Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

Daraltma
X
Daraltma
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bu tartışmalar başlıktaki "...Komplo Teorileri..." kısmına mı giriyor?
    Konu buraya nereden geldi ben de anlamadım ama en uygun konu o olsa gerek.

Yorum

• Ynt: Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

Sayın yönetici bu başlıkta defalarca mesaj atmama rağmen dini konular eleştiriliyor. Nasıl ki bi siyasi başlık hemen kapatılıyorsa bu başlıkta kapatılmalıdır. Kendi mesajımı birkez daha raporluyorum.
      Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.

Yorum

• Bu başlığı ilgiyle takip ediyorum, her mesajı okuyorum tek tek. Konunun ilk mesajından da okumaya başladım, zamanım oldukça sayfa sayfa ilerliyorum.
        Bence seviyeli bir tartışma ortamı var.
        Hakaret küfür iftira göremedim bu yüzden kapatılması gerektiğini düşünmüyorum.
        Özkan SÜMER

Yorum

• İletiler hayli uzun. Eğer hakaret yoksa bu iletileri (emek verilmiş her biri için) buradan kaldırmak için konudan bağımsız/alakasız yazılmış olması gerek. Yukarıdaki soruyu bu yüzden sordum.

İnsanların saatlerini ayırıp, araştırmalar yapıp yazdıkları yazıları bir çırpıda silip oldu-bittiye getirecek kadar insafsız değilim.
          Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
          Ayağa KALK!

Yorum

• Herkese merhaba,

Bu başlık altında çok mesajım yok; ya da belki de hiç mesajım yok.

Ancak üslup açısından henüz bir saygısızlık görmedim. Biraz daha birbirimize anlayışlı olabilirsek güzel bir tartışma başlığı...
            “Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
            Malik bin Dinar

Yorum

• @muteva

eşcinselliğin genlerle alakalı bir durum olduğundan emin misiniz? çok yeterli bir bilgim yok ama, çocukluk dönemindei ( 3, 5 yaş aralığı) yaşananlarla alakalı olduğunu duymuştum. freud'un teorisine gre ödipal yenilgiyi tatmayan çocukta cinsel tercihler farklılaşabilirmiş. bu da aile yaşamıyla yakından ilgili. islama göre yaşayan, anne ve babanın bir arada bulundğu bir ailede bu tip eğilimlerin görülme olasılığı düşük olur, teoriye göre tabi.

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                @muteva

eşcinselliğin genlerle alakalı bir durum olduğundan emin misiniz? çok yeterli bir bilgim yok ama, çocukluk dönemindei ( 3, 5 yaş aralığı) yaşananlarla alakalı olduğunu duymuştum. freud'un teorisine gre ödipal yenilgiyi tatmayan çocukta cinsel tercihler farklılaşabilirmiş. bu da aile yaşamıyla yakından ilgili. islama göre yaşayan, anne ve babanın bir arada bulundğu bir ailede bu tip eğilimlerin görülme olasılığı düşük olur, teoriye göre tabi.
                Ben Medrese de okudum o kadar çok homoseksüel vaka oluyordu ki bir çocuğun 15 farklı kişiyle ilişki yaşadığı bile ortaya çıkmıştı.

Eşcinsellik İslam ülkelerinde de çok yaygın bu ülkelerde baskı ve korku olduğu için tabiki Batı ülkelerin de olduğu gibi insanlar kendini açıkça belli etmeye çekinirler.

Birde sırf farklı arayışlar içine girip eşcinsel ilişki yaşayanlar oluyor bu insanlar eşcinsel değildir yukarda ki yorumum da söylediğim gibi eşcinsel olan bir insan eğer erkekse bir kadınla birlikte olmaktan tiksinir bunu yapamaz elinde olmayan bir durum doğuştan gelen bir özellik.

Yine bir bayan ise oda bir erkekle birlikte olmaktan iğrenir.

Ama sırf farklı arayışlara girip hem kadınlarla hem erkeklerle ilişki kuran kişilere Biseksüel deniyor onlar eşcinsel değiller.

Bu konuda Bilim alanında çok çalışma yürütülüyor doğuştan gelen bir özellik olduğu için genlerle ilgisi olduğu düşünülüyor.

Eşcinselliğin evrimi hakkında harika bir makale var evrim başlığında paylaşırım bi ara
                Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
                Komünar..

Yorum

• İlk olarak Yaşar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bu yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat yukarıda "namaz kılmayan dinden çıkar " bilgisinin yanlış olduğunu belirtmeliyim. Bir insanın dinden çıkmadı için Allah'ın helal veya haram saydığı şeyleri inkar etmesi gerekiyor. Yani namazı kabul edip kılmayan gunahkardır ve tövbe kapısı açıktır. Ama olmadığını söyleyen musriktir.
                  Bu konuda şu sahih kaynaklara dayanan hadisler durumu sıkıntıya sokuyor

"Kişiyle şirk arasında namazın terki vardır." (Ebu Davud)

"Küfürle iman arasında namazın terki vardır." (Tirmizi)

"Kulla küfür arasında namazın terki vardır." (Tirmizi,Ebu Davud)

"Benimle onlar (münafıklar) arasındaki ahid (antlaşma) namazdır. Kim onu terkederse küfre düşer." (Müslim)
                  Komünar..

Yorum

• İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ben Medrese de okudum o kadar çok homoseksüel vaka oluyordu ki bir çocuğun 15 farklı kişiyle ilişki yaşadığı bile ortaya çıkmıştı.

Eşcinsellik İslam ülkelerinde de çok yaygın bu ülkelerde baskı ve korku olduğu için tabiki Batı ülkelerin de olduğu gibi insanlar kendini açıkça belli etmeye çekinirler.

Birde sırf farklı arayışlar içine girip eşcinsel ilişki yaşayanlar oluyor bu insanlar eşcinsel değildir yukarda ki yorumum da söylediğim gibi eşcinsel olan bir insan eğer erkekse bir kadınla birlikte olmaktan tiksinir bunu yapamaz elinde olmayan bir durum doğuştan gelen bir özellik.

Yine bir bayan ise oda bir erkekle birlikte olmaktan iğrenir.

Ama sırf farklı arayışlara girip hem kadınlarla hem erkeklerle ilişki kuran kişilere Biseksüel deniyor onlar eşcinsel değiller.

Bu konuda Bilim alanında çok çalışma yürütülüyor doğuştan gelen bir özellik olduğu için genlerle ilgisi olduğu düşünülüyor.

Eşcinselliğin evrimi hakkında harika bir makale var evrim başlığında paylaşırım bi ara
                    benim söylediğim de çok yüzeysel bir çıkarım oldu. eğilimler farklı, hele ki medrese işleri falan çok farklı zaten.aynı şekilde rahiplerle ilgili hikayeleri biliyoruz genetik olması öyle kesin bir durum değil ama.bir sürü etken olabilir. araştırmalar sürüyormuş zaten. net bir karar yok.olsa bile değişmeyeceğinin veya yeni bir bulgunun gelmeyeceğinin garantisi yok.ucu açık bir mesele.

genetik olarak kabul edilmesinin çok yararı olabilir ama.insanların önyargılarını, eşcinsel ayrımını, şiddeti engelleyebilir.belki de bu yüzden araştırmalara o yönde ağırlık veriliyor bile olabilir.

Yorum

• İlk olarak Nihat Güneş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bazi argumanlarina cevaplar da vereyim musadenle

Islam da asere i mubessere diye bir kavram yoktur. Uydurmadir 1

Allah kainati peygamberimiz icin yaratmamistir. Uydurmadir 2

Say say bitmez Cogunlugun dedigi dogru olmayabilir hatta genelde oyledir

Uydurmadır,uydurmadır,uydurmadır..

Peki hani kaynak..? Siz yalnızca Kuran diyen tayfanın tek argümanı Kuran dışında ki bütün kaynaklar uydurmadır söylemi oluyor

Ben sana binlerce kaynak kitabı gösterebilirim elimde 800 yıllık hadis kitapları var.

O kadar İslam alimi asırlar boyunca sürekli İslam adına uydurma masallar icat etti fakat 1900 sonrası ortaya çıkan reformist ilahiyat profesörleri mi doğruyu söylüyor yapmayın buna gülerler

Cübbeli Ahmet Hocanın bağlı olduğu İsmailağa cemaati nasıl çoğunluğu temsil edecek adamlar Fatih'te küçük bir getto oluşturmuşlar toplasan sempatizanlarıyla beraber İslam aleminde 1 milyon taraftarını bulamazsın

Ayrıca o azınlığın özelliklerini Muhammed'in hadislerinden öğreniyoruz onlar Kurana ve Sünnete uyan bir topluluk olacak.

İhsan Eliaçık sünneti bütünüyle inkar ediyor nasıl o müjdelenen azınlığın içinde olduğu iddia edilebilir.

Tabi size göre bütün hadisler,icma,kıyas gibi fıkıh bilgileri uydurma tek kaynak Kuran..

Kuran da 5 vakit namaz bile geçmiyor hangi namazın kaç rekat olacağı geçmiyor.

Orucu bozan şeyler geçmiyor,Zekatın malın kaçta kaçından verileceği geçmiyor..

Hac konusunda bir ço könemli husus geçmiyor..

Hadisleri,sünneti yok saydığınız zaman ortada Din adına bir şey kalmaz bunu yalnız Kuran diyenlerin iyi idrak etmesi gerekiyor

Kuran bir özet kitaptır onun için ince detaylara girilmez bu yüzdendir ki bir çok ayette Allah "Peygamberime itaat edin,onun sözünden çıkmayın,o size neyi verirse alın neyi yasak ederse sakının" diye söyler..

Biz bu ayetlerden din hakkında pek çok önemli konuyu hadislerden,sünnetten öğrenmemiz gerektiğini gayet iyi kavrıyoruz

Peygamber postacımıydı size göre..? Sadece görevini yaptı Kuranı insanlara açıkladı onun dışında hiç bir hükmü olmayan bir insandı öyle mi..?

Oysa onlarca ayet siz yalnızca Kuran diyenlerin iddialarını açık şekilde reddediyor..
                      En son Muhteva tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 17:50.
                      Komünar..

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        benim söylediğim de çok yüzeysel bir çıkarım oldu. eğilimler farklı, hele ki medrese işleri falan çok farklı zaten.aynı şekilde rahiplerle ilgili hikayeleri biliyoruz genetik olması öyle kesin bir durum değil ama.bir sürü etken olabilir. araştırmalar sürüyormuş zaten. net bir karar yok.olsa bile değişmeyeceğinin veya yeni bir bulgunun gelmeyeceğinin garantisi yok.ucu açık bir mesele.

genetik olarak kabul edilmesinin çok yararı olabilir ama.insanların önyargılarını, eşcinsel ayrımını, şiddeti engelleyebilir.belki de bu yüzden araştırmalara o yönde ağırlık veriliyor bile olabilir.
                        Mesela aşağıda verdiğim linkte olduğu gibi genetik olduğuna dair çok farklı çalışmalar yapılıyor ve ortaya çıkan bulgular bunu doğruluyor.

Türkiye gündeminden son dakika haberleri, Dünyadan flaş gelişmeler, Ekonomi dünyasından en yeni haberler, Günün en önemli gazete haber başlıkları ve daha fazlası Milliyet'te!

Ama tabiki bütün eşcinsel insanların genetik sebepler yüzünden eşcinsel doğduklarını iddia edemeyiz tıpkı normal cinsel ilişkiyi tercih eden heteroseksüeller gibi.

Tamamen psikolojik sebepler yüzünden eşcinsel olan insanlar da olabilir.
                        Komünar..

Yorum

• Hadis ve sünnetin varlığını inkar etmek İslam ile bağdaşmayan bir tutumdur. Bugün sünnet olmasa idi emrolunan namazın nasıl kılınacağını bilemezdik.
                          Kur'an ve Hadis ilişkisi ile ilgili geçenlerde güzel bir programa denk gelmiştim güzel bir sohbetti. Hadis ile ilgili genel olarak başvurulan kaynaklar Kütüb'i Sitte ve özellikle Buhari'nin Sahih-i Buhari'si hadisler konusunda esas alınan temel kaynak olmuştur. Muhaddisler hadisleri toplayıp değerlendirirken bazı kriterlere göre sahih olup olmama konusnda değerlendirme yapılmıştır. Özellikle aktaran kişinin kişiliği,şahsi özellikleri ve aktarım zinciri değerlendirmeye alınmıştır ve çeşitli kaynaklar ile eşleştirilerek denetlenmiştir. Ancak bu eser Peygamber Efendimiz'in ölümünden çok sonra oluşturulduğu için konuyu Buhari'ye aktaran toplum ve kişi ile ilgili değerlendirme yapmak mümkün iken zincirin önceki halkalarına ulaşılmadığı için değerlendirmek mümkün olmamıştır. Sözgelimi Buhari'de sahih hadis olarak geçen hamam ve hamamın sakıncası ile hadisler bulnmaktaır. Ancak aynı dönemde Medine'de Msülümanlar'a ait 2 su kuyusu bulunmakta ve Arap coğrafyasında hamam kültürü bulunmamaktadır.Bu yönüyle baktığımzda Buhari gibi sağlam olarak belirtilen kaynak dahi bu tip hallerle karşılaşabilmekte. O yüzden:

"Bana nisbet edilen her şeyi, Allah'ın Kitabına arz ediniz; ona uyarsa, ben söylemişimdir, ona aykırı ise ben söylememişimdir. Ben, ancak Allah'ın kitabına muvafık olurum zira Allah, beni, onunla Hidayete erdirmiştir"
                          Hadisini ilke alarak yapılacak hadis değerlendirmesi bu problemi çözecek mantıklı bir tutumdur.

Bugün içinde metafizik kavramların da yer aldığı ,ruhani temelli ve imana dayalı bir dini fiziksel teoriler üzerinden sadece somut bir temelde tartışmanın bu dine inanan veya inanmayan kişilere kazandıracağı pek bir şey yoktur diye düşünüyorum.

Fikirlerime ne kadar katılırsınız veya katılmazsınız bilemem ama bu konuya da tartışmalara da bu yazımdan sonra katılmayacağım.Sadece duyduğum ve taşıdığım bir kaç fikri katkısı olur düşüncesi ile bildirmek istedim.
                          En son Fatih Çelik tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 19:39.
                          "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Uydurmadır,uydurmadır,uydurmadır..

Peki hani kaynak..? Siz yalnızca Kuran diyen tayfanın tek argümanı Kuran dışında ki bütün kaynaklar uydurmadır söylemi oluyor

Ben sana binlerce kaynak kitabı gösterebilirim elimde 800 yıllık hadis kitapları var.

O kadar İslam alimi asırlar boyunca sürekli İslam adına uydurma masallar icat etti fakat 1900 sonrası ortaya çıkan reformist ilahiyat profesörleri mi doğruyu söylüyor yapmayın buna gülerler

Cübbeli Ahmet Hocanın bağlı olduğu İsmailağa cemaati nasıl çoğunluğu temsil edecek adamlar Fatih'te küçük bir getto oluşturmuşlar toplasan sempatizanlarıyla beraber İslam aleminde 1 milyon taraftarını bulamazsın

Ayrıca o azınlığın özelliklerini Muhammed'in hadislerinden öğreniyoruz onlar Kurana ve Sünnete uyan bir topluluk olacak.

İhsan Eliaçık sünneti bütünüyle inkar ediyor nasıl o müjdelenen azınlığın içinde olduğu iddia edilebilir.

Tabi size göre bütün hadisler,icma,kıyas gibi fıkıh bilgileri uydurma tek kaynak Kuran..

Kuran da 5 vakit namaz bile geçmiyor hangi namazın kaç rekat olacağı geçmiyor.

Orucu bozan şeyler geçmiyor,Zekatın malın kaçta kaçından verileceği geçmiyor..

Hac konusunda bir ço könemli husus geçmiyor..

Hadisleri,sünneti yok saydığınız zaman ortada Din adına bir şey kalmaz bunu yalnız Kuran diyenlerin iyi idrak etmesi gerekiyor

Kuran bir özet kitaptır onun için ince detaylara girilmez bu yüzdendir ki bir çok ayette Allah "Peygamberime itaat edin,onun sözünden çıkmayın,o size neyi verirse alın neyi yasak ederse sakının" diye söyler..

Biz bu ayetlerden din hakkında pek çok önemli konuyu hadislerden,sünnetten öğrenmemiz gerektiğini gayet iyi kavrıyoruz

Peygamber postacımıydı size göre..? Sadece görevini yaptı Kuranı insanlara açıkladı onun dışında hiç bir hükmü olmayan bir insandı öyle mi..?

Oysa onlarca ayet siz yalnızca Kuran diyenlerin iddialarını açık şekilde reddediyor..
                            Kardesim sana ozamn bir soru sorayim cevabina gore tartismayi uzaticam veya kesicem cunku sonu yok

O okudugun Hadis kitaplarinda Asere i mubessere konusu gecer ve 10 sahabenin cennetlik oldugu yazar.

Peki ayni Hadis kitaplarinda su da gecer Peygamberimiz kizi Zeyneb e soyle der : Ya Zeynep ben bile sonumun ne olacagini bilmiyorum, o yuzden Peygamber kiziyim diye kendine guvenme. Peygamber bile kendi akibetinden endise duyarken , henuz hayatts olan 10 kisi nasil cennetle mujdelenir. Hasa Peygamber den daha takva sahibi insan mi bunlar ?

Simdi ben bu kaynaklari sorgusuz sualsiz kabul edeceksem bu durumda ne yapacagim. Hangi hadise inanacagim veya senin gibi sigortlarim atip Ateist mi olacagim
                            En son Nihat Güneş tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 19:44.

Yorum

• Kişiler ön yargılarını bırakmadıktan sonra nasıl bir bilimsel bir tartışma yapılabilir, kaldıki bu özelliklere haiz kaç kişi var..
                              konuşulan konularda kimler ehil. Çok laf yapmak mı haklılık oluyor yoksa çok kalabalık olmak mı...

Hele de bilimselliği olmayan ve sade Teorem'den öteye gidemeyen ve bilimsel analizden yoksun, hipotezlerin deney ve gözlemden desteklenmediği, sadece sanlarla açıklamaya çalışmak çok zavallıca.

Yaratıcıya inanmayı inançla eleştirenler, Teorilere iman ettiğinin farkında değiller.

bu durum Dünya'da bu şekilde.
                              "Cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir."

Yorum

• İlk olarak Nihat Güneş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kardesim sana ozamn bir soru sorayim cevabina gore tartismayi uzaticam veya kesicem cunku sonu yok

O okudugun Hadis kitaplarinda Asere i mubessere konusu gecer ve 10 sahabenin cennetlik oldugu yazar.

Peki ayni Hadis kitaplarinda su da gecer Peygamberimiz kizi Zeyneb e soyle der : Ya Zeynep ben bile sonumun ne olacagini bilmiyorum, o yuzden Peygamber kiziyim diye kendine guvenme. Peygamber bile kendi akibetinden endise duyarken , henuz hayatts olan 10 kisi nasil cennetle mujdelenir. Hasa Peygamber den daha takva sahibi insan mi bunlar ?

Simdi ben bu kaynaklari sorgusuz sualsiz kabul edeceksem bu durumda ne yapacagim. Hangi hadise inanacagim veya senin gibi sigortlarim atip Ateist mi olacagim
                                Hadis kitapları derken kaynağını belirtirmisiniz çünkü Kütübü Sitte dışındaki hadisleri bende güvenilir görmüyorum yani Buhari,Müslim,Ebu Davud,Tirmizi,Nesai ve Ibni Mace..

Hadisleri sağlam kaynak gösterirken tutupta 2 milyon küsür hadisin hepsini güvenilir gördüğümü iddia etmiyorum.

Öte yandan bahsettiğiniz hadisi hatırladım bu hadis Mecmauz zamain diye bir kaynakta geçiyor ve tartışmalı bir hadis yani güvenilir değil.

İkide bir vurguluyorsunuz ama benim Ateist olmam da hadislerin hiç bir etkisi olmadı sadece Kurani okumak yeterli oldu.

Evrim bile bu konuda ilk sırayi almıyor Kuran başlı başına yeterli bu konuda.

Misal olarak çok örnek veririm ama telden yazıyorum onun için kısa kesmek zorundayım şimdilik.
                                Komünar..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X