Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Aslında ben de tam anlayamadım ama?... Belki cümlelerin arasına noktalar konursa, biraz daha anlaşılabilir.

Her ne ise. Ama şunu söyleyeyim: Kütle hiç bir zaman doğrudan ölçülemez. Yani, ivmesiz bir ortamda, kütleyi ölçemezsiniz. O yüzden, bugün bizim genel olarak kullandığımız, kütleye "kilogram", onun ivmeyle çarpılmış hali olan kuvvete de "Newton" birimlerini atfetmek, "neyin neden türediği" açısından, pek de makûl değildir.

Öte yandan İngiliz birim sisteminde, ağırlığa "pound (lb)", onun yerçekimi ivmesine (32.2 ft/sn2) bölünmüş haline "slug" denmesi, bana daha doğru gibi gelir.
    ewet hocam sorunun tam anlamı buydu aslında ivmesi sıfır olan hic bir cismin kütlesi ölcülemez diye onu anlatmaya calısıyodum herhalde basarısız oldum tessekkür ederim
    !

Yorum

• İlk olarak scarface6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      tamam iste bunun ne deni yercekim kuvveti ivmesi diyom bende oku bi üstü arkadas sordu bende dedim olmasydı biraz zor dururdu yerinde o
      Yok sen demişsin ya hani dünyadan bir kibrit çöpü kaybolsa dünya yörüngeden çıkardı diye. Dünyaya sürekli kütle eklemesi yapılıyor ama bişey olmadı henüz. Ayrıca bir sürü uzaya mekik yolladık. Onları da kayıplar hanesine yazabiliriz

Güzel bir soru bulabilirsem sorarım..
      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
      - Eomer -

Yorum

• Sonunda başlığı rayından çıkardık,bravo bize
        Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yok sen demişsin ya hani dünyadan bir kibrit çöpü kaybolsa dünya yörüngeden çıkardı diye. Dünyaya sürekli kütle eklemesi yapılıyor ama bişey olmadı henüz. Ayrıca bir sürü uzaya mekik yolladık. Onları da kayıplar hanesine yazabiliriz

Güzel bir soru bulabilirsem sorarım..
          ben yercekim kuvveti olmasaydı ölee olurdu dedim yercekim kuvveti olduna göre ölee bise olamaz dedim ok
          !

Yorum

• Bahsedilen ''ziya-n beyni'' ise kütlesinin 0 olması normal diyip saçmalayayım.

Scarface6161, zaten size göre sigara da adama bir şey yapmaz değil mi?

Allah aşkına akıl oyunları devam etsin,biz de bir şeyler öğrenelim.''Kimin eli kimin cebinde''ye dönmesin bu başlık da lütfen..

Yorum

• İlk olarak GaMZe61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bahsedilen ''ziya-n beyni'' ise kütlesinin 0 olması normal diyip saçmalayayım.

Scarface6161, zaten size göre sigara da adama bir şey yapmaz değil mi?
              yapmaz insan ne yaparsa kendine yapar baslama o zaman sigaraya sigara yalvarıyomu sana beni ic diye oradaki soruyo anlamamanda gayet normaldir bende anlamamıstım ilk soruldugunda sacmalıyo demistim adam ama gayet normal
              !

Yorum

• Yahu kütlenin olduğu yerde yerçekimi nasıl olmayacak? Kütleçekimi diye birşey var. Neyse kapattım konuyu Yeni soru sorayım.

İki kişi şöyle bir oyun oynamaktadır:

- Oyun, ilk kişinin Ocak ayında herhangi bir tarih (gün, ay) seçmesiyle başlar.
                - Daha sonra taraflar sırayla seçtikleri tarihleri söylerler.
                - Sıra kimdeyse, rakibinin seçtiği tarihin gün ya da ay bilgilerinden sadece birini artırarak bir tarih seçecektir. Ancak seçilen tarihlerdeki gün sayısı hiçbir zaman çift sayı olamaz. (Örnek: 1.kişi:5 Ocak, 2.kişi:5 Şubat, 1.kişi:21 Şubat, 2.kişi:21 Ekim, 1.kişi:29 Ekim...)
                - 31 Aralık gününü söyleyen oyunu kazanır

Kazanmayı garantilemek için ilk oyuncu hangi günü seçerek oyuna başlamalıdır?
                - Eomer -

Yorum

• Kafa patlatılması gereken bir soruya benziyor,ilk etapta 9 Ocak gibi geldi bana....?

Yorum

• 1. 5 ocak
                    2. 7 ocak diyebilir mi?
                    En son Cabri61 tarafından düzenlendi; 25.06.2007, 01:16. Sebep: ok anladım yaws :)

Yorum

• kurali tam olarak anlamadim?
                      Saldırın Seferoğulları
                      Bordo Mavi . Net

Yorum

• Kural basit,ya ayı 1 artıracaksınız gün aynı olacak,ya da tek sayı olmak şartıyla günü istediğiniz kadar artıracaksınız ay sabit kalacak.

Yorum

• İlk olarak Olgun Cabri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          1. 5 ocak
                          2. 7 ocak diyebilir mi?
                          ben karşımdakine dedirtmemek için sürekli uzatırım... cevabını çok merak ettim
                          Evet diyebilir. TheCrow açıklamış gereğince. Bir daha yazmayayım ben
                          - Eomer -

Yorum

• 9 Ocak demiştim Eomer ...?

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Kural basit,ya ayı 1 artıracaksınız gün aynı olacak,ya da tek sayı olmak şartıyla günü istediğiniz kadar artıracaksınız ay sabit kalacak.
                              Ok anladim, yarina kadar cozulmese bi kafami yorarim ama suan beynim durmus vaziyette cozecek gibi degilim yani... gerci oynamak iciinde guzel bi oyun ^^
                              Saldırın Seferoğulları
                              Bordo Mavi . Net

Yorum

• 31 Ocak'la başlarsam karşımdaki bir şey diyemez

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X