Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Onu Bir Gün Terkedeceğim... BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Her insan, profesyonel spor yapmadığı sürece sigara içip spor yapmaya devam ederse, kalp krizi riski yanıbaşında durur.

Öyle 10 tane için, koşun diye bir şey yok. İnsanlara saçma sapan tavsiyeler vermeyin. Sağlıklarıyla bilmediğiniz konularda oynamayın. Sigaranın her bir tanesi çok fazla zararlıdır.

Sigara içiyorsanız kalp krizi riskini her an gelebilecek şekilde göze alıp devam edersiniz. Ama eğer böyle bir sağlık sorunu yaşamak istemiyorsanız, bırakın sigarayı. Sporla sigara aynı anda yürümez, ikisi birlikte tam tersine zararlıdır.

Spor yapmıyorsanız da bırakın gerçi. Sağlıklı yaşam için sigaraya hayır...
    And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• İlk olarak M.Berke Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Her insan, profesyonel spor yapmadığı sürece sigara içip spor yapmaya devam ederse, kalp krizi riski yanıbaşında durur.

Öyle 10 tane için, koşun diye bir şey yok. İnsanlara saçma sapan tavsiyeler vermeyin. Sağlıklarıyla bilmediğiniz konularda oynamayın. Sigaranın her bir tanesi çok fazla zararlıdır.

Sigara içiyorsanız kalp krizi riskini her an gelebilecek şekilde göze alıp devam edersiniz. Ama eğer böyle bir sağlık sorunu yaşamak istemiyorsanız, bırakın sigarayı. Sporla sigara aynı anda yürümez, ikisi birlikte tam tersine zararlıdır.

Spor yapmıyorsanız da bırakın gerçi. Sağlıklı yaşam için sigaraya hayır...
      Başlıkta senin mesajını görünce biraz korktum itiraf edeyim
      DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
      ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• Stadyumlarda sigara yasağı neden uygulanmıyor bileniniz var mı?

Yorum

• İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Başlıkta senin mesajını görünce biraz korktum itiraf edeyim

Hahaha yok yok, Allah'a şükür hiçbir zaman kullanmadım, hiçbir güç de kullandırtamaz
          And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Stadyumlarda sigara yasağı neden uygulanmıyor bileniniz var mı?
            Sebebini bilmiyorum ama buna sebep olanlara çok saygılarımı iletiyorum!
            Avni Aker konusunda birçok kez sitem ettim. En son Erol Bey emniyetle görüşeceğini söyledi. Bir umut bekliyorum. Sigara içenleri boğmak istiyorum.
            Hatta çok daha fazlası. Neyse.

Yorum

• Sigaranın Bilimsel Yararları

*Sindirim sistemini rahatlatır. Haftada bir kez tuvalete giden insanı bile günde 3 kere tuvalete götürür.
              *Bağırsakları tutan bir tür enflamasyona iyi gelir. (doktor, arkadaşımın annesine bağırsaklarındaki bir sıkıntı yüzünden sigara içmesini önermişti.)
              *Çağımızın hastalıklarından olan parkinsona iyi gelir, parkinsona yakalanmayı geciktirir.
              *Sigara içen insanlarda(özellikle kadınlarda) alzheimara daha az rastlanır.
              *Sigara baş ağrısını azaltır.
              *Sigara dumanının içe çekilip ciğerler tarafından emilmesiyle beyin 3 hormonun salgılanmasını tetiklemek için harekete geçer. Bunlar; adrenalin, dopamin ve endorfin hormonlarıdır.

Bu hormonların etkileri nelerdir?

Endorfin: Vücutta ağrıların azalmasını sağlayan hormondur. Sigara içen insanların baş ağrılarının geçmesinin nedeni budur.

Dopamin: Mutluluk ve aşk hormonudur. Vücut dopamin salgıladığı zaman insan mutlu olur. Aynı etki çikolatada da vardır.

Adrenalin: Hareket ve heyecanın hormonudur. Vücut adrenalinin etkisiyle hareketlerin. Sigara içerken insanların kalbi daha hızlı atar. Çok hızlı sigara içildiğinizde bunu rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Bunu sigarayı savunmak için paylaşmadım tabiki.

Kronik kabızlık sorunum vardı dengeli beslensem bile bu sorunu aşmak kolay değil.

Bu sorunu yaşamayan bilemez ömrünüz boyunca tuvalete standart olarak 3 günde bir çıksaydınız sigaranın değerini anlardınız

Aslında hala günde 3 sigara içmeye devam etmemin başlıca sebebi bu, dünya da sigara kadar bağırsak çalıştıran başka bir şey varsa oda müsil ilacıdır

Kapı gibi doktor tavsiyesi de var daha ne olsun

Bu demek değil ki bağırsakları çalışmayan sigaraya başlasın öyle bir şey yok beslenmesine dikkat eden herkez eğer kronik bir sorunu yoksa düzenli olarak tuvalete çıkar sorun sizde yani.
              Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
              Komünar..

Yorum

• dopamin aşk hormonu muymuş ehehe ne kadar şirin. alakası bile yok karından sallamışlar, ayrıca hormon değil nörotransmitterdir kendisi.. bu yüzden güvenilmez bir kaynak olarak görüyorum, bu yazıya güvenerek sigara içmeye kalkmasın okuyan insanlar bence.
                #

Yorum

• Bu bahsedilen nörotransmitter veya hormonlar bir çok şekilde salgılanıyor illa sigara içmeye gerek yok Ayrıca bol su içip lifli besinler tüketmek birazda soğukta kalmak çözer sindirim sorunlarını Anormal bir bağısak florasına sahip değilse kişi
                  "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• İlk olarak Sibel tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Sebebini bilmiyorum ama buna sebep olanlara çok saygılarımı iletiyorum!
                    Avni Aker konusunda birçok kez sitem ettim. En son Erol Bey emniyetle görüşeceğini söyledi. Bir umut bekliyorum. Sigara içenleri boğmak istiyorum.
                    Hatta çok daha fazlası. Neyse.
                    sibel o zaman sigara içenler cinnet geçirir..ben mesela akhisar maçında son 10 dk 3 dal sigara içtim..düşünsene ya sigaram olmasaydı ne yapardım...sinirli sinirli,kafayı yerdim heralde...
                    sigarasız maç izlenmez
                    Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                    Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      sibel o zaman sigara içenler cinnet geçirir..ben mesela akhisar maçında son 10 dk 3 dal sigara içtim..düşünsene ya sigaram olmasaydı ne yapardım...sinirli sinirli,kafayı yerdim heralde...
                      sigarasız maç izlenmez
                      Kusura bakma Zafer abi kimsenin beni zehirlemeye hakkı yok. Sigaranızı çıkınca için. Kimseyi rahatsız etme hakkınız yok.

Yorum

• #

Yorum

• Buraya 30 tane Profesör makalesi koyup hormon olduğunu ayrı,ayrı 30 defa kanitlardim fakat sayfanın amacı bu değil bir iki link ve açıklama fazlasıyla yeterli.

Şurada ki Doçent Doktor'un açıklaması yeterli 5. madde:

Anlamını bilmediğiniz kelimeleri google amca yoluyla buraya taşıyarak bak ışte hormon değil nörotransmitter miş derseniz komik duruma düşersiniz ama ben yinede "ehehehe" seviyesine düsmem.

Nörotransmitter denilen sinir hücreleri arasında ki bağlantıyı sağlayan ve bu yolla pek çok sistemi uyaran kimyasal ların çoğunluğu zaten hormondur.

Beyinde ki sinir hücreleri de hormon salgılar.

Profesör.Dr. Metin Özata " Bu Nörotransmitter denilen hormonlar...."

Neymiş.?

Bilim öyle basit olsaydı herşeyin anlamını iki kelimeyle çözmüş olurduk.

Hormon dediğimiz kimyasallar öyle belli sayısı olan maddeler değil hergün yeni hormonlar keşfediliyor ve aşk,mutluluk gibi kavramlar tek bir hormon üzerinden degerlendirilemez.
                          Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
                          Komünar..

Yorum

• evet google'a yazdım ve 3 ay önce yazılmış olan şu yazıdan öğrendim ben de nörotransmitter olduğunu

İlk olarak Kazım Bostan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            aslında bahsettiğim orucun faydaları da tam olarak "2 öğün yemek ve sofradan tam doymadan kalkmak" ile ilintili. bu vesileyle bikaç bir şey yazayım, vakit de geçmiş olur

vücudumuzda dopamin adı verilen hormona benzer bir şey var (nörotransmitter), bu dopamin bizim hayat ve motivasyon kaynağımız aslında. o olmasa hiçbir insan yaşama yükünü kaldıramaz. mutluluk verir, konsantrasyonu artırır, motivasyon sağlar, rahatlatır, zihni çalıştırır, gibi onlarca etkisi var.

dopamin mekanizmasının işleyiş şekli ise ödül döngüsü şeklinde. mesela yemek yersin-dopamin salgılanır, mutlu olursun, rahatlarsın. seni yemek yeme konusunda motive eden şey dopamindir. (obezite bundan dolayı vardır. hastalar artık yemek yemeye bağımlı hale geliyorlar, aç olmadıkları halde yemek yiyorlar.) para kazanmak için çalışmaya bile dopamin motive eder insanı. sigarayı da böyle alışkanlık edinir insan kendisine, sigara kolay bir dopamin kaynağıdır, insan beyni "kolayı varken neden zoru seçeyim" der ve sürekli sigara ister. sigara içince iştahın kapanması bu sebepten olabilir. dopamin hayatımızın her noktasında aslında, örnekler çoğaltılabilir. sosyal medya bile dopamin salgılatır mesela... bağımlılık konusu direkt olarak dopamin ile alakalıdır.

dopamin reseptörü: dopamini algılamayı sağlar. ne kadar çok dopamin reseptörünüz varsa bir dopamin molekülünden o kadar fayda sağlarsınız. basit olarak kolonya-huni gibi düşünün. kolonya:dopamin huni:reseptör. huni ne kadar geniş olursa kap anlık olarak o kadar çok kolonya alır.

şimdi şöyle bir insan düşünün, sabahtan akşama kadar internet başında, günlük 5 öğün yemek yiyor, sigara içiyor, oyun oynuyor, her an müzik dinliyor, bi yandan aburcuburu gömerken diğer yandan kolayı yudumluyor, hatta diğer bazı bağımlılıkları da var... şimdi bu adamın beyni gün içinde dehşet bir dopamin bombardımanına tutuluyor. beyin de buna kendi çapında bir önlem alıyor ve bu sefer dopamin reseptörlerini azaltıyor. her şeyin fazlası zarar malum, beyin de gereğinden fazla dopamin istemiyor. bu durumda insan artık çok daha az reseptöre sahip oluyor ve az miktardaki dopaminler yaramamaya başlıyor. mutsuz oluyor, motivasyonunu kaybediyor, hiçbir şeye konsantrasyon sağlayamıyor. bu yüzden acilen sigara, oyun, müzik, daha çok yemek, internet istiyor. çünkü artık beden bunlara bağımlı...

şimdi daha fazla uzatmadan sonuca bağlarsak (çünkü baya uzun bir konu) aç kalma ve doymadan kalkma mevzusu da -benim bilmediğim- diğer etkenlerin yanında bununla da alakalı. vücudun senden yemek ister, sen vermezsin, rahatsız olursun. bir daha yemek ister, vermezsin, yine rahatsız olursun. bir sefer sonra yine ister, yine yemek vermezsin, bu sefer beyin der ki madem sen yemek yeyip dopamin salgılatmayacaksın, o zaman dopamin reseptörlerini artırayım ki bana az gelen dopaminden maksimum fayda sağlayayım. bu haftalar alan bir süreçtir.

sigara-internet-aşırı müzik-oyun-aşırı yemek gibi bağımlılıklarından kurtulan bir insan reseptör sayısını artırır ve artık her şeyden daha çok tad alır hale gelir. (sigarayı bırakan insanlar bu yüzden 'artık her şeyden daha çok tad alıyorum' der. ya da uyuşturucu bağımlıları da verilebilir örnek olarak) bunlar belki de "nefis" diye adlandırdığımız şeyi oluşturan parçalardır. nefise ne kadar hizmet edersen nefis o kadar azar daha da fazlasını ister, ne kadar dizginler, her istediğini yapmazsan o kadar fayda sağlarsın. az ye, az konuş, az uyu...

bu yazdıklarımın hepsi sırf dopaminle olmuyor tabii ki. onlarca etken vardır ben sadece bu kısmı araştırdım, insan vücudu çok karmaşık ve kompleks... bu konuda biraz araştırma yaptığımda bu sonuçlara ulaşmıştım paylaşmak istedim.
                            --

burada da çeşitli aktiviteler ve dopamin seviyesine etkileri ile ilgili grafikler var...

---
                            neyse, okumayanlar için, kısacası oruç tut sıhat bul.
                            meraka gerek yok, ben "bakın hangi hastalıklara iyi geliyor" ya da "uzmanlar günlük 5 litre su öneriyor (oha)" gibi milliyet.com tarzı kaynaklardan bilgi edinmem. ayrıca dopamin aşk ve mutluluk konularında da görev alıyor olabilir buna dediğim bir şey yok. ama "dopaminin görevi: aşk ve mutluluk" derse birisi ben de ona aynı seviyeye inip "eheheh" derim.

açık arayıp dur lan şunu google'a soruyum da bi kapak olsun diye, ne derdim olur ne de buna vakit harcarım böyle bi derdim olsa her sefer inatla yaptığın "herkez" vb. yazım hatalarını defalarca düzeltmiştim şimdiye kadar.

edit:

yani şunu da söylemek isterim galiba 3 defa alıntı yaptım senden,

1.si bir ayet hakkındaki yanlış bilgilendirme, kimseyle din tartışmam ben tek derdim okuyan bi kişinin yanlış bilgilenmemesini istemem.

2. şehitler ölmez vatan bölünmez başlığındaki benim teröristlere ithafen yazdığım "siyanür" göndermesine karşılık beni de kastederek "bazıları doğuyu yok edelim diyolar..." tarzı laf sokmalı ve çarpıtmalı, yazıLAR (bunu yazıp neyse diyip silmiş de olabilirim)

3. ise bu, "sigarayı bırakma" başlığına gelip sigaranın faydalarından bahsedilmesi ve bunun fasa fiso bir kaynak gösterilerek yapılması. buraya gelen adam da diyecek ki o zaman zaten faydası varmış... yani eroin ve kokainin de bu tarz etkileri var çünkü..

ha bi de 4. arap ülkelerindeki nüfusların %70'inin ışid'i desteklediğini bunun anket sonuçlarından anlaşıldığını söylemiştin, ben de anket sonuçlarının tam aksi olduğunu belirten bir grafik koymuştum. yani yine insanları yanlış bilgilendirme konusu. yoksa bana çok da sıkıntı değil

neyse..
                            En son Kazım Bostan tarafından düzenlendi; 16.09.2015, 00:03.
                            #

Yorum

• 1 ay önce terk ettim

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk

Yorum

• Bugün 6 ay olmuş

Bu süre zarfında 3661 adet sigara içmemişim ve 1831 tl cebimde kalmış.

Sağlıklı olmak da cabası hohooyytt!
                                10-Abdülkadir Ömür

----------8---------

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X