Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak mda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Semerkant'ı lisede okumuştum, gerçekten bahsettiğiniz gibi şiddetle tavsiye edilesi bir kitaptı. Aynı yazardan okumaya devam etmek isterseniz, '' Doğu'nun Limanları '' nı da ben tavsiye edeyim. Türkiyedeki Ermenilerden, 2.Dünya Savaşı'nın Fransa'sına uzanan bir yapıt. Bir kitapta ne arıyor olursanız olun, bulacağınıza eminim.
    Öneriniz için çok teşekkür ederim...... Yoğun gündemim arasında ( yaklaşık 25 kitabım var okunmayı bekleyen ) okumaya çalışacağım..... Yine aynı yazarın Uygarlıklar Tükendiğinde isimli eserinide başka bir arkadaşım tavsiye etmişti bir Maulouf turu yapıcaz galiba
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Öneriniz için çok teşekkür ederim...... Yoğun gündemim arasında ( yaklaşık 25 kitabım var okunmayı bekleyen ) okumaya çalışacağım..... Yine aynı yazarın Uygarlıklar Tükendiğinde isimli eserinide başka bir arkadaşım tavsiye etmişti bir Maulouf turu yapıcaz galiba
      Bende onu listeye ekliyim
      Liste dolu olsun, sorun yok. Boş olmasında, okuya okuya hepsine sıra gelir nasılsa.
      '' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
      Kazım Koyuncu

Yorum

• Yavuz Bülent BAKİLER - Üsküp'ten Kosova'ya

Üsküp'ten Kosova'ya - TÜRK EDEBİYATI VAKFI - Yavuz Bülent Bakiler - Üsküp'ten Kosova'ya bundan seneler önce yayınlandığında Türkiye'de büyük

Bakiler, bu kitabında, bir şiir konferansına davetli olarak gittiği Yugoslavya'da yaşadıklarını anlatıyor. Makedonya ve Arnavutluk topraklarında rastladığı Türklerin yaşadıklarını, duygularını aktarıyor bize. Kitabın türü "gezi-anı" gibi görünse de akıcı bir roman tadı almamak imkansız. Araya serpiştirilmiş şiirler Bakiler'in üslubunu pek de güzel aktarıyor.
        Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Tess Gerritsen - Çırak
          Polisiye severlere kaçırılması gereken bir kitap..Tess Gerritsen yine şaşırtıcı bir kitap çıkarmış.

Yorum

• Orhan Kemal- İstanbuldan Çizgiler.
            Kitap gayet akıcı. İnsanların yaşam savaşını ve gündelik sıkıntılarını anlatmış, İstanbul'un yoksul semtlerinde, gecekondularında dolaşıyor, işsizliğin getirdiği acıları, elektrik, su, kanalizasyon,
            kira sorunlarını vurguluyor.
            Yine her zamanki gibi umutsuzluğa kapılmadan, "...bunca yokluk, bunca kötü yaşama şartının yanı başındaki, 'Yaşama Gücü'nün pembesi, ...
            Biz kendimize inandıkça, başkaları da bize inanacaktır..

Yorum

• Kahraman Tazeoğlu-Başka

Elime aldığım için bitirmek zorunda kaldığım bi kitap..Kelimeleri kullanış biçimi hoşuma gitti ama kelimelerin içerdiği anlamlar hep ayrılık adınaydı.. ya da aşkta imkansızlık..Çok da ilgi alanıma girmediğinden midir nedir okurken bi hayli ruhum yoruldu diyebilirim.. Yarı da bırakmamak için sonuna kadar okudum.. Okunsa da olur okunmasa da..
              En son Bülbül tarafından düzenlendi; 17.02.2011, 12:09.

Yorum

• Cumhuriyet - 1. CiltTurgut Özakman ' ın çok kapsamlı bir araştırması sonucunda meydana getirdiği üçlemenin ( Diriliş ve Şu Çılgın Türkler) son serisi.... Tarşhsel olayları roman tadında aktarıp tarihin ezberciliğinden sıyrılmasıyla okunurluğunu artıran bu serinin son iki kitabına başladım. 1. cildinide bitirdim. Kurtuluş Savaşının sonundan Cumhuriyetin ilan edilmesine kadar olan dönem anlatılmış ilk cildde. ( 2. cilt ise buradan başlıyor ve Atatürk ' ün vefat ettiği 1938 e kadarki dönem anlatılıyor) Kitapta özellikle Lozana özel bir önem atfedilmiş. Anlaşma imzalanandan beri tartışmalara neden olan bu antlaşmayı o günün şartlarıyla anlatması bazı gerçekleri anlayabilmemeiz açısından güzel olmuş....Ayrıca ince noktalarda var benim hoşuma giden. Mesela hiç bir resmi tarih kitabında Meclisin ilk dönemlerinde öldürülen Ali Şükrü Beyle ilgili anektoda rastlamamıştım. Bu kitapta bu cinayetle ilgili kısada olsa bir bölümün olması kayde değer bir gelişme olarak dikkate değerdir diye düşünüyorum....Cumhuriein ilk yıllarından kiremiti bile dışardan getiren bir devletten bugünkü halkın egemenliğiyle Muasır medeniyetler hedefine ulaşmayı görev bilmiş Türkiye' nin ilk kuruluş dönemlerini görmek hatta yaşamak isterseniz bu kitabı hatta seriyi mutlaka okumalısınız...Bence bu seri her vatandaşın okuması gereken bir seri......Şu anda son kitaptayım onuda bitirince değerlendirmeleri beraber yapacağımmm...
                Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Peyami Safa - Mahşer

Yorum

• "Erdal Sarızeybek - Şemdinli'de Sınırı Aşmak" okudum çok güzeldi.Size de şiddetle tavsiye ediyorum .

Kitabın arka kapağında yazanlar:

Erdal SARIZEYBEK, 1976 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma teğmen olarak mezun oldu. 1978 - 2005 yılları arasında Jandarma teşkilatının çeşitli birliklerinde komutanlık yaptı.

1992-94'te Şemdili'de jandarma sınır tabur komutam olan Sarızeybek'e bu görevindeyken TSK liyakat madalyası tevcih edildi.

Erdal SAR1ZEYBEK, Şemdinli'deki görevi sırasında askerler ve korucularla teröristlere karşı yoğun bir mücadele verdi.

Alan, Aktütün ve Derecik'teki çatışmaları bizzat yönetti.

Özellikle Derecik'teki Gerdiler, Konur, Uğuraçan, Dereyanı, Yeşilbayır ve Aktütün köylüleriyle çok sıcak ilişkiler kurarak yöre halkının teröristlere karşı mücadele etmesini sağladı.

Sarızeybek, yaşadığı bütün zorluklara karşın hâlâ bir Şemdinli âşığı. Şemdinli'yi bir edebiyatçı üslubuyla betimlerken bunu hissedebiliyorsunuz. Sarızeybek bu konuda şöyle diyor:

"Bu kitapta Şemdinli'yi bulacaksınız; yalnız askeri değil, korucuyu, sade vatandaşı, yollarını, yaylalarını, bal yapan arılarını, Hacıbey'ini, Kralın Kızı'nı, Çarçele'deki Eşek Kapısı'nı, sıksan boğazını ölesi gelen Ortaklar ve Beyyurdu Gediğini, havasını ve suyunu... Şemdinli'den korkmayın, yazılanlar çizilenler sizi ürkütmesin. Şemdinli o Şemdinli değildir. Şemdinli gariptir, Şemdinli kimsesizdir; herkes oynar onunla, Barzani'si, Talabani'si, İran'ı, kaçakçısı ve teröristi. Terk etmeyin Şemdinli'yi, yem etmeyin kurda kuşa."

Kitabın önsözünü kaleme alan Emin Çölaşan, Sarızeybek'in bu kitabı için şunları söylüyor:

"Henüz basılmamış kitabı o gece eve götürüp bir solukta okudum. Elimden bırakamadım. Gerçekten muhteşemdi.

Şemdinli'de yaşadığı sınır karakolları baskınları... PKK terörü ile kaçakçılığın ilişkisi... Yaşanan acı olaylar... Okurken tüylerim ürperdi. Hatalar, sevaplar, yanlışlıklar, kahramanlıklar, yaşanan güçlükler, zorluklar, eksiklikler, fazlalar, her şey ortaya çıkmalı ve bunlar bize çok şey öğretmeli, hem de gelecek kuşaklara."
                    En son evrents tarafından düzenlendi; 25.02.2011, 18:35.

Yorum

• En son okuduğum kitap ;

Uğur Yayınları YGS Fen Bilimleri Soru Bankası.

Lanet olasıca bitemedi kaç zamandır
                      BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

• Emin karaca'dan Nazım'ın aşklarını okudum.

Şairimiz piyasayı elekten geçirmiş desek abartmayız herhalde. Hangi arada bu şiiirleri yazmış merak ettim.

Yorum

• İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          En son okuduğum kitap ;

Uğur Yayınları YGS Fen Bilimleri Soru Bankası.

Lanet olasıca bitemedi kaç zamandır
                          Ula Canberk ne adamsın be .Merak etme biter yavaş yavaş daha 1 ay var .

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yavuz Bülent BAKİLER - Üsküp'ten Kosova'ya

Üsküp'ten Kosova'ya - TÜRK EDEBİYATI VAKFI - Yavuz Bülent Bakiler - Üsküp'ten Kosova'ya bundan seneler önce yayınlandığında Türkiye'de büyük

Bakiler, bu kitabında, bir şiir konferansına davetli olarak gittiği Yugoslavya'da yaşadıklarını anlatıyor. Makedonya ve Arnavutluk topraklarında rastladığı Türklerin yaşadıklarını, duygularını aktarıyor bize. Kitabın türü "gezi-anı" gibi görünse de akıcı bir roman tadı almamak imkansız. Araya serpiştirilmiş şiirler Bakiler'in üslubunu pek de güzel aktarıyor.
                            Bakiler Hoca'nın yukarıdaki çalışmasını tamamlamak adına diğer bir gezi kitabı olan "Türkistan Türkistan"ı okudum.

Türkistan Türkistan - TÜRK EDEBİYATI VAKFI - Yavuz Bülent Bakiler - Türkistan Türkistan'ın ilk baskısı1986 yılında yapıldı.Kitabın 7.baskı

İlk eserde Balkanlar'daki Türk izlerini takip etmiştim. Bu sefer Asya'nın uzak görünen bozkırlarında bir yolculuğa çıkardı bizi Sayın Bakiler. Hem de baskıcı rejimin uygulandığı zamanlarda yaşadıklarını anlatıyor. Buna rağmen Ata yurdumuzu insanıyla, kültürüyle, yeşillikleriyle kısacası tüm sıcaklığıyla yazmış. Bize sadece okumak, okurken bazen oraları düşlemek kalıyor.
                            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Aleksandr Dugin - Rus Jeopolitiği
                              Küre Yayınları
                              Rusya'nın önemli düşünürlerinden Aleksandr Dugin'in Rusya temel merkez alarak dünya siyasetini analiz ettiği güzel bir kitap.Baskısı ve çeviriside güzel yapılmış özellikle uluslararası siyasetle ilgilenen ve okuyanlar için önemli bir kaynak kitap olabilir.Ayrıca belirtmeden geçemiyeceğim bu kitap Vlademir Putin'in başucu kitaplarından biridir.

Yorum

• İlk olarak axelman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Aleksandr Dugin - Rus Jeopolitiği
                                Küre Yayınları
                                Rusya'nın önemli düşünürlerinden Aleksandr Dugin'in Rusya temel merkez alarak dünya siyasetini analiz ettiği güzel bir kitap.Baskısı ve çeviriside güzel yapılmış özellikle uluslararası siyasetle ilgilenen ve okuyanlar için önemli bir kaynak kitap olabilir.Ayrıca belirtmeden geçemiyeceğim bu kitap Vlademir Putin'in başucu kitaplarından biridir.
                                Bu kitabı en kısa zamanda okuyacağım
                                Trabzonspor bizim varolma,bu dünyaya gönderilme nedenimizdir
                                As Roma
                                Francesco Totti "10"
                                Twitter:cemtotti61

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim