İlk olarak Ahmet Gedikli tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Güneş sistemi içerisinde zeki bir yaşamın sadece dünyada olduğu artık hemen hemen kesin gibi. Bir ihtimal jupiterin uydusu Europa'nın buzullarının altında bir yaşam olabileceği düşünülüyor ancak beklenti zeki yaşam değil, canlı varlıklar olabileceği. Bir de Satürn'nün uydusu Titan'da farklı formlarda yaşam olma ihtimali.
Matematiksel açıdan bakarsak ben evrenin herhangi bir yerinde akıllı bir yaşam olma ihtimalini olmama ihtimalinden çok daha yüksek görüyorum.
Aklımızın alamayacağı sonsuz büyüklükte bir evrende tek biz varsak bu bizi çok özel kılar. Ben bu kadar özel olduğumuzu düşünmüyorum. Bizden daha üstün değişik boyutlarda yaşamların olabileceğini düşünüyorum.
Evrende akıllı yaşam olarak sadece dünya varsa bu kadar büyük evrene gerek var mıydı sorusu akla geliyor. Ama bu soru aslında cevabı da kendi içinde saklıyor. Çünkü bu büyüklüğün arkasında ne kadar büyük bir gücün olduğunu göstermek için insanlığa verilmiş bir mesaj olduğunu düşünüyorum.
Bu arada ufolara , ufo görüntülerine , dünyaya madde formatında gelip gittiklerine , nasanın bunları sakladığına inanmıyorum. Bu mesafeler ışık hızında bile aşılamaz. Bunun tek istisnası farklı boyutlarda olmalarıdır. Bu durum ancak o zaman mümkün olabilir.
Yorum