Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Konsantre olmamış halin de oldukça etkileyici Eomer,ne yapalım bekleriz finaller bitene kadar
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• finalleri bitenler var ayıptır söylemesi bekliyoruz... haydi sor sor
      Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• Dünyanın çevresi bir halatla çevriliyor.Yani ekvator üzerine dünya çevresi boyunca bir halat sarılıyor...Daha sonra bu halatın tüm ekvator boyunca yükseltilerek altından insanların geçebilmesi isteniyor,bunun için halatı bir yerden kesip ekleme yapmak gerekiyor.
        Sorumuz şu : Halatı tüm ekvator boyunca yerden 1 metre yükseltebilmek için kaç metre halat ekleme yapılmalıdır?..

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Dünyanın çevresi bir halatla çevriliyor.Yani ekvator üzerine dünya çevresi boyunca bir halat sarılıyor...Daha sonra bu halatın tüm ekvator boyunca yükseltilerek altından insanların geçebilmesi isteniyor,bunun için halatı bir yerden kesip ekleme yapmak gerekiyor.
          Sorumuz şu : Halatı tüm ekvator boyunca yerden 1 metre yükseltebilmek için kaç metre halat ekleme yapılmalıdır?..
          2*pi metre olabilir mi

Yorum

• oldu kabul ettim evet 2*pi
            Ben Kuzeyin Oğlu, sen Bizans Torunu! Ben Asaletin Rengi, Sen Entrikanın Başkenti! Ben TRABZONUM, BİZ TRABZONSPORUZ!!!

Yorum

• Bu başlığı da ziyan etmeyelim arkadaşlar...

2*pi doğru cevap...Aslında halat dünyanın değil bir tenis topunun çevresine de sarılsa,1 metre yükseltmek için her zaman 2*pi metre ekleme yapmak gerekir...

Yorum

• Düşününce insana ilginç geliyor yahu. Bütün dünyadaki ipler 1 metre yukarı çıkıyor sonuçta. Tabi matematiğe lafımız yok o ayrı
                Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                - Eomer -

Yorum

Bu başlığı da ziyan etmeyelim arkadaşlar...

2*pi doğru cevap...Aslında halat dünyanın değil bir tenis topunun çevresine de sarılsa,1 metre yükseltmek için her zaman 2*pi metre ekleme yapmak gerekir...
                  tamam o zman sunu cevap verin onu begenmediyseniz
                  F=M.A bagıntısından ivmesi olmayan bir cismin(yani sıfır) ve kuvvet ölçülemeyecek kadar kücük(sıfır alınabilir) kütlesi nedir sıfırmıdır sıfırsa buna örnek verin
                  !

Yorum

• Akıl oyunları...Akıl oyunları...Akıl oyunları...

Yorum

1 - ? - 1 - 0 - 1 - 0 - 1 - 1 - 0 - 1 - 0 - 1

? yerine ne gelecek (İki tane doğru cevap var...)
                      İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Cevap doğru Golasalıyım ve Eomer...8 veya 9...Tebrikler...
                      Açıklamasını da yapar mısınız?
                      -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                      -"Burada klima yok mu?"
                      -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• Hocam soruda 12 tane sayı var...12 ay var

Yorum

• [QUOTE=TheCrow;848404]Akıl oyunları...Akıl oyunları...Akıl oyunları...[/QUOTEbence bunda ii si olmaz bir ipucu kütlesi omaya cisim dünyada yoktur
                          !

Yorum

• İlk olarak scarface6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            tamam o zman sunu cevap verin onu begenmediyseniz
                            F=M.A bagıntısından ivmesi olmayan bir cismin(yani sıfır) ve kuvvet ölçülemeyecek kadar kücük(sıfır alınabilir) kütlesi nedir sıfırmıdır sıfırsa buna örnek verin
                            Bu ne demek ki? Fizik sorusu bu. İvmesi sıfır demek hareketsiz demektir. Kuvvet de sıfırsa o bölü sıfır tanımsız olur ki öyle bir şey yoktur.

Ayrıca bir cisme ufacık bir kuvvet uygularsan ve cisim yine de hareketsizse olsa olsa sürtünme olur. Başka türlü imkansız. Kütlesini nasıl çıkaracağımızı ise anlamadım. Neden sıfır olsun kütle yahu? Çok saçma bir soru gibi geldi bana..
                            Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                            Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                            - Eomer -

Yorum

• Benim aklıma foton geldi,ama neticede akıl oyunu değil,fizik sorusudur bence...

Yorum

• İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bu ne demek ki? Fizik sorusu bu. İvmesi sıfır demek hareketsiz demektir. Kuvvet de sıfırsa o bölü sıfır tanımsız olur ki öyle bir şey yoktur.

Ayrıca bir cisme ufacık bir kuvvet uygularsan ve cisim yine de hareketsizse olsa olsa sürtünme olur. Başka türlü imkansız. Kütlesini nasıl çıkaracağımızı ise anlamadım. Neden sıfır olsun kütle yahu? Çok saçma bir soru gibi geldi bana..
                                kütlesi sıfır olurmu olursa örnek dedim sonra ipucu dedim kütle sıfır olmaz dedim üste bakabilirsin ama soruda ivmeyle alakalı bir sey bulmalısıznınz arkadaslar ondan sonra ok bunu bana hocam sormustu bende beni kandırıyo demistim ama deil cok enteresan
                                !

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X