Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ben Hayatımda böyle şoka hiç girmedim hayatımda böyle birşey görmedim okul puanım 74 yazdığım yer 58 ve ben açıkdayım olamaz böyle birşey felaket şok olmuş durumdayım...
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Fazla üzme kardeşim kendini. Sınav zaten adeletsizce yapılıyor. Ek kontenjanlarda yerleşirsin inşallah.
      Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
      iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
      “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
      Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Tebrikler arkadaşlar, bu yerleştirmede yerleşemeyen arkadaşlar da şanslarını ek yerleştirmede denesinler. Gittiğiniz yerlerde birer Trabzonspor temsilsici olduğunuzu da unutmayın. Bavulun en üstüne forma atkı felan koyun ulaşmasın kolay olsun
        hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• 1-)Bu Ek Kontenjanlarda 2 Senelik,Yurt Dışı ve Açık Öğretimde Tercih edebiliyormuyuz acaba
          2-)Ek Kontenjan Tercihleri için sanırım eylülün 2.haftasında doğru formlar dağıtılacak ve yine tercih yapılacak eylülüln 2. haftasına kadar üniversiteler açılmıyor mu Ek Kontenjandan tercih yapıp yerleşenler için çok zaman geçecek nasıl oluyor?
          3-)Okul Punaım 74 Öss Puanım Ek Punalar Beraber 297 Yurt Dışında Kıbrıs Ve Yurt İçinde 2 Senelikler İçin en kontenjandan şansım ne kadar acaba bir bilgisi olan öğretmen olan birisi yardımcı olabilir mi lütfen çok boşlukdayım mahfoldum.

Yorum

• Üniversiteler genellikle eylülün son haftası veya ekimin ilk haftası açılır Emirhan. Ek kontenjan olayını internetten iyice bir araştır bakalım.
            hepsi bu kadardır; adı yaşamak...

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              1-)Bu Ek Kontenjanlarda 2 Senelik,Yurt Dışı ve Açık Öğretimde Tercih edebiliyormuyuz acaba
              2-)Ek Kontenjan Tercihleri için sanırım eylülün 2.haftasında doğru formlar dağıtılacak ve yine tercih yapılacak eylülüln 2. haftasına kadar üniversiteler açılmıyor mu Ek Kontenjandan tercih yapıp yerleşenler için çok zaman geçecek nasıl oluyor?
              3-)Okul Punaım 74 Öss Puanım Ek Punalar Beraber 297 Yurt Dışında Kıbrıs Ve Yurt İçinde 2 Senelikler İçin en kontenjandan şansım ne kadar acaba bir bilgisi olan öğretmen olan birisi yardımcı olabilir mi lütfen çok boşlukdayım mahfoldum.

Bulabildiğim bilgiler bunlar hocam ;

Öss (üniversitede) 2. Yerleştirme--Ek yerleştirme--Ek kontenjanlar

Üniversitelere kayıt işlemleri bittikten sonra bazı bölümlerde boş yerler kalır. Yani kontenjan tam dolmaz. Ya da yerleştirme işleminden sonra üniversitelerde yeni bölümler açılabilir. Ösym de bu boş kalan yerleri ya da yeni açılan yerleri öğrencilere duyurur ve başvuran öğrencileri bu bölümlere alır.
              Ek yerleştirme için dikkat edilecek hususlar.
              · Her hangi bir bölümü kazananlar ek yerleştirme için başvuru yapamazlar. (açıköğretimin kontenjansız bölümleri ve özel yetenekle yerleşenler hariç)
              · Başvurulacak bölüm için oluşan en küçük puana eşit veya daha yüksek puan almak.
              (örnek; A bölümünde açık var. A bölümüne yerleşen en düşük puanlı öğrencinin puanı 325,54 olsun. Ek kontenjanda bu bölüme yerleşebilmek için puanınız 325,54 ve daha fazla olmak zorunda. Yani bölümlerin puanları düşmez)
              · Özel yetenek sınavı ile yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler de ek kontenjana başvurabilirler.
              .

Yorum

• Araştırma Yaptım Bunlar Buldum;

Üniversitelere ek yerleştirme için başvuru tarihi 25-28 Eylül.Üniversiteler 15 Eylül'e kadar boş kontenjanlarını bildireceği yazıyor 25 eylüle kadar formlar okullara dağıtılacak ve adaylar başvurularını internet üzerinden yapabilecek denmiş tercih süresi 4 günmüş ve 8 tane tercih yapabiliyormuşuz 1 Ekimde yapılan tercihlerin listeleri üniversitelere verilecekmiş bunlara ulaştım yani elim mahkum 25 Eylül'ü bekleyeceğim.

Yorum

• İlk olarak # Ajmel Ahsas # tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bulabildiğim bilgiler bunlar hocam ;

Öss (üniversitede) 2. Yerleştirme--Ek yerleştirme--Ek kontenjanlar

Üniversitelere kayıt işlemleri bittikten sonra bazı bölümlerde boş yerler kalır. Yani kontenjan tam dolmaz. Ya da yerleştirme işleminden sonra üniversitelerde yeni bölümler açılabilir. Ösym de bu boş kalan yerleri ya da yeni açılan yerleri öğrencilere duyurur ve başvuran öğrencileri bu bölümlere alır.
                  Ek yerleştirme için dikkat edilecek hususlar.
                  · Her hangi bir bölümü kazananlar ek yerleştirme için başvuru yapamazlar. (açıköğretimin kontenjansız bölümleri ve özel yetenekle yerleşenler hariç)
                  · Başvurulacak bölüm için oluşan en küçük puana eşit veya daha yüksek puan almak.
                  (örnek; A bölümünde açık var. A bölümüne yerleşen en düşük puanlı öğrencinin puanı 325,54 olsun. Ek kontenjanda bu bölüme yerleşebilmek için puanınız 325,54 ve daha fazla olmak zorunda. Yani bölümlerin puanları düşmez)
                  · Özel yetenek sınavı ile yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler de ek kontenjana başvurabilirler.
                  Eyvallah biraader çözdüm olayı şuanda 25 eylülü beklemekden başka çarem yok 25 eylülde tercih yapacağım olacak olan bu

Yorum

• Arkadaşlar hepinizi tebrik ederim üniversitenin keyfini cıkarın ama derslerinizide ihmal etmeyin sonrası kötü oluyor
                    Hayat üç buçukla dört arasındadır. ya üç buçuk atarsın ya da dört dörtlük yaşarsın…
                    Türkçe Konuş Türkiye!

Yorum

• herkezi tebrik ediyorum... Hayırlı okumalar.
                      Şafak olmuş comolokko

Yorum

• Sakarya üniversitesi iibf iktisat kazandım.sakaryada okuyan veya sakaryada oturan hemsehri ve renktaşlarımla tanısmak isterim.

Ayrıca diger kazanan arkadaslarımızı tebrik ediyorum.yerleşemeyen arkadaslarımız canını sıkmasın ek tercihlerden şansını tekrar denrler.allah herkese gönlüne göre versin
                        √ OKAN™ 1987

Yorum

• tebrikleri arkadaşlar üniversite yatma-gezme yeri değildir şimdiden hatırlatalım
                          Trabzon SK 1967
                          #8 Adam Maher

Yorum

• İlk olarak futbalski60 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            tebrikleri arkadaşlar üniversite yatma-gezme yeri değildir şimdiden hatırlatalım
                            4 sene bir fiil gezecem.bu arada sakaryada zorunlu hazırlık sınıfı varmı acaba.5 sene olmasın sakın
                            √ OKAN™ 1987

Yorum

• İlk olarak OKANIZM tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              4 sene bir fiil gezecem.bu arada sakaryada zorunlu hazırlık sınıfı varmı acaba.5 sene olmasın sakın
                              Gezmeden tabi ki olmaz ama sonradan çok pişman olursun neden çok gezdim diye neyse.Bu arada SAÜ iyi bir üniversite Sapanca Gölü manzarası zaten her şeye bedel hayırlı olsun.
                              Trabzon SK 1967
                              #8 Adam Maher

Yorum

• İlk olarak futbalski60 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Gezmeden tabi ki olmaz ama sonradan çok pişman olursun neden çok gezdim diye neyse.Bu arada SAÜ iyi bir üniversite Sapanca Gölü manzarası zaten her şeye bedel hayırlı olsun.
                                eyvallah saol kardeş.o işin sakasıydı tabi ders zamanı ders iş zmanı iş gezme zamanı gezme tabiki..bide trabzonspor zamanı trabzonspor
                                √ OKAN™ 1987

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X