Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• O zaman bir dahaki sefere soruyu sorarken 10,101 saniyede düşüyor diyeyim de senin bu önermelerini çürütmüş olayım
    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      O zaman bir dahaki sefere soruyu sorarken 10,101 saniyede düşüyor diyeyim de senin bu önermelerini çürütmüş olayım

Benimki hali hazırda çürümüş durumda zaten Fazlaca basit bir mantık kullandım,esas cevabı görünce ''En dumur olduğunuz an'' başlığına konu olacak bir durumdaydım

Güzel soruydu,yenilerini bekliyoruz.

Yorum

• Bir satranç tahtasının sol alt köşesindeki kareye bir piyon koyuluyor.Bu piyonu tahta üzerinde sağa,sola,aşağıya ve yukarıya doğru kareler üzerinde hareket ettirerek(çapraz gitmek yok) ve tahta üzerindeki bütün karelere uğrayarak sağ üst köşedeki kareye ulaşabilir misiniz?..

Yorum

• Deniyorum paintte olmuyor yau

Yorum

• Olmaz...Ama niye?..

Yorum

• Hiç bir fikrim yok

Yorum

• Tahta , 8*8 değil de 8*9 olsaydı ?..

Yorum

• S, S, D, S, G, H, A, ?
                  soru işareti yerine hangi harf gelecek
                  ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
                  Kazım Koyuncu

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Tahta , 8*8 değil de 8*9 olsaydı ?..
                    günün eğlencesinde baya sorulmuştu bu soru açıklamasını da yapmışlardı ama unuttum şimdi...

Yorum

• İlk olarak mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      S, S, D, S, G, H, A, ?
                      peşpeşe iki S gelmesi kafa karıştırıyor

Yorum

• Arkadaşlar çok reca ediyorum bir soru bitmeden diğerini sormayalım...

Yorum

• İlk olarak mert67 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          S, S, D, S, G, H, A, ?
                          İki tane cevap var, S veya Y . İkisi de olur...

Açıklamasını soruyu hala düşünenler olduğu için şimdi yazmıyorum...

Satranç tahtası sorusunun cevabını söylüyorum: Mümkün değil...Çünkü,8*8=64 kare var,ve her bir harekette bir önceki karenin zıttı renkte bir kareye gidilmek zorunda...İlk bulunduğumuz kare ile gidilmesi gereken son kare siyah.İlk hamlede beyaz bir kareye gidilecek,2. hamlede tekrar siyah bir kareye gidilecek,aynı şekilde tek sayılı hamlelerde (1. , 3. , 5. , ...) beyaz bir kareye,çift sayılı hamlelerde ise siyah bir kareye gidilecek...Son kareye 63. hamlemizde ulaşacağımıza göre bu karenin beyaz olması lazım,ama son kare siyah,63. hamlede ancak beyaz bir kareye ulaşabileceğimize göre,tüm kareleri dolaşıp son kareye gelmek mümkün değildir.

Yorum

• Bu kadar düşünmek yeter

S,S,D,S,G,H,A,?

Salise,Saniye,Dakika,Saat,Gün,Hafta,Ay sıralamasının baş harfleri,dolayısıyla soru işaretli yere Y veya S gelecek...

Yorum

• Düşündüm ama, bulamadım; güzelmiş.

O zaman, ben bir tane sorayım. Biraz ahlâka muhayir, ama... Bir adamın A ve B şehirlerinde yaşayan iki sevgilisi varmış. Kendisi de bu iki şehrin arasında (tam ortada olması gerekmiyor), başka bir şehirde yaşıyormuş.

A şehrinden B şehrine ve aynı şekilde B şehrinden A şehrine hergün düzenli 10 dakikada bir kalkan tren seferi varmış. Adam her sabah kendi şehrinin istasyonuna gidip bir jeton alıp, beklemeye başlarmış. Önce hangi tren gelirse, o şehre; dolayısıyla da o şehirdeki sevgilisine gidermiş.

100 gün sonunda bir bakmış ki, A'daki sevgilisine 20, B'deki sevgilisine 80 defa gitmiş.

Nasıl oluyor da, oluyor?
                              -"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
                              -"Burada klima yok mu?"
                              -"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."

Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.

(Gel 7 Eylül 2026 gel)

Yorum

• B'deki sevgilisi daha güzel olabilir mi?

Hocam pek anlayamadım valla soruyu. Adam her gün aynı saatte mi bekliyor? Ve iki şehirden çıkan trenler aynı saatte mi kalkıyor?
                                Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                                Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                                - Eomer -

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X