Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun - Atsız : Türkçülüğün Mistik Önderi

Yılbaşından bu yana, Millî Mecmua'nin Atsız Özel Sayısı, Sadettin Yağmur Gömeç Hoca'nın yeniden hazırladığı Atsız Armağanı, genç araştırmacı Ozan Karabudak'in Atsız ve Türkçülügun Yarım Asrı adlı çalışması, Otuken'in derlediği Atsız'in Hikayeleri ve yine Ötüken'in yeniden bastığı Türklüğe Karşı Haçlı Seferleri'ni okumuştum.

Ercilasun Hoca, epey kapsamlı bir Atsız kitabı hazirladi. Biyografisi, ilmî ve edebi kişiliği, fikirlerini bir arada sundu. Kitabın sonundaki fotoğraflar ise enfes...

Çok bilinmeyen veya önceki çalışmalarda üzerinde duruldugunu görmediğim fakat benim yazılarımda yer verdiğim birkaç detaya Ercilasun Hoca'nın da deginmesi sevindirdi. İnşallah Atsız'i basit tartışmalardan kurtarıp daha derinlemesine tartışırlar.
    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 30.05.2018, 18:49.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• 2018-28.Kitap

Namaz Kitabı - Hasan Yavaş

-Namaz ile ilgili çok değişik ve değerli kaynaklardan derlenen güzel bir eser.

-Namazın sadece farzları değil, sünnetleri ,müstehapları, mekruhları gibi bir kısmını bilerek bir kısmını bilmeyerek yaptığımız davranışlar güzelce açıklanmış....

-Yüce dinimiz İslam ile ilgili daha çok ibadetler konusunda ve ibadetlerin yapılış biçimleri , faydaları konusunda bilgiler verilmiş.

-İçinde ayetler , hadisler , islam alimlerinin sözleri var. Yani Ehli Sünnet vel cemaat ( hanefi) mezhebine göre dinimizin hükümleri bulunuyor...

-Kitap sıkıcı değil okunabilir bir eser ancak Hakikkat Kitabevinin diğer kitaplarında olduğu gibi bazı yapısal sorunları mevcut

-Yazı puntoları küçük, bazı imla hataları var ve düzenin biraz karışık. Bu kadar bilgi veren bir eserin böyle özensiz olması doğrusu beni şaşırtıyor.

-Namazla ilgili hepimizin temel bilgileri vardır az ya da çok. ama bu kitabı okuduğunuzda mutlaka bilmediğiniz şeylerin de olduğunu göreceksiniz.

-Okumanızı öneririm.

Saygılar, hürmetler,iyi ramazanlar.....
      Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 2422059.jpg 
Görüntülenme: 1 
Boyut: 14.9 KB 
Kimlik: 11212453 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 98720093_0.jpg 
Boyut: 36.1 KB 
Kimlik: 11212454 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 312165043_tn50_0.jpg 
Boyut: 12.9 KB 
Kimlik: 11212455 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: ibni-sina-descartes-metafizigibfa701f705865aa19e4c7c5bf59bab10.jpg 
Boyut: 59.0 KB 
Kimlik: 11212456 Ayın Menüsü.
        If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
        Milton Friedman

Yorum

• Son zamanlarda kitaplarının müptelası olduğum yazarlar;

Oktay Sinanoğlu: Üniversite yıllarında hayranıydık, şimdi tekrar başladım okumaya daha farklı tat veriyor. Gerçek bir aydın nasıl olmalıdırın en bariz örneği kendisi. İlkokul olmasa bile ortaokul seviyesinde ders kitabı olarak okutulmalıdır kitapları. Gerçi yerden yere vurduğu eğitim sisteminde bir hayli zor bu.

Sunay Akın: Enteresan insandan enteresan kısa kısa hikayeler. Geyikli Park kitabı favorim.

Stefan Zweig: Hergün bir kitap şeklinde ilerliyorum, öğlen araları bile yetiyor neredeyse işyerinde.

Yaşar Kemal: Kitaplarına yeni başladım, Ağrı Dağı Efsanesiyle başladım, sırada Çakırcalı Efe var. Sanırım Sabahattin Ali'nin Çakıcının İlk Kurşunu ile aynı konu. Çakırcalı Efe'den sonra İnce Memed serisine başlayacağım.

Bu yazarlar dışında uzun zamandır takip ettiğim Zülfü Livaneli, Sabahattin Ali, İskender Pala kitaplarını aralara sıkıştırıyorum.

Ramazan ayı okuma konusunda baya bereketli geçiyor.

2018 yılı içerisinde koyduğum 50 kitap hedefi hesaplarıma göre Haziran sonu tamamlanmış olacak.

Bu arada E-Kitap okuyucu tavsiye ederim, çok daha fazla hızlandırıyor okumayı, Kindle Oasis kullanıyorum baya memnunum, fiziki kitap istendiği gibi heryere taşınamıyor, heryerde açılıp okunamıyor, Kindle'ın taşıması çok basit, herhangi bir yerde özellikle işyerinde çok dikkat çekmiyor.
          En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 02.06.2018, 14:33.
          Özkan SÜMER

Yorum

İsim: 0000000577439-1.jpg 
Boyut: 39.9 KB 
Kimlik: 11212460
            En son B61 tarafından düzenlendi; 02.06.2018, 15:12.
            And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• 2018-29. Kitap

Genç Bir Doktorun Anıları - Mihail Bulgakov

-Bolşevik İhtilali zamanında okulu yeni bitirmiş genç bir doktorun soğuk , kasvetli Rus Kasabalarında ilk doktorluk deneyimleri

-Biraz mizah , biraz eleştiri ve bolca yokluk içeren anılar....

-Değişik zamanlarda dergilerde yayınlanan anıların derlenmesiyle oluşan bir roman bu...

-Gerçek olma ihtimali fazlasıyla yüksek. Dogmatik düşünceler , bürokratik engeller fazla sert değil ama çarpıcı biçimde eleştirilmiş.

-Rusya Devriminin toplumsal yapıya etkileri de anlatılmış...

-Bugüne kadar fazla tanınmamış olmasında muhalif kişilininde oldukça etkisi vardır diye düşünüyorum....

-Doktorlukla ilgili anıları oldukça profesyonelce işlenmiş çünkü yazarın kendisi zaten bir doktor.

-Tüm dostlara şiddetle tavsiye ederim.

-----------------------------------------------------------------------------

2018-30.kitap

Köpek Kalbi -Mihail Bulgakov

-Yazarın Rusya sistemini acımasızca eleştirmesi nedeniyle neredeyse siyasi anlamda aforoz edildiğini düşündüren eserlerden birisi bu....

-Konusu şu: Bir köpeğe azılı , arsız bir suçlunun bazı organları takılıyor ve o köpek insanlaşıyor. Doktor Monroe'nun Adası filminde insan geni verilen maymunların insanlaşması anlatılıyordu bu da onun gibi bir kitap. Tek farkla eleştirilerini daha farklı daha çarpıcı olarak bize sunması.

-Yeni yeni toplumda yerleşmeye başlayan komunizmi daha ilk günlerinde acımasızca eleştiren yazar ödülünü (!) bugün dğer rus yazarlar kadar popüler yapılmamasıyla aldı sanırım. Yıllar boyu kitaplarına çeşitli yasaklar getirilen yazar ancak 1970 li yıllardan itibaren edebiyat dünyasında kendine yer bulabildi....

-Hayvanların insanlaşması , insanların hayvanlaşması ikileminden yola çıkarak insani hırsların,ahlaki yozlaşmanın,menfaatperestliğin ustaca anlatıldığı bu eser anlamak isteyenler için acı bir eleştiride aynı zamanda.

-Bir belgeselde dinlemişti "aslanlarda aynı insanlar gibi birbirine sarılma dürtüsü varmış" ve bende eklemiştim "insanlarda da tıpkı hayvanlar gibi bir diğerini parçalama dürtüsü var" demiştim. Oysa hayvanlarınki yaşamsal döngüleri için gerekli. Yani bir aslan ceylanı parçalamaz ise yaşayamaz. Oysa insanların böyle bir zorunluluğu olmamasına rağmen her türlü kötülüğü birbirine yapmadan duramıyorlar.

Sonuç olarak Bulgakov'un kitaplarını şimdidye kadar nedne okumadım diye pişman olduğum doğrudur. Sizde ince mizahi öğelerle süslenen , eleştirel bakış açısından hoşlanıyor iseniz Bulgakov'un kitaplarından benim gibi zevk alabilirsiniz. Ha arada sırada sistemi ( bolşevik) ve insanları da çarpıcı biçimde eleştirirken biraz ruhunuzun derinliklerinde rahatsız olabilirsiz. Zira gerçekleri duymak bazen rahatsız edici olabilir.

Tüm dostlara iyi okumalar dilerim....

Yorum

• Murat Yetkin - Meraklısı İçin Entrikalar Kitabı

Komplo teorisi gibi görünen yakın tarihte yaşanmış olayların perde arkasını aydınlatan, hafızaları tazeleyen başarılı bir çalışma olmuş. Kısa sürede 16. baskıyı yapmış. Ekonomik krizlerde yabancı ülkelerin etkisi var mı yok mu, varsa ne ölçüde var gibi sorularin cevabını son bölümde bulabilirsiniz.
                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

İsim: bellegin-kuytularindan_69640.jpg 
Boyut: 70.8 KB 
Kimlik: 11212470 Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: 124.jpg 
Boyut: 56.5 KB 
Kimlik: 11212471

Ramazan kapanışı.
                  If you put the federal government in charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand.
                  Milton Friedman

Yorum

• İrfan Ülkü - Selim Kaptanoğlu'nun Anıları ile 12 Eylül'de Türkeş

12 Eylülde Türkeş - BİLGE KARINCA YAYINLARI - İrfan Ülkü - 12 Eylül döneminde Mevki Hastahanesi’nde tutuklu bulunan MHP Genel Başkanı Alparsl

İlk baskısı 1995'te yapılmış. Şimdi ilk kez yayınlanan bazı bilgilerin olduğu yeni hâline Sultanahmet'teki fuarda denk geldim. 1977'de Orgeneral Namık Kemal Ersun'un liderliğindeki sağcı cuntayı Türkeş'in nasıl durdurduğu... 21 Mayıs'ta Talat Aydemir'le olan münasebeti... Belgesel tadında...

*

Nejdet Sançar - Makaleler (1)

Rahmetli Sançar'ın muhtelif mecralardaki otuz üç makalesini Aygan derledi. Bazı yazım hataları olsa da Nejdet Sançar'ın yazılarının keyfi bir başka. Vala Nurettin'e verdiği cevap, İranlı Abdülaziz Yamülkü'nün kitabına yazdığı reddiye okunmalı.
                    En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 13.09.2018, 15:01.

Yorum

• Safiye Erol - Ciğerdelen

Geçenlerde Hürriyet, En İyi 100 Roman listesi açıklamıştı ve eleştirmiştim. Ciğerdelen'i okuyunca eleştirimin haklılığını bir kez daha gördüm. Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun kelimelere şekil vermesi gibi Safiye Erol da Türkçe'nin başlı başına bir sanat olduğunu dosta düşmana gösteriyor. Onlar nasıl betimlemeler... Peki ya o duyguları bire bir yaşatan karakterler?

Okuduğunuzda abartmadığımı göreceksiniz.

Yorum

• 2018- 31.kitap....

Faideli Bilgiler - Ahmet Cevdet Paşa....

Evlerimizin %95'inde bulunan ama %95'imizin kapağını dahi açmadığı Hakikat Kitabevi Yayınlarından bir eser daha okudum....

Genel teması Ehli Sünnet inancını ayrıntılı biçimde anlatırken , doğruluğu üzerinden ispat yoluna gitmek olmuş. Onlarca yüzlerce kaynaktan alıntılar yaparken dinimize yönelen sinsi planlarıda deşifre ederek önlem almamız için bizi kibarca uyarıyor. Kitabın oldukça zengin içeriğine rağmen okunmama sebebi ise tamamen ekonomik.

Yayınevi mümkün olduğunca kişiye ulaşabilmek adına düşük kaliteli kağıtlara ,yazılar oldukça sıkıştırarak bilgileri sıkıştırılmaya çalışmış. Evet güzel bilgiler var ama okurken insanın gözlerini fazlasıyla yoruyor. Buda okunma isteğini azaltıyor. Yani daha öncede yazmıştım ben olsam bazı düzeltmeler ile bu olumsuzlukları değiştirmeye uğraşırdım.

Ha son bir dost uyarısı daha. Güzel dinimiz İslam'ı kendimiz öğrenelim. Yoksa bir okul bitiren , 2 kitap ezberlediğini söyleten bazı şarlatanları Hoca diye baştacı etmeye devam ederiz.

Saygılar bol okumalı günler......

Not : İnternette yemek resmi paylaşınca insanlar bunlara özeniyormuş.Yemek yemek istiyormuş. Kıskanıyormuş filan....
                        Bende okuduğum kitapları sanal alemde sık sık paylaşıyorum. Hem dostlarımla fikir alışverişinde bulunuyor hemde birileri belki kıskanırda , özenirde 2 satır birşeyler okur yahu......

Yorum

• Atsızlı Söyleşiler - Zeynel Abidin Polat

Atsız'ı tanımış, çevresinde bulunmuş, birlikte çalışmış veya öğrencisi olmuş yirmi kişiyle yapılan söyleşilerden oluşuyor.

Ailesi, tarihçiliği, dilciliği, kayıp Türk Tarihi çalışması, anılar... Okuması keyifli bir kitap, önerilir.

Yorum

• Sömürülen Vatan Türkistan - Hızırbek Gayretullah

Ömrü boyunca Türkistan'ın hürriyeti için çalışan Hızırbek Gayretullah'ın 60lar'dan itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde çıkan yazılarından oluşan hacimli bir çalışma. Kitabın girişinde ise 1967'de hazırladığı ancak basılmadan önceki gece yayınevinde çıkan yangında tükenen 250 sayfalık kitabın özeti var. İkinci bölümde de 1979'daki Türkistan seyahatinin anıları bulunuyor.

Kitapta beni şaşırtan bölüm, Kırım mücadelesinin lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu'na yönelik suçlamalardı. Ne yazık ki son 100-150 yıldır Türkistan ve diğer Türk yurtlarında bazı liderler arasında bu tür çekişmeler, ithamlar hep olmuş. Sadri Maksudi ve Zeki Velidi rekabeti gibi...

Yorum

• "Anılar ve Düşünceler" - Erdal İnönü

Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde memleketin gelmiş geçmiş en temiz, en demokrat siyasetçilerinden ve kuram sahibi bir fizik profesörümüzü ("İnönü-Wingen teorisi") anmadan edemedim.

O zamanlar askeriye, Abdullah Gül'ün eşi kapalı diye cumhurbaşkanlığını istemezken, dönemin anayasa mahkemesi; Özal ve Demirel salt çoğunlukla seçilmesine rağmen 367 oy gibi bir garabet karara imza atarken, kendi siyasi görüş tabanı Cumhuriyet Mitingleriyle seçime karşı çıkarken bakın adam ne diyor:

"Nasıl ki seçim yasasını beğenmediğimiz için seçime girmemezlik edilmiyorsa, Cumhurbaşkanı adayı ve eşini beğenmediğimiz için cumhurbaşkanlığı seçimini engelleyen ve çözümsüz hale getirecek fikir ve işlere itibar etmem" O zamanlar siyaseti bırakmış olmasa da eminim aynı şeyi söylerdi.

Türkiye'de siyasi yasakların kalkması, propaganda ve sendikal hürriyetlerin genişletilmesi için her zaman çabalayan bir siyasetçiydi. Aynı zamanda çok esprili, aşırı mütevazı ve zekiydi. Şemsiyesini, çantasını vs. tutmak için çabalayan korumalarıyla kavga etmesi, tüm korumalarını atlatmak için koşar adım meclise, sinemaya, tiyatroya yürüyerek gitmesi, fark eden korumaların Ankara sokaklarında peşinden koşturması, bir seçim gezisinde kendisini omuzlara almakta ısrar eden ahaliyi ikna edemeyince boylu boyunca yere yatması, başbakan yardımcısıyken bile devlete masraf olmasın diye Ankara'da RESMİ bir görüşmeye taksiyle gitmesi, dönüşte dönemin başbakanı Süleyman Demirel'in arabasına almak için "ya Erdal Bey gel Allahaşkına, sen zayıf adamsın, binersen araba fazladan benzin yakmaz" demesi gibi hoş görüntülerini hatırlarım.

Kitabında da yer alan bir anısı: Eski genel sekreteri Deniz Baykal ile genel başkanlık için yarışıyor ve Baykal'ın kendisine dört koldan saldırdığı ve kıran kırana geçecek bir kurultay öncesi, parti yönetimi ve parti içi muhalefet yemekte bir araya geliyor. Lokantanın şef garsonu nezaket gereği doğrudan Erdal İnönü'ye gidip "ne yemek isterdiniz efendim" diye sorar.

Erdal İnönü'den cevap: "Aslında hiçbirşey almayalım, birazdan birbirimizi yiyeceğiz"

Rahmetli İsmet Paşa oğulları için: "Ömer neyse de Erdal'ı sakın siyasete sokmayın" demiş. Siyaset "çakallarının" üzeceğinden endişe etmiş belli ki... "Emrolunduğu gibi dosdoğru" olan bir adamdı. Allah gani gani rahmet eylesin..

En son oflubektas tarafından düzenlendi; 22.06.2018, 12:24.
                              BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• 2018- 32.Kitap

Anne Frank'ın Hatıra Defteri - Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

2.Dünya Savaşı'nda Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ailesi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Anne Frank Yahudi olması nedeniyle saklanmak zorunda kalır. Daha önce iş ve aş verdiği insanlar tarafından bir işyerinin üst katında gizli bir bölmede 2 yıl saklanır ve orada yaşamak zorunda kalır. Yaşadıklarını , umutlarını , hayallerini , düşkırıklıklarını oldukça detaylı biçimde günlüğüne aktaran Anne ve ailesi Ağustos 1944 'te yakalanır. Ve bir toplama kampına gönderilir. Nasıl ne şekilde olduğunu bilmiyoruz ama orada ölür. ( çokta ilgilenmiyorum doğrusu ) .Yaşadığı daracık yer Gestapo tarafından talan edilen Anne'in Günlüğü onu korumaya çalışan insanlar tarafından bulunup ailesinden tek sağ kalan üye olan babasına teslim edilir. Babası ise bu kitabı 1947 yılında bastırır.

Kitap büyük bir edebi değer taşımıyor. Profesyonel söz sanatları , betimlemeler içermiyor ancak 13 yaşındaki genç bir kız için oldukça başarılı. Yazdıkları ile ölümsüz olmak isteyen Anne tek kitabı ile bunu başarmış ancak keşke daha olgun daha gelişmiş eserlerini de görebilseydik bu genç hanımefendinin. Yazılarını sanki bir arkadaşına yazıyormuşçasına yazması , defterini sır ortağı olarak görmesi nedeniyle bazı konuları özel sayılabilir ancak savaş toplumsal bir sorun ve yaşattıklarını öğrenmek herkesin hakkıdır diye düşünerek okudum bu kitabı.

2.Dünya Savaşı'nın yokluğu, zorluğu, yaşattığı acılar , insanlara yaşattığı psikolojik sorunlar ve gerilimler yansıtılırken Anne kendi içdünyasındaki savaşıda anlatmış bizlere. Küçücük bir alanda yaşayan 2 aile , 1 dişçi olmak üzere 8 farklı insanın asgari müştereklerde anlaşmak zorunda kaldığı ama milyonlarca km alanda dış dünyada yaşayan milyonlarca insanın birbirini boğazladığı ironik durumu okurken şimdiki dünya ilede sıkça bağlantı kurabiliyoruz aslında.

Bazen kendimi kış aylarında ıssız bir bağ ,yayla evinde tek başıma yada en fazla bir kaç kişi ile birlikte hayal ederim. Hayal ederken bile belirli bir süreden sonra canım sıkılır kendimi dönüş yolunda bulurum. Oysa bu kitap hayal değil gerçek, kendi isteği ile değil zorunlu olarak yaşamak zorunda bırakılmış insanların savaşla imtihanını anlatırken o dönemdeki sosyal yaşamdan da bir çok örnekte sunuyor sizlere.

Okurken üzüldüm , sıkıldım ama kitabın yazılış tarzı ile ilgili değildi bu olumsuz düşüncelerim. Sayfaları bitirirken kaçınılmaz sona da yaklaştığını bildiğimden Anne'in duygusal derinliğe inen yorumlarını istekle değil istemeye isteme okudum. Bir yandanda merakımı yenemediğimden hemence bitti sayılır bu kitap.

Savaşların toplumlar üzerinde yaşattığı yıkımı bizzat en çok etkilendikleri kitle üzerinden okumak isterseniz sizede tavsiye derim. Ancak Anne'in sonunda öleceğini bilerek okumak pek hoş olmayacak uyarmadı demeyin.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim