Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Prof. Dr. Muharrem ERGİN'in TÜRK milletine büyük armağanı:"Orhun Abideleri"

Boğaziçi Yayınları'ndan çıkan bu eserin elimdeki 36. baskısı 2005 yılına ait. Bu hafta yeniden gözden geçirdim bu kitabı. Atalarımızın yazılı ilk eserleri bunlar... Her satırı bir hayat dersi. Ve bugün bile üzerinde düşünülmesi gerek bence.

"TÜRK medeniyetinin, kültürünün ve tarihinin tek kelimeyle TÜRK varlığının şaheser vesikası" olarak nitelendirilen bu eşsiz çalışmayı özellikle siyaset bilimi ve tarihimize merak duyanlara tavsiye ediyorum.
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Cüppeli Adalet (Hükümet-Cemaat Kuşatması) - İlhan Taşcı

Kitap da Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in İsmailağa ve Gülen cemaatlerine karşı soruşturma başlatması üzerine başına gelen olayları anlatıyor.Kendisi Cuma günü tahliye olduktan sonra her ne kadar yargı'nın her zaman üstün olduğunu söylese de yaşadıklarından sonra kendisinin de bu sözleri içtenlikle söylemediğine inanıyorum.Kitap da özel yetkili savcıların bile siyasete alet olduklarını görüceksiniz.
      ''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''
      Kazım Koyuncu

Yorum

• Büyük Ortadoğu Projesi ve Bush Doktrini....

A. İhsan Gürlerin bu geniş kapamlı çalışmasını okuduktan sonra bazı gerçekleri çok daha iyi anladım.......Körfez Savaşının aktörleri ve gerçek nedneleri.... Abdnin tek güç olma sevdası ve yaptıkları var bu kitapta......

Türünün sevenlere tavsiye ederim......
        Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Geçen bir yerde İskender Pala'nın Aşkname kitabını gördüm tam alıcaktım baktım bir kaç lira eksiğim var alamadım. Sonra alıcaz artık.
          Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Hayatımda okuduğum kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmez

O da 5 10 yıl önceydi

Yorum

• Mevlana Dergahından Öğretiler....

Derleyen : Ziya Elitez

O , tevazunun örneği.....

O , Aşkın en güzel anlatan pirlerden biri.....

O, "ne olursan ol gel " diyen bir hoşgörü abidesi....

Mesnevisi nice kuru gönüllere rahmet olan üstad......

Mesnevi Amerika' da ders konusu olan muhteşem bir eser. Üzerine tezler yazılmış onlarca kitaba konusu olmuş bir eser....

Bu kitapta Mesneviden derlenen hikayelerden ve manzumelerden oluşan bir eser....

Hoşça vakit geçirerek ders veren hikayeleri okurken kitabın nasıl sonlandığını anlayamayacaksınız....

Yorum

• Ölüler Senfonisi

İranlı roman yazarı Abbas Ma'rûfî'nin eseri.

Evvela belirteyim ki kötü bir Türkçeyle tercüme edilmiş roman. Fakat yazarın kullandığı roman teknikleri o denli başarılı ki eseri Dosto romanlarıyla ikiz kılmış adeta.
                Erdebilli Azeri bir aile olan Orhani ailesinin fertlerinin hayat hikayeleri merkeze alınarak 40'lı-50'li yıllar İran'ı tahlil edilmiş romanda.

Yüzlerce yıl Mevlana gibi, Sadi, Hafız gibi müşterek menbalardan beslendiğimiz, modernleşme öyküleri bizim modernleşmemizle benzerlik arzeden İran'ı tanımak kendimizi tanıma çabasından çok da beri düşünülmemeli.

Sonsuz Kitap'tan çıkan kitabın etiket fiyatı 13 lira.

Yorum

• lysler bitti ve artık rahatım.kitap okumaya tekrardan başlıyorum.bikaç tespit yaptım ama kitapları almadan sizlere danışmak istiyorum.
                  1-Albert Camus-Yabancı
                  2-George Orwell-1984
                  3-Banu Avar-Sınırlar Arasında

bunları okuyan ve hakkında fikir beyan edecek var mı?

Yorum

• İlk olarak onur-ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    lysler bitti ve artık rahatım.kitap okumaya tekrardan başlıyorum.bikaç tespit yaptım ama kitapları almadan sizlere danışmak istiyorum.
                    1-Albert Camus-Yabancı
                    2-George Orwell-1984
                    3-Banu Avar-Sınırlar Arasında

bunları okuyan ve hakkında fikir beyan edecek var mı?
                    Sadece Banu Avar hakkında bir kaç şey söyleyebilirim .

Aslında kitabını okumadım ama bir kaç makalesini okudum genel olarak iyi bir anlatımı var. Tarihi bit yaklaşımı ve kronolojik sıralamaları vardı makalesinde .
                    " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Bu kitabı okumayı düşünüyorum, yazar kadrosu çok iyi...

Yorum

• Ruh Adamı üçüncü kere okuyorum şuan ortalarındayım
                        Muhtemelen bir beş kere daha okurum..
                        hala okumayanlar varsa H. Nihal Atsız'ın Ruh Adam adlı romanını okumalarını tavsiye ederim
                        Hes Trabzonspor'a Kazım'a ve Trabzonspor'un ifade ettiği tüm değerlere küfürdür
                        Trabzonspor Hes yapma kendi kalene gol atma!!!

Yorum

• Son olaral İsraiile ilgili bir kitap bitirdim.....

İsrail' in Şifresi - Hakan Yılmaz Çebi.

Genellikle İsraiile ve yahudilikle ilgili kitaplarıyla tanınan yazarın araştırma kitabı....

Son dönemde İsraiile ilgili olayla rgündemimizi yoğun olarak işgal etmekte. Ancak çok önemli bir hatamız var . Biz olayları günlük olarka değerlendirip ertesi gün unutmak gibi hayati noktaarda hata ediyoruz.

İsrail Devleti kurulduğun dönemlerden beri belli hedeflerin peşinde koşan bir devlet. Vadedilmiş topraklar denilen Nil Nehri ile Fırat nehri arasındaki geniş alanı hegemonyası altına almak istiyor ve bunun içinde onyıllara bölünen planlar yapıyor.....

Bu kitaptada

- Kutsal kitaplarına göre vadedilen toprakalrı

- İsrailleilerin buna ulaşmak için yaptıkları planları

- Amerikan siyasieti üzerindeki yoğun etkilerini...

- Dünya ekonomisinde kurdukları üstünlüğü

- Dünya siyaseti ve savaşlarındaki rollerini....

- Ülkemiz üerindeki İsrial emelerini

- Irak Savaşının gerçek nedenlerini....

ve daha bir çok şeyi bulacaksınız.....

Anlık tepkiler vermek yerine bize karşı hasmane tutum izleyenleri iyi tanımalı ,onların planlarını öğrenmeliyiz....

Okumalıyız hemde çok okumalıyız....

Bir Japon senede 25 kitap okuyorsa biz 50 kitap okumalıyız....

Yorum

• Sıraki kitabımda Olasılıksız ......

Antalyaya giderken uçakta tanıştığım ve arkadaş olduğum birinin elinde gördüm bir kaç sayfa okudum.....

Şimdi ona başlıyorum bitirince düşüncelerimi siz değerli arkadaşlarımla paylaşacağım....

Yorum

• Bu kitap mı ?

Müthiş müthiş.
                              ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Evet bugün başlıyacağım bu hafta bitiririrm inşallah.....

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim