Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 2018-24.Kitap

Dönüşüm - Kafka....

Geregory Samsa kendisini ailesine adamış mutlu olduğunu zanneden bir kumaş satıcısı iken bir sabah uyandığından kendisinin bir böcek olduğunu görür. Hayatı bundan sonra kaçınılmaz biçimde değişir. Kafka'nın daha önce "Dava" isimli kitabını okumuş insanların genellikle ikiyüzlü menfaatçi tavrını birazda karamsarlıkla açıklayan üslubunu sevmiştim. Bu kitabı da konu olarak değil ama duygu , düşünce olarak " Dava " isimli esere benzettim.

İnsanlar -bazende en yakınımızdakiler- bizden güzel şeyler buldukları zaman bizi severler diyor yazar. Oysa işleri bittiğinde helede biraz yük oluyorsak onlara hemen ilk fırsatta tekmeyi basarlar argo tabirle. Gerçek hayatı bu kitaptaki kadar kasvetli bulmasam da yinede gerçek hayatla örtüşen bir çok yönü var eserin. Konusu saçma gelsede hayalgücünüzle aslında anlatılmak istenen şeyin ne olduğunu hemen farkediyorsunuz. Birde kitabın şöyle bir özelliği var. Kitap birazda bizim istediğimiz mutlu bir sona asla evrilmiyor. Gitgide kötü bir hal alıp garip bir biçimde sonlanıyor. Bazı yerlerde özellikle anne karakterinin vurdumduymazlığı biraz üstünkörü gelsede yinede gerçek hayata uyumlu bir çizgi sergiliyor.

Burada aslında bir böcek değilde travma yaşayan , gerçek hayatla delilik sınırında gezen Gregory'nin başta durağan ve sıkıcı sonda ise tragedyaya dönen hayatından ufak bir kesiti güncel yaşamın acımazsızlığı ile tokat gibi vuruyor Kafka yüzümüze....

Alın okuyun pek pişman olacağınızı düşünmüyorum şahsen
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Olasılıksız - Adam Fawer

Olasılık tanımıyla giriş yapılan kitap, bir kumarhanede başlıyor. Poker oynarken epilepsi nöbeti geçiren David, akıl hastanesinden kısa bir süre önce çıkan ikiz kardeşi Jasper ve para için başka ülkelere bilgi satan CIA ajanı Nava’nın ayrı yerlerde başlayan ve bir noktadan sonra kesişen hayatları anlatılmış.

Kitabın arka kapağında yazan “Bitirmek için yarını, Başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz” cümlesinin hakkını verdiğini söyleyebilirim...
      En son bkandil tarafından düzenlendi; 25.04.2018, 17:33.

Yorum

• Tekin Alp - Kemalizm

Kemalizm - TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM YAYINLARI - Tekinalp - Tekinalp Kemalist yapıtı belitmek için Türk devrimini insan ruhlarını ve kurumların nite

Yazarın 1936'da (Kitabın sonundaki bir bölüm 1942'e dair) cumhuriyetin yeni devlet ve toplum yapısını anlattığı bu kitabı bir sahafta buldum. Yeniçağ'daki yazılarından hatırladığım Prof. Dr. Çetin Yetkin kitabı yayına hazırlamış. Esere kötü bir Türkçe hakim. Tekin Alp, özellikle din konusunda bugün dahi oldukça radikal sayılabilecek ifadeler sarf etmiş. Bunda kendisinin gayr-ı müslim olmasının etkisi var diye düşünüyorum.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bir süredir Sapiens'i okuyorum.
          Arbeit Macht Frei !

Yorum

• Hayvanlaşan İnsan- Emile Zola

Benim için çok değerli bir yazardır Zola en sevdiğim yazarlar arasında ilk beşte yer alır. Onun kitaplarını okurken hayatınız gözünüzün önünden geçer halkların insanlığın yaşamadığı hiç bir şeyi romanlarında bulamazsınız Germinal,Nana,Yaşama sevinci bu kitapların hepsinde bunları görürsünüz. Natüralizm akımının kurucusudur onun içinde eserlerini bir bilimadamı gibi yazar kötü ahlaksal olarak yanlış olan olayları anlatmaktan çekinmez.
            Hayvanlaşan insan olağanüstü bir kitap kıskançlık duygusunun insanı nasıl suç makinesine dönüştürdüğünü bize anlatır ayrıca adalet duygusunun nasıl ayaklar altına alındığını seçkin kişilerin isminin kirlenmemesi için alt kesimdeki insanların yem olarak kullanmasının kitabıdır. Betimlemeler okursanız dikatinizi çekecektir. Vahşiliğin sınırlarını göreceksiniz. Filmini de izleyebilirsiniz

Son söz; emile zola yı dreyfus davasından dolayı sevmek gerekir.
            En son Bayraktaroğlu tarafından düzenlendi; 03.05.2018, 21:21.
            TRABZONSPOR
            iyi ki varsın Eren Bülbül...
            İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• Muhittin Çolak - Her Şey Milliyetçi Türkiye İçin

1965-1980 arası mücadele dolu yıllar... Bu dönemi okumayı, dinlemeyi seviyorum. İnsanların nasıl ve ne uğruna değiştiğini görmeme yardımcı oluyor.

1980 sonrası ikinci ciltte yayınlanacak.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Empati - Adam Fawer

Kitap, empatik yetenekleri olan Elijah Cohen ve Winter Zhi ile birlikte onları bulaştırdıkları belalardan korumaya çalışan Laszlo Kuehl ve Darian Washington'un, insanlar üzerinde yasal olmayan deneyler yapan Organizasyon adlı birimin ajanları ile mücadelesi üzerine kurgulanmış.

Anlatılmaz, okunur diyebilirim...

Arka Kapaktan;

Yaşamınızın kontrolü sizde değil!
                Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz.
                Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz.
                Bu kitabı kapatabilirsiniz.
                O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz.
                Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz.
                Ne isterseniz yapabilirsiniz.
                Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz.
                ...

Yorum

• İlk olarak bkandil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Empati - Adam Fawer

Kitap, empatik yetenekleri olan Elijah Cohen ve Winter Zhi ile birlikte onları bulaştırdıkları belalardan korumaya çalışan Laszlo Kuehl ve Darian Washington'un, insanlar üzerinde yasal olmayan deneyler yapan Organizasyon adlı birimin ajanları ile mücadelesi üzerine kurgulanmış.

Anlatılmaz, okunur diyebilirim...

Arka Kapaktan;

Yaşamınızın kontrolü sizde değil!
                  Öyle olduğunu düşünebilirsiniz, ama yanılıyorsunuz.
                  Elbette ki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz.
                  Bu kitabı kapatabilirsiniz.
                  O sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz.
                  Ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz.
                  Ne isterseniz yapabilirsiniz.
                  Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz.
                  ...
                  Çok güzel sürükleyici bir kitap....

Elinize alınca bırakamıyorsunuz.....

Kalın bir kitap olmasına rağmen hemence bitiriyorsunuz....

Lakin kitap bittikten sonra yeniden okunma gereksinimi duymuyorsunuz....

Altı çizilip bir kenara not edilebilecek hiç bir şey yok kitapta....

Macera filmi gibi oku geç....

Tıpkı Steig Larson'un "Milenyum Üçlemesi" gibi....

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 20160820_123303.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 105.8 KB 
Kimlik: 11212333 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: DDBMQOIXUAAoV_j.jpg 
Boyut: 101.8 KB 
Kimlik: 11212334 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: DLcZOPCWkAAXtSx.jpg 
Boyut: 69.0 KB 
Kimlik: 11212335 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: DT2FAHQXkAA-UvF.jpg 
Boyut: 107.6 KB 
Kimlik: 11212336

Ayın menüsü
                    If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                    Milton Friedman

Yorum

• İkbal Vurucu - Turan Ülküsü

Salt Turancılıkla ilgili yayın bulmak zor. Yazar, konuyla ilgili yüksek lisans çalışması ve çeşitli dergilerdeki makalelerini bu yıl başında kitap halinde yayınlamış. Temel olarak Turan, Turancılık, Pan-Türkizm, Türk Birliği, Milliyetçilik, Milli Devlet gibi kavramları tartışıyor. Daha önce farklı çalışmalarını incelediğim yazardan daha derin bir eser bekliyordum, biraz yüzeysel kalmış. Ama konuyu merak edenler için iyi bir başlangıç olabilir.

Yorum

• Altay Efsanesi Kutsal Yay - Murat Baydar

Kitap, Ulu Tengri’nin oğulları olan, iyiliği ve aydınlığı temsil eden Ülgen ile kötülüğü ve karanlığı temsil eden Erlik’in mücadelesi; Ülgen'in yarattığı ulu savaşçı Mangdaşire bahadırın Erlik’i yeraltına mahkum etmesini anlatan efsane ile başlıyor.
                        Aradan geçen yılların ardından Erlik’i yeraltında tutabilmek için Mangdaşire bahadırın silahları olan Kutsal Yay, kalkan ve kılıcı bulması amacıyla görevlendirilen Alp’in başından geçen olayların anlatıldığı, serinin ilk kitabı.

Yorum

• 2018-25.Kitap

Kamelyalı Kadın - Alexandre Dumas

"Monte Kristo Kontu Üç Silahşörler " gibi kitapları ile meşhur olan Alexandre Dumas'ın aynı adı taşıyan oğlu tarafından yazılmış bir dünya klasiği olan bu eseri ancak okuma fırsatı bulabildim....
                          Yazar babasının izinden gitmiş güzel bir tarz oluşturmuş...

Esere gelince eser romanın ana karakterlerinden birisinin hazin sonu ile başlıyor. Normal şartlar altında bu okunabilirliği azaltan bir unsur olması gerekirken bu eserde aksine ilgiyi artıran kadın karakterin nasıl o hale geldiğini merak ettiriyor. Hızla , duyguyla , sonunda üzüleceğinizi bilerek -Belki bir umutla okuyorsunuz.

Gerçek bir yaşam öyküsünü anlattığı söylenen bu kitapta çoğu Türk Filminde de klişe olarak bize sunulan "imkansız aşk " paradoksu oldukça etkili biçimde işlenmiş. İçinde kendinizden mutlaka bir şeyler bulacak, Bir çok yerin altını çizmek isteyecek,Bitirdikten sonra da yeniden okumak isteyeceksiniz.

Orta halli diyebileceğimiz bir Avukat maddi bedeller karşılığında insanları eğlendiren ( diğer tabiri kullanmak istemiyorum ) Margarite ile tanışır. Onun Margarite olan ilgisi acıma ile karşılık sevgi duygusudur. Margarite ise kendisini sadece güzelliği için sevmeyen , O'nun kötü gününde de yakın olan bu insanna karşı umutsuzca hisler besler. Başından büyük engellerle dolu olan ve sonu olmayacağı en başından belli olan bu hazin hikaye de insanların ikiyüzlülüğü,menfaatperestliği buna karşın az da olsa güzel hasletleri de oldukça güzel işlenmiş. Fazla derine inmiyor ama ne yapmak istediklerini çok iyi anlıyorsunuz. Çağlar değişse de , teknolojik gelişmeler olsa da insan maalesef kendini pek geliştiremiyor.

Neyse benim için güzel bir kitap okunduktan sonra yine okunma isteği uyandıran bir kitaptır. Bu kitabı da belli bir süre sonra yine okuyacağım.

Gönül isterdi ki bu kitaptan ve okuduğum diğer kitaplardan aldığım hisleri tartışabileceğim , paylaşabileceğim yerler olsun , mekanlar olsun , insanlar olsun....

Ama burasıda ihtiyaçlarımı asgari biçimde karşılıyor.... Bunada şükür diyelim sonraki kitaplara bakalım.....

Yorum

• Hüseyin Nihal Atsız - Türkçülüğe Karşı Haçlı Seferi ve Çektiklerimiz

İrfan Yayınlarınlarindan çıkan baskısını okuyalı on yıldan çok olmuştur. Ötüken, Atsız Bey'in altı söyleşisini ekleyerek geçenlerde yeniden bastı.

Kitap, Atsız'ın Büyük Doğu'da 1959 yılı boyunca yazdığı hatıralarından oluşuyor. Bence bu eserin en önemli özelliği O'nun mizahi tarafını göstermesidir.

Diğer yandan Atsız'ın Necip Fazıl'ın dergisinde yazmasını bugünkü ülke atmosferine paralel düşünebilir miyiz? Bundan sonrası forum çerçevesini aşıyor.

(:

NOT: Kitabın editörü Trabzonlu diye biliyorum. Söyleşileri ekleyen araştırmacı da yanılmıyorsam KTÜ Tarih'ten bir genç.
                            En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 15.05.2018, 18:24.

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: hh.jpg 
Boyut: 40.5 KB 
Kimlik: 11212362

[MENTION=31952]Oğuz ZEYTİN[/MENTION] kitap satışa çıktı. Bilgin olsun, belki ilgini çeker.
                              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                [ATTACH]15523[/ATTACH]

[MENTION=31952]Oğuz ZEYTİN[/MENTION] kitap satışa çıktı. Bilgin olsun, belki ilgini çeker.
                                Hahaha, ben de yazara bir ithamda bulunabilir miyim izninizle? Akıllanmayacak bu. Bir de Kaynak'tan çıkarmış kitabı. İhlas'tan Kaynak'tan... Yakışır koçuma, pardon finoma.

Teşekkür ederim Faruk. Girdiği kabın şeklini almakta pek mahir olan yazarı daha önce birkaç defa rezil etmişliğim vardır, eskiden böyle bir kötü huya sahiptim. Depreşsin istemiyorum. (:

Buluştuğumuzda istersen bilahare anlatırım.

*

Bu aralar Prof. Dr. İskender Öksüz'ün "Bilim-Din-Türkçülük" adlı çalışmasını okuyorum.

İskender Hoca'nın önceki beş kitabını da okumuştum. Dili sade, anlatımı keyifli... Disiplinlerarası hakimiyeti de tarih, siyaset, bilim, teknoloji arasındaki geçişleri kolaylaştırıyor.

Aslında Onkibar'la İskender Hoca'nın kitabının bir bölümünün derdi paralel. Ama Hoca'ya saygım var. Haklı veya haksız fakat altı dolu. Ön yargı sahibi değilim, pek eminim ki Onkibar her zamanki gibi yalan ezberleri bir araya getirmiştir. Çünkü onun işi bu.

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Prof. Dr. İskender Öksüz - Alt Akıl: Aptallar ve Diktatörler

Hatipoğlu'nun YÖK üyesi olarak atandığı dönemde bilim, akılcılık, ahlâk, eğitim - öğretim, iktidar, elitizm, liyakat, demokrasi ve kalkınma uzerine yazılmış bu müthiş denemeyi okumaktan keyif aldım.

http://www.panamayayincilik.com/tani...DDXA8A51IW2UWD

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim