Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bu konuda belki biraz geri kafalıyım ama E-kitap olayına kararımı vermiş şekilde önyargılıyım ,

Kitabı alıp koklamadıktan sonra , sayfalarını dikkatlice çevirmedikten sonra o kitapla okuyucu arasındaki duygusal bağın kurulamayacağına inanıyorum.....

Her kitabın kendine göre bir kokusu , bir duruşu var bunları hissetmem lazım okurken......

Yani sevdiğin bir insanın yanında olması ile internette resmine bakmak arasındaki fark gibi geliyor bana.....

Neyse okuyan dostlara saygım sonsuz lakin ben asla düşünmüyorum E-kitap olayını....

Önyargılı filanda değilim kesin kararlıyım bu konuda
    En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 02.01.2019, 08:07.
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• [MENTION=3370]Adem Erdoğan[/MENTION]

Adem şunu merak ettim:
      Belki güleceksin soruma bilmiyorum ama hakikaten hiç bilmiyorum. ekitap okuyucu aldım diyelim. İstediğim her kitabın e kitap hali var mı?
      Varsa nasıl nereden alacağım? Fiyatlar nasıl? Kitala aynı fiyatta mı?
      e kitap okuyucusu internete bağlanıyor da oradan mı çekeceğim? gibi...
      Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        [MENTION=3370]Adem Erdoğan[/MENTION]

Adem şunu merak ettim:
        Belki güleceksin soruma bilmiyorum ama hakikaten hiç bilmiyorum. ekitap okuyucu aldım diyelim. İstediğim her kitabın e kitap hali var mı?
        Varsa nasıl nereden alacağım? Fiyatlar nasıl? Kitala aynı fiyatta mı?
        e kitap okuyucusu internete bağlanıyor da oradan mı çekeceğim? gibi...
        Hemen hemen hepsinin ekitabı var, yeni basılmış ve yayınlanmış bazı kitapların hemen olmuyor sanırım, fakat ben okuduğum kitapların hepsininkini buldum.
        Fiyat olarak pek bir fark yok gibi indirimler dışında, yalnız internette baya arşiv siteleri, ben de kendi arşivimi tutuyorum.
        Arkadaşlarımın da elinin altında devasa arşivler var, bazen onlardan istiyorum.
        Basılı kitabı zaten aldığım için bir de elektronik haline para vermiyorum açıkçası.

İnternetten kindle'a indirmek bana zahmetli geliyor.
        Şöyle bir site var fakat kullanmadım hiç;
        3000+ bedava e-kitaptan dilediğinizi tek tuşla Kindle'ınıza gönderebilirsiniz. E-kitapları Kindle'a göndermek için uğraşma devri sona erdi, kindle'a bedava kitap indirebilirsiniz.

Calibre diye bir program var, e-kitabı önce oraya yüklüyor sonra formatını mesela EPUB'dan MOBI'ye dönüştürüyorum.
        Hem bilgisayarda önizleme de yapılabiliyor düzgün çevirip çevirmediğine dair.
        Usb'den kabloyla cihaza gönderne butonuyla aktarıyorum.

İhtiyaç duyan olursa arşivi Google Drive'a yükleyip paylaşabilirim.
        Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Hemen hemen hepsinin ekitabı var, yeni basılmış ve yayınlanmış bazı kitapların hemen olmuyor sanırım, fakat ben okuduğum kitapların hepsininkini buldum.
          Fiyat olarak pek bir fark yok gibi indirimler dışında, yalnız internette baya arşiv siteleri, ben de kendi arşivimi tutuyorum.
          Arkadaşlarımın da elinin altında devasa arşivler var, bazen onlardan istiyorum.
          Basılı kitabı zaten aldığım için bir de elektronik haline para vermiyorum açıkçası.

İnternetten kindle'a indirmek bana zahmetli geliyor.
          Şöyle bir site var fakat kullanmadım hiç;
          3000+ bedava e-kitaptan dilediğinizi tek tuşla Kindle'ınıza gönderebilirsiniz. E-kitapları Kindle'a göndermek için uğraşma devri sona erdi, kindle'a bedava kitap indirebilirsiniz.

Calibre diye bir program var, e-kitabı önce oraya yüklüyor sonra formatını mesela EPUB'dan MOBI'ye dönüştürüyorum.
          Hem bilgisayarda önizleme de yapılabiliyor düzgün çevirip çevirmediğine dair.
          Usb'den kabloyla cihaza gönderne butonuyla aktarıyorum.

İhtiyaç duyan olursa arşivi Google Drive'a yükleyip paylaşabilirim.
          Adem sağolasın...

Bu konuya yakın zamanda bir eğileceğim...

O zaman yine konuşuruz...
          Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Kullanıp da ısınamadım diyorsan diyebileceğim birşey yok ama hiç kullanmadım diyorsan denemeni tavsiye ederim İlker.
            Ben de başlarda yok sayfa çevirirken hışırtıyı duyacam, yok efenim kitabın kokusunu alacam modundaydım, kindle'ı edindikten sonra da belli bir süre hiç kullanmadım pişman oldum denebilir hatta. Kullanmaya başladıktan sonra elimden bırakamaz oldum.
            Gerek kütüphane oluşturmak gerek emeğe saygı açısından fiziki kitabı da alıyorum yalnız siparişi verdin geldi gelmedi geç geldi gibi durumlarla zaman kaybetmektense arşivden cihaza atıp başlıyorum hemen okumaya.
            Hocam yerli kitapların e-kitap formatlarına ulaşmak kolay oluyor mu?
            Yâr için ağyâr ile merdane cenk etsem gerek
            İt gibi murdar rakib ölmezse yâr elden gider

Yorum

• İlk olarak Laziobass tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Hocam yerli kitapların e-kitap formatlarına ulaşmak kolay oluyor mu?
              Birkaç tane site var favorilerimde kayıtlı, birçoğu oradan bulunabiliyor, özelden paylaşabilirim isterseniz.
              Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bu konuda belki biraz geri kafalıyım ama E-kitap olayına kararımı vermiş şekilde önyargılıyım ,

Kitabı alıp koklamadıktan sonra , sayfalarını dikkatlice çevirmedikten sonra o kitapla okuyucu arasındaki duygusal bağın kurulamayacağına inanıyorum.....

Her kitabın kendine göre bir kokusu , bir duruşu var bunları hissetmem lazım okurken......

Yani sevdiğin bir insanın yanında olması ile internette resmine bakmak arasındaki fark gibi geliyor bana.....

Neyse okuyan dostlara saygım sonsuz lakin ben asla düşünmüyorum E-kitap olayını....

Önyargılı filanda değilim kesin kararlıyım bu konuda
                Başlarda ben de ön yargılı olsam da, özellikle meşguliyetim icabı el yazması eserleri taratıp okumaya mecbur olunca alıştım
                If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                Milton Friedman

Yorum

• Daha önce paylaştığım bir kitap vardı: Amaç (The Goal).

Gelişmek isteyen her üretim uzmanının, her yöneticinin, her planlamacının okuması gereken bir kitap. Katıldığım toplantılarda tavsiye etmeden geçmem.

Şimdi "Hız" modası var.

Bir Dee Jacob, Jeff Cox, Suzan Bergland eseri olan Hız en cazip fiyatlarla Optimist Kitap'ta. Satın almak için hemen tıklayın!

Bu kitaplar teknik gelebilir. Ancak güzel çevirileri sayesinde kolay anlaşılır haldeler. Beğenen olursa devamında Yalın Düşünce'yi ( https://lean.org.tr/urun/yalin-dusun...lean-thinking/ ) okuyabilir.

Eric RIES'in "Yalın Yeni Girişim"ini arıyorum. Kitaplığında, şirketinde, çevresinde bu kitabı bilen-okuyan-gören varsa haber verebilir mi?

Son dönemin girişimcilik akımlarından The Lean Startup, birçok kişiyi etkilemeyi başarmış girişimcilere hem kitap hem de dünya çapında düzenlenen seminerleriyle kılavuzluk eden bir model. Eric Ries tarafından kaleme alınan...
                  En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 03.01.2019, 09:07.
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Celal Bayar Ben de yazdım 8 ocak'ta çıkıyor ilgilenenler vardı
                    TRABZONSPOR
                    iyi ki varsın Eren Bülbül...
                    İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Arkadaşlar benim size bir tavsiyem birde isteğim var. Yardımınızı gönülden istiyorum

Tavsiyem: Bu aralar Trabzonlu yazarlara sardım. Edebiyat ve tarih. Hasan İzzettin Dinamo. Bilen bilir. En meşhur kitapları 15 çiltlik Kutsal Barış ve Kutsal isyan. Günümüzdeki bir çok kitabın ana kaynağıdır. Eğer imkanınız varsa TÜRK KELEBEĞİ kitabını alın okuyun. Hatta kesinlikle okuyun. Filmi bile yapılır.

İsteğim ise Enbiya Kırali'nin kitablarını arıyorum. Elinde olan varsa piyasa fiyatına alayım

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: indir.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 9.9 KB 
Kimlik: 11213182

Benzer metinlerle kıyaslamak için güzel bir eser.
                        If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                        Milton Friedman

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: onlar-boyleydi-slam-tarihi-kitaplar-rabet-yaynlar-ali-pekcan-106644-10-O.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 17.6 KB 
Kimlik: 11213209
                          Bu yoğun günlerimizde araya sıkıştırdığımız bir eser. Büyük Hadisçi ve Şafii Fukahasından olan İmam Nevevi'nin eşsiz bir eseri.
                          Milton Friedman

Yorum

• Antika Titanik - Murat Menteş
                            Panayır gibi bir kitap. Okurken bir an olsun sıkılmıyorsunuz. https://www.amazon.com.tr/Antika-Tit...dp/6056842681/

Yorum

• Refet-Fatma Aliye

Hayatı büyük zorluklar içerisinde geçmiş genç bir kızın hikayesi anlatılıyor bu kitapta. Kadın haklarının anlatıldığı, erkek hegemonyasına karşı çıkan idealist bir öğretmenin hayalleri peşinde gitmesi ve önüne çıkan bütün zorluklarla mücadele etmesi
                              TRABZONSPOR
                              iyi ki varsın Eren Bülbül...
                              İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Bu sene seyahatnamelere merak saldım.
                                Son okuduğum eser Ötüken yayınlarından çıkan "İbn Eca Seyahatnamesi"
                                Dr. Mehmet Şeker tarafından çevrilmiş kitapta Memlüklüler devletinde Kazasker olarak görev yapan İbn Eca Et-Türki isimli Türk yöneticinin gözünden dönemin Doğu Anadolu-Ortadoğu ve İran'ı üzerine ilginç notlar ve değerli bilgiler var. Meraklısına tavsiye ederim.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim