Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ahmet Gedikli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Uzayda canlı(uzaylı denilen şey) olduğuna inanmamakla birlikte bu cümlede zaten mikroplardan bahsetmesi ilginç olmuş. Tam kasıt nedir anlamadım. Alg gibi birşey mi acaba kastettiği.
    Kastedilen aslında mikro organizmalar, bakteri türü canlı yaşamın oluşmasını sağlayan şeyler. Akıllı canlılardan önce bunları bulmak daha olasıdır.
    Güneş sistemi içerisinde zeki bir yaşamın sadece dünyada olduğu artık hemen hemen kesin gibi. Bir ihtimal jupiterin uydusu Europa'nın buzullarının altında bir yaşam olabileceği düşünülüyor ancak beklenti zeki yaşam değil, canlı varlıklar olabileceği. Bir de Satürn'nün uydusu Titan'da farklı formlarda yaşam olma ihtimali.

Matematiksel açıdan bakarsak ben evrenin herhangi bir yerinde akıllı bir yaşam olma ihtimalini olmama ihtimalinden çok daha yüksek görüyorum.
    Aklımızın alamayacağı sonsuz büyüklükte bir evrende tek biz varsak bu bizi çok özel kılar. Ben bu kadar özel olduğumuzu düşünmüyorum. Bizden daha üstün değişik boyutlarda yaşamların olabileceğini düşünüyorum.

Evrende akıllı yaşam olarak sadece dünya varsa bu kadar büyük evrene gerek var mıydı sorusu akla geliyor. Ama bu soru aslında cevabı da kendi içinde saklıyor. Çünkü bu büyüklüğün arkasında ne kadar büyük bir gücün olduğunu göstermek için insanlığa verilmiş bir mesaj olduğunu düşünüyorum.

Bu arada ufolara , ufo görüntülerine , dünyaya madde formatında gelip gittiklerine , nasanın bunları sakladığına inanmıyorum. Bu mesafeler ışık hızında bile aşılamaz. Bunun tek istisnası farklı boyutlarda olmalarıdır. Bu durum ancak o zaman mümkün olabilir.
    Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
    Hz. Ömer.

Yorum

• Ynt: Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

İlk olarak signal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kastedilen aslında mikro organizmalar, bakteri türü canlı yaşamın oluşmasını sağlayan şeyler. Akıllı canlılardan önce bunları bulmak daha olasıdır.
      Güneş sistemi içerisinde zeki bir yaşamın sadece dünyada olduğu artık hemen hemen kesin gibi. Bir ihtimal jupiterin uydusu Europa'nın buzullarının altında bir yaşam olabileceği düşünülüyor ancak beklenti zeki yaşam değil, canlı varlıklar olabileceği. Bir de Satürn'nün uydusu Titan'da farklı formlarda yaşam olma ihtimali.

Matematiksel açıdan bakarsak ben evrenin herhangi bir yerinde akıllı bir yaşam olma ihtimalini olmama ihtimalinden çok daha yüksek görüyorum.
      Aklımızın alamayacağı sonsuz büyüklükte bir evrende tek biz varsak bu bizi çok özel kılar. Ben bu kadar özel olduğumuzu düşünmüyorum. Bizden daha üstün değişik boyutlarda yaşamların olabileceğini düşünüyorum.

Evrende akıllı yaşam olarak sadece dünya varsa bu kadar büyük evrene gerek var mıydı sorusu akla geliyor. Ama bu soru aslında cevabı da kendi içinde saklıyor. Çünkü bu büyüklüğün arkasında ne kadar büyük bir gücün olduğunu göstermek için insanlığa verilmiş bir mesaj olduğunu düşünüyorum.

Bu arada ufolara , ufo görüntülerine , dünyaya madde formatında gelip gittiklerine , nasanın bunları sakladığına inanmıyorum. Bu mesafeler ışık hızında bile aşılamaz. Bunun tek istisnası farklı boyutlarda olmalarıdır. Bu durum ancak o zaman mümkün olabilir.
      Sondan ikinci paragrafın işin özü olduğuna inanıyorum.
      Diğer bilgiler için de teşekkür ederim.
      Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.

Yorum

• Geçtiğimiz günlerde habertürkte yayınlanan bu programı tavsiye ederim. Program süresi biraz uzun ama uzay meraklıları için uzun gelmeyecektir.

Programın konuları: Dünya dışı yaşam, büyük patlama, evrenin başlangıcı, karadelikler, zamanda yolculuk, paralel evrenler, İslam dininin bu konulara yaklaşımı.

Programın konukları:Atmosfer ve Uzay fiziği uzmanı Prof. Dr. Taşkın Tuna; Yıldız Teknik Üniv. Yüksek enerji ve Fizik uzmanı Prof. Dr. Murat Özer; Yıldız Teknik Üniv. Felsefe bölümü Prof. Dr. Caner Taslaman.

En son signal tarafından düzenlendi; 22.04.2015, 11:51.
        Hz. Ömer.

Yorum

• Dinler uzaylılar için ne diyor?

Vanderbilt Üniversitesi'nden astronomi profesörü David Weintraub yeni kitabında çeşitli dinlerde uzaylılarla ilgili inanışları araştırdı.

"Dinler ve Dünyadışı Yaşam" başlığıyla yayınlanan kitapta dinlerin uzaylıların varlığına bakış açıları değerlendiriliyor.
          2000 bin yılında astronomlar diğer yıldızlarda 50 gezegen tespit etti. Bugün bu sayı bini geçti. 2045'te tespit edilen güneş sistemi dışı gezegen sayısının 1 milyonu geçmesi bekleniyor.

Peki bu kadar gezegen varken hayat sadece Dünya'da mı var?
          Aksi ispatlanana kadar evrendeki en yaşanabilir gezegeni Dünya olarak kabul etmek durumundayız.

Peki farklı dinlere mensup kişiler uzaylıların varlığıyla ilgili ne düşünüyor?

Müslümanların yüzde 44'ü, Yahudilerin yüzde 37'si, Hinduların yüzde 36'sı da dünya dışı yaşam olabileceğini düşünüyor. İlahi dinler arasında uzaylılar fikrine en uzak olan din ise Hıristiyanlar. Bu dinin mensuplarının yüzde 32'si uzaylıların olabileceğini düşünüyor.Hıristiyanlar arasında uzaylılar fikrine en yakın grup Ortodokslarken, en uzak grup ise Baptistler. Asya'da yoğun olarak görülen dinler ise genel olarak bu olasılığı kabul etmiyor.

İslamiyet'te diğer gezegenlerde ruhsal hareketlerin olabileceği fikrini destekleyen ifadeler Kur'an'da var. Ancak bunlar çok açık ifadeler değil. Öte yandan belli bir kesim İslam dininin zadece yeryüzündeki insanoğlu için tasarlandığına inanıyor.

Weintraub'un yaptığı araştırmaya göre herhangi bir dine inanmayanlar ve kendini ateist olarak tanımlayanların yüzde 55'i uzaylıların varlığına inanıyor.
          Hz. Ömer.

Yorum

• İnanç meselesi tabi,bir şey demek haddim değil ama uzaylılara inanıp,Allah'a inanmayan insanları anlamak çok güç...
            Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İnançtan çok bilimsel olarak yaklaşmak daha doğru olur sanırım. Belki evrenin büyüklüğünü kavramış olduğunuza inanıyorsunuzdur ama evren gerçekten de düşünebildiğimizden çok daha büyük. Olasılığı kullandığımız zaman diğer gezegenlerde yaşam olma olasılığı neredeyse kesine yakın bir değer çıkıyor. Bu da inanç faktörünü biraz azaltıyor. Örneğin olasılığı %99 olan bir şeye inanmak ne kadar inançla alakalı bilemiyorum.

Araştıranlarınız vardır googleda evrenin büyüklüğüyle ilgili çok güzel şeyler var.

Evren değilde bir galaksinin büyüklüğü bile bizim için inanılmaz. 4 milyar yıl sonra galaksimizle çarpışacak olan Andromeda galaksisinin 1.5 milyar piksellik fotoğrafını inceleyin.

https://youtu.be/Q6ObSvJjdq0 Önce bu videoda 0:00-0:25 arasına bakın. daha sonra 1.5 milyar piksellik bu fotoğrafa http://www.spacetelescope.org/images...502a/zoomable/ 0:25'de ki bu zaten.

maksimum oranda büyülttüğünüzde bile gördüğünüz her toz bırakın gezegeni milyonlarca güneş sistemini barındırıyor. Ve sadece galaksiden bahsediyoruz. Evren içinde galaksi bile çok küçük kalıyor..

Ben bu kadar büyük bir evrende sadece dünyada yaşam olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Ki güneş sistemimizde bile dünya dışı yaşam olma olasılığı yüksek. Güneş sistemi
              ● Koyu Bordo - Açık Mavi ●

Yorum

• İlk olarak ilker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                İnanç meselesi tabi,bir şey demek haddim değil ama uzaylılara inanıp,Allah'a inanmayan insanları anlamak çok güç...
                ikisi bir birine zit seyler. Uzaylilar varsa Allah yoktur, Allah varsa uzaylilar yoktur. Ikisi var demek mümkün degil.
                https://twitter.com/Alika87

Yorum

• İlk olarak Alika87 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  ikisi bir birine zit seyler. Uzaylilar varsa Allah yoktur, Allah varsa uzaylilar yoktur. Ikisi var demek mümkün degil.
                  İkisi var demek neden mümkün değil anlamadım?

Bilmişlik taslamak istemem, konuya hakim de değilim ama Kur'an da bile başka canlıların varlığından bahsetmiyor mu?

Ben mi seni yanlış anladım?
                  Arafilboylu

Yorum

Bende anlamadım. neden ?
                    ● Koyu Bordo - Açık Mavi ●

Yorum

İlk olarak ilker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bilmişlik taslamak istemem, konuya hakim de değilim ama Kur'an da bile başka canlıların varlığından bahsetmiyor mu?

Allah başka yarattıkları vardır tabiki. Ama onlar ruhani dir yani gözle görünmezler.

Geçenlerde natgeo da bi uydu gösterdi bildigin fırtına var orda yani bildiğimiz yağmur yagmasada buz vs vs yagsada bir hareket vardır oralarda.

Biz insanlar nasıl bu dünyaya göre yaratilmissak ordada ruhaniler yani gözle goremedigin şeyler olabilir onlarda çok sıcak veya soğuğa göre yaratilmistir..

Ama orda uzaylı gibi senle anlasabilecek gorebilecegin şeyler aramak tamamen sacmalik.

Bende konuya hakim değilim bir arastirmisligim yok. Ama Uzaylılar diye bir şey yok.
                      En son B.Yiğit tarafından düzenlendi; 28.04.2015, 19:38.

Yorum

• İlk olarak B.Yiğit tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Allah başka yarattıkları vardır tabiki. Ama onlar ruhani dir yani gözle görünmezler.

Geçenlerde natgeo da bi uydu gösterdi bildigin fırtına var orda yani bildiğimiz yağmur yagmasada buz vs vs yagsada bir hareket vardır oralarda.

Biz insanlar nasıl bu dünyaya göre yaratilmissak ordada ruhaniler yani gözle goremedigin şeyler olabilir onlar çok sıcak veya soğuğa göre yaratilmistir..

Ama orda uzaylı gibi senle anlasabilecek gorebilecegin şeyler aramak tamamen sacmalik.

Bende konuya hakim değilim bir arastirmisligim yok. Ama Uzaylılar diye bir şey yok buna emin olabilirsin.

Şu koyulaştırdığım yeri neye dayanarak söylüyorsun?
                        En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 28.04.2015, 19:41.
                        Arafilboylu

Yorum

• Bu kadar büyük bir evrende yalnız olduğumuza inanmıyorum....

Bir dayanağım var mı yok?

Ama gerek bu Dünya'da,gerekse de uzayda hiçbir nesnenin(buna ister gezegen deyin,ister yıldız ,ister başka bir galaksi) boşuna yaratıldığına inanmıyorum....

Canlılardan bahsetmiyorum.

O kadar büyük bir evrende sadece ve sadece Dünya'lıların olması pek mantığıma sığmıyor açıkçası...
                          En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 28.04.2015, 19:41.
                          Arafilboylu

Yorum

• İlk olarak ilker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ben öyle uzaylilardan bahsedildigini bilmiyordum ve zaten öyle birsey hatirlamiyorum. Kuran'i Kerim'in icerigi komple insanlara dayali. Öyle uzaylilar, insanlik disi yaratiklar varsa, Kuran'i kerimde bahsedilmiyor, o yüzden bir birine zit dedim.

Tabi benim uzmanlik bilgim yok, ne dini konularda, ne de uzay konusunda. Yanlis birsey de diyebilirim, ben en iyisi transfer basligina geri cekileyim ve anladigim konulara yorum yapayim
                            https://twitter.com/Alika87

Yorum

ben öyle uzaylilardan bahsedildigini bilmiyordum ve zaten öyle birsey hatirlamiyorum. Kuran'i Kerim'in icerigi komple insanlara dayali. Öyle uzaylilar, insanlik disi yaratiklar varsa, Kuran'i kerimde bahsedilmiyor, o yüzden bir birine zit dedim.

Tabi benim uzmanlik bilgim yok, ne dini konularda, ne de uzay konusunda. Yanlis birsey de diyebilirim, ben en iyisi transfer basligina geri cekileyim ve anladigim konulara yorum yapayim
                              Yok kardeşim,estağfurullah.Ben de anladığımdan değil,merak ettiğim için soruyorum
                              Arafilboylu

Yorum

İlk olarak ilker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Şu koyulaştırdığım yeri neye dayanarak söylüyorsun?
                                Kimseyle tartismak niyetinde değilim.

Ama şöyle dusunebilirsin; Sana göre kesinlikle doğru olan bir şeye inandiginda geriye kalanlarin yanlışlığının hiç bir anlamı kalmaz.

Sen sokakta bir adam gördün misal gördün eminsin öyle bir adam var, Sonra birisi geldi yanına öyle bir şey yok uyduruyorsun diyor sen şimdi gordugune mi, onun soyledigine mi inanacaksin.

Yani ordaki adamı görmen ,hayır yok diyenleri senin acindan anlamsizlastiriyor.

Olaya böyle bakiyorum ben bir bilgim yok uzayın her yerine de bakmadım, görüp inandığım bana o sorularin cevabını verdi.

Nerde gördün dersen, gözümde gördüm kulağımda gördüm, elmada gördüm.. Bunlar tesadufen oluşmuş olamaz dedim. Önce bir yaratıcı olduğuna kesin inandım sonra 2.asama O yaratıcı seni bu dünya ya başı boş mu gönderdi dedim.
                                En son B.Yiğit tarafından düzenlendi; 28.04.2015, 20:05.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X