Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Onu Bir Gün Terkedeceğim... BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Kendimce katılıyorum bu fikre.
    Nedeni ise;

Sigara içmek kişinin kendine emanet edilen cana yapabileceği en büyük eziyettir.
    Emanete hıyanetir.
    Bu eziyetler sadece sigaradan kaynaklı değil yalnız.

Mesela çok yemek bile bazen vücuda iç organlara eziyettir, mesela fazla tv izlemek gözlere eziyettir, vücudu zorlayıcı derecede çalışmakta vücuda eziyettir.

Fakat bunlar müslümanlığı çelişkili hale getirmez.
    Biraz mantıklı olun, çok ince bir çizgiden bahsediyorsunuz; yada demek istediğinizi tam manasıyla ifade edemiyorsunuz.
    Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kendisine müslümanım diyen birisinin sigara içmesi son derece büyük bir çelişkidir . Hatta Müslümanım ifadesinin de altını boşaltan bir eylemdir .

Ben bu cümleye takıldım, senin demene göre her günah işleyen kişinin müslümanlığı çelişkili bir durumda.
      Buna katılmıyorum; vahhabilerin namaz kılmayan kafirdir demesine benzetiyorum bu sözü.
      (Elham du Lillah) Allah'a hamd olsun müslümanım demek ; O na şükürler olsun ki onun bana emrettiği gibi yaşıyorum anlamına geliyorsa , bir kere insanın bu cümleyi söylerken bile O'nun yolunda ve izindeyim sözünü taşıyor .

İmanı binary kod gibi var - yok şeklinde tanımlamak pek doğru olmaz . Bu ifade zaten tüm islam felsefesi yapısını başka bir noktaya taşır ki bu kesinlikle doğru değildir . İmanın mertebeleri vardır ve bu konuda çok çeşitli kaynaktan engin bilgiler mevcuttur .

Bazı eylemler müminin inancını-bağlılığını kuvvetlendirdiği doldurduğu gibi , bazı eylemler de uzaklaştırıcı ve eksiltici etkisi vardır . Dini öğretimizden bildiğimiz gibi , her mümin amelleri ölçüsünce karşılık bulacaktır .

Söylediğine gelince , benim her günah işleyenin imanı gitmiştir gibi bir şey söyleyebilmem olanaksız . İmanın kimde olduğunu şüphesiz Allah bilir . Ancak biz insanlara öğrettikleri neticesinde emir ve yasakların , örnek alınması gereken sosyal hayat modeline bakarak hangi yöne doğru gittiğimizi kestirebiliriz . Şükürü kabul edecek olan yine Allah'tır , ibadetlerin bile kabul olup olmayacağını bilemeyiz . İbadetlerin temel amaçlarından biri Allah'a karşı teslimiyettir .

Uygun görülmeyen bir davranışı bu teslimiyet içinde açıklayabilir miyiz ? İşte koca bir çelişki .

Yorum

• Ahir zamandayız farabi, teslimiyetten söz edebilmek için insanın kendini sosyal hayattan soyutlaması gerekir, bu da mümkün değil.
        Özkan SÜMER

Yorum

• sigara şu yaşıma kadar agzıma bile almadım ama şu yemekten sonra hemen bir sigara yakıyorlar ya gerçekten keyif veriyor mu merak ediyorum ama denemicem yinede
          TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Ahir zamandayız farabi, teslimiyetten söz edebilmek için insanın kendini sosyal hayattan soyutlaması gerekir, bu da mümkün değil.
            Peki ,

Sigara içmemek ne kaybettirir ?

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bütün bunların ışığında tekrarlıyorum :
              Kendisine müslümanım diyen birisinin sigara içmesi son derece büyük bir çelişkidir . Hatta Müslümanım ifadesinin de altını boşaltan bir eylemdir .
              İmân Ahmed bin Hanbel'e talebelerinden birisi içki için babasını öldüren ve annesine tecâvüz eden ve henüz sarhoşken, tövbe etmeden ölen adamın âhirette cennete girme olasılığını sordu. Ahmed bin Hanbel, "Ölürken îmanı var mıydı?" diye soruyla karşılık verdi.

Küfr dışında hiç bir şey insanı kâfir, İslâm dışı vs. yapmaz.

Konunun çok dışına çıktık ama çok tehlikeli lâflar edildi.
              Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                İmân Ahmed bin Hanbel'e talebelerinden birisi içki için babasını öldüren ve annesine tecâvüz eden ve henüz sarhoşken, tövbe etmeden ölen adamın âhirette cennete girme olasılığını sordu. Ahmed bin Hanbel, "Ölürken îmanı var mıydı?" diye soruyla karşılık verdi.

Küfr dışında hiç bir şey insanı kâfir, İslâm dışı vs. yapmaz.

Konunun çok dışına çıktık ama çok tehlikeli lâflar edildi.
                Açıklaman yukarıdaki iki mesajda .

Bir oku istersen . Kafirlikten söz eden oldu mu ?

Problem , imanı 1 ve 0 şeklinde görüyor olmakta . Yukarıda defaatle yazmışım , hala anlamamalar mevcut .

Yorum

• Sigarayı bırakmayı başaramamış bir insan olduğumdan sanırım, gereksiz alınganlık yapmışım. Özür dilerim.

Bize okuma öğretmeden yazma öğreten eğitim sistemi utansın.
                  Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Sigarayı bırakmayı başaramamış bir insan olduğumdan sanırım, gereksiz alınganlık yapmışım.

...
                    Yukarıda yazdıklarımın hiç birinde bir öğreticilik amacı taşımadım . Kulun imanını sorgulamak benim haddim değil .

Ancak islam fıkıhıyla , sigaranın bir müslümanla ilişkisi ne olmalıdır sorusuna cevap aranabileceğini düşünüyorum . Zira her şey ortada . Bu konu hakkında yazdıklarım da kesinlikle başka bir amaç taşımaz .

Bunları yazan sanmayın ki hayatında daha önce sigara içmemiştir . Ayrıntılı bilgi için , bknz: bu başlıktaki ilk mesajım

En son Serdar A tarafından düzenlendi; 17.12.2009, 01:40.

Yorum

• Ben sigaranın yüzde yüz haram olduğuna inanıyorum. Mekruh diyenler genelde sigara içenler oluyor ve kendilerini kandırıyorlar bence. Çevreni öldürüyorsun, kendini öldürüyorsun, ailenin rızkını bir zehre yatırıyorsun. Daha ne olsun?

Salt zarar olarak alkolden çok daha zararlı bir madde sigara. Ama neymiş? Alkol haram, sigara mekruh. O zaman içebiliriz sigara, durum belli değil. Hadi len ordan
                      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                      - Eomer -

Yorum

• "harama helal, helale haram demek insanı dinden çıkartır" hadis-i şerifini dikkate alalım...

kesin hüküm verilmeden haram helal demek kolay değil...

ama sigaranın iyi birşey olmadığı kesin...

hiç içmedim, içmem de inşallah...
                        Bordo Mavi

Yorum

• Herkesin haramı helali kendine

Bence haram. İsteyen istediğini düşünebilir.
                          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                          - Eomer -

Yorum

• Bende ilk sigara yasagı çıktıgında bıraktım ve inanın o günden beri çok mutluyum hem ekonomik olarak hem saglık olarak
                            NEYLEYİM BORDO DEDİMMİ MAVİ DEMİYECEK YARİ

İSTANBUL YALAKASI DEĞİL TRABZON'NUN MÜPTELASIYIZ...!!!

Yorum

• İlk olarak m@rdi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Kendimce katılıyorum bu fikre.
                              Nedeni ise;

Sigara içmek kişinin kendine emanet edilen cana yapabileceği en büyük eziyettir.
                              Emanete hıyanetir.
                              İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bu eziyetler sadece sigaradan kaynaklı değil yalnız.

Mesela çok yemek bile bazen vücuda iç organlara eziyettir, mesela fazla tv izlemek gözlere eziyettir, vücudu zorlayıcı derecede çalışmakta vücuda eziyettir.

Fakat bunlar müslümanlığı çelişkili hale getirmez.
                              Biraz mantıklı olun, çok ince bir çizgiden bahsediyorsunuz; yada demek istediğinizi tam manasıyla ifade edemiyorsunuz.

Adem dikkat edersen tek eziyettir demedim. En büyüğüdür dedim.
                              En sinsi olanıdır, kişinin tüm yaşamını derinden sarsan bir eziyettir üstelik.

Haramdır heladir noktasında yorum yapmak haddim değil, yalnızca eğerki elinden geldiğince yaşamaya çalışıyorsa kişi islamiyeti - bence- önce "kendi işkencecisi" olmaktan vazgeçmeli.

Şu meretin sebep olabileceği hastalıkları, sebep olacağı uzuv kayıplarını, sebep olacağı maddi kaybı bir kenara bırakıyorum. Sadece "nefes alma özgürlüğünü" elinden alması bile şu ahir ömründe sana yapabileceği en büyük eziyettir.

Aldığı sakızın bile kalitesini tercih eden arkadaşlar neden hayatlarını da kaliteli yaşamak istemezler anlayamıyorum. Yarım yamalak alınan nefeste kalite mi olurmuş, tık nefesle hayat mı geçer.

Umarım bu kez anlatabilmişimdir.
                              TSira- Şükran
                              "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• BMN Sigarayı Bırakma Kampanyası:

- Şu lanet sigarayı bıraksak iyi olacak galiba
                                - Sorma yedi bitirdi bizi.

Sigarayı bırakmanın en iyi yollarından biri de -benim gibi- hiç başlamamak.

Dumansız hava sahasını sonuna kadar destekliyorum.
                                https://twitter.com/afs_ist

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X