Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

Daraltma
X
Daraltma
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ahmet Gedikli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Yok renktaş estağfurullah sana demedim.

Yanlış anladım kardeşim kusura bakma.
    Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
    Hz. Ömer.

Yorum

• @Muhteva,

Öncelikle şunu söylemeleyim ki yazıların da ekşi sözlük esintileri görüyorum. Orda da Caner Taslaman’a aynı şeyler söyleniyor, İşte bilim adamı olmadığı, yandaş kanalın adamı olduğu, hiçbir bilimsel makalesi, yazısı, kitabı olmadığı gibi şeyler söyleniyor. Hatta senin burda söyleyemediğin o bir şarlatandır, medya maymunudur ve türlü türlü hakaretler.. Senin bilgi arayışın , bilim kaynağın ekşi sözlük, twitter, facebook, ateistforumları gibi sitelerse, ordaki ahlaki gelişimini tamamlayamamış insanlarsa neden böyle iddialarda bulunduğunu anlayabiliyorum.

Ayrıca beni burda insanları biyografı paylaşarak aldatmakla itham etmişsin. Hayatımda ilk kez biri bana insanları aldattığımı söyledi. Aramızda bir hak oluştu galiba. Ama sen inanmadığın için senin için bir sıkıntı yok Neyse çok fazla takılmıyorum bu sözüne ancak şöyle de diyebilirdin; senin edindiğin bilgiler yanlış benimkiler doğru. Ben uzun süredir takip ettiğim, tüm kitaplarını okuduğum ve araştırdığım bir kişi hakkında bazı bilgiler paylaştım.Bilişim çağındayız, bugun konunun cahili olarak tanımladığın insanlar istediği bilgiyi her an her yerde bulabilir. Bu çok zor bir şey değil.

O söz ettiğin platformlardaki insanlar Cambridge ve Harvard üniversitesini belki ancak internetten fotoğraflarını görebilir. Ama Harvard için Amerika’ya , Cambridge içinİngiltere’ye de gitseniz kapısından bir selfie bile çektirmezler adama. Caner Taslaman bu üniversitelere misafir akademisyen olarak davet edilmiş ve orada çeşitli sempozyumlar ve seminerlere katılmıştır. Kaç tane Türk bilim insanı bu üniversitelerde misafir akademisyen olarak bulunmuş istersen bunu da ateist forumlarında ya da sosyal medyada bir araştır. Belki sana yardımcı olabilecek birilerini bulabilirsin.

Korku üzerine niye bu kadar demogoji yaptığını anlayamadım. Caner Taslaman’dan çekindiğinizi, onun karşısına çıkmaktan korkuğunuzu söyledim. Ama sen korku kelimesini ölüm anlamında çarpıttın ve konuyu Turan Dursun’a Aziz Nesin’e getirdin. Konuyu saptırmaya gerek yok.

Bizim inanç dünyamızı besleyen duygu, Allah’ın rızasını ve rahmetini kazanmak içindir. Rızasını ve rahmetini kazanmak için de onun emir ve yasaklarına uymaya çalışırız. Allah’a gönülden, isteyerek yöneliriz, ona taparız ve boyun eğeriz. Her Müslüman Cennet’i ister orda Allah ile kavuşmayı ister. Bunun yanında Allah’ın gazabından da sakınırız senin tabirinle korkarız. Bu düşünceyi salt korkaklık olarak tanımlıyorsan ben kendi adıma korkak bir insan olduğumu kabul ediyorum.

Ya da Yunus Emre gibi :"Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri, isteyene ver sen anı, bana seni gerek seni" diyerekten Allah’ı aşkla severiz.

Bu arada sizin de ne kadar cesaretli bir topluluk olduğunuzu da önceki sayfadaki yazıdan anlamış oldum. Açıkçası bu konuda biraz farklı düşünüyordum. Genelde kendinizi sakladığınızı, senin de bu başlıkta başlarda yaptığın gibi Müslüman gibi görünen ateistler olarak kendinizi hep sakladığınızı sanıyordum. Oysa ki cesaret her ne olursan ol çıkıp bunu her yerde söyleyebilmektir. Sanal veya reel hayat neresi olursa. Mesala cesaret ekşi sözlükte veya sosyal platformlarda insanların kutsallarına, daha doğrusu İslamiyetle dalga geçmek, hakaret etmek, küfretmek , küfürden daha öte insanlıkla bağdaşmayan ifadeler kullanmak mıdır? Madem o kadar cesaretlisiniz orda kullandığınız ifadeleri sokakta da kullanın.

Öncelikle sizler dini, felsefeyi, Allah’ın varlığı filan bunları bir kenara bırakın, Kendini ait hissettiğin topluluğun ahlaki yapısına bir bak, mesala ateizmin bir ahlak anlayışının olduğunu söyleyebilir misin? Sınırlarınız var mı? Özgürlük anlayışınız nedir?

Diyorsun ki Caner Taslaman ateist foruma gelmeye cesaret edemedi. Kendisi sosyal platformlardaki hesaplarında sorulara dahi cevap veremeyeceğini söylüyor. Yahu adam bir bilim insanı ve sürekli çalışyor, işi gücü yok sizin forumlara gelecek, ergenlerin sorularını cevaplayacak. Adam sizi veya bir temsilcinizi tvye davet ediyor. Yüz yüze konuşmaya ve tartışmaya her zaman hazırım diyor. Şimdi cesaret, sanal ortamda konuşmak ve tartışmak mıdır yoksa bir tvde yüz yüze konuşmak mıdır? Sizin bu cesaret kavramınızı anlayamadım doğrusu. Ayrıca kendisi son derece mütevazi bir kişiliğe sahip öyle bağıran çağıran bir tip değil sakin ve akademik bir üslüpla konuşur. Sinirlenmez ve kavgacı da biri değil. Endişe etmenize mahal yok.

Yandaş medya tarafsız olmaz diyorsun? Moderatör mü sizi susturacak , kim nerde taraf tutacak? Ayrıca ben sana daha önce çıktığı kanalları da söyleyim. Bunların hepsi mi yandaş ; ntv, cnntürk, tv8, habertürk, trt, ulusal tv, çay tv, ülke tv, 24, 360, tvnet, beyaz tv, hilal tv, karadeniz tv, a haber, cine5, kanaltürk. Bir kısmı yandaş evet doğrudur ama hepsi öyledir diyorsan izlenecek tv yok o zaman ülkede. Bu arada sizin bir kanalınız varsa oraya da gelir ayrıca. Siz davetinizi yapın ama Ayşe Hür gibi insanları çıkarmayın karşısına. İlmi, irfanı yüksek biri olsun ki komik durumlara düşmeyin. Celal Şengör mesala orda burda atıp tutuyor yerinizde olsam bir şekilde ona ulaşır ikna edip karşısına çıkartırdım.

Adem ile Havva konusunu gündeme getirmeye çalışıyorsun direkt bu konulara girmek istemiyorum. ama yanlış aktarmalar yapıyorsun. Adem ile Havva’nın dünyada yaratıldığına dair kesin bir iddiası yok. Yeryüzüne indirilme meselesini de direkt olarak reddetmiyor. O süreçlerin yoruma açık olduğunu söylüyor sadece. Bu mu şimdi en büyük çelişki? Ayrıca önceki sayfada yazmışsın bayağı bir güldüm. -300 derecede havasız bir ortamda bunun olamayacağını anladığı için böyle yapmış diyorsun. Yahu biz sonsuz güç sahibi Allah’a inanıyoruz. Bu güce sahip biri -1000 derece ısıda uzaydan yeryüzüne indirecek bir sistemi sağlayamamış mıdır? Nasıl bu kadar sığ bir düşünce yapısına sahip olabiliyorsun?

Ya da sana söyle sorayım bu soruyu tamamen bilimsel olarak soruyorum. -1000 derece ısıda evrenin herhangi bir yerinde zeki bir yaşam oluşamaz mı? Ya da daha yakınımızdaki cehennemi andıran Venüste +500 derecede zeki bir yaşam olabilir mi ? Ben bunun olabileceğini söylesem sen buna imkansız olamaz diyebilir misin?

Ayrıca evrimi kabul ettiğini söylemişsin. Evrimi çok araştıran biri olarak sanırım o kitabını okuyamamışsın. Kısaca şunu der ; Kura’n’da canlıların oluşumunda bir sürecin olduğu, belli aşamalardan bahsedildiğinden söz eder. Ancak burdan Kuranda evrim vardır anlamının çıkamayacağını altını çizerek vurgular. Bilim insanlarının iddia ettiği şekilde evrim varsa da bunun Kura'n'la çelişmediğini, çelişmesini gerektirecek herhangibir ifade Kura’n’da olmadığını söyler. Evrimin de Allah’ın koyduğu yasalara göre gerçekleşebileceğini ifade eder. Şahsi kanatinin ise evrimin olmadığını açıkça ifade eder. Bunun yanında yaratılışın aniden olduğuna dair de emarelerin olduğuna dikkat çeker. Özünde anlatmak istediği evrimin yaradanın kontrülünde olabileceğini ve bunun hiçbir şekilde Kura’n’la çelişmediğini iddia eder. Bir şeyin Kura’an ile çelişebilmesi için onun tersi bir ifadenin bulunması gerektiğini anlatır. Örneğin Kura’n evreni Allah’ın yarattığını söyler. Birisi bu tesadüfler eseri oluştu diye bir şey söyler veya bunu ispatlarsa bu Kura’an-ı Kerim’le çelişir. Ya da Kura’an oruç tutun, namaz kılın der, birisi hayır dinde oruç ve namaz yoktur derse bu Kura’n-ı Kerim’le çelişir.

Ayrıca şunu da ifade belirteyim ki Caner Taslaman bir tarikat lideri değil. Ben de onun müridi değilim. O sebeple burdan her görüşünü savunduğum anlamı da çıkmasın.

Ateist nüfusun arttığından bahsetmişsin. Baktığımda verilerin gene sanal ortamlar. Üstelik rakamlar da vermişsin. Oysa temel dayanağınızın bilim olduğunu sandığım ateist birinden daha bilimsel veriler beklerdim. Yaptığınız bir anket çalışması veya bilimsel bir araştırma mı var? Eğer verdiğin bu değerler doğruysa şimdi bizim bundan korkmamız mı gerekir? Savaş mı açacaksınız bize? Ayrıca bir de şunu anlamıyorum. Kendinizi deist ve agnostik kesimle niye bu kadar yakın görüyorsunuz? Halbuki temelde sizin temel düşüncenize iki fikir de karşı.Birisi Allah’ın varlığının bilinemeyeceğini ileri sürer, diğeri ise yaratıcının olduğunu ama dinleri reddeder. Bu yakınlığınızın nedeni üç düşüncenin de dini reddetmesi midir? Yani tüm derdiniz din olduğu için mi kendinize yakın hissediyorsunuz. Bana göre Agnostiklerin biraz kafası karışık , ayrıca Darwin ateist değil agnostiktir. Bir çok deistin de aklını kullanarak İslam’a yöneldiğini biliyorum. Siz işin ne tarafındasının onu bilmiyorum.

Şu konuyu dini bir tartışma üzerinden sürdürmek niyetinde değilim. Çünkü bir sonuç alamayacağız, bilakis ortam gerilir. Bu konuşmalar insanları rahatsız edebilir. Ben bu dünyaya bir amaç için geldiğimi düşünürüm bu kısa dünyevi hayatın geçici olduğunu ve bu yüzden doğru yaşamaya çalışırım. Ebedi hayatın ölümden sonra başladığına inanırım. Sen ise kendi düşüncene göre büyük tesadüfler silsilesi ile bu dünyaya geldin ve sana göre bir hiç olup gideceksin. Tesadüfler silsilesi ile başlayan bu hayatın evrenin yaşına baktığın zaman çok kısa bir sürede sona erecek. Bundan ötesi yok değil mi? Bu dini değil felsefik açıdan sorgulanması gereken bir sorudur. Hayatın anlamı bu mudur!
      Seni ölüme de götürse doğruluktan sakın ayrılma.
      Hz. Ömer.

Yorum

• İlk olarak signal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        @Muhteva,

Öncelikle şunu söylemeleyim ki yazıların da ekşi sözlük esintileri görüyorum. Orda da Caner Taslaman’a aynı şeyler söyleniyor, İşte bilim adamı olmadığı, yandaş kanalın adamı olduğu, hiçbir bilimsel makalesi, yazısı, kitabı olmadığı gibi şeyler söyleniyor. Hatta senin burda söyleyemediğin o bir şarlatandır, medya maymunudur ve türlü türlü hakaretler.. Senin bilgi arayışın , bilim kaynağın ekşi sözlük, twitter, facebook, ateistforumları gibi sitelerse, ordaki ahlaki gelişimini tamamlayamamış insanlarsa neden böyle iddialarda bulunduğunu anlayabiliyorum.

Ayrıca beni burda insanları biyografı paylaşarak aldatmakla itham etmişsin. Hayatımda ilk kez biri bana insanları aldattığımı söyledi. Aramızda bir hak oluştu galiba. Ama sen inanmadığın için senin için bir sıkıntı yok Neyse çok fazla takılmıyorum bu sözüne ancak şöyle de diyebilirdin; senin edindiğin bilgiler yanlış benimkiler doğru. Ben uzun süredir takip ettiğim, tüm kitaplarını okuduğum ve araştırdığım bir kişi hakkında bazı bilgiler paylaştım.Bilişim çağındayız, bugun konunun cahili olarak tanımladığın insanlar istediği bilgiyi her an her yerde bulabilir. Bu çok zor bir şey değil.

O söz ettiğin platformlardaki insanlar Cambridge ve Harvard üniversitesini belki ancak internetten fotoğraflarını görebilir. Ama Harvard için Amerika’ya , Cambridge içinİngiltere’ye de gitseniz kapısından bir selfie bile çektirmezler adama. Caner Taslaman bu üniversitelere misafir akademisyen olarak davet edilmiş ve orada çeşitli sempozyumlar ve seminerlere katılmıştır. Kaç tane Türk bilim insanı bu üniversitelerde misafir akademisyen olarak bulunmuş istersen bunu da ateist forumlarında ya da sosyal medyada bir araştır. Belki sana yardımcı olabilecek birilerini bulabilirsin.

Korku üzerine niye bu kadar demogoji yaptığını anlayamadım. Caner Taslaman’dan çekindiğinizi, onun karşısına çıkmaktan korkuğunuzu söyledim. Ama sen korku kelimesini ölüm anlamında çarpıttın ve konuyu Turan Dursun’a Aziz Nesin’e getirdin. Konuyu saptırmaya gerek yok.

Bizim inanç dünyamızı besleyen duygu, Allah’ın rızasını ve rahmetini kazanmak içindir. Rızasını ve rahmetini kazanmak için de onun emir ve yasaklarına uymaya çalışırız. Allah’a gönülden, isteyerek yöneliriz, ona taparız ve boyun eğeriz. Her Müslüman Cennet’i ister orda Allah ile kavuşmayı ister. Bunun yanında Allah’ın gazabından da sakınırız senin tabirinle korkarız. Bu düşünceyi salt korkaklık olarak tanımlıyorsan ben kendi adıma korkak bir insan olduğumu kabul ediyorum.

Ya da Yunus Emre gibi :"Cennet cennet dedikleri, birkaç köşkle birkaç huri, isteyene ver sen anı, bana seni gerek seni" diyerekten Allah’ı aşkla severiz.

Bu arada sizin de ne kadar cesaretli bir topluluk olduğunuzu da önceki sayfadaki yazıdan anlamış oldum. Açıkçası bu konuda biraz farklı düşünüyordum. Genelde kendinizi sakladığınızı, senin de bu başlıkta başlarda yaptığın gibi Müslüman gibi görünen ateistler olarak kendinizi hep sakladığınızı sanıyordum. Oysa ki cesaret her ne olursan ol çıkıp bunu her yerde söyleyebilmektir. Sanal veya reel hayat neresi olursa. Mesala cesaret ekşi sözlükte veya sosyal platformlarda insanların kutsallarına, daha doğrusu İslamiyetle dalga geçmek, hakaret etmek, küfretmek , küfürden daha öte insanlıkla bağdaşmayan ifadeler kullanmak mıdır? Madem o kadar cesaretlisiniz orda kullandığınız ifadeleri sokakta da kullanın.

Öncelikle sizler dini, felsefeyi, Allah’ın varlığı filan bunları bir kenara bırakın, Kendini ait hissettiğin topluluğun ahlaki yapısına bir bak, mesala ateizmin bir ahlak anlayışının olduğunu söyleyebilir misin? Sınırlarınız var mı? Özgürlük anlayışınız nedir?

Diyorsun ki Caner Taslaman ateist foruma gelmeye cesaret edemedi. Kendisi sosyal platformlardaki hesaplarında sorulara dahi cevap veremeyeceğini söylüyor. Yahu adam bir bilim insanı ve sürekli çalışyor, işi gücü yok sizin forumlara gelecek, ergenlerin sorularını cevaplayacak. Adam sizi veya bir temsilcinizi tvye davet ediyor. Yüz yüze konuşmaya ve tartışmaya her zaman hazırım diyor. Şimdi cesaret, sanal ortamda konuşmak ve tartışmak mıdır yoksa bir tvde yüz yüze konuşmak mıdır? Sizin bu cesaret kavramınızı anlayamadım doğrusu. Ayrıca kendisi son derece mütevazi bir kişiliğe sahip öyle bağıran çağıran bir tip değil sakin ve akademik bir üslüpla konuşur. Sinirlenmez ve kavgacı da biri değil. Endişe etmenize mahal yok.

Yandaş medya tarafsız olmaz diyorsun? Moderatör mü sizi susturacak , kim nerde taraf tutacak? Ayrıca ben sana daha önce çıktığı kanalları da söyleyim. Bunların hepsi mi yandaş ; ntv, cnntürk, tv8, habertürk, trt, ulusal tv, çay tv, ülke tv, 24, 360, tvnet, beyaz tv, hilal tv, karadeniz tv, a haber, cine5, kanaltürk. Bir kısmı yandaş evet doğrudur ama hepsi öyledir diyorsan izlenecek tv yok o zaman ülkede. Bu arada sizin bir kanalınız varsa oraya da gelir ayrıca. Siz davetinizi yapın ama Ayşe Hür gibi insanları çıkarmayın karşısına. İlmi, irfanı yüksek biri olsun ki komik durumlara düşmeyin. Celal Şengör mesala orda burda atıp tutuyor yerinizde olsam bir şekilde ona ulaşır ikna edip karşısına çıkartırdım.

Adem ile Havva konusunu gündeme getirmeye çalışıyorsun direkt bu konulara girmek istemiyorum. ama yanlış aktarmalar yapıyorsun. Adem ile Havva’nın dünyada yaratıldığına dair kesin bir iddiası yok. Yeryüzüne indirilme meselesini de direkt olarak reddetmiyor. O süreçlerin yoruma açık olduğunu söylüyor sadece. Bu mu şimdi en büyük çelişki? Ayrıca önceki sayfada yazmışsın bayağı bir güldüm. -300 derecede havasız bir ortamda bunun olamayacağını anladığı için böyle yapmış diyorsun. Yahu biz sonsuz güç sahibi Allah’a inanıyoruz. Bu güce sahip biri -1000 derece ısıda uzaydan yeryüzüne indirecek bir sistemi sağlayamamış mıdır? Nasıl bu kadar sığ bir düşünce yapısına sahip olabiliyorsun?

Ya da sana söyle sorayım bu soruyu tamamen bilimsel olarak soruyorum. -1000 derece ısıda evrenin herhangi bir yerinde zeki bir yaşam oluşamaz mı? Ya da daha yakınımızdaki cehennemi andıran Venüste +500 derecede zeki bir yaşam olabilir mi ? Ben bunun olabileceğini söylesem sen buna imkansız olamaz diyebilir misin?

Ayrıca evrimi kabul ettiğini söylemişsin. Evrimi çok araştıran biri olarak sanırım o kitabını okuyamamışsın. Kısaca şunu der ; Kura’n’da canlıların oluşumunda bir sürecin olduğu, belli aşamalardan bahsedildiğinden söz eder. Ancak burdan Kuranda evrim vardır anlamının çıkamayacağını altını çizerek vurgular. Bilim insanlarının iddia ettiği şekilde evrim varsa da bunun Kura'n'la çelişmediğini, çelişmesini gerektirecek herhangibir ifade Kura’n’da olmadığını söyler. Evrimin de Allah’ın koyduğu yasalara göre gerçekleşebileceğini ifade eder. Şahsi kanatinin ise evrimin olmadığını açıkça ifade eder. Bunun yanında yaratılışın aniden olduğuna dair de emarelerin olduğuna dikkat çeker. Özünde anlatmak istediği evrimin yaradanın kontrülünde olabileceğini ve bunun hiçbir şekilde Kura’n’la çelişmediğini iddia eder. Bir şeyin Kura’an ile çelişebilmesi için onun tersi bir ifadenin bulunması gerektiğini anlatır. Örneğin Kura’n evreni Allah’ın yarattığını söyler. Birisi bu tesadüfler eseri oluştu diye bir şey söyler veya bunu ispatlarsa bu Kura’an-ı Kerim’le çelişir. Ya da Kura’an oruç tutun, namaz kılın der, birisi hayır dinde oruç ve namaz yoktur derse bu Kura’n-ı Kerim’le çelişir.

Ayrıca şunu da ifade belirteyim ki Caner Taslaman bir tarikat lideri değil. Ben de onun müridi değilim. O sebeple burdan her görüşünü savunduğum anlamı da çıkmasın.

Ateist nüfusun arttığından bahsetmişsin. Baktığımda verilerin gene sanal ortamlar. Üstelik rakamlar da vermişsin. Oysa temel dayanağınızın bilim olduğunu sandığım ateist birinden daha bilimsel veriler beklerdim. Yaptığınız bir anket çalışması veya bilimsel bir araştırma mı var? Eğer verdiğin bu değerler doğruysa şimdi bizim bundan korkmamız mı gerekir? Savaş mı açacaksınız bize? Ayrıca bir de şunu anlamıyorum. Kendinizi deist ve agnostik kesimle niye bu kadar yakın görüyorsunuz? Halbuki temelde sizin temel düşüncenize iki fikir de karşı.Birisi Allah’ın varlığının bilinemeyeceğini ileri sürer, diğeri ise yaratıcının olduğunu ama dinleri reddeder. Bu yakınlığınızın nedeni üç düşüncenin de dini reddetmesi midir? Yani tüm derdiniz din olduğu için mi kendinize yakın hissediyorsunuz. Bana göre Agnostiklerin biraz kafası karışık , ayrıca Darwin ateist değil agnostiktir. Bir çok deistin de aklını kullanarak İslam’a yöneldiğini biliyorum. Siz işin ne tarafındasının onu bilmiyorum.

Şu konuyu dini bir tartışma üzerinden sürdürmek niyetinde değilim. Çünkü bir sonuç alamayacağız, bilakis ortam gerilir. Bu konuşmalar insanları rahatsız edebilir. Ben bu dünyaya bir amaç için geldiğimi düşünürüm bu kısa dünyevi hayatın geçici olduğunu ve bu yüzden doğru yaşamaya çalışırım. Ebedi hayatın ölümden sonra başladığına inanırım. Sen ise kendi düşüncene göre büyük tesadüfler silsilesi ile bu dünyaya geldin ve sana göre bir hiç olup gideceksin. Tesadüfler silsilesi ile başlayan bu hayatın evrenin yaşına baktığın zaman çok kısa bir sürede sona erecek. Bundan ötesi yok değil mi? Bu dini değil felsefik açıdan sorgulanması gereken bir sorudur. Hayatın anlamı bu mudur!
        Helal olsun
        "Eğer yasalara saygı gösterilmesini istiyorsak, önce saygı gösterilecek yasalar yapmak lazımdır."
        Louis D. Brandeis

Yorum

• Signal,ayakta alkışlıyorum.
          Diyecek laf kalmamış.
          Uzay bilimini tartışamayacaksak sayfaya kilit vurulması istiyorum.
          https://twitter.com/cemcaglaryavuz
          Beşirli/TRABZON

Yorum

• Allah 'ı kayıtsız şartsız kabul etmek, onun varlığına ve birliğine inanmak ve ondan korkmak Müslümanliğın en önemli şartlarından birisidir. Ateist olabilmek için de bunları inkardan daha kolay bir şey yoktur. Şimdi söyle düşünmekte fayda var. " Diyelim ki Allah yok( haşa) ben varlığına inanıyorum. Bu dünyada O' nun rızası için çalışıyorum, cabaliyorum. Olmaması durumunda kaybedecek bir şeyim yok. Ama Allah varsa ve inanmayanlar için gazabını hazırlamış sa o zaman sizlerin kaybedecek çok şeyi var ve yeriniz ebedi cehennem olacaktır.

Yorum

• Bu arada bir Müslümanın dayanağı ve yol göstericisi Kuran-ı Kerim ' dir. Kuran-ı Kerim de insanın yaratılısı, yaşamı, doğanın döngüsü, insanın öldükten sonraki yaşamı , bilimin bir çok gerçeği ve kıyamet gününün nasıl olacağı açık bir şekilde yazılmıştır.

Yorum

• Ynt: Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

Sadece bir gözden yola cikiyorum, Neden 2 göz aynı hizada meydana gelmiş hemde olabilecek en iyi yerde. Neden kafamızın üstünde veya gobegimizde meydana gelmemiş ki öyle olsa bile tesadufen olması imkansız.. Buna tesadüf demek sacmaligin tam kendisi. Bunun gibi sayamayacaginiz kadar örnek var kainatta.

Mesela suan natgeo izliyorum adam mavi balinalar o kadar büyük ki yetiskin bi insan kan damarlarında yuzebilir diyor. Bu Hz. Yunus a.s mı aklıma getirdi. Doğada ki Herşey Kuran-i Kerim in hakikatini gözler önüne seriyor.

İnsanlarin çoğu digerlerinden farklı olabilmek için ateistim diyor. Ama çok tehlikeli sularda yuzuyorlar.

Ayrıca birakinda inandığımız değerleri savunalim.
                En son B.Yiğit tarafından düzenlendi; 03.05.2015, 13:53.

Yorum

• İlk olarak Nihat Güneş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Muhteva kardesim , Ihsan Eliacik hakkinda ne dusunuyorsun ogrenebilir miyim ?
                  Bu sıralar yoğunum sorunuza geç cevap yazabildim kusura bakmayın..

İhsan Eliaçık İslam dini adına tam bir faciadır.O kadar çok şeyi inkar ediyor ki hangi birisini açıklasam bilemiyorum.

Onlarca ayet ve sahih hadislerle sabit olan mucize konusu için "İslamı yıkan 3 şeyden birisidir" demesi gerçekten ne denli Din tahrifçisi bir reformist olduğunu açıkça ortaya kokuyor.

Bunun gibi yalnızca Kuran diyen ve devamın da Kuran'da ki pek çok ayeti bile inkar etmekten çekinmeyen din adamları olsun Bilim adamı geçinenler olsun hepsi iki arada bir derede kalıp bocalayan tiplerdir.

İhsan Eliaçık Aşere-i Mübeşşere denilen hayattayken Cennet ile müjdelenmiş 10 Sahabe olayını bile inkar ederek orjinal İslamı ve buna dayalı sayısız ayet ve hadisle desteklenen pek çok gerçeği yok etmeye çalışan bir anlayışa sahiptir.

Şu paylaşmış olduğum Muhammed hakkında ki açıklaması dahi İslam Dinine göre kendisinin Dinden çıkmasına yeterli gelen bir açıklamadır;

“Bir tavşan deliğinden geçerek masal adasına gitmiş ve orada fantastik bir hayat sürmüş değildir. Doğduğunda ne Kisra’nın ateşi sönmüş, ne Bizans’ın gölleri kurumuş, ne de yıldız kaymıştır.

“Hepimiz gibi bir ‘beşer’ olarak doğduğunda hiçbir şey olmuş değildir.

“Kâinat onun ‘yüzü suyu hürmetine’ de yaratılmış değildir.

“Oysa…

“Ne olduysa onun ‘öksüz yüreğinde’ olmuştur. Esasında Muhammed, insanlığa dair esaslı sorular ve büyük arayışlar içinde çıktığı, derin vicdani sorgulamalar ve metafizik gerilimler yaşadığı ‘Hira’ da dünyaya gelmiştir. Oradan şehre inmiş, büyük hareketini başlatmış, iddialarının arkasında durmuş, Bedir’de, Uhut’da vuruşa vuruşa tarihin meydanına çıkmış, böyle böyle ‘doğmuş’tur!”

Yani utanmasa diyecek ki Muhammed'e vahiy falan gelmedi o Hira mağarasın da kendi iç dünyasında,vicdanın da hayatı sorgulayarak bazı iddialarda bulunmuş ve kendine göre bir hareket başlatmıştır.

Kainatın Muhammed'in yüzü suyu hürmetine yaratılmadığını iddia etmesi çok daha vahim bir iftiradır.(İslam inancına göre)

Dini bilerek çarpıttığını düşünüyorum oysa sağlam Dini bilgiye sahip insanlar şunu bilirler;

Allah kendisinden başka hiç bir şey yokken ilk önce kendi nurundan Muhammed'in nurunu yaratmıştır.

Daha sonra onun nuruyla Kainatı var etmiştir yani Allah'ın ona Habibim yani sevgilim demesi temelde hiç bir şey yokken ilk olarak onun nurunu yaratıp en çok onu sevmesiyle alakalıdır.

Çünkü İslam Dinine göre kainat başta olmak üzere her şeyin yaratılma sebebi sevgidir.

Allah bir hadisi kutsi'de "Bilinmekliğimi sevdim onun için halkı yarattım" der.

Bu sevginin asıl temeli de Muhammed'i sevmesi ve nurunu yaratmasıyla başlamıştır bunu destekleyen ayetler onlarca sahih hadis ve hadisi kutsi gösterilebilir.

İslami bilgisi sınırlı olanlar için açıklamak gerekirse Hadisi Kutsi Allahın sözüne denir fakat bu sözler ayet olarak Kuran da yer almaz kaynağına hadislerden ulaşıyoruz.

Şu yukarı da verdiğim video'da İhsan Eliaçık Namazı inkar etmekle kalmıyor;"Korkmayın kılmayın bir şey olmaz bu sadece ritüeldir cehennem de falan yanmazsınız" diyor.

Bu adam gerçekten kafa buluyor olmalı oysa İslamın temeli İmandan sonra Namazdır.

Namaz kılmayan bir insan pek çok sahih hadise göre Dinden çıkar.

Hadi biz yine yumuşatılmış ve muhafakar Din algısıyla baksak dahi Namaz kılmayan bir insanın hali haraptır.

İmanı olsa dahi Cehennem de çok uzun süre boyunca yandıktan sonra Cennet'e girebilir oda Allah'ın takdirine kalmış bir durum.

Bazı hadislere göre bir vakit namaz kılmayanın cezası 80.000 yıl Cehennem de yanmaktır.

Kuran da en çok üzerinde durulan namaz konusu için "Korkmayın kılmayın bu sadece ritüel" diyen bir insan için sadece gülünür

İslam'ın 5 şartından birisi olan,İman ile küfür arasında perde olarak görülen,Dinin direği olan namaz için bu ifadeleri kullanan bir insan resmen Dinden çıkmış olur.

Bu açıklamalardan sonra; "Aaa sen nasıl Ateistsin bunları nasıl söylüyorsun" diyen çıkarsa bu gayet doğal bir durum İslam Dinini en iyi bilen ve araştıran insanlar Ateistlerdir zaten bu yüzden Ateist olurlar

İhsan Eliaçık bunlar gibi daha pek çok konuda inkarcı politika izliyor hepsini dillerdirmeye gerek yok sanırım,bu kadarı yeterli olmuştur.
                  Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
                  Komünar..

Yorum

• Uzay, Bilim, Komplo Teorileri Ve Diğer İddialar

İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bu sıralar yoğunum sorunuza geç cevap yazabildim kusura bakmayın..

İhsan Eliaçık İslam dini adına tam bir faciadır.O kadar çok şeyi inkar ediyor ki hangi birisini açıklasam bilemiyorum.

Onlarca ayet ve sahih hadislerle sabit olan mucize konusu için "İslamı yıkan 3 şeyden birisidir" demesi gerçekten ne denli Din tahrifçisi bir reformist olduğunu açıkça ortaya kokuyor.

Bunun gibi yalnızca Kuran diyen ve devamın da Kuran'da ki pek çok ayeti bile inkar etmekten çekinmeyen din adamları olsun Bilim adamı geçinenler olsun hepsi iki arada bir derede kalıp bocalayan tiplerdir.

İhsan Eliaçık Aşere-i Mübeşşere denilen hayattayken Cennet ile müjdelenmiş 10 Sahabe olayını bile inkar ederek orjinal İslamı ve buna dayalı sayısız ayet ve hadisle desteklenen pek çok gerçeği yok etmeye çalışan bir anlayışa sahiptir.

Şu paylaşmış olduğum Muhammed hakkında ki açıklaması dahi İslam Dinine göre kendisinin Dinden çıkmasına yeterli gelen bir açıklamadır;

�Bir tavşan deliğinden geçerek masal adasına gitmiş ve orada fantastik bir hayat sürmüş değildir. Doğduğunda ne Kisra�nın ateşi sönmüş, ne Bizans�ın gölleri kurumuş, ne de yıldız kaymıştır.

�Hepimiz gibi bir �beşer� olarak doğduğunda hiçbir şey olmuş değildir.

�Kâinat onun �yüzü suyu hürmetine� de yaratılmış değildir.

�Oysa�

�Ne olduysa onun �öksüz yüreğinde� olmuştur. Esasında Muhammed, insanlığa dair esaslı sorular ve büyük arayışlar içinde çıktığı, derin vicdani sorgulamalar ve metafizik gerilimler yaşadığı �Hira� da dünyaya gelmiştir. Oradan şehre inmiş, büyük hareketini başlatmış, iddialarının arkasında durmuş, Bedir�de, Uhut�da vuruşa vuruşa tarihin meydanına çıkmış, böyle böyle �doğmuş�tur!�

Yani utanmasa diyecek ki Muhammed'e vahiy falan gelmedi o Hira mağarasın da kendi iç dünyasında,vicdanın da hayatı sorgulayarak bazı iddialarda bulunmuş ve kendine göre bir hareket başlatmıştır.

Kainatın Muhammed'in yüzü suyu hürmetine yaratılmadığını iddia etmesi çok daha vahim bir iftiradır.(İslam inancına göre)

Dini bilerek çarpıttığını düşünüyorum oysa sağlam Dini bilgiye sahip insanlar şunu bilirler;

Allah kendisinden başka hiç bir şey yokken ilk önce kendi nurundan Muhammed'in nurunu yaratmıştır.

Daha sonra onun nuruyla Kainatı var etmiştir yani Allah'ın ona Habibim yani sevgilim demesi temelde hiç bir şey yokken ilk olarak onun nurunu yaratıp en çok onu sevmesiyle alakalıdır.

Çünkü İslam Dinine göre kainat başta olmak üzere her şeyin yaratılma sebebi sevgidir.

Allah bir hadisi kutsi'de "Bilinmekliğimi sevdim onun için halkı yarattım" der.

Bu sevginin asıl temeli de Muhammed'i sevmesi ve nurunu yaratmasıyla başlamıştır bunu destekleyen ayetler onlarca sahih hadis ve hadisi kutsi gösterilebilir.

İslami bilgisi sınırlı olanlar için açıklamak gerekirse Hadisi Kutsi Allahın sözüne denir fakat bu sözler ayet olarak Kuran da yer almaz kaynağına hadislerden ulaşıyoruz.

Şu yukarı da verdiğim video'da İhsan Eliaçık Namazı inkar etmekle kalmıyor;"Korkmayın kılmayın bir şey olmaz bu sadece ritüeldir cehennem de falan yanmazsınız" diyor.

Bu adam gerçekten kafa buluyor olmalı oysa İslamın temeli İmandan sonra Namazdır.

Namaz kılmayan bir insan pek çok sahih hadise göre Dinden çıkar.

Hadi biz yine yumuşatılmış ve muhafakar Din algısıyla baksak dahi Namaz kılmayan bir insanın hali haraptır.

İmanı olsa dahi Cehennem de çok uzun süre boyunca yandıktan sonra Cennet'e girebilir oda Allah'ın takdirine kalmış bir durum.

Bazı hadislere göre bir vakit namaz kılmayanın cezası 80.000 yıl Cehennem de yanmaktır.

Kuran da en çok üzerinde durulan namaz konusu için "Korkmayın kılmayın bu sadece ritüel" diyen bir insan için sadece gülünür

İslam'ın 5 şartından birisi olan,İman ile küfür arasında perde olarak görülen,Dinin direği olan namaz için bu ifadeleri kullanan bir insan resmen Dinden çıkmış olur.

Bu açıklamalardan sonra; "Aaa sen nasıl Ateistsin bunları nasıl söylüyorsun" diyen çıkarsa bu gayet doğal bir durum İslam Dinini en iyi bilen ve araştıran insanlar Ateistlerdir zaten bu yüzden Ateist olurlar

İhsan Eliaçık bunlar gibi daha pek çok konuda inkarcı politika izliyor hepsini dillerdirmeye gerek yok sanırım,bu kadarı yeterli olmuştur.
                    Bir an karsimda Cubbeli Ahmet var sandim

Neyse tartisma uzamasin ama soyledigin seylerin hic biri dogru degil

Selametle...
                    En son Nihat Güneş tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 00:21.

Yorum

• @Signal

Bende öncelikle şunu belirteyim ki Ekşi sözlük ve türevi sözlüklerde yazan birisi değilim.Bu sitelerde üyeliğim dahi yok ara sıra girip yorumlara bakarım hepsi bu.

Ateist nüfusun arttığına yönelik sanal ortamdan örnekler verdim sadece,çünkü insanlar reel hayatlarında Aile ve çevre baskısı yaşadıkları için Ateist olduklarını açıklamaya korkarlar bu sebeple kendilerini sanal ortamlar da dile getirirler.

Şarlatan olduğunu düşünmüyorum böyle bir düşüncem olsaydı açıkça söylerdim benim düşünceme göre iki arada kalıp bocalayan bir insan ne Bilimden kopabiliyor ne de Dini bırakabiliyor.İç Dünyasın da belkide derin şüpeler yaşayan birisi benim analtmak istediğim mevcut hükümet bu tip yorumcuların önünü açıyor onlarda bundan istifade kanallar da boy gösterebiliyor.

Ben sahip olduğum bilgileri sosyal paylaşım sitelerinde ki yorumlardan almıyorum bunu iddia etmeniz son derece komik kaçmış burada kaç yıldır paylaştığım bilgiler ve yaptığım yorumlardan zeki olan herkez bunu anlar zaten.

İnternet'ten tabiki faydalanıyorum Bilişim çağında olmanın gereğidir bu fakat ben bunu yaparken doğru kaynakları bulmaya çok özen gösteren bir insanım kalkıpta sosyal platformlar da yazan insanların yorumlarını doğru bilgi olarak kale alacak değilim.

Ben söylediğim şeylerin kaynağını araştırıp söylerim ve arkasında dururum eğer söylediğim bir tahminden ibaretse onu gerektiğinde açıklarım bu konuda çekincem yok.

Bazı Ateistforumlar da yazdığım doğrudur eğer önyargıyla bakmazsanız o forumlar da hakaret edenler olduğu gibi son derece saygılı ve bilgi düzeyi yüksek yorumları da görürsünüz

Ahlak Dinlerin tekelinde olmayan bir olgudur. Evrensel kuralları barındıran bir kavramdır ve sosyal evrim yoluyla oluşmuştur.Dolayısıyla kendi ahlak algınız eğer evrensel değilse başkalarını bağlamaz.

Bazı Ateistlerin hakaret vari yorumlar yapması beni bağlayan bir husus değildir ben kendime bakarım.Ateistler Din gibi herkezin üzerinde mutabık olduğu tabusal görüşlere sahip olmadıkları için hepsinin fikirleri ve görüşleri birbirinden çok farklı olabiliyor.

Bu insanlar özgürlükçü bir yapıya sahip senin elma dediğine o armut diyebilir kimsede bundan dolayı tıpkı dindarların yaptığı gibi onu kınayıp baskı altına almaya çalışmaz.

Hakaret etmek hiç bir zaman kullanmadığım bir yöntemdir fakat bu tarz sitelerde sizin gibi siteye üye olup Ateistleri ahlaksızlıkla,sapıklıkla suçlayan tipler olduğu zaman haliyle bazı ateistler sinirlenip hakaret edebiliyor bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.

Atesitlerin içinde de kötü insanlar olabilir bu gayet normal bir durum her kesim içinde olan bir husus bu,burdan tutupta o insanlar ateist oldukları için kötüler demek Müşrik iken sinirli ve celalli birisi olan Ömer'in Müslüman olduktan sonra da sinirli ve celalli birisi olmasına İslam sebep oldu demek kadar komik bir durum olur.

Dinlerin insan karakteri üzerine etkisi çok fazladır orası ayrı bir konu Ortadoğu da yaşananlara bakarsak bunu rahatlıkla görebiliriz.

Verdiğin Biyografi'nin yanlış olduğunu söylemedim sadece kattığın yorumlarla öyle bir resim oluşturmuşun ki görende bu adamı Avrupa Bilimler Akademisi üyesi olmuş bir çok üst düzey Üniversiteden yaptığı akademik çalışmalarla ödüller kazanmış birisi sanacak.

Daha Türkiye Bilimler Akademisine üye olamamış bir insandan bahsediyoruz.

Sen aldatma işini illaki bilerek yapıyorsun demiyorum bilmeyerekte yapabilirsin bilgi eksikliği buna sebep olabilir.

Hak konusuna en az sizin kadar riayet ederiz rahat olun tabiki Dünya hakkı için geçerli bu

Caner Taslaman Profesör ve Öğretim görevlisi olduğu için Türkiye'yi temsilen yurt dışında ki Üniversiteler de seminerlere katılabilir.Misafir akademisyen olarakta orada bulunup çalışmaları takip edebilir.

Ben bunların yalan olduğunu iddia etmiyorum ki bu gayet doğal bir durum Yaşar Nuri Öztekin de ilahiyat Profesörü olduğu için yurt dışında bir çok Üniversiteye konferansa yahut seminere katılmak için gidiyor.

Saydığınız Üniversiteler de çalışan Bilim adamların'ın %90'ı Ateist olsa bile farklı ülkelerden gelen Profesör,Dekanvs ünvanlara sahip insanları içeri sokarken Müslümanmısın yoksa Ateistmisin diye sormazlar çünkü açıkça bağnazlık olur bu böyle bir zihniyete sahip değil onlar.

Mühim olan Cambridge,Harward gibi Üniversitelerde yaptığı çalışmalarla ödül kazanmış pek çok Ulusal ve Uluslararası Bilim Akademilerine üye olmuş Bilim insanlarıdır.

Yoksa oraya gidip seminere katıldığın için kimse senin yaptığın çalışmaları kale almıyor.

Binlerce Bilim adamı oralarda makale yayınlayabilmek için bir tarafını yırtıyor öyle Türkiye de oturduğu yerde makale yazıp siteden yayınlayınca Bilim camiası bu makaleleri bilimsel olarak kabul etmiyor.

İlk önce inceliyorlar gerçekten makale anlatılan olayın Bilimsel yönüyle uyuşuyor mu diye daha sonra en uygun olanlarını seçip yayınlıyorlar.

Avrupa Bilimler Akademisin'in ilk Türk üyesi olan,Amerika Bilimler Akademisine üye seçilen,Rusya Bilimler Akademisine üye seçilen ve Dünyan'ın en köklü Bilim Akademilerin den birisi olan Leopoldina Doğa Araştırıcıları Akademisine üye seçilen,Türk Bilim Akademisin'in kurucularından olan ayrıca Oxford gibi pek çok Üniversite da çalışıp yine bir çok Üniversiteden ödül ve madalya kazanmış olan Celal Şengör ile Caner Taslamanı kıyaslamak dahası Celal Hoca gibi Türkiye'nin belkide en önemli 3 Bilim adamından birisi için orada burada atıp tutuyor demek bana gerçekten komik geliyor.

Celal hoca yinede gayet mütevazi bir insandır bir gün Din profesörü olan birisiyle dahi programa çıkmıştı.

Kendisinin Caner Taslaman ile tartışmaktan korkacağını düşünmüyorum hatta bu iddia bana komik geliyor müsait olursa bir gün çıkabilir neden olmasın

Agnostikleri kendimize yakın hissetmemizin sebebi her iki kesim olarak Dini tabulardan kurtulmuş olmamızdır.

Ayrıca biz kimseyi düşman olarak görmediğimiz için her ferdi insan olarak ele aldığımız için bize baskı oluşturmayan herkezi kendimize yakın görüyoruz.

Ahlaki anlayışınıza bir bak demişin bakıyorum ve gayet iyi bir Ahlaka sahibiz.

Dünya genelini ele alırsak suç oranların'ın en düşük olduğu ülkelerin başında Ateist ülkeler geliyor.

Yapılan araştırmalara göre Dünya genelinde ki cezaevlerinde kalanların sadece %2'si Ateist Dünya da 1 milyara yakın Ateist yaşadığını düşünürsek bu oran genele vurulduğun da çok düşük kalıyor.

%70'i Ateist olan Japonya da bir deprem oluyor şehirler Tsunamiyle yerle bir oluyor bakıyorsunuz insanlar yardım kuyruğun da tek sıra olmuş hiç kimseye saygısızlık göstermeden o kadar sıkıntıya rağmen kendi sırasını bekliyor.

Sonra dönüp Van depremine bakıyorsunuz Müslüman dediğimiz o insanlar yardım tırlarını yağmalıyor,geceleri çadırları talan edip başkasının hakkını çalıyor.

Enkazlardan maddi değeri yüksek eşyaları çalarak o facia da hala çıkarını düşünüyor.

Madem İslam Dini Ahlak konusun da çok iyi o halde şu Ortadoğu da ki rezaleti nasıl açıklayacağız.

Onlar gerçek İslamı yaşamıyor diyeceğiz çünkü işimize geliyor bunu demek en kolayı bu, hiç bir yerde gerçek İslam yaşanmıyor gerçek İslam Mars'a göç etmiş sanırım

Şunu anlamak gerekiyor bu tür iddialara insanlar artık kanmıyor çünkü gerçekleri açıkça görüyorlar ve kaynağın ne olduğunu anlamaya başlıyorlar.

Ahlaki bir anlayışımız tabiki var daha öncede belirttiğim gibi Ahlak Dinlerin tekelinde olan bir kavram değildir.

Ahlak apış arasıyla yahut bazı insanların karşısında el pençe durmakla alakalı bir kavram değildir bize göre.

Mesela Eşcinsellik gayet doğal bir olaydır ahlaksızlıkla uzaktan yakından alakası yoktur.

Doğa'da 1500'den fazla Eşcinsel hayvan var bunlarda mı ahlaksız yahut sapık

Bu iddialar gerçekten komik doğaya baktığımız zaman Eşcinselliğin de evrimsel süreçle gelişen bir olgu olduğunu rahat bir şekilde görüyoruz.

İnsanlar eşcinsel olmaz eşcinsel doğarlar yani bu onların tercihi değildir nasıl biz eşcinsellikten hoşlanmaz hatta iğrenç görürsek onlarda Heteroseksüellikten(Kadınlara karşı cinsel ilgi duymaktan) hoşlanmaz ve iğrenirler bu genlerle alakalı bir durumdur kişinin kendi tercihi değildir.

Amerika,Avrupa gibi Bilim alanında gelişen ülkeler 1980'den önce hastalık ve ahlaksızlık olarak tanımladıkları Eşcinselliği bu tarihten sonra doğal bir durum olarak tanımlamışlardır.

Çünkü Bilimsel veriler böyle olduğunu açık olarak kanıtlamıştır.

Bu sadece bir örnekti bizim ahlaki anlayışımız da insanları cinsel tercihinden dolayı yahut mini etekle gezdiğinden dolayı kınamak söz konusu değildir.

İnsanlara zarar vermemek onların özgür şekilde yaşamasına engel olmamak,Hayvanlara iyi davranmak,Hırsızlık yapmamak,Doğayı korumak vs. gibi Evrensel olan pek çok Ahlaki kavramı bizde savunuyoruz.

İyi bir insan olmak için Dinlere ihtiyacımız yok çünkü karşılığında Cennet,köşk,Huri vs bekleyerek iyilik yapmıyoruz menfaatimiz yok bu konuda.

Buna karşı çıkanlar Allah rızası için iyilik yaptıklarını söyleyebilir değişen bir şey yok yine karşılığın da bir menfaatin,bir beklentin var.

Menfaatin en büyüğü bana göre budur zaten, eğer hiç bir beklentiniz olmadan iyilik yaparsanız işte o zaman saf iyilikle tanışmış olursunuz diye düşünüyorum.

Sınırlarımız var özgürlük anlayışımız başkasının hayatını ihlal noktasın da sınırlanır.

Bir insanı öldürmek,yaralamak yahut bir hayvana tekma atmak,ağaçları kesmek,çiçekelri kopartmak,böcekleri öldürmek vs bunlar gibi pek çok davranış bizim için özgürlük değil suç teşkil eder ve bu insanları akılsız,cahil ve ahmak olarak nitelendiririz.

Söz konusu Ateist dahi olsa düşüncelerimiz değişmez bu konuda.

Bizim ne kadar cesaretli olduğumuza şaşırmışsınız hak veriyorum bundan 10 yıl öncesine kadar bu kadar cesur adımlar yoktu.

Arada Turan Dursun gibi insanlar çıktı onları öldürdüler.Bu ülkede Oruç tutmuyor diye adam öldürülürken siz kalkmış dışarda da Ateist olduğunuzu korkusuzca açıklayın diyorsunuz.

Bunu iyi niyetle söylemediğinize eminim niyetiniz akşam haberlerinde dayak yiyen,öldürülen Ateist haberlerini izleyerek keyiflenmek olmalı, çünkü başka şekilde bu söylediklerinizin bir izahati olamaz..!

İnsanlarla dalga geçmektir bu evet günümüzde artık Ateizm Derneği dahi kuruldu ve bu güne kadar mucizevi bir şekilde herhangi bir saldırıya maruz kalmadı ama eli kulağındadır diye düşünüyorum.

Bu insanlar bence Türkiyede ki en cesur insanlardan oluşuyor ölümü göze alarak böyle bir dernek kurdular ve üye sayıları hızla artıyor.

Türkiye her ne kadar içinde yaşayan toplumun büyük kesimi istemese de sosyal bir evrim sürecinden geçiyor 10 yıl öncesiyle şimdisi çok farklı muhtemelen 10 yıl sonra çok daha farklı şeyler konuşuyor olacağız.

Ortadoğu da bu evrim süreci çok,çok daha yavaş ve sancılı olacak ama en sonunda insanlar daha modern ve akılcı bir kimliğe bürünecektir diye düşünüyorum.

Evrim konusun da Caner Taslaman'ın "Kuran da canlıların oluşumuyla ilgili belli aşamalardan söz eder" diyerek sonrasın da fakat bu evrimden bahsettiğini ortaya koymaz demesi tıpkı Harun Yahya'nın "Ben Mehdi değilim ama Mehdi'de ben Mehdi değilim diyecek zaten" demesiyle birdir bana göre.

O halde adama sormazlar mı neden Kuranı bu konuya bulaştırıyorsun..? Madem onu kastetmiyorsa Kuran'da sanki Evrime dair Bilimsel bulgular varmış gibi halkı kandırmaya çalışmanın amacı nedir..?

Maksat insanlara ara gazı vererek "Haa bak Kuranda geçiyormuş demek ki ilerde gerçek olduğuna inanmak zorunda kalırsak nasıl olsa Kuran da vardı(!) deriz" dedirtmek için mi bu çabalar..?

Ne güzel İstanbul Eğer Bilim adamların'ın dediği doğru çıkarsa zaten Kuran da var bu denilecek yok biz inkar edersek Kuran da da zaten bu anlam yok denilecek.

Bu nasıl bir komedidir. Yabancı bir Bilim adamın'ın Müslüman Din adamları ve Felsefecilerin Kurandan Bilimsel deliller çıkartma çabası için "Kurandan Bilimsel delil çıkartma çabası boş bir kartona ok atıp sonra onun üzerine hedef tahtası çizmeye benzer" sözü cuk diye oturuyor buna.

Taraflı yayın konusuna gelirsek evet moderatör konuşturmayacak seni 5 dakika konuştururken karşı tarafı 20 dakika konuşturacak senin sözlerini çarpıtmak için debelenecek bunları sanki normal de görmüyoruz da Ateist'in katıldığı program da görmeyeceğiz.

Adam Trabzonspor'lu yorumcuya bile daha az süre verirken Ateist'ten bahsediyoruz,neden bahsediyorsun sen bunları görmek bu kadar zor olmamalı.

Tesadüf konusuna da kısaca değinecek olursak 4.5 milyar yıllık bir süreçte canlılığın tesadüfler sonucu oluşması gayet mantıklı bir olgudur ve onbinlerce fosil,moleküler biyoloji sayesinde de kanıtlanmış bir olgudur.

Siz tesadüfü zart diye bir anda ortaya çıkan bir şey olarak görüyorsanız o ayrı konu.

Sen eline 5 tane zar alsan onları fırlatarak hepsinin düşeş gelmesini istersen bunu aylarca hatta yıllar boyunca sürekli yaparsan 1 yıl içinde yahut 1 ay içinde mutlaka bir yahut daha fazla denk getirirsin.

Hadi 5 yıl olsun daha fazla süreyi kapsamayacaktır.

Eline 15 tane zar alıp onların hepsinin aynı anda düşeş gelmesini istersen bu sefer bir kaç yıl değil bir kaç asır yahut bin yıl beklemen gerekebilir ama sonunda mutlaka hepsi düşeş gelir.

Sizin burada algılayamadığınız konu zamanın büyüklüğü Dünya da yüz yıl içinde bile tesadüfen o kadar fazla şey olurken 4.5 milyar yıllık bir süreçte canlılığın tesadüfen oluşamayacağını iddia etmek mantıklı olmaz.

Bazı resimler görürsünüz otobüste 3 tane sarışın arka arkaya oturmuştur ve bu tesadüf ilgi çektiği için paylaşılır.

Böyle bir tesadüfün oluşması belki bir kaç yılda denk gelecek bir olaydır.

Doğa da buna dair çok fazla örnek var evrim konusun da devasa zamanı görmezsek olayı algılamak zor olur.

Ateist nüfüsun arttığına yönelik verdiğim rakamlar kendi tahminim 10 yıllık süreçten beri sanal ortamda bu artışı gözlemliyorum bunun için bir tahminde bulundum.

Ayrıca bunu sadece ben değil pek çok kişi söylüyor yani birden fazla insanın tahmini bu.

Tıpkı %99'u Müslüman kilişesi nasıl istatiksel bir veriye dayanmıyorsa onun gibi ama Ateizm Derneği yakında bu konuda kapsamlı bir anket yapmayı düşünüyor o zaman yaptığımız tahminlerin doğruluk oranını görmüş oluruz.

Adem ile Havva konusunu bilerek gündeme getirdim bu konuda Caner Taslaman'ın kesin bir iddia'sı yok demişsin ben canlı yayında kendi kulağımla duydum.

Bana göre Dünya'da bir bahçede yaratıldılar dedi yani daha nasıl kesin bir ifade kullanamsı gerekiyor bilmiyorum

Sanırım yazınızın büyük bölümünü cevaplandırmış oldum atladığım yerler olmuş olabilir.

Ben insanları açıklarından yahut inançlarından dolayı eleştirip köşeye şıkıştırmayı seven bir insan değilim.

Bu sebeple bu forumda Dini konular da yorum yazarken her zaman saygı çerçevisinde kaldım insanları köşeye sıkıştırmaya çalışmadım.

Fakat senin gibi Ateistleri ahlaksızlıkla,korkaklıkla suçlayanlar olursa daima karşısında beni bulur.

Ben yorumlarımı yine belirli bir üslup çerçevesinde yazarım bir kaç kişi üzerinden insanların inançlarına hakaret etmem ama bizi aşağılamaya çalışan kişilere de her zaman cevabını veririm.
                      En son Muhteva tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 02:13.
                      Komünar..

Yorum

• İlk olarak Nihat Güneş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bir an karsimda Cubbeli Ahmet var sandim

Neyse tartisma uzamasin ama soyledigin seylerin hic biri dogru degil

Selametle...
                        Senin kendi görüşündür saygı duyarım sonuç olarak Türkiye de deforme olmuş pek çok İslami görüş arasında yaşayan insanların bu tip farklı fikirler geliştirmesi benim için anormal bir durum değil

Eğer namaz ile alakalı verdiğim video'dan sonra hala aynı görüşteysen diyecek sözüm olmaz.

Yalnız şu konuya değinmem gerekir şahsen hayatınız da kaç tane Dini ilim kitabı okuduğunuzu bilmiyorum ama Cübbeli Hoca gibi 40 bin ciltten fazla İslami ilim kitabı barındıran kütüphaneye sahip bir insanı bir çırpıda şarlatan ilan etmek işin kolayına kaçmak olur bence.(Sildiğiniz yorumu gördüm )

Evet bana görede anlattıkları uçuk şeyler lakin İslamın bozulmamış orjinal hali siz sevmeseniz yahut istemeseniz de malesef bu şimdi bu konuda tartışmak kısır bir döngü oluşturacaktır.

Lakin Araplara inmiş olan ve onların dilinde inen bir Dini, 400-500 yıl sonra coğrafi koşullar sebebiyle tesadüfen benimseyip kabul etmiş olan Türkler'in yaklaşık 900 yıl orjinal şekilde yaşadıktan sonra hasbel kadar Atatürk gibi bir adamın gelip ülkeyi Ortadoğu ve Arap ülkelerine nazaran daha çağdaş ve Batı Bilimlerine yönelen bir Cumhuriyet hüviyetine sokması sonrası haliyle Dini sorgulama ve çok daha yumuşak bir zemine yerleştirme politikalarından sonra ortaya çıkan binlerce farklı Din algısıyla yorumlayıp daha sonra da "Siz Dini yanlış biliyorsunuz,Araplar gerçek İslamı yaşamıyor,Gerçek İslam bu değil" türü yorumlar da bulunmak malesef yine belirtiyorum ki İslamın orjinal halini kabullenmeyip kendi oluşturduğumuz Dini algıların eseridir.

Son paragraf biraz uzun ve karışık oldu idare edin artık

Türkiye de yaşayan toplumun büyük bölümü Dinini araştırmıyor bu konuda çok bilgisiz Din adamların'ın konuşmalarına bakarak kendi fikrine hangisi uygun gelirse onu benimsiyor sonra da karşımıza gelip senin söylediklerin gerçek İslam değil hurafe bunlar diyorlar ne diyelim saygı duyuyoruz
                        En son Muhteva tarafından düzenlendi; 04.05.2015, 01:57.
                        Komünar..

Yorum

Senin kendi görüşündür saygı duyarım sonuç olarak Türkiye de deforme olmuş pek çok İslami görüş arasında yaşayan insanların bu tip farklı fikirler geliştirmesi benim için anormal bir durum değil

Eğer namaz ile alakalı verdiğim video'dan sonra hala aynı görüşteysen diyecek sözüm olmaz.

Yalnız şu konuya değinmem gerekir şahsen hayatınız da kaç tane Dini ilim kitabı okuduğunuzu bilmiyorum ama Cübbeli Hoca gibi 40 bin ciltten fazla İslami ilim kitabı barındıran kütüphaneye sahip bir insanı bir çırpıda şarlatan ilan etmek işin kolayına kaçmak olur bence.(Sildiğiniz yorumu gördüm )

Evet bana görede anlattıkları uçuk şeyler lakin İslamın bozulmamış orjinal hali siz sevmeseniz yahut istemeseniz de malesef bu şimdi bu konuda tartışmak kısır bir döngü oluşturacaktır.

Lakin Araplara inmiş olan ve onların dilinde inen bir Dini, 400-500 yıl sonra coğrafi koşullar sebebiyle tesadüfen benimseyip kabul etmiş olan Türkler'in yaklaşık 900 yıl orjinal şekilde yaşadıktan sonra hasbel kadar Atatürk gibi bir adamın gelip ülkeyi Ortadoğu ve Arap ülkelerine nazaran daha çağdaş ve Batı Bilimlerine yönelen bir Cumhuriyet hüviyetine sokması sonrası haliyle Dini sorgulama ve çok daha yumuşak bir zemine yerleştirme politikalarından sonra ortaya çıkan binlerce farklı Din algısıyla yorumlayıp daha sonra da "Siz Dini yanlış biliyorsunuz,Araplar gerçek İslamı yaşamıyor,Gerçek İslam bu değil" türü yorumlar da bulunmak malesef yine belirtiyorum ki İslamın orjinal halini kabullenmeyip kendi oluşturduğumuz Dini algıların eseridir.

Türkiye de yaşayan toplumun büyük bölümü Dinini araştırmıyor bu konuda çok bilgisiz Din adamların'ın konuşmalarına bakarak kendi fikrine hangisi uygun gelirse onu benimsiyor sonra da karşımıza gelip senin söylediklerin gerçek İslam değil hurafe bunlar diyorlar ne diyelim saygı duyuyoruz
                          Bu yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum fakat yukarıda "namaz kılmayan dinden çıkar " bilgisinin yanlış olduğunu belirtmeliyim. Bir insanın dinden çıkmadı için Allah'ın helal veya haram saydığı şeyleri inkar etmesi gerekiyor. Yani namazı kabul edip kılmayan gunahkardır ve tövbe kapısı açıktır. Ama olmadığını söyleyen musriktir.

Yorum

Kardesim nasil Islam in bozulmamis gercek hali olabilir...Elimizde tek ve saglam bir kaynak var O da Kur an i Kerim. Ayette kitap yuklu merkepler diye geciyor, isterseniz 100 bin cilt kitap okuyun temeli bozuk olduktan sonra ne anlami ne kiymeti var

Her indirilen din yuzyillar gevtikce insanlar tarafindan bozulmus Hristiyanlik Musevilik ve Dinimiz Islam...Sen simdi asil kaynagi gormeyip, oradaki ayetlere bakmayip insan elinden cikmis , bir takim uydurma Hadis ve rivayetlere dayanan dini bana gelip , gercek Islam da tam budur diyorsun

Yorumumu silme nedenim her nekadar olaya bakis acim bu olsa da, bu insanlarin pesinden gidenleri incitmek istemememdi Ama sohbetlerini dinledim kitaplarini okudum Kur an dan baska her kaynagi kaynak olarak kullaniyorlar. Ayetlere acikca ters olan inanislara sahipler.

Allah in surekli aytelerinde akletmez misiniz diye soruyor, surekli. Kur an kaynaktir akil rehberimizdir. Dinin emri budur, dinin emri bir takim evliyalar seyhler pesinden sorgusuz sualsiz gitmek degildir. Peygamberimizden 200 sene sonra uydurulmus , sahih olmayan hadisler degildir. Ucan kacan evliyalar, Allah tarafindan yazidirildigina inanilan Kur an harici kitaplar degildir.

Dedigim gibi Ateistler akilci gercekci din yorumlari yerine , bu tarz din disi Kur an disi yorumlari tercih ediyor ve bunu iste gercek islam gercek din bu diye yutturmaya calisiyorlar. Isinize oyle geliyor, ama bir Caner Taslaman, Yasar Okuyan, ihsan Eliacik , Edip Yuksel gibi dini hurafe ve batil inanclardan ayirmaya ozune dondurmeye calisan insanlar rahatsizlik veriyor

Senin gercek islam budur diye one surdugun her arguman Kuran dan ayetlerle cok rahat curuturlur. AMA Kuran i mezarliklara hapsetmis, olulere okuyan , yasama dahil etmeyen, mabetlere hapsetmis, sevap almak icin ayet okuyan, muska yapmak icin sulara batiran bir halka bu tarz yorumlar dinden sapmak olarak geliyor.

Yorum

Bazi argumanlarina cevaplar da vereyim musadenle

Islam da asere i mubessere diye bir kavram yoktur. Uydurmadir 1

Allah kainati peygamberimiz icin yaratmamistir. Uydurmadir 2

Say say bitmez Cogunlugun dedigi dogru olmayabilir hatta genelde oyledir

Yorum

• Bu tartışmalar başlıktaki "...Komplo Teorileri..." kısmına mı giriyor?
                                Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                                Ayağa KALK!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X