Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bilgisayar - Donanım (Haberleş - Yardımlaş)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Alika87 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    toshiba da sana W7 dvd'si vermiyorlar, bir backup programi var, onunla format ediyorsun ve format ettikten sonra yine eski toshiba programlari otomatikmen yükleniyor bilgisayara. Neden böyle yapiyorlar bilmiyorum, ama laptopu bir sürü ise yaramaz programlarla dolduruyorlar. O laptoplar bizim kadroya benzer, dolu gereksiz oyuncularla. O yüzden W7 dvd'niz varsa, onunla format cek. Toshibanin programlarini aramazsin, ama format etmeden önce bir kac tane Driver indirmen lazim. Toplam 2-3 saatini alir hersey. Kardesin bunu sadece okulda kullanacaksa, biraz daha kücük bir laptop almanizi tavsiye ederim, böyle 14" ekranli bir tane. Benim Toshiba, senin almak istedigin laptopun biraz eski modeli, ama laptopun büyüklü ve agirligi pek degismedi. Benim büyük bir sirt cantam var ve laptop zor sigiyor ona. Sadece okul icin almak istiyorsaniz, 14lük ekran alin.
    haa haa anladim dogru, ama su var 2tane format sekli var biri sadece bazi programlari siliyor digeri ise verilerle birlikte full format yapiyor ama ana programlari kapsiyor mu unuttum onu yaa sanirim kapsamiyor ^^
    simdi anlamadigim su, teker teker o programlari kendim silsem yoluma öyle devam etsem olmuyor mu ? format mi lazim illa ?
    eger alirsak ve format gerekirse sana danisirim da o driver yani sürücüleri bana yazarsn yüklerim
    o bilgisayarin 14lüsü var mi ki acep ? 14 iyi evet ama ondan küçük olmasin tabii ^^ 15.6 da biraz fazla gibi bir de okula falan götürmesi var dedigin gibi.....
    Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• İlk olarak Sefer Asan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      haa haa anladim dogru, ama su var 2tane format sekli var biri sadece bazi programlari siliyor digeri ise verilerle birlikte full format yapiyor ama ana programlari kapsiyor mu unuttum onu yaa sanirim kapsamiyor ^^
      simdi anlamadigim su, teker teker o programlari kendim silsem yoluma öyle devam etsem olmuyor mu ? format mi lazim illa ?
      eger alirsak ve format gerekirse sana danisirim da o driver yani sürücüleri bana yazarsn yüklerim
      o bilgisayarin 14lüsü var mi ki acep ? 14 iyi evet ama ondan küçük olmasin tabii ^^ 15.6 da biraz fazla gibi bir de okula falan götürmesi var dedigin gibi.....
      driver sorularinda ben yardimci olurum sana, sen merak etme ama yinede 14" iyi olur, daha kücügü cok kücük, gözler agriyor bir iki saat ona baktiginda. Fransada hangi magazalar ucuz bilmem, ama bir kac magazanin linklerini gönderirsin bana, bende ordan sana iyi bir 14lük laptop secerim
      https://twitter.com/Alika87

Yorum

• Bu Toshiba için gereksiz programlar sanırım Asus içinde geçerli, nereden baksan ekstradan çok fazla program yapmışlar.Birde işletim sistemi denemişler bilgisayara Allah'a şükür birkaç sorun dışında bişey yok ama napsam bilemiyorum.Format mı atsak . . .
        9 # Osvaldo'

Yorum

• arkadasım sadece word exel amaclı kullanacaksan o bılgısayarın sana fazlasıyla yetecegını baska bır renkdasım soylemıs zaten ben ayrıca cevaplamayayayım )) kendısıne tesekkur edıyorum.. bılgısayar alırken nelere dıkkat etmenız gerektıgını bır ıkı sayfa gerıde madde madde anlattım sımdı gerı gıdemıyorum ıstersenız bır bakın ))

hangi laptopu alırsanız alın ıcındekı yazılımlardan kurtulma sansınız yok aslında o programlar gereksız degıl ama yabancı dılde olduklarından ve bız turklerın gerek duymadıgı programlar oldugundan ısımıze gelmıyor bılgısayarı yavastıkları fıkrınede kesınlıkle katılıyorum....

Bu sorundan kurtulmanın yolu; DİKKAAT...!

sag cilkle Bilgisayarım-özellikler bastıgınızda kullandıgınız ısletım sıstemının tam surumunu gorursunuz ornegın windows7 ultimate gibi bu cd nın aynısından birtane adının kurulum esnasında sızden ıstenılen lısans sıfresı kısmına bılgısayarınızın arkasında bulunan sıfreyı yazın (kesınlıkle aynı surum ısletım sıstemı olmalıdır) bu sekılde sıstemınız hem lısanslı olacak hemde gereksız yazılımlardan kurtulmus olacaksınız fakat suna cok dıkkat edın ozellıkle laptoplarda driverler birbirlerı ıle paylasımlı calısır buyuzden bazı driverlerı yuklemeden dıgerlerını kullanamazsınız ornek vereyım hemen bazı markalarda wirelles ve bluetooth aynı yazılımla calısır oyuzden yazılımlarını kurmadan tam ve dogru verım alamazsınız butur durumlarla karsılasmamak ıcın bu ısten anlayan bır uzamandan yardım almanızı tavsıye ederım
          En son demir tarafından düzenlendi; 26.09.2012, 17:13.
          Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

"Adaletın Temelı Mulktur"

Yorum

driver sorularinda ben yardimci olurum sana, sen merak etme ama yinede 14" iyi olur, daha kücügü cok kücük, gözler agriyor bir iki saat ona baktiginda. Fransada hangi magazalar ucuz bilmem, ama bir kac magazanin linklerini gönderirsin bana, bende ordan sana iyi bir 14lük laptop secerim

sagolasin

İlk olarak demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            arkadasım sadece word exel amaclı kullanacaksan o bılgısayarın sana fazlasıyla yetecegını baska bır renkdasım soylemıs zaten ben ayrıca cevaplamayayayım )) kendısıne tesekkur edıyorum.. bılgısayar alırken nelere dıkkat etmenız gerektıgını bır ıkı sayfa gerıde madde madde anlattım sımdı gerı gıdemıyorum ıstersenız bır bakın ))

hangi laptopu alırsanız alın ıcındekı yazılımlardan kurtulma sansınız yok aslında o programlar gereksız degıl ama yabancı dılde olduklarından ve bız turklerın gerek duymadıgı programlar oldugundan ısımıze gelmıyor bılgısayarı yavastıkları fıkrınede kesınlıkle katılıyorum....

Bu sorundan kurtulmanın yolu; DİKKAAT...!

sag cilkle Bilgisayarım-özellikler bastıgınızda kullandıgınız ısletım sıstemının tam surumunu gorursunuz ornegın windows7 ultimate gibi bu cd nın aynısından birtane adının kurulum esnasında sızden ıstenılen lısans sıfresı kısmına bılgısayarınızın arkasında bulunan sıfreyı yazın (kesınlıkle aynı surum ısletım sıstemı olmalıdır) bu sekılde sıstemınız hem lısanslı olacak hemde gereksız yazılımlardan kurtulmus olacaksınız fakat suna cok dıkkat edın ozellıkle laptoplarda driverler birbirlerı ıle paylasımlı calısır buyuzden bazı driverlerı yuklemeden dıgerlerını kullanamazsınız ornek vereyım hemen bazı markalarda wirelles ve bluetooth aynı yazılımla calısır oyuzden yazılımlarını kurmadan tam ve dogru verım alamazsınız butur durumlarla karsılasmamak ıcın bu ısten anlayan bır uzamandan yardım almanızı tavsıye ederım
            tam anlamadim ben yaauu

Yorum

• İlk olarak Tolga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Açıklama için çok teşekkürler Dayı İşim gereği değil ama Okulum gereği Çin'de ikâmet ediyorum Aldığım ses sisteminin kurulumunu büyük ihtimalle ben yapacağım, onun için sıkıntı yok Zaten kullanacağım Alan aşağı yukarı 10 m2'lik bir yer olur.Bu çevreye dizerim kolonları.Biraz BarHome gibi bişey çıkacak ortaya.Anlamı var mı onuda bilmiyorum

TR'de kaliteli olanların fiyatları ne tutar peki ? Muhtemelen burada daha azdır fiyatı ama TR'ye oranla sapma oranı daha yüksek.Ne verilmeli iyi bir şeye ?
              Shaolin tapınağında Kungfu eğitimi mi alıyosun renktaş Eğitim için Çin çokta bilinmeyen bir yerde

Yorum

• neyi anlamadın kardesım
                Turkıyede adalet 12 yasında kız cocugudur, O nun da kendı Rızası vardır.... Turk mahkemeleri..

Yorum

• windows7 ultimate gibi bu cd nın aynısından birtane adının kurulum esnasında sızden ıstenılen lısans sıfresı kısmına bılgısayarınızın arkasında bulunan sıfreyı yazın

biraz karman çorman oldu bu cümle sanki, ondan anlamadim agabey tam olarak ne demek istiysin haburda

Yorum

• once sunu sorayım windows kurulumu yapabılıyormusun ??

Yorum

• İlk olarak demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      once sunu sorayım windows kurulumu yapabılıyormusun ??
                      hee yaparum ozel bi seyimi vardi onun yoo ?

Yorum

• bu hosuma gitti. 14" ekranli ultrabook. Laptopun kalinligi iki santim, agirligi 1,7kg, yani cok ince ve hafif bir laptop. Teknik acisindan da iyi, hizli bir processor, yederli RAM ve iki tane Hard Disk. O iki Hard Diskin bir tanesi 32GB SSD. SSDler normalde cok pahali, ama bir laptopu resmen ucuruyor. Sana dedigim gibi, laptopa format cekip, Windows'u bu SSDnin üstüne yüklersen, inan bana, bu laptop sizin masa üstü bilgisayardan cok daha hizli olacak. Bir kac tane Test okudum ve pek negatif yorum okumadim, ögrenciler icin cok uygun bir laptop diyorlar. Hafif ve hizli, daha ne istersin. Umarim o SSD olayi kafani karistirmadi
                        http://www.youtube.com/watch?v=j84eE...eature=related bu videoya bak ve hiz farkini gör.

Yorum

http://www.surcouf.com/F-10459-ordin...-%28core-i5%29

bu hosuma gitti. 14" ekranli ultrabook. Laptopun kalinligi iki santim, agirligi 1,7kg, yani cok ince ve hafif bir laptop. Teknik acisindan da iyi, hizli bir processor, yederli RAM ve iki tane Hard Disk. O iki Hard Diskin bir tanesi 32GB SSD. SSDler normalde cok pahali, ama bir laptopu resmen ucuruyor. Sana dedigim gibi, laptopa format cekip, Windows'u bu SSDnin üstüne yüklersen, inan bana, bu laptop sizin masa üstü bilgisayardan cok daha hizli olacak. Bir kac tane Test okudum ve pek negatif yorum okumadim, ögrenciler icin cok uygun bir laptop diyorlar. Hafif ve hizli, daha ne istersin. Umarim o SSD olayi kafani karistirmadi
                          http://www.youtube.com/watch?v=j84eE...eature=related bu videoya bak ve hiz farkini gör.
                          ama habunun cd yeri yok yanilmiyorsam ve digeri i7 bu i5, digeri 100e dha ucuz yanlis miyim ^^
                          hangisi daha iyi cidden ?
                          su 32gb ssd nasi bi sey oluyo digerinde o yok mu ? ayri bir disk oluyo windows onun içinde olunca dger disk yerini kaplamiyo onun için dha hizli mi oluyo ?

Yorum

ama habunun cd yeri yok yanilmiyorsam ve digeri i7 bu i5, digeri 100e dha ucuz yanlis miyim ^^
                            hangisi daha iyi cidden ?
                            su 32gb ssd nasi bi sey oluyo digerinde o yok mu ? ayri bir disk oluyo windows onun içinde olunca dger disk yerini kaplamiyo onun için dha hizli mi oluyo ?
                            digeri daha hizli, orasi dogru, ama büyük ve agir. Öbürü biraz daha yavas, ama cok ince ve hafif, ynai her cantaya sigar, kardesin laptopun yükünü fark bile etmeyecek.
                            Iki tane degisik disk var. Bir 500GBlik normal bildigimiz disk, öbürü 32GB SSD disk. Böyle düsün, biri büyük aile arabasi, coluk cocuk alis veris hepsi sigiyor ona, öbürü de kücük spor arabasi. Fazla birsey yükleyemiyorsun ona, ama yüklediklerini cabuk sekilde istedigin yere götürebilirsin. Windows'u o kücügüne yüklersen, geri kalan seyleri, büyügüne yüklersin. Böyle yaptiktan sonra i5 ve i7 arasinda pek fark olmaz. Hatta eminim SSD üstüne yükle Windows sistemi daha hizli olur. Hiz konusu pek önemli degil, benim icin daha önemli olan, kücük ve ince olmasi, hem istedigi yere tasir onu hemde aküsü daha uzun dayanir. Karari siz verin, hangisi daha uygun.

edit: ikisin ayni fiyatta biliyordum, hata bendeydi. 100e ekstrayi kardesin ödesin, agir bir laptop tasimak istemiyorsa
                            En son Alika87 tarafından düzenlendi; 27.09.2012, 17:57.

Yorum

hee yaparum ozel bi seyimi vardi onun yoo ?

laptopların hazır kendı kurulum cd si yada kurtarma consolu ıle degıl aynı ısletım sıstemını normal cd den kurup sifresını sahıbı oldugunuz lısans numarası ıle kaydedın dıyorum renkdasım aynı sekılde sıstemınız lısanslı olacaktır

Yorum

digeri daha hizli, orasi dogru, ama büyük ve agir. Öbürü biraz daha yavas, ama cok ince ve hafif, ynai her cantaya sigar, kardesin laptopun yükünü fark bile etmeyecek.
                                Iki tane degisik disk var. Bir 500GBlik normal bildigimiz disk, öbürü 32GB SSD disk. Böyle düsün, biri büyük aile arabasi, coluk cocuk alis veris hepsi sigiyor ona, öbürü de kücük spor arabasi. Fazla birsey yükleyemiyorsun ona, ama yüklediklerini cabuk sekilde istedigin yere götürebilirsin. Windows'u o kücügüne yüklersen, geri kalan seyleri, büyügüne yüklersin. Böyle yaptiktan sonra i5 ve i7 arasinda pek fark olmaz. Hatta eminim SSD üstüne yükle Windows sistemi daha hizli olur. Hiz konusu pek önemli degil, benim icin daha önemli olan, kücük ve ince olmasi, hem istedigi yere tasir onu hemde aküsü daha uzun dayanir. Karari siz verin, hangisi daha uygun.

edit: ikisin ayni fiyatta biliyordum, hata bendeydi. 100e ekstrayi kardesin ödesin, agir bir laptop tasimak istemiyorsa
                                anlasildiiii, i7 olan iyi ama onda ssd yok ve sanirim hdd var he mi ? ssd daha hizli oliy he daa ?
                                agirlik çok önemli degil diyor zaten çok götürmeyecem diyo ^^ büyük olsun 15 iyidir diyor ve cd yeri olmamasi da kötü diyo diger ince olani için, ben de öyle düsünüyorum cdsiz bilgisayar olmaz agaaaa
                                yalniz o sitelerde sence o i7li toshiba'dan daha iyisi var mi ?
                                ve sey o i5li ince olanin 100e daha pahali olmasi nedendir o ssd ve ince olmasindan dolayi mi ?

İlk olarak demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                laptopların hazır kendı kurulum cd si yada kurtarma consolu ıle degıl aynı ısletım sıstemını normal cd den kurup sifresını sahıbı oldugunuz lısans numarası ıle kaydedın dıyorum renkdasım aynı sekılde sıstemınız lısanslı olacaktır
                                sunu da tam anlamadim ama olsun yani benim yapacagim is o bilgisayari aldiktan sonra ayriyeten bir adet lisansli win7 cdsi almam gerekiyor, ondan sonra aldigim laptopa full format atiyorum ve win7yi bile siliyorum, ondan sonra dger cdyi takip win7 yukluyorum ama baska bir sekilde sanirim he mi ?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X