Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Özgür Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bende herhangi bir problem yok.
    İstersen DNS ayarlarını Google üzerinden ver düzelir büyük bir ihtimalle.

8.8.8.8.
    8.8.4.4.
    Nasıl değiştireceğiz bu ayarları
    ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
    "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak Cafer KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Nasıl değiştireceğiz bu ayarları
      Sağ alttaki iki bilgisayar'a tıklıyorsun (internet durumu yani)

Özellikler > Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) > Özellikler

DNS ile ilgili altta iki seçenek olacak.

Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'a basacaksın.

Oraya,

8.8.8.8
      8.8.4.4

yazacaksın.

Anlamazsan resimlerle anlatırım Cafer abi.
      teκ κardeş dгogнeda uпiтed

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Umarım derdime birisi derman olur.Çünkü derdim çok büyük.Şimdi arkadaşlar benim bilgisayarıma hem Windows XP hem de Windows 7 kurulu idi.Windows 7'yi Xp'den sonra kurmuştum.Bilgisayarı da hep xp ile kullanıyordum.Bir gece yatağımdan kalkma zahmetinde bulunmayıp bilgisayarı fişinden kapattım.Sabah bir kalktım ki her iki işletim sisteminin de yerinde yeller esiyor.Sonra hemen bir 7 dvd'si koydum Windows 7'yi onardım ve 7 güzelce çalışmaya devam etti.Ama Xp'yi onarmaya kalktım bir türlü olmuyor.Bilgisayarı xp cdsi ile başlattıktan sonra yüklemelerden sonra R ye basıp Onar diyorum ama karşıma siyah bir ekran çıkıyor ve bu ekranda komutlar girmem gerekiyor.Ama ben bu komutlardan hiç anlamıyorum ne yapmam gerekiyor acaba ?

Yardımcı olursanız sevinirim.
        XP hangi sabit diskte kurulu ise chkdsk /? yapabilirsin Murat abi.

Örneğin; chkdsk /c

Yorum

• arkadaşlar,

Packar Bell marka 2,5 yıllık bir laptop var.
          Geçenlerde durduk yerde ekran gidip geldi, bir şeyler oldu. Sonrasında bilgisayarın güç düğmesinden kapatıp tekrar açınca ekran 6-8 parçaya bölünmüş, her parçada tüm ekran gösteriliyor ve de yatay çizgilerle dolu bir halde geliyor. Windows da açılmıyor.

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartı mı gitti yoksa sadece Windows mu bozuldu? Bilgisayar ilk açılırken girilen BIOS ekranı da aynı şekilde bölünmüş gösteriyor. Herhalde sorun donanımda.

Yetkili servise vermek istemiyorum, zira sırf bakmak için bile 35$ isteyecekler.
          Sizce ne yapmalı?
          Derin Trabzonspor
          HEDEF 61.000 ÜYE l Haydi BordoMavi.Net Göreve!

Yorum

• İlk olarak Berberoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            arkadaşlar,

Packar Bell marka 2,5 yıllık bir laptop var.
            Geçenlerde durduk yerde ekran gidip geldi, bir şeyler oldu. Sonrasında bilgisayarın güç düğmesinden kapatıp tekrar açınca ekran 6-8 parçaya bölünmüş, her parçada tüm ekran gösteriliyor ve de yatay çizgilerle dolu bir halde geliyor. Windows da açılmıyor.

Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartı mı gitti yoksa sadece Windows mu bozuldu? Bilgisayar ilk açılırken girilen BIOS ekranı da aynı şekilde bölünmüş gösteriyor. Herhalde sorun donanımda.

Yetkili servise vermek istemiyorum, zira sırf bakmak için bile 35$ isteyecekler.
            Sizce ne yapmalı?
            Ekran kartı bozulmuştur büyük ihtimal abi.

Yorum

• İlk olarak 4EVERTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ekran kartı bozulmuştur büyük ihtimal abi.
              Peki nereye göstermeli. Bu işi en ucuza nasıl hallederiz?
              İstanbul-Kayışdağı taraflarındayım, fazla uzaklara gönderme beni.
              Derin Trabzonspor

Yorum

• İlk olarak smart61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Google'a gereksiz dosyaları sil yazdım. Bir program indirdim, baya bir sildi. 3 gb yer açıldı Tavsiye ederim.
                Ben gereksiz dosyaları silmek için böyle yapıyorum;

Bilgisayarım > Yerel Disk C > Documents and Settings > (Kullanıcı Adınız) > Local Settings > temp

Buradaki bilinmeyen uzantıları (genellikle .tmp oluyor) siliyorum. Baya bir yer açılıyor.

Tabi buraya girebilmeniz için gizli dosya ve klasörlerin görülmesi gerekir.

Gizli dosya ve klasörleri görebilmek için de;

Herhangi bir klasöre girip - Araçlar > Klasör Seçenekleri... > Görünüm > Gizli dosya ve klasörler > Gizli dosya ve klasörleri göster

Yorum

Peki nereye göstermeli. Bu işi en ucuza nasıl hallederiz?
                  İstanbul-Kayışdağı taraflarındayım, fazla uzaklara gönderme beni.
                  Bu konuda danışılacak kişi ben değilim abi.

Zira İstanbul'a maç ve tatil için geldim. Yani yakında ora değişecek, Ankara yazacak. O yüzden bilemiyorum.

Yorum

Bu konuda danışılacak kişi ben değilim abi.

Zira İstanbul'a maç ve tatil için geldim. Yani yakında ora değişecek, Ankara yazacak. O yüzden bilemiyorum.
                    Eyvallah, genç kardeşim..

Bizim evin karşısında Sistem Bilgisayar diye bir yer var, bir onlara göstereyim bakalım.

İyi geceler..
                    Derin Trabzonspor

Yorum

Eyvallah, genç kardeşim..

Bizim evin karşısında Sistem Bilgisayar diye bir yer var, bir onlara göstereyim bakalım.

İyi geceler..
                      İyi geceler.

Yorum

XP hangi sabit diskte kurulu ise chkdsk /? yapabilirsin Murat abi.

Örneğin; chkdsk /c

Hüseyin yaptım ama olmuyor.

Yorum

Sağ alttaki iki bilgisayar'a tıklıyorsun (internet durumu yani)

Özellikler > Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) > Özellikler

DNS ile ilgili altta iki seçenek olacak.

Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan'a basacaksın.

Oraya,

8.8.8.8
                          8.8.4.4

yazacaksın.

Anlamazsan resimlerle anlatırım Cafer abi.
                          Sadece o rakamları girdiğin bölümün resnini istiyorum. Dediğini yaptım ilk bölüme 8.8.8.8 girdim. Ama alttaki bölüme giremedim
                          ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                          "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• Trabzonsporlu olmak 4 büyük din içerisinden Müslümanlığın hikmetini anlamak gibidir.

Trabzonsporlu olmanın ilk şartı da "Bize Heryer Trabzon" sloganını benliğinde kabul etmektir.

Yorum

• İlk olarak Cafer KILIÇSOY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Sadece o rakamları girdiğin bölümün resnini istiyorum. Dediğini yaptım ilk bölüme 8.8.8.8 girdim. Ama alttaki bölüme giremedim
                              Aynı yerde Cafer abi ,
                              2 seçenek var orda.
                              Herkesin polisi kendi vicdanıdır ; fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır..

Yorum

• Ayrıca ben yaptım şimdi ve yine girmiyor youtube'A
                                Herkesin polisi kendi vicdanıdır ; fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X