vadisinden tekrar aşağı, olur kocaman kara bir deniz...

Yorum

• Sistemler ne kadar değişirse değişsin , değişiklikler hepinizi aynı oranda etkiliyor ,bunu unutmamayınzı.
                                Yani değişen bu sistemler içinde esas olan sizsiniz . Siz çok soru yaparsanız kazanacaksınız.
                                SInava girecek adaylara başarılar.
                                ....................Celliac ..................

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X