Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 2018- 17. Kitap

Gömülü Şamdan - Stefan Zweig

Yahudilerce kutsal kabul edilen 7 kollu şamdan Roma imparatoru Titus zamanında ele geçirilerek Roma'ya getirilir. Daha sonra Kartacalı barbarlar tarafından yağma edilen şamdan 11 tane yahudi büyüğü ve 1 tane Benjamin adında çocuk tarafından götürülürken izlenir. Çocuk büyük bir hışımla barbarlara saldrırır ama şamdanın üzerine düşmesi sonucu kolu kırılır. Şahit olmak için oraya götürülen Benjamin adındaki çocuk Şamdan'ı gören son kişi olarak kutsal bir figür haline gelir. Olaydan 70-80 yıl sonra ise Doğu Roma İmparatorluğu Kartaca'yı yıkar yağma eder.

Şamdan'da İstanbul'a getirilir. Artık bir ihtiyar haline gelen Benjamin'de Şamdan'ı istemek için yollara düşer. Yahudileri pek hoş görmyen Roma İmparatoru O'na istediğini tam olarak vermez. Tak ümidi kesmek üzere iken güzel bir haber lalır Benjamin ama tam olarak kötü sonla bitmesede mutlu sonlada bitmiyor bu kitap.

Kitapta Yahudi Cemaaatinin nasıl birlik beraberlik içinde hareket ettiğini de açıkça anlatıyor yahudi asıllı Zweig. Siyasetle pek ilgisi olmamasına rağmen siyasi nedenlerle göç etmek zorunda kalan Zweig kendi yaşamı gibi gibi bir göç hikayesini her zaman olduğu gibi büyük bir ustalıkla anlatmış Üstad....

Kısa zamanda bitirdim yine..... Büyükte zevk aldım okurken... Zaten diğer bütün eserlerinde olduğu gibi akıcılığı , anlatım yoğunluğu, tasvirleri ile enzersiz bir adam Üstad...

Herkese iyi okumalar dilerim....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• 2018- 18.Kitap

Clarissa - Stefan Zweig

Yine bir Zweig , yine güzel bir eser. Diğerlerinden tarz olarak farklı biraz. Konu yoğunluğu kitabın hacmiyle birlikte açılmış, seyreltilmiş biraz.

Annesiz yetiştiği anlaşışlan Clarissa'nın babası üst düzey bir subaydır. Clarissa ve abiside bu askeri disiplin içerisinde büyür hayatları hep bu yönde yol alır. Clarissa daha sonra hayatına yön verecek bir profesörün yanında çalışmaya başlar. Kısa dönemli bir aşk yaşar. Ancak aşkı 1.Dünya Savaşı'nın çıkması ile birlikte aynı zamanda düşmanı olur. Ayrılmak zorunda kalırlar. Bu arada hamile olduğunu öğrenen Clarissa çovuğunu dünyaya getirmek ile ahlaki değerleri arasında gider gelir. Bir karar verir ( ama ne olduğunu yazmayacağım. Okuyun görün canım)

1.Dünya Savaşı'nın getirdiği maddi ,manevi yıkımı ,toplumsal değerler ile aşk arasındaki tezatları yine ustaca işlemiş Üstad.....

Kısa zamanda bitirmek isteyeceğiniz bir kitap daha bu....

Tavsiye ederim...

Herkese iyi okumalar dilerim.

Yorum

• Hüseyin Nihal Atsız - Hikayeler

Atsız Bey'in erken dönemde yazdığı beş hikayesi Ötüken tarafından toplandı. Ahmet Bican Ercilasun Hoca'nın ön incelemesinin de yer aldığı kitapta Şehitlerin Duası başlıklı hikaye oldukça etkileyici.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Bizans'in Öteki İmparatorluğu: Trabzon

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi tarafından Anthony Eastmond editörlüğünde yayımlandı. Uluslararası akademik bir grubun, Trabzon tarihine ilişkin 2016 yılında açtıkları serginin devam yayını...

Detaylı inceleme fırsatım olmadı ancak göz gezdirdigim fotoğraflar müthiş.

Trabzon'un geçmişini merak edenlere öneririm.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• 2018-19.Kitap

Karmaşık Duygular - Stefan Zweig

Elimdeki Setfan Zweig kitaplarını bu kitapla bitirmiş oldum...... 14.tane Zweig kitabı okudum....Bir kaç satır düşüncemi siz değerli dostlar ile paylaşmak isterim.....

-Stefan Zweig kısa ama yoğun roman , hikaye akımının en belirgin yazarlarından biriddir. Hatta dünya klasiklerinin de sadeleştirilmesini önermiştir. Kitaplarında yoğun bir anlatım göze çarpar. 100 kilo üzüm suyundan 5 kilo pekmez çıkarttığınızda o pekmez ne kadar yoğun ve kıvamlı oluyor ise Stefan Zweig'in kitaplarıda öyle yoğun ve kıvamlı oluyor.... Akıcılığıda cabası. Tek handikabı erken bitmeleri.

-Romanlarında genellikle psikolojik tahlilller yapıyor. Kişinin iç dünyasının dışavurumunu çok ama çok ustaca işliyor. Sık sık eserlerinde intihardan bahseden yazarın intihar sonucu hayatını kaybetmeside acı bir ironi teşkil ediyor.

-Yahudi kökenli olmasına rağmen romanlarında bunu dikte etmiyor. Reklamını yapmıyor. Propagandaya başvurmuyor. Gerektiği kadar bahsediyor , hatta toplumdaki negatif değer yargılarınıda bize taşıyor. Sadece "Gömülü Şamdan" isimli eserinde direkt olarak Yahudilerin bakış açısıyla bir eser oluşturmuş. Oda destansı yönü ve eleştirel bakış açısıyla anlatılmış....

-Pastoral öğeleri kendine has bir uslupla yazmış. İlginç çarpıcı benzetmeleri ile bize yaşatarak anlatmış...

-Bir kadını , kadınların duygusal ikilemlerini , hayalkırıklıklarını ,umutlarını neredeyse bir kadın kadar güzel anlayabilen yazar menfaatçi sevgiler kadar karşılıksız aşkıda sıkça anlatmış...

-Kendi hayatıyla ilgili olduğunu düşündüren bir çok anektoduda kitaplarının satır aralarında okuyabilirsiniz.

-Savaş karşıtı hümanist yaklaşımınada arada sırada şahit oldum okurken.... Savaşın maddi fazla değil ama manevi yıkımı , insan psikolojisine uğrattığı negatif algılar ,davranışsal bozukluklarda anlaşılabiliyor.

-Dönemin sosyal yaşamı , ekonomik durumu , toplumsal sınıf ayrılıkları da tabiki var eserlerinde....

-Kitapları kötü , fena değil , güzel diye değilde güzel ya da çok güzel olarak ayırdım.

Eğer tavsiye isterseniz

-Bilinmeyen bir Kadının Mektubu
            -Satranç
            -Amok Koşucusu

Bu 3 kitabı hiç kaçırmayın......

Bunları okuyunca zaten diğerlerinide edinip okuyacaksınız....

Bol okumalı günler dilerim Dostlar.....

Yorum

• Prof. Dr. Sadri Maksudi Arsal - Milliyet Duygusunun Sosyolojik Esasları

Irk, millet, milliyet ve milliyetçilik kavramlarının detaylarıyla tartışıldığı bu efsane kitabın uzun zamandır baskısı yoktu. Ötüken geçen hafta yayınladı. Bu vesileyle yıllar sonra tekrar okudum. Keşke kavramları bilmeden ekranlarda beylik laflar eden efendiler de bu eseri tahlil etme zahmetine katlansa...

Maximum kart kullananlara D&R'de güzel indirim var. Yaklasik 50%... Bilginize.
              En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 06.03.2018, 11:01.

Yorum

• Sinan Tuzcu'dan Böcek'i okudum...

Sinan Tuzcu'nun ilk romanı. Hatta kendisi şu an "Sen Anlat Karadeniz" dizisinde abi rolünde.

İlk romanı olduğu için başarılı kabul edilebilir ancak gelişime açık olarak nitelendirebilirim.

“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.”
                Malik bin Dinar

Yorum

• Zafer Algöz'den "Keş On Dı Teybıl" ı okudum...

Gayet başarılı bir anlatımı var. İlk kitap çok daha fazla tebessüm ettiren hikayelerle dolu idi ama yine de bu kitapta gayet keyifliydi. 3. sü beklenir...

Malik bin Dinar

Yorum

• Michele Cohen Corasanti'den "Badem Ağacı'nı okudum...

Uçurtma Avcısı kitabını beğenenler mutlaka beğenerek okuyacaktır...

Malik bin Dinar

Yorum

• Nejdet SANÇAR - Türk ve Yabancı Milli Destanlarından Örnekler

Nejdet Sançar’ın, uzun yıllar milliyetçi, kültür ve fikir dergilerinde Türk Edebiyatı ve Türk Târihî hakkında yazıları yayımlandı. Türkçülük ve Tarih konularında birçok kitaba imza attı. Edebiyat öğretmeni olmasına rağmen bugüne dek yayımlanan bir edebî eseri olmaması, onun edebiyatçılığının ön plana çıkmasını engellemiştir. Bu çalışma onun evrâklarından hazırlanan ilk edebî eserdir. Bu eserle birlikte onun edebiyatçılığı tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Oldukça akıcı ve sade dile sahip olan bu eser, Millî destanlar üzerinde araştırma yapacaklar için bir örnek, bir kaynak teşkil edecektir. (Arka kapaktan)

Milliyetçi bir edebiyat öğretmeni olan Sançar'ın İlyada, Şehname, Kalevala ile Bozkurt-Ergenekon, Oğuz Kağan, Yaratılış, Türeyiş, Göç, Danişmend destanlarını incelemesi...

Araştırmaya göre Ergenekon Destanı'nın üç şeklinin birinde Ergenekon'dan çıkışın ve bayram olarak kutlamasının Moğollara ait olduğu iddia ediliyor. İlginç...

Yorum

• Alparslan Türkeş'e Armağan - Prof. Dr. Saadettin Yağmur GÖMEÇ

Rahmetli Türkeş hakkında bu yıl birçok yeni çalışma yayınlandı. En çok beğendiğim, detaylı bir biyografi içerdiğinden şuydu:

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Nasrullah Uzman - Türkeş Konuşuyor (1939-1961)

Alparslan Türkeş'in 1967 senesinde Yeni İstanbul gazetesinde bir ay sureyle yayinlanan yazi dizisinin, kitap halinde ilk basimi cikti.

Kitapta merhum Türkeş ordunun durumu, 1944 olaylari, 27 Mayıs, Eminsu, sari zarf, On dortler gibi politik olaylari degerlendiriyor.

Merak edenlere tavsiye ederim.
                        Saadettin Hoca'nın derlediği armağan çalışması ise yirmi özgün makaleden oluşuyor. M. Akif Okur'un Amerikan arşivlerindeki çalışması, Murat Yılmaz'ın Milli Yol Dergisi'ni taraması ve son makaledeki güncel bibliyografi oldukça faydalı.

Yorum

• Prof. Dr. Bilgehan Atsız Gökdağ - Türklerin Dünyası

Kitap, hocanın yirmi bir makalesinden oluşuyor. Türk Dünyasının çeşitli parçaları ile ilgili dil, alfabe, kültür özelliklerine değiniyor hoca.

Bugüne kadar hiç karşılaşmadığım Torbeşler hakkında ilk defa okudum. O makaleye şuradan ulaşabilirsiniz:

Yorum

• 2018-20.kitap

Hz. Muhammed'in Hayatı -Emile Dermenghem....

Peygsamber Efendimizin ( s.a.v.) yabancı bir yazar gözünden tasviri hep merakımda olan bir konu olmuştur. Bu kitabıda nedenle okudum. Ancak beklentilerimi karşıladığını pek söyleyemeyeceğim.

Her şeyden evvel araştırma türü bir kitapta daha fazla objektiflik bekliyor insan. Bazı bölümlerde olayları tamamen müslümanların gözüyle yansıtırken bazı bölümlerde hakarete varan iftiralarda bulunmaktan sakınmıyor yazar. Üstelik bunu kesin olarak biliyormuşçasına yapıyor. Kitabın en başında Peygamberimize hakaret eden yazarlardan örnek gösteren yazar aslında kitabın bir çok yerindeki menfi düşüncelerinin kaynağınıda açıklıyor bizlere...

Bazı yerleri doğru , bazı kısımlar biraz ihtilaflı bazıları ise resmen iftira ve hakaretr bu kitabın....

Cumhuriyet döneminde Türkçemize kazandırılan ve çevirisi Reşat Nuri Güntekin tarafından yapılan bu eseri okusanızda olur okumasanızda olur.... Pek bir şey kaybetmeyeceğinizi düşünüyorum okumaz iseniz...

Saygılar hürmetler bol okumalı günler....

Yorum

• Balkan Savaşı'na bizzat katılmış ilk mareşalimiz Çakmak Paşa'nın 1925 Harp Akademisi konferansında uzun uzun anlattığı notlarından derlenen, haritalardan cephelerde yaşananlara kadar ayrıntılı ve çok güzel bir eser. Dili sadeleştirilmiş ama özüne fazla dokunulmamış.

Subay sayısı düşmanların toplamının 4 katı, asker sayısı 2 katı, lojistik ve iaşe sıkıntısı çekmeyen, yepyeni silahlarla techizatlandırılmış bir ordunun yaşadığı rezaleti birinci kaynağından, yani bizzat savaşan generalinden okuyun.
                              BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• 2018 Yılı - 21.kitap....

İstikbal Notları- Yazarı ( Muhtelif)

Genç İstikbal isimli derginin yazarları tarafından çeşitli konularda yazılan denemelerin derlemesinden oluşmuş bir kitaptı bu.... Okudum... Yalın anlaşılabilir çok derinlere inmeden ,kolayca anlaşılacak biçimde , sohbet tadında daha çok deneme türünde bir eser bu....

Fazla yormuyor hem gözleri hem zihni...Kolayca okunup bitiriliyor.... Sevdimmi evet.... ? Yeni ve çok şeyler öğrendim mi ? hayır. Maalesef pek çok yeni bilgi öğrendim desem yalan olur. Ayet ve hadisler var ama bir çoğunu daha önce duydum okudum....

Neyse okumanızı tavsiye ederim kitap dostlarına ve tabi dostlarıma.....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim