birazdan sherlock holmesi izleyeceğim...okullar açıldığından beri ilk kez film izleyeceğim...hadi hayırlısı inşallah beklediğim gibi iyi bir film çıkar..
'7'''ŞAMPİYON'''7'
Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!
birazdan sherlock holmesi izleyeceğim...okullar açıldığından beri ilk kez film izleyeceğim...hadi hayırlısı inşallah beklediğim gibi iyi bir film çıkar..
Beklediğinden daha iyi çıkacak diye düşünüyorum... Çok iyi bir film. İkinciside çekilecekmiş galiba...
film şimdi bitti..gerçektende sürükleyici,sıkılmadan izledim...sherlock holmesin zekasına hayran kalıyorsunuz filmi izlerken...ikinciside gelecek büyük ihtimal sonundan belli...
ayrıca filmin son 5-10 dakikasında 'türkiye ve karadeniz' sözcüklerini sherlock holmesin ağzından duymakta heyecanlandırdı beni...
film imdbde 7.5 almış..bencede 8.3 ü hakeden bir film..tavsiye ederim...
'7'''ŞAMPİYON'''7'
Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!
Selahaddin'in Kudüs'ü almadan önce gelişen olayları ve İbelinli Balian'ın Kudüs'ü savunmasını anlatan (Russel Crowe'suz ) Ridley Scott filmi. Film çok güzel bir mesaj veriyor. Ana fikir de zaten replikler arasında mevcut: "Ben insanları öldürmek yerine onlarla birlikte yaşamayı tercih ederim." Genelde bu film için müslümanları kötülemeyen nadir Hollywood yapımlarından denir. Ben olayın o boyuntuna girmiyorum. Hoşuma giden müslümanları övmesi ya da övmemesi değil, olaya nesnel yaklaşılması ve müslümanların da hristiyanlarında bir arada barış içinde yaşayabileceğini göstermesidir.
Oyunculuklara gelecek olursam, Orlando Bloom ezilmiş Balian karakteri altında. Tamam her ne kadar Legolas karakteriyle Yüzüklerin Efendisi'nde dehşet bir iş çıkarmış olsa da koca Kudüs'ü savunan adamın böyle beybifeys, genç kızların sevgilisi bir adam olması bana pek gerçekçi gelmedi. Sanırım Scott da bunun farkına varmış ki, Robin Hood'da tekrar Russel Crowe'la çalıştı. Gerçi Orlando Bloom Robin Hood olsa Russel Crowe'dan daha çok yakışırmış diye düşünüyorum.
Eva Green kendine aşık ediyor filmde Liam Neeson bildiğimiz Liam Neeson. Müthiş karizma. Ama filmin asıl karizması Selahaddin Eyyubi'yi oynayan Hasan Mesud olmuş bana göre. Hele Cüzzamlı Kral'la savaş meydanında bulunduğu sahne... O nasıl bir karizmadır öyle. Hele kara atının kontrolsüz gibi duran hareketleri
Tarihle senaryonun pek örtüşmediği ve hala Gladiator tadında olmadığı için 7 puan veriyorum
"El laberinto del fauno/Pan'ın Labirenti" ve "El orfanato/Yetimhane"nin yapımcısından bir korku filmi..Güneşe karşı alerjisi olan bir gencin bu hastalığı yüzünden annesiyle ıssız bir dağ kasabasına taşınması ve orada gelişen olayları konu almış..Vasat bir film 10 üzerinden 4..
Heat'i yeni seyrettim al pacino ve robert de niro oynamislar yani...
Akilli bir hirsiz ve onun kadar zeki bir detectif hikayesini anlatiyor. Gayet iyidi...
Yorum