İlk olarak Fatih ÖZDEMİR tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
"Diplomasi, taş bulana kadar tatlı köpek, cici köpek deme sanatıdır.”
Bu düsturdan hareketle...
Bu ara daha evvel de okuduğum fakat bilgi tazeleme adına raflardan indirip yeniden okumaya koyulduğum Kissinger'ın "Diplomasi" kitabını okurseverlere tavsiye ediyorum...
"Amerika iki sebeple güçlüdür: Kendi ülkesindeki vatan hainlerini bulur ve öldürür...Yok etmek istediği ülkelerdeki vatan hainlerini bulur ve kullanır."
Yukarıdaki sözlerin de sahibi eski ABD Dışişleri Bakan'ı Kissenger'ın Diplomasi kitabını okuduğumuzda iki Dunya Savaş'ının neden başladığını Bismark Almanya'sı ile Hitler Almanya'sı arasındaki diplomasi farkını Dünya jandarmalığına soyunan ABD'nin gerçek yüzünü iyice tahlil etmiş olacaksınız...
NOT: Bilgisayar yerine telefondan yazmanın zorlukları nedeniyle bahse konu kitap hakkında daha uzun bir analiz yazıp paylaşamıyorum..
Saygılar...En son David_LuiZ4 tarafından düzenlendi; 12.01.2019, 22:18.Before Elvis There was Nothing
John Lennon
Yorum
-
If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
Bu eserin eski baskısının Pdf versiyonu olacaktı bende. Bu arada pdf meraklısı arkadaşlarımız varsa geniş bir arşiv paylaşabilirim.İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBeklenen kitap çıktı...
Ben de Yazdım...
Celal Bayar...
https://www.iskultur.com.tr/ben-de-yazdim-3-cilt.aspxIf you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
Kitapta var mı bilmem ama, bu vesileyle Kissinger'in bir anısını paylaşayım:İlk olarak David_LuiZ4 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle"Diplomasi, taş bulana kadar tatlı köpek, cici köpek deme sanatıdır.”
Bu düsturdan hareketle...
Bu ara daha evvel de okuduğum fakat bilgi tazeleme adına raflardan indirip yeniden okumaya koyulduğum Kissinger'ın "Diplomasi" kitabını okurseverlere tavsiye ediyorum...
"Amerika iki sebeple güçlüdür: Kendi ülkesindeki vatan hainlerini bulur ve öldürür...Yok etmek istediği ülkelerdeki vatan hainlerini bulur ve kullanır."
Yukarıdaki sözlerin de sahibi eski ABD Dışişleri Bakan'ı Kissenger'ın Diplomasi kitabını okuduğumuzda iki Dunya Savaş'ının neden başladığını Bismark Almanya'sı ile Hitler Almanya'sı arasındaki diplomasi farkını Dünya jandarmalığına soyunan ABD'nin gerçek yüzünü iyice tahlil etmiş olacaksınız...
Saygılar...
- Mesut Barzani'nin (bkz: Türkiya seninle gurur duyuyor) babası olan Molla Mustafa Barzani, kurduğu Kürdistan cumhuriyeti yıkılınca Kissinger'a mektup yazıyor, "Verdiğiniz tüm sözlerden döndünüz, Kürt halkı bu yaptığınızı unutmaz" diyor.
Kissinger'dan cevap: "Yaptığımız istihbarat operasyonları hayır işi değildir"
BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
Bu sene başlığa okuduklarımdan ziyade kitap dünyası ile ilgili yazılara yer vererek katkıda bulunmaya çalışacağım.
İlki şu: Ünlü Yazarların Mahlasları
Yazarların mahlasları nelerdir hiç düşündünüz mü? Türk ve Dünya edebiyatında birçok isim çeşitli nedenlerle mahlas yani takma ad kullanmışlardır.
Bir diğeri ise şöyle:
İletişim Yayınları'nın Futbol Kitapları dizisinden çıkan, Yiğit Akın'ın derlediği "KafSinKaf", Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübünün, köken ve kimlik eksenlerinin oluşumu, gelişimi ve günümüzdeki görünümleri diyebileceğimiz olguları temellendiren yazılardan oluşuyor. Ülke sporunun genel sorunları başlığı altındaAkıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
2019'a iyi kitaplar okuyarak başladım ve devam ediyor...
Okuduklarımı en yakın zamanda ekleyeceğim...
Bu arada şimdiden söyleyeyim:
Ocak 2019'da verdiğimiz kitap değiş tokuş arasına Şubat 2019'da 3. turla devam edeceğiz...
Şimdiden hazırlıklarınızı yapın derim
En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 23.01.2019, 14:33.Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
* İslam Bilim-1
Ali Şeriati
Fecr Yayınevi
Üstad, her zamanki sert diliyle 'Nice alim diye bilinenler İslamı tanımamakta, nice tanıyan da alim olmamaktadır' çerçevesinde İslam'ın yorumuyla ilgili görüşlerine yer vermiş...
İslam, bir ilim ve kültür dizgesi değil, bir inançlar bütünüdür sözünü referans kabul ederek İslam'ın olduğundan başka bir şey olarak lanse edilmesine olan eleştirileri kitapta sıralamış...
* Kalede 1 Başına
Sunay Akın
İş Bankası Kültür Yayınları
Çok sevdiğim Sunay Akın, yine bilindik tarzıyla döktürmüş... @Bayraktaroğlu 'nun bahsettiği Trabzonspor amblemi ve kuğu ilişkisi de merak ettiklerim arasındaydı
Sıcacık bir kitap, tavsiye ederim...
* Hayvanlardan Tanrılara- Sapiens
Yuval Noah Harari
Kolektif Kitap
Aylardır okumayı dört gözle merak ettiğim kitap.Okuduğuma da değdi. 'Tüfek, Mikrop ve Çelik' kitabıyla benzer tadı verdi ki zaten yazar, kitabının girişinde bu kitabın yazarı olan Jared Diamond'ı ustası olarak kabul ederek teşekkürlerini sunuyor... Evrim teorisi üzerinden yürüyen bir kitap arkadaşlar... İnanın veya inanmayın, okunmasında fayda var... Fizyolojik farklılıkların veya benzerliklerin yanısıra, eski toplumlardan günümüze kültürel değişimlerin de bahsedildiği değerli bir kaynak...
* Bilimin Büyüsü
Prof. Dr. Celal Şengör
İnkılap Kitabevi
Çok sevdiğim Celal Şengör'ün artık basılmayan Habertürk gazetesinde yayımlanan köşe yazılarının toplandığı değerli bir kitap...
İçinde küçük küçük makaleler var bilimin her dalıyla alakalı. Celal hoca, çok iyi bir entelektüel, bir derya deniz... Bu adamı dinlerken ve okurken inanılmaz keyif alıyorum ve çok imreniyorum...En son İlker Yazıcıoğlu tarafından düzenlendi; 24.01.2019, 10:14.Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Hocam öncelikle herkese merhabaİlk olarak ihsan candas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu eserin eski baskısının Pdf versiyonu olacaktı bende. Bu arada pdf meraklısı arkadaşlarımız varsa geniş bir arşiv paylaşabilirim.
Bu başlıktaki ilk mesajım kutlamaya değer düşünüyorum.
Açık konuşmak gerekirse yaş 37 ve hayatımda en sevmediğim şey kitap okumak idi. Nedeni biraz özel ama neticede fobi gibi birşey di.
Fakat, 2018 aralık ayında bu fobimi yenerek girdiğim kitap piyasasında çok geriden geliyorum ama çok pis hızlı ilerliyorum.
Bir çok kitap okudum okumaya devam.
Tabiki teknoloji çağında e-kitap olayına daldım fütursuzca
Bazı arkadaşlarım dediği gibi ( ilker kardeşim misal
)) ) kıtabın kokusunu almak çok etkilemiyor beni. Ipad de okuyorum sonra kenarda duran kitaptan bir fırt koku alıyorum rahat oluyor
)
Netice olarak. Pdf veya epub kitap arşivine talibim. Koyver gelsin hacım
En son M. Fatih ALEMDAR tarafından düzenlendi; 24.01.2019, 18:19.TRABZONSPOR
Yorum
-
Hikmet Birand - Alıç Ağacı ile Sohbetler
Arazi botanikçisi tabiat aşığı ama en çok bozkırın aşığı üstadın çal dağının tepesindeki bir Alıç Ağacı ile diyaloğu halinde yazılmış botanik kitabı. Kitabın ilk yarısında bitkilerin oluşumundan dünyaya faydalarından, onlar olmasa neler olacağından bahseder. İkinci kısımda ise yıllar boyu yaptığı Anadolu gezilerinden, hangi bölgede hangi çiçek ağaç ot yetiştiğinden toprak türlerinden bahseder.
Benim açımdan ilk yarısı ciddi anlamda ilgi çekiciyken ikinci yarısı biraz sıkıcı geçti. En nihayetinde bu kitap, kitabı elinize alıp diyar diyar gezmenizi gerektiriyor. Saydığı bitki isimlerinin ne olduğunu dahi bilmeden okuyup geçiyor insan. Yani kitap özünde bana yazılmamış oluyor aslında.
E madem bitkiden anlamazsın bu kitabı niye okudun diyebilirsiniz elbette. Anadolu manzaraları diye bir kitabı daha vardır hikmet hocanın. O biraz daha sohbet havasında geçer. Ona dayanarak almıştım ben bu kitabı. Elbette ki pişman değilim ama bir yerde yavşan otu falan görürsem onu ateşe verebilirim
bir ara ağaç ile konuşurken insan bozkırı niye sever diye de soruyor. Bu soruyu ben de sık sık sordum. Galiba doğduğumuz büyüdüğümüz tozunu tuttuğumuz coğrafyaya karşı bir çeşit aidiyet hissediyoruz - yine de bence Ankara berbat bir yer
- ve hikmet hoca da hayatını bu coğrafyaya hayat vermeye onu yaşatmaya çölleşmesin diye uğraşmaya vermiştir. Bütün çalışmaları sandığımızdan çok daha önemli olan bu çorak tozlu araziler üzerine olan toprak aşığı yavşan aşığı vatan aşığı güzel insanı Allah nur içinde yatırsın.
OMAE WA MOU SHINDEIRU...
Yorum
-
tamam hocam inşallahİlk olarak M. Fatih ALEMDAR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHocam öncelikle herkese merhaba
Bu başlıktaki ilk mesajım kutlamaya değer düşünüyorum.
Açık konuşmak gerekirse yaş 37 ve hayatımda en sevmediğim şey kitap okumak idi. Nedeni biraz özel ama neticede fobi gibi birşey di.
Fakat, 2018 aralık ayında bu fobimi yenerek girdiğim kitap piyasasında çok geriden geliyorum ama çok pis hızlı ilerliyorum.
Bir çok kitap okudum okumaya devam.
Tabiki teknoloji çağında e-kitap olayına daldım fütursuzca
Bazı arkadaşlarım dediği gibi ( ilker kardeşim misal
)) ) kıtabın kokusunu almak çok etkilemiyor beni. Ipad de okuyorum sonra kenarda duran kitaptan bir fırt koku alıyorum rahat oluyor
)
Netice olarak. Pdf veya epub kitap arşivine talibim. Koyver gelsin hacım

Tarih öğrenen, öğrenmek isteyen ve tarihi süreçlerin tasnifini anlamak isteyenler için önemli bir kaynak. Hafta sonumuzu bu esere hasredeceğiz.If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
Oscar Wılde- Dorıan Gray'ın Portresi
Edebi anlamda doruklara ulaşmış fevkalade güzel bir kitap. yazıldığı dönemde yasaklara ve sansürlere uğramış bir hikaye yazarın yargılandığı dönemde alehinde kullanılan bir argüman olmuştur. Ahlaki çürümüşlüğün bir insan silüetine nasıl nufüs ettiğini sayfaları çevirdikçe zevk ala ala okuyorsunuz. Estetik, güzellik kavramlarının insanı nasıl vahşileştirdiğini görüyorsunuz. Doğal bir süreç olan 'yaşlanmanın' Dorıan Gray'ın üstünde yarattığı stresi görmek ve sonucunda işlediği hataları okuyabilmek harika bir duygu.
Bu türde sanat akımlarının, estetiğin bir roman içerisinde eleştirildiği kitapları okumak isterseniz. Balzac- Sarrasıne kitabını da öneririm.TRABZONSPORiyi ki varsın Eren Bülbül...İyi ki varsın Arslan Kulaksız...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum