Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak mavituğ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Hasan Cemal, gazeteci. 41 yıldır bu mesleğin içinde. Güncel gerçeğin peşinde koşturuyor bunca yıldır. Hasan Cemal, “asker düşmanı” değil, askerin siyasete karışmasına karşı, askerin Batı demokrasilerinde olduğu gibi sivil otoriteye tabi olmasından yana. Uzun yıllardır Hasan Cemal’in derdi bu, yani askerin elini siyasetten çekmesi, Avrupa’da, Amerika’da olduğu gibi… Bundan önce yazdığı yedi kitabı da bu dertle ilgili. Tank Sesiyle Uyanmak, Demokrasi Korkusu, Tarihi Yaşarken Yakalamak, Özal Hikâyesi, Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım, Kürtler, Cumhuriyet’i Çok Sevmiştim… Hasan Cemal’in bütün bu kitapları, bir zincirin halkaları gibi, Türkiye’de askerin, sivilin ve demokrasinin hallerini anlatır. Elinizdeki bu son kitabı da öyle. Kalın olduğuna bakmayın, kolay okunuyor, Hasan Cemal’in her kitabı gibi

Hasan Cemal'in Kürtler isimli kitabını okumuştum dediğiniz gibi güzel bir kitaptı.
    En son Bayraktaroğlu tarafından düzenlendi; 30.03.2011, 00:31.
    TRABZONSPOR
    iyi ki varsın Eren Bülbül...
    İyi ki varsın Arslan Kulaksız...

Yorum

• İlk olarak Emirhan Uludüz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Stephen King i tavsiye ederim. 15 kitabını falan okumuşumdur şimdi Sis i okuyorum ve Kubbenin altındayı aldım 1024 sayfa

Stephen Kıng'ın hiç bir kitabını okumadım onun için bir şey sormak istiyorum.Kitaplar arasında bağlantılar var mı yoksa tüm romanlar birbirinden ayrı konuları mı ele alıyor? yardımcı olursanız sevinirim
      TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak muts61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Stephen Kıng'ın hiç bir kitabını okumadım onun için bir şey sormak istiyorum.Kitaplar arasında bağlantılar var mı yoksa tüm romanlar birbirinden ayrı konuları mı ele alıyor? yardımcı olursanız sevinirim
        Bağlantısız 1 kitap bile yoktur diyebilirim. Çok nadir vardır belki. 1 karakterin 6-7 kitapta bulunduğu olabiliyor. Tabi bağımsız olarak okuyabilirsin hepsini. Mesela Kara Kule serisi var 7 kitap, 16,17 kitap ile bağlantılı. Mesela Kara Kuledeki baş kahraman Roland'ın eski bir macerasını işleyen hikayesi var.

Son olarak Stephen King tarz meselesidir. Herkes beğenmez. Ancak muhteşem bir hayalgücü var adamda. Muhteşem yapıtları var. Yazar, senarist, yönetmen

Esaretin Bedeli, Yeşil Yol, Öldüren Sis, 1408, O, Misery, Hayvan Mezarlığı gibi mükemmel filmleri var.

Yorum

Hasan Cemal'in Kürtler isimli kitabını okumuştum dediğiniz gibi güzel bir kitaptı.

Hasan Cemal'in kitapları su içer gibi okunuyor. Sürükleyici ve yalın.
          Trabzon büyükerşenini arıyor.

Yorum

• Aslında şiir kitaplarını pek sevmem. Daha doğrusu hecesiz ölçüsüz şiir kitaplarını. Önceden tabiki amatörce şiirler yazardım. insan belli sayıda kitap okuduktan sonra bazı şeyler yazma ihtiyacı istiyor bazen. Su dolu kovanın taşması gibi.... Neyse bir gün içinde onlarca şairin şiiriSevdalı Şiirler isimli kitabı okuyorum....

Kemalettin Kamu' nun İrşad isimli şiiri gözüme takıldı..... İlk kıtayı okudum....

Sevgilim güvenme güzelliğine,
            Senin de saçların tarumar olur;
            Aldanma talihin pembe rengine,
            Hayatın uzun bir intizar olur.

hani çokta üstün bir şiir gibi gelmedi bana... içimden " Ya bunun gibi şiiri bende yazarım " diyordum..... Merakla ikinci kıtaya bir göz attım....

Sevgilim her insan doğarken ağlar,
            Çiçeklerle açar, sularla çağlar,
            Rehgüzârı olur bahçeler, bağlar,
            Nihayet isimsiz bir mezar olur.

Bu kıta bittikten sonra fikrim değişmeye başladı. Yani bu kadar güzelini yazamasamda belki biraz çalışırsam böylesini yazarım demeye başladım...

Ve üçüncü kıta:

Sevgilim baksana bir yanda gülen,
            Bir yanda gözünün yaşını silen,
            Kimi benim gibi erir derdinden,
            Kimi senin gibi bahtiyar olur!

Artık yaptığım yanlışı anlamış üstadın büyüklüğünü görmüştüm. Ula dedim senin etin ne butun ne sen kim böyle şiirler yazmak kim......

Son kıta....

Sevgilim senin de geçer zamanın,
            Ne şöhretin kalır, ne hüsn-ü ânın,
            Böyledir kanunu kahpe dünyanın,
            Dört mevsim içinde bir bahar olur!

Üstada hakkını verdimbu son dötrlükle.... Ne güzel anlatmış ayrılığı , aşkını ...... Ve şair olmanın ne kadar zor ve aynı zamanda hoş bir şey olduğunuda gördüm. İnsan tabiatı icabı ölümlüdür.Bir gün bedeni toprağa kavuşur mutlaka. Ama böyle eserlerle ölmsüzlüğe koşanlarda vardır..... Ruhun şad olsun üstadım...... inşallh senin seviyene ulaşamayız acaba nacizae şair oluruz bir gün....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

Bağlantısız 1 kitap bile yoktur diyebilirim. Çok nadir vardır belki. 1 karakterin 6-7 kitapta bulunduğu olabiliyor. Tabi bağımsız olarak okuyabilirsin hepsini. Mesela Kara Kule serisi var 7 kitap, 16,17 kitap ile bağlantılı. Mesela Kara Kuledeki baş kahraman Roland'ın eski bir macerasını işleyen hikayesi var.

Son olarak Stephen King tarz meselesidir. Herkes beğenmez. Ancak muhteşem bir hayalgücü var adamda. Muhteşem yapıtları var. Yazar, senarist, yönetmen

Esaretin Bedeli, Yeşil Yol, Öldüren Sis, 1408, O, Misery, Hayvan Mezarlığı gibi mükemmel filmleri var.

kitaplar polisiye-gerilim türünde mi?
              TRABZONSPOR

Yorum

• Jean Chrıstophe Grange kitaplarını severek okuyorum gerçekten insanı okurken meraklandırıyor konularını güzel seçiyor ve hikayelerin farklı ülkelerde olması benim çok hoşuma gidiyor.Sadece Şeytan Yemini kitabını beğenmemiştim.
                TRABZONSPOR

Yorum

• Turgenyev Babalar ve Oğullar

Aklımdan çıkaramadığım kitaplardan biridir.Kuşak çatışmasını babayla oğlunun arasındaki fikir çatışmalarının anlatıldığı klasiklerden biridir.
                  TRABZONSPOR

Yorum

kitaplar polisiye-gerilim türünde mi?
                    Genel olarak Polisiye/Gerilim, Fantastik kitaplarının türleri. Ancak birçok türde kitap denemiştir.

Okuyunca büyük ihtimal şöyle dersin; Adam King

Yorum

• "Kiraze", 1492 yılında İspanya'dan kovulan binlerce Seferad yahudisi'nin çileli yaşam mücadelesinden yüzyıllık bir kesit sunuyor. Bu insanların kimi Hollanda'ya, kimi Kuzey Afrika'ya, kimi de II. Beyazid'in daveti üzerine Osmanlı toprakalrına ulaşabilmenin peşindeydiler. Çoğu, daha yola çıkmadan Engizisyon'un acımasız elleriyle ya da yollarda sefalet içinde yok olup gitti. Esther Kira da, ağır zulümlerden geçip İstanbul'a varabilmiş bir Sefarad Yahudisi'nin kızıydı.

Kısa zamanda hırsı, zekası ve cazibesiyle, Osmanlı sarayını derinden etkileyen Yahudiler'in en önünde yer almayı başardı. Önce Hürrem Sultan'ın yakın ilgisini kazandı, daha sonra Safiye Sultan'ın akıl hocası, sırdaşı oldu. İktidar, zenginlik ve gücün ne anlama geldiğini biliyordu çünkü. Ama 88 yaşındayken patlayan bir sipahi isyani her şeyin sonu oldu.

Bu roman, Sefarad Yahudileri'nin yaşadıklarına ışık tutarken, o dönemde Osmanlı ve Avrupa saraylarının dinsel, siyasal ve toplumsal hayatı nasıl etkileyip kontrol ettiğini sergiliyor ve okuru derinden sarsan, muhteşem bir resim çiziyor. Neler yok ki bu resimde: Sultanların ve kralların gerçek yüzleri... Batı-Doğu, Müslüman-Hıristiyan çekişmeleri, ölümcül entrikalar... İsyanlar, ayaklanmalar, yangınlar ve 1509 büyük İstanbul depremi... Lalalar, cariyeler, odaklılar...

Aşk, seks, ensest... ve yönetilenlerin tüyler ürperten kaderleri... "Kiraze", bu konuda bir Türk yazarın kaleminden çıkmış ilk roman...
                      Trabzon büyükerşenini arıyor.

Yorum

• @Faik Yılmaz

Şiir gerçekten güzelmiş. Yalnız ilk cümlelerin bende hayal kırıklığı yarattı. Lisede şiirler yazardım, okul dergisinde falan yayınlanırdı, hocalar öğrenciler beğenirdi. Sonra hevesim kaçtı, şiir okumaya okumaya. Öykü yazıyorum şimdi, ciddi bir çalışma oluyor benim için ama sen geçici bir heves, su dolu kovanın taşması gibi görmüşsün ya bunu. Hak vermemek elde değil ama ben kova hep suyla taşsın istiyorum. Bende korkuyorum bu hevesin geçmesinden ve sen bunu dillendirince biraz hayal kırıklığı oldu abi.

Neyse, bir de son dönem Osmanlı edebiyatına ilgi duyan varsa, '' O Belde '' şiirini bilir Ahmet Haşim'in. En sevdiğim şiirlerdendir. Bilmiyorsanız da şiddetle tavsiye ederim. Sözcüklerin türkçe karşılıklarını öğrenip şiiri anladığınızda bir başka gözle bakmaya başlıyorsunuz şiire
                        En son mda61 tarafından düzenlendi; 30.03.2011, 21:52.
                        '' Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla acıklanabilecek milliyetçi bir davranıs degildir.Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen bir hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmisti. ''
                        Kazım Koyuncu

Yorum

Genel olarak Polisiye/Gerilim, Fantastik kitaplarının türleri. Ancak birçok türde kitap denemiştir.

Okuyunca büyük ihtimal şöyle dersin; Adam King

Teşekkürler.
                          TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak mda61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            @Faik Yılmaz

Şiir gerçekten güzelmiş. Yalnız ilk cümlelerin bende hayal kırıklığı yarattı. Lisede şiirler yazardım, okul dergisinde falan yayınlanırdı, hocalar öğrenciler beğenirdi. Sonra hevesim kaçtı, şiir okumaya okumaya. Öykü yazıyorum şimdi, ciddi bir çalışma oluyor benim için ama sen geçici bir heves, su dolu kovanın taşması gibi görmüşsün ya bunu. Hak vermemek elde değil ama ben kova hep suyla taşsın istiyorum. Bende korkuyorum bu hevesin geçmesinden ve sen bunu dillendirince biraz hayal kırıklığı oldu abi.

Neyse, bir de son dönem Osmanlı edebiyatına ilgi duyan varsa, '' O Belde '' şiirini bilir Ahmet Haşim'in. En sevdiğim şiirlerdendir. Bilmiyorsanız da şiddetle tavsiye ederim. Sözcüklerin türkçe karşılıklarını öğrenip şiiri anladığınızda bir başka gözle bakmaya başlıyorsunuz şiire
                            Benim söylediğim şiir okumanın salt kitap okuyarak elde edilemeyecek bir yetenek olduğuydu... Belkide okumayla ilgisi yoktur sadece yetenektir.....

Siz yazmaya devam edin yazdıkça daha güzel eserler meydana getireceğinize inanıyorum.....
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Peyami Safa'nın Fatih-Harbiye ve Dokuzuncu Hariciye Koğuşu romanları severek okuduğum romanlardır.
                              TRABZONSPOR

Yorum

• Geçen hafta çıkan, taze bir kitap: Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ - İkinci Tek Parti Dönemi

İkinci Tek Parti Dönemi & AKP'nin Yumuşak Hegemon Parti Projesinin Anatomisi - KRİPTO BASIN YAYIN -Prof. Dr. Ümit Özdağ - Economist dergisinin 1

Bu akşam bitirdim. Kitap üç bölümden oluşuyor. İlkinde siyasi parti kavramı ve türleri, siyaset bilimi temelinde anlatılıp dünya üzerindeki belirgin örnekleri açıklanmış.

İkinci bölümde kimsenin dilinden düşürmediği ama bir türlü uygulamayı başaramadığı "demokrasi" kavramı anlatılmış.

Sonunda ise köklerinden bugüne Akp anlatılmış. Forum kurallarını gözeterek detaylarını paylaşmayacağım, gözümüzün önünde olan ama görmediğimiz birçok usulsuzluk belgeleriyle kitapta yer alıyor.

Tavsiye ederim...
                                Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim