Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Onu Bir Gün Terkedeceğim... BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sigarayı 30 Ağustos Zafer Bayramı bıraktım... Çok farklı sigara modelleri içtim 14 yaşında başlamıştım sigaraya o zamanlar paket taşımıyordum Lise 2'de aktif olarak Muratti Ambassador Rosso paket almaya başladım ilk etapta günde 5-6'yı geçmezdi içtiğim sigara sayısı daha sonra Lise'den mezun olurken 1 paketi geçiyordu... Lise son sınıfta dershane kızlar vs. derken sigara markamız otomatikman Marlboro kırmızı oldu... Üniversite hazırlık ve 1. Sınıf süreçlerinde içtiğim sigara ortalama 2 pakete çıkmıştı... Kırmızı Marlboro ciddi manada rahatsız ettiği için Marlboro Lights'a geçtim doğru orantılı olarak içtiğim sigara bazen 2 paketi bile geçiyordu... Üniversiteye gidiş amacım artık arkadaşlarla oturup muhabbet etmek olduğundan ötürü devamlı sigara+kahve ikilisiyle güzel günler geçirirdim... Hukuk Fakültesinin ders yoğunluğuna paralel olarak içtiğim sigara hep üst seviyede kaldı..

Üniversitenin son yılında yani 2014 senesinde Dun&Hill isimli sigaraya başladım. Türkiye'de satılmayan King Size boyutlarında olan bu sigara hiç bir yapay tatlandırıcı içermiyordu ve Türkiye'de muadili olan sigara yoktu saf tütün tadı ve İngiliz kraliyet tohumlarının çıtırtısını bu sigarada net şekilde hissediyordum... Derken iç babam iç gel babam gel... Diye süren serüvenime 30 Ağustos'ta dur dedim... 9 yılda içtiğim sigara sayısını ve maliyetini hesaplamak zor sigara içtiğin için pişman mısın derseniz bence değilim çünkü keyif alarak yapıyordum ve sigaranın yerini bu dünyada tutabilecek herhangi bir icat yok ne elektronik sigara, ne puro, ne nargile vs.... hiçbir tütün ürünü sigaranın yerini tutmaz.

Bunu nereden mi biliyorum tüm tütün ürünlerini denedim... Hala daha evimde humidorum ve içinde orjinal Küba puroları bulunmakta arada yakar içerim ancak puro içmenin sigara içmekten tamamen farklı olduğunu belirtmeye lüzum duymuyorum içicileri bilirler...

Sözün özü hala daha sigara içmiyorum arada canım çekiyor mu hemde fazlasıyla özellikle kahve tiryakisi olan benim için bazen çok zor oluyor ama başlamadım işte... İleride bir gün başlar mıyım? Bilemem kesinlikle tamamen bitti diyemem çünkü bu gerçekten çok farklı bir alışkanlık ben neden bıraktım sorusuna cevap verecek olursam kokusu, maliyeti, sağlığa etkisi vs. bir yana hiç biri benim için hah bu denilecek kalibrede bir neden değil... Sadece bunu devamlı yapma isteği sürekli çıkarıp sigara içme yani keyiften ziyade bir bağımlılığa dönüşmesi beni rahatsız eden tek olgu oldu... Sanki beni ele geçiren bir güç gibiydi sigara bu yüzden vedalaştım yoksa sağlığa etkisini falan zerre umursamıyorum desem doğru olur...

Herkesin bir nedeni vardır bırakmak için benimkide buydu.. Umarım aynı dirayeti önümüzdeki yıllarda da gösterebilirim... Trabzonspor şampiyon olunca bırakacağım demiştim 2011'den sonra... Bu gidişle zor bırakacaktım 30 Ağustos benim için bir milat oldu umarım öylede kalır
    "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

• Eğer sigaraya olan sevginiz ve bağımlılığınız benim çay sevgim ve bağımlılığım kadar ise size Allah ( c.c. ) kolaylık versin.....
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Bir ara bırakmıştım aylarca içmedim. Sonra 2 Aralık 2006 günü Bursapora yenilince tekrar başladım. Bir daha hiç bırakmadım
        Uğurcan 'Dünyanın En İyisi' Çakır

Yorum

• Sigara içmek bir nevi intihar metodu aslında. İnsanı yavaş yavaş acılı bir ölüme doğru sürüklüyor. Kanser,kalp hastalıkları, solunum yolu problemleri gibi burda saymaya kalksam çok uzuyacak birçok hastalığın altında sigaranın sorumluluğu var.Türkiye de her 10 erkekten 4'ü sigara ile bağlantılı sebeplerden hayata veda ediyor.

Sosyal ortamlarda leş gibi kokmanin iticiliği ve ölüme giden yoldaki bu yardımlarınin yanında ekonomik olarak da sizi zayıflatan bu illetten kurtulmak için bir adım atın.

Artık bir çok yerde (Farabi hastanesinde mevcut) sigara bırakma konusunda size yardımcı olacak merkezler var.Sigaranın sizden güçlü olmasına izin vermeyin ve bırakın onu. O sizi bırakmadan...

Yorum

• İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Sigaranın Bilimsel Yararları

*Sindirim sistemini rahatlatır. Haftada bir kez tuvalete giden insanı bile günde 3 kere tuvalete götürür.
            *Bağırsakları tutan bir tür enflamasyona iyi gelir. (doktor, arkadaşımın annesine bağırsaklarındaki bir sıkıntı yüzünden sigara içmesini önermişti.)
            *Çağımızın hastalıklarından olan parkinsona iyi gelir, parkinsona yakalanmayı geciktirir.
            *Sigara içen insanlarda(özellikle kadınlarda) alzheimara daha az rastlanır.
            *Sigara baş ağrısını azaltır.
            *Sigara dumanının içe çekilip ciğerler tarafından emilmesiyle beyin 3 hormonun salgılanmasını tetiklemek için harekete geçer. Bunlar; adrenalin, dopamin ve endorfin hormonlarıdır.

Bu hormonların etkileri nelerdir?

Endorfin: Vücutta ağrıların azalmasını sağlayan hormondur. Sigara içen insanların baş ağrılarının geçmesinin nedeni budur.

Dopamin: Mutluluk ve aşk hormonudur. Vücut dopamin salgıladığı zaman insan mutlu olur. Aynı etki çikolatada da vardır.

Adrenalin: Hareket ve heyecanın hormonudur. Vücut adrenalinin etkisiyle hareketlerin. Sigara içerken insanların kalbi daha hızlı atar. Çok hızlı sigara içildiğinizde bunu rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Bunu sigarayı savunmak için paylaşmadım tabiki.

Kronik kabızlık sorunum vardı dengeli beslensem bile bu sorunu aşmak kolay değil.

Bu sorunu yaşamayan bilemez ömrünüz boyunca tuvalete standart olarak 3 günde bir çıksaydınız sigaranın değerini anlardınız

Aslında hala günde 3 sigara içmeye devam etmemin başlıca sebebi bu, dünya da sigara kadar bağırsak çalıştıran başka bir şey varsa oda müsil ilacıdır

Kapı gibi doktor tavsiyesi de var daha ne olsun

Bu demek değil ki bağırsakları çalışmayan sigaraya başlasın öyle bir şey yok beslenmesine dikkat eden herkez eğer kronik bir sorunu yoksa düzenli olarak tuvalete çıkar sorun sizde yani.
            Sigaranın bilimsel hiçbir faydası yoktur.Yada soyle anlatayim sigaranin faydasi :"Seni öldurursem tum agrilarin gider" lafiyla ayni seviyededir.

Adrenalin,dopaminden felan bahsetmek de bana gore sacmadir çünkü sigara dışında yüzlerce madde var onları artıran. Onlarda yetmiyorsa ilaç olarak zaten var bu maddeler.

Bağırsağı çalıştıracak şeylerde mevcut sigara dışında.Bunlardan bahseden olsa olsa ya bağımlıdır ya sigara şirketinde işi vardır.

Yorum

• 7 Kasım 2015 tarihi itibari ile akşam saat 9 civarlarında sigaramı içtim, salonda oturup Pazartesi yapacağım sınavın sorularını hazırlarken bir anda ateşim in yükseldiğini ve şiddetli bir baş ağrısı başladığını farkettim. Evde acil durumlarda kullanılan ateş düşürücü ve soğuk algınlığı ilaçları içip yattım. Ertesi Pazar gününe yine aynı şekilde uyandım, şiddetli bir soğuk algınlığı geçirdiğimi düşünerek zorla da olsa bir şeyler yiyip tekrar ilaç içtim. Canım sigara istememesine rağmen zorla bir sigara yaktim ve ilk yudumdan sonra midem bulanarak attım ve tam 1 ay oldu. Neyse zaten hastalığım da soğuk algınlığı değilmiş , sigarayı bırakmak zorundaymışım. Şu anda aldığım ilaçların vucudumda oluşturduğu bazı fiziksel rahatsızlıklar nedeniyle sigarayı aramıyorum, bıraktım , bırakmak zorundayım, içmemeliyim. İyilesince bende sigarayı bıraktıktan sonra meydana gelen olumlu değişiklikleri yazacağım.

Yorum

• Hey gidi hey ilk denediğimde azaltarak bıraktığım sonra da günde 1-2 sefer içerek tekrar çoğalttığım sigarayı yaklaşık 2.5 ay önce son paketimin son dalını içtikten sonra bir daha içmeyeceğim diyerek temelli bıraktım ve o günden beri ağzıma sürmedim.Arkadaş ve aile ortamında içilmesine rağmen hiç canım çekmedi aksine sigaranın ne kadar iğrenç bir şey olduğunun farkına vardım.Ne kadar kötü kokuyor bu illet.Psikolojinizi iyi ayarlayıp kendinizi tribe sokmazsanız sigaranın sinirlerle hiç alakası yoktur bunu da söyleyeyim.Sigara içtiğimde nasıl sinirliysem şimdi de o kadar sinirliyim.Tabi benim sinirlenme hızım biraz fazla o insanın kendi standardıyla alakalıdır. Damarlarım ve kalbim biraz sıkışıyordu şimdiden onlar geçti ve ağızda yaptığı kokudan da kurtulduğum için ayrıca mutluyum.Nefes aldığını daha güzel hissediyorsun İnşallah bu illetten kurtulmak isteyen herkes başarılı olur.Allah yardımcınız olsun
                En son Yavuz KÜÇÜK tarafından düzenlendi; 11.12.2015, 01:50.
                Onca nimet varken, kul hakkı yemeyin!

Yorum

• Winston olmuş 9 lira terketmenin zamanı geldi bence
                  -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• Sigarayı bıraktığımdan beri yaklaşık 600 adet sigara içmemiş bulunmaktayım. Ve tam 300 TL para cebimde kaldı.

Yorum

• Yanlız gerçekten zorlanıyorum ben yahu
                      -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

• İlk olarak Aydın Danış tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yanlız gerçekten zorlanıyorum ben yahu
                        heee
                        emeksiz ödül yok
                        sIk biraz disini
                        En son selcuk tarafından düzenlendi; 08.01.2016, 16:04.
                        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          heee
                          emeksiz ödül yok
                          sik biraz disini
                          Abicim bence türkçe karaterlerle yazmaya özen göster
                          -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

Abicim bence türkçe karaterlerle yazmaya özen göster
                            klavyede noktsiz i yok malesef
                            zaten bi bmn icin türkceyi kullandigimdan degistirmekde sacmalik olur

ama bu özel lafda artik büyük I kullanirim
                            bayaga ayip kacmis

Ünal Karaman

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              klavyede noktsiz i yok malesef
                              zaten bi bmn icin türkceyi kullandigimdan degistirmekde sacmalik olur

ama bu özel lafda artik büyük I kullanirim
                              bayaga ayip kacmis
                              Latife yapdım abi kafa dağıtmak için beynim sigaradan uzaklaşsın diye.. Yanlış anlamadım yani
                              -JOSE ERNESTO SOSA-

Yorum

Latife yapdım abi kafa dağıtmak için beynim sigaradan uzaklaşsın diye.. Yanlış anlamadım yani
                                sigaranin kokusunu almaya basladiysan les gibi sigara kokan biyere git
                                oranin igrenc kokusu motivasyonunu artiracaktir

ayrica sigaryi aklimdan cikariym diyerek aklindan cikmaz
                                normal takil, kendinden zihininden uzaklasir

Ünal Karaman

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X