İlk olarak Eomer tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Akıl Oyunları
Daraltma
X
-
Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
-
İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNe sallaması kardeş,tam da cevap budur işte,köyde yaşayan "bütün insanlar" diyor soruda,bebekler ve çocuklar hesaba katıldığında ayak büyüklüğüyle matematik bilgisi bağlantılı olur...Tebrikler...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kanda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntületamam ama her insana bağladığın zaman küçük olanların bazılarının büyüklerinkinden daha iyi matematik bilmesi olasıdır.O zaman napacaz...Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
Bir ayı,günlük gezintisini yaprken önündeki 500 metre derinliğindeki çukuru farketmeyerek aniden içine düşüyor,10 saniye sonra çukurun dibine çarptığına göre....Ayı ne renktir?..Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
E ben yapayım o zaman açıklamayı...
yol=1/2 * ivme * (zaman)kare yani x=1/2 a*t2
Burada serbest düşüş hareketi sözkonusu olduğundan,ivme=yerçekimi ivmesi yani a=g olacak...
Biz genel olarak sorularda g=10 alırız,ama aslında 10 değil 9,8... dir,sadece bir yerde g=10 olur...Doğru tahmin ettiniz,kutuplarda...Demekki ayı kutup ayısıdır,rengi beyazdır...
Not: Ya birisi kutuplara boz ayı bırakmışsa? gibisinden sorulara cevap vermeyeceğimi şimdiden belirteyimYelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
Bir de şöyle bir durum var zaten ;
Böyle bir soruda mutlaka kutup ayısını sormuştur.Boz ayıyı sormaz,her yerde bulunurE cevabın kutup ayısı olduğu aşikarken bunu mantıklı bir zemine oturtmak kalıyor geriye
Ben böyle bir mantık yürüttüm,ama fazla bir fark yokmuş düşme zamanında
- Alıntı
Yorum
Yorum