Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yahu diyorum ben de dağ taş herşey olur. Kuvvet sıfırsa ivme de sıfırdır. Burada bir olay yok ki!
    Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
    Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
    - Eomer -

Yorum

• ivme=0 , kuvvet=0 diyorsun,bu durumda kütle ne olursa olsun f=ma zaten doğru çıkar,ne sorduğunu anlayamadım ben,kütle niye sıfır olsun ki?..
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Hocam soruda 12 tane sayı var...12 ay var
        Teşekkürler...

Şu ivme işine ben de gireyim mi?
        -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
        -"Burada klima yok mu?"
        -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

ivme=0 , kuvvet=0 diyorsun,bu durumda kütle ne olursa olsun f=ma zaten doğru çıkar,ne sorduğunu anlayamadım ben,kütle niye sıfır olsun ki?..
          ben sizi o zaman delirtmiyim söliyim ben soruda dedim ki ivmesi sıfır olan ama kainatta ivmesi sıfır olan diye birsey yoktur sadece hareket ivmesi sıfır olabilir yer cekim ivmesi var o yuzden ivme sıfır olmaz ondan dolayı etki tepki kuvveti var ve bu yüzden kainatta herseyin kütlesi var orda basda demeliydiniz ivmesi sıfır olan bir kütle yoktur diye ok biraz fizk sorusu ama icinde kelime oyunuda var yani yani kütlesi sıfır olan yok sıfıra cok yakın var onuda dedin kardesim sen zaten
          !

Yorum

• Hocam biz soruyu anlayamadık. Bir fikriniz varsa duymak isteriz tabi ki
            - Eomer -

Yorum

• Hımmm...Uzay boşluğunda yerçekim ivmesi var mı ki?..

Yorum

• İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Hocam biz soruyu anlayamadık. Bir fikriniz varsa duymak isteriz tabi ki
                soru söle f=ma a ve f sıfır oldugu icin m hersey olabilir ama asıl amac soruda a icin sıfır dedim ama a yani ivme hic bir zaman sıfır olmaz hareketsiz duran bir cismin bile ivmesi vardır diyecektiniz(yer cekimi ivmesi) siz orda f ve a yı sıfır aldınız icin formulde m icin hersey olabilir dediniz demeniz gerek sey a nın hıc bır zaman sıfır olmuyacagıydı yani kütle olayı tamamen ilgiyi oraya cekme anlatabiliyomuyum hersey ivmede bitiyo
                !

Yorum

Hımmm...Uzay boşluğunda yerçekim ivmesi var mı ki?..
                  olmasaydı dünya yörüngede kalamazdı ve kurt kapanı dedimiz delik olmazdı bu su anlama gelırdı dunya üzerinden tek bir kibrit cöpü bile yok edilseydi dünya yörüngesinden cıkardı dunyadakı yer cekimi g uzaydaki G aralarında 4 carpı on üzeri -7 nikraon bölüsalise fark var
                  !

Yorum

• Vazgeçtim yav. Sormayacağım.
                    - Eomer -

Yorum

• Czyio Hocam siz bişeler diyecektiniz ivme hakkında?..

Yorum

• İlk olarak scarface6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        olmasaydı dünya yörüngede kalamazdı ve kurt kapanı dedimiz delik olmazdı bu su anlama gelırdı dunya üzerinden tek bir kibrit cöpü bile yok edilseydi dünya yörüngesinden cıkardı dunyadakı yer cekimi g uzaydaki G aralarında 4 carpı on üzeri -7 nikraon bölüsalise fark var
                        Abi kusura bakma ama dünyaya sürekli meteor düşüyor ve dünya hala yörüngesinde..
                        - Eomer -

Yorum

Vazgeçtim yav. Sormayacağım.
                          Sor kardeş şöyle beyin cimnastiği yaptıracak bir soru...

Yorum

Vazgeçtim yav. Sormayacağım.
                            sor kardesim ben zten bunlarla ugrasa ugrasa kafıyı yedim zaman yolculugunla kafayı bozdum zaten gidcem gecmise izliycem ts nin sampiyonlunu
                            !

Yorum

Abi kusura bakma ama dünyaya sürekli meteor düşüyor ve dünya hala yörüngesinde..
                              tamam iste bunun ne deni yercekim kuvveti ivmesi diyom bende oku bi üstü arkadas sordu bende dedim olmasydı biraz zor dururdu yerinde o
                              !

Yorum

• Aslında ben de tam anlayamadım ama?... Belki cümlelerin arasına noktalar konursa, biraz daha anlaşılabilir.

Her ne ise. Ama şunu söyleyeyim: Kütle hiç bir zaman doğrudan ölçülemez. Yani, ivmesiz bir ortamda, kütleyi ölçemezsiniz. O yüzden, bugün bizim genel olarak kullandığımız, kütleye "kilogram", onun ivmeyle çarpılmış hali olan kuvvete de "Newton" birimlerini atfetmek, "neyin neden türediği" açısından, pek de makûl değildir.

Öte yandan İngiliz birim sisteminde, ağırlığa "pound (lb)", onun yerçekimi ivmesine (32.2 ft/sn2) bölünmüş haline "slug" denmesi, bana daha doğru gibi gelir.
                                -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                                -"Burada klima yok mu?"
                                -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X