Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Merhum Allame Abdulfettah Ebu Gudde merhumun islam alimlerinin hayatlarından çarpıcı örneklerle bezediği, zamanın kıymetini bizlere izhar eden bir başucu eseri. Bu eserin daha evvelki baskısını okumuştum. Genişletilmiş baskısı iki mislinden daha büyük. Özellikle " Vefayat-ül Ayan " isimli eserden (müellifi Kadı İbni Hallıkan'dır) yapılan iktibaslar çok hoş. Bu arada İslam bilginleri için yapılan bu biyografik çalışma (vefayat) için bir zaman tercümeye niyet ettimse de, Arapçama pek güvenememiştim.If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
Prof. Dr. İlyas TOPSAKAL - Rus Çarlığı ve Türklerİlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDoç. Dr. İlyas Topsakal - Sibirya Tarihi
İlyas Hoca'ya Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nda yaklaşık on yıl once tanismistim. Türk Dünyası'ni en iyi bilen arastirmacilardandir. Sibirya Tarihi, titiz ve yogun bir calismanin urunu. Tamami orijinal kaynaklardan bilgilerle hazirlanmis.
Küçüm Han hakkında hic bilgim yoktu, bu kitap sayesinde o yiğit Türk kağanını tanıdım.
Hoca bu aksam canli yayinda Sibirya Tarihi'ni anlatacak (BenguTurk, 21:00).
İlyas Hoca'yı asistanlığında tanımıştım. Titiz çalışmaları neticesinde profesörlüğe kadar geldi. Yıl bitmeden nihayet Rus Çarlığı ve Türkler'i okuyabildim. Iminskiy, kulağını en çok çınlattığım ve pek hayırla anmadığım tarihi bir karakterdir. İlyas Hoca'nın çalışması sayesinde Ilminskiy'yi yeniden okudum.
Kitap, Kazan'ın işgalinden 1900'lere kadar Rusların "din" faktörünü temel alan yayılma misyonunu işliyor. Merak edenler için yararlı bir kaynak olacağını düşünüyorum.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
2018-59. Kitap
Roterdamlı Erasmus.... Stefan Zweig.....
Yorum : Erasmus üniversite okuyan bütün arkadaşların en az 1 kez adını duyduğu şanslı olanların bu programa katılarak yurtdışına gittiği programa adını veren kişinin adıdır....Yazıkki çoğumuz bu kişi kimdir ? , neyi başarmıştır ? İşte bu kitap Stefan Zweig'in dilinden bunu anlatıyor. Biyografiden daha çok yorum içerdiğinden farklı bir kitap.... Türünü merak eden dostlar okuyabilir.
-------------------------------
2018-60.kitap
Yaşar Kermal - Zülfü Livaneli
İnce Memed serisini ve "Yer Demir Gök Bakır " isimli kitaplarını okuduğum Türk Edebiyatı'nın bence 10 usta isminden birisi olan Yaşar Kemal'i 44 yıl dostluk ettiği Zülfü Livaneli anlatıyor. İçinde kısa hayat hikayesi , anıları , yazarla ilgili yazılar bulunduran bu kitabı türü ile ilgilenen dostlara tavsiye ederim....
Bu yıl okuma açısından çok verimli kitap okuma açısından ise verimli bir yıl oldu. 60 kitap okudum.....Yılın muhasebesini bugün yapıcağım inşallahNe mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Erasmus'u anlamak için Deliliğe Övgü kitabının okunulmasını tavsiye ederim.
Önceki sayfalarda dile getirmiştim...
Bir başka dile getirdiğim Thomas More adındaki bence bu dünyaya fazla olan düşünürle çok sıkı arkadaşlardı Erasmus...
Bu iki kişi ne yazdıysa okuyun arkadaşlar...
Aydınlanma'nın tanımıdır bu adamlar...Arafilboylu
Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...
Yorum
-
Erasmus ile Martin Luther'in arasında bir çekişme olduğunu ve çekişmenin nedenlerini bolca işlemiş ayrıca....İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErasmus'u anlamak için Deliliğe Övgü kitabının okunulmasını tavsiye ederim.
Önceki sayfalarda dile getirmiştim...
Bir başka dile getirdiğim Thomas More adındaki bence bu dünyaya fazla olan düşünürle çok sıkı arkadaşlardı Erasmus...
Bu iki kişi ne yazdıysa okuyun arkadaşlar...
Aydınlanma'nın tanımıdır bu adamlar...
Bunu ilk kez duydum doğrusu.....
İkisinin arasındaki çekişmede ben Erasmus'a daha yakın hissettim nedense kendimi.....En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 31.12.2018, 14:21.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Thomas More'un hayat hikayesini bir şekilde okumanı tavsiye ederim Faik hocam...İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErasmus ile Martin Luther'in arasında bir çekişme olduğunu ve çekişmenin nedenlerini bolca işlemiş ayrıca....
Bunu ilk kez duydum doğrusu.....
İkisinin arasındaki çekişmede ben Erasmus'a daha yakın hissettim nedense kendimi.....
Hatta çok güzel bir film de var. İzlersen az çok fikir sahibi de olursun...
The man for All Seasons...
Türkçe adıyla Her Devrin Adamı olarak biline film, Thomas More'ın İngiliz Kraliyeti için hizmet verdiği yıllardan itibaren epey fikir verir...Arafilboylu
Yorum
-
2018'e Zülfü Livaneli-Kardeşimin Hikayesi ile başladık, Zülfü Livaneli-Mutluluk'la bitirdik.
Gerçekten de sene mutlulukla bitti(hayırlı iş
), Stefan Zweig reisin de katkısı var tabi. 
50 kitap hedefiyle başladığım 2018'in ilk yarısında 60'a ulaşınca hedefi 100'e çıkardık ve sene sonunda 111'i gördük.
Baya bereketli geçti, tabi çalışma koşullarının verdiği rahatlık ve ekitap okuyucu kullanmanın etkisi bunda çok büyük.
Ekitap okuyucu tavsiye ederim arkadaşlar, çok daha konsantre ve hızlı okunuyor. Bir de karanlık bir ortamda ışık sıkıntısı çekmiyorsunuz ve fiziki kitaptan daha taşınabilir.Özkan SÜMER
Yorum
-
Şu ekitap olayına ısınamadım bir türlü...İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2018'e Zülfü Livaneli-Kardeşimin Hikayesi ile başladık, Zülfü Livaneli-Mutluluk'la bitirdik.
Gerçekten de sene mutlulukla bitti(hayırlı iş
), Stefan Zweig reisin de katkısı var tabi. 
50 kitap hedefiyle başladığım 2018'in ilk yarısında 60'a ulaşınca hedefi 100'e çıkardık ve sene sonunda 111'i gördük.
Baya bereketli geçti, tabi çalışma koşullarının verdiği rahatlık ve ekitap okuyucu kullanmanın etkisi bunda çok büyük.
Ekitap okuyucu tavsiye ederim arkadaşlar, çok daha konsantre ve hızlı okunuyor. Bir de karanlık bir ortamda ışık sıkıntısı çekmiyorsunuz ve fiziki kitaptan daha taşınabilir.
Malesef...Arafilboylu
Yorum
-
Kullanıp da ısınamadım diyorsan diyebileceğim birşey yok ama hiç kullanmadım diyorsan denemeni tavsiye ederim İlker.İlk olarak İlker Yazıcıoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞu ekitap olayına ısınamadım bir türlü...
Malesef...
Ben de başlarda yok sayfa çevirirken hışırtıyı duyacam, yok efenim kitabın kokusunu alacam modundaydım, kindle'ı edindikten sonra da belli bir süre hiç kullanmadım pişman oldum denebilir hatta. Kullanmaya başladıktan sonra elimden bırakamaz oldum.
Gerek kütüphane oluşturmak gerek emeğe saygı açısından fiziki kitabı da alıyorum yalnız siparişi verdin geldi gelmedi geç geldi gibi durumlarla zaman kaybetmektense arşivden cihaza atıp başlıyorum hemen okumaya.
Özkan SÜMER
Yorum
-
Aslına bakarsan denemedim hiç..İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKullanıp da ısınamadım diyorsan diyebileceğim birşey yok ama hiç kullanmadım diyorsan denemeni tavsiye ederim İlker.
Ben de başlarda yok sayfa çevirirken hışırtıyı duyacam, yok efenim kitabın kokusunu alacam modundaydım, kindle'ı edindikten sonra da belli bir süre hiç kullanmadım pişman oldum denebilir hatta. Kullanmaya başladıktan sonra elimden bırakamaz oldum.
Gerek kütüphane oluşturmak gerek emeğe saygı açısından fiziki kitabı da alıyorum yalnız siparişi verdin geldi gelmedi geç geldi gibi durumlarla zaman kaybetmektense arşivden cihaza atıp başlıyorum hemen okumaya.
Önyargılıyım bu konuda...
Ama bir çok arkadaşım senin dediklerini söylüyor...
Bakalım, belki yakında ben de edinirim bir tane...Arafilboylu
Yorum
-
Ø¨ÙØ³Ù’Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù€Ù…Ù Ø§ï·²ÙØ§Ø±Ù‘ÙŽØ*ْمَن٠ارَّØ*Ùيم
Vira Bismillah, 2019 senesinin ilk eseri bana çocukluğumda tarih okumayı sevdiren merhum Reşad Ekrem Koçu'nun "Aşık ve Şair Padişahlar" adlı eseri olacak. Hacimce küçük (168 sayfa), üslubca latif bu eserle seneye başladık. Senemiz herkes için hayırlı olur inşallah.If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
Milton Friedman
Yorum
-
hHocam ben bir şeyi merak ediyorum. Gözlerinizi yormuyor mu kindle? Yani ben bir iki kere deneyimledim (Kitapları bitirmek manasında değil de yeltendim diyelim) Gözlerim fena derecede ağrıdı. Normal midir yoksa sizde böyle bir etki olmadı mı?İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKullanıp da ısınamadım diyorsan diyebileceğim birşey yok ama hiç kullanmadım diyorsan denemeni tavsiye ederim İlker.
Tabi ben koleksiyonerlik tarafı olduğu için basılı yayını daha çok seviyorum fakat önyargılı değilim. Özellikle tiyatro oyunu okuyacağım zaman çıktı da almamış olurum pratik olur.Ben Trabzonspor kaptanıyım . Başka bir kaptanın ardından sahaya cıkmam.
(Dozer) Cemil UstaTrabzonspor amatör ruhtur... Trabzonlu değil Trabzonsporlu olabilecek topçular istiyorum..
Yorum
-
Kesinlikle 1 gram bile yormuyor, görüntü olarak kitap sayfasıyla hiçbir farkı yok, telefon veya tablet gibi değil.İlk olarak Gökhan Uzun tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleh
Hocam ben bir şeyi merak ediyorum. Gözlerinizi yormuyor mu kindle? Yani ben bir iki kere deneyimledim (Kitapları bitirmek manasında değil de yeltendim diyelim) Gözlerim fena derecede ağrıdı. Normal midir yoksa sizde böyle bir etki olmadı mı?
Tabi ben koleksiyonerlik tarafı olduğu için basılı yayını daha çok seviyorum fakat önyargılı değilim. Özellikle tiyatro oyunu okuyacağım zaman çıktı da almamış olurum pratik olur.
Karanlık ortamda ışığını açarsanız belki yorabilir, uçak veya otobüs yolculuklarında gece mesela tavan lambası açmaktansa cihazın ışığını kullanmak daha iyi oluyor.
Bu arada 1 kez alırsınız ömür boyu kullanırsınız, yeni modellerde sesli kitap da atılabiliyor, ben pek taraftar değilim sesli kitaba, yani teknolojisinin sınırları belli demek istediğim.
En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 01.01.2019, 21:51.Özkan SÜMER
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum