İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleedit by me......
KIRK AMBAR- İSKENDER PALA
Yolculuklar insanların dimağlarında kalan sevdikleri bir yere giderlerse her ayrıntıyı nakış nakış beyinlerine işlemek istedikleri unutulmaz anlardır.
Tarihsel yolculuklarda böyledir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran tarihimizin öz kültürümüzünde temel taşlarından biridir. Tarihi ezberden kurtarmak ve ilgi çekici hale getirmek öğrenilmesi açısından elzem bir durumdur.
Bu kitapta bizi tarihsel bir yolculuğa çıkartıyor. Kimi zaman Ankara Ovası’nda Timurun Çadırında , kimi zaman fethedilmesi 24 yıl süren Girit Kalelerinde sevince kedere vatan hasretine ortak ediyor , eski ramazanlarda sokaklarda kandil ışında dolaştırıyor. Beyitleri , gazelleri şşir kıvamında dimağımıza kazıyor. Eskinin güzelliklerini o kadar güzel anlatıyorki bize anlatılan tarihle bu tarih arasında hiçbir ilgi yok…. Adeta düşman edilmişiz geçmişimize.
Bu anlamda kaygı taşımasada yani amacı bu değilsede geçmişimizle ilgili güzel anketodlara ratladım bu kitapta. Bir çok yerini işaretledim bir yerlere yazmak için.
Üstad ‘ın kültürümüzle ilgili çok değerli araştırmalarının eseri olan bu kitabıda bütün arkadaşlarıma tavsiye ederim.
Canınız hiç sıkılmadan kitabı bitirmiş olacaksınız.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
İskender Pala'nın hazırlamakta olduğu yeni eserin ismi " Yavuz Sultan Selim" olacak dostlar şimdiden haberiniz olsun. Heyecanla bekleyiniz
Bu arada Balzac hakkında bir yazı okudum... Öylesine methedilmiş ki bir kitabını okumayı düşünüyorum... Sizce hangisinden başlamalıyım
Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
Üstadı heyecanla bekliyorum...... Dün indirim var diye " İki Darbe Arasında " isimli eserinide alım üstadın ama yakın bir zamanda okuyamayacağım. Sırada okumam gereken çok kitap var çünkü......İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİskender Pala'nın hazırlamakta olduğu yeni eserin ismi " Yavuz Sultan Selim" olacak dostlar şimdiden haberiniz olsun. Heyecanla bekleyiniz
Bu arada Balzac hakkında bir yazı okudum... Öylesine methedilmiş ki bir kitabını okumayı düşünüyorum... Sizce hangisinden başlamalıyım
Ya edilir iş mi bu 13 tl kitabı 8 tl ye indirmişler.... Gelde alma......Akşam markettekileri bir sürü fırçaladım bir daha indirim yapmayın diye.....
Ha Balzac mı demiştin Fatih Can...... Balzac diyorsan ilk
Vadideki Zambak ı okumalısın......
Vadideki Zambak.....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-
İhaneti Gördüm'ü okudum.Zaten Erdal Sarızeybek'in bir çok kitabını okudum.İlk olarak evrents tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar Erdal Sarızeybek'in ihaneti gördüm adlı kitabını okuyan var mı?Nasıl bir kitap okumayı düşünüyorum da okuyanlar lütfen yorum yapabilir mi?
Beğenerek okudum pişman olucağını zannedmiyorum.Okumanı tavsiye ederim.''...En neşeli, en hüzünlü, en duyarlı, en vurdumduymaz, en hızlı, en ağır, en çabuk, en acelesiz yanımızdır Trabzonspor. Bu sene olmadı bir dahaki sene kesin şampiyonuz. Ben göremem ama...''Kazım Koyuncu
Yorum
-
Kırkıncu Kapı - İskender Pala....
Son dönemde Divan Edebiyatıyla ilgili eserlere karşı ilgim bayağı bir arttı. Üstad da maalesef anlayamadığımız bu dili bize gayet güzel yansıtıyor bizim anlayacağımız yalın bir şekle sokup aktarıyor.....
Kitap ;
- Kültür Kapısı
-Şiir Kapısı
-Aşk Kapısı
- Ömür kapısı
olmak üzere dört bölümden ve adından da anlaşılacağı üzere 40 kapıdan oluşuyor......
Yine Kültürümüzün önemi üzerinde duruyor , kültürel aktarım olmadan uygarlıkların yozlaşacağından dem vurarak bize kültürel değerlerimize sahip çıkmamızı öğütlüyor....
Eski dille aramızda uçurumlar olduğundan onu anlamak için rehbere ihtiyaç duyacağımız muhakkak olduğundan bu iş için bir nevi gönüllü oluyor......
Bu kitapta deneme tarzında 40 yazı var.....Her ne kadar denemeler beğenilmek kaygısı olmadan yazılan eserler olsada bu kitap gayet özenle hazırlanmış bir kitap.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-
Kitab-ı Aşkı okuduysan Aşknameyi oku...... Aşknameyi okuduysanda Kitab-ı Aşkı.....İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBir kitabını okudum anlatım dili gayet hoş. İnsanı kendine bağlıyor. Bir daha ki kitabım hangisi olsun Faik Abi İskender Pala'dan sen söyle..
Okuduğun ikisinden biri değilse ikisinide oku derim...... Pişman olmayacaksın....
Aşk derken buradaki ak başka bir aşk ilahi aşkla bütünleşen zamanımızda pek rastlayamadığımız bir aşk....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
-
Bir tek Katre-i Matem'i okudum İskender Pala'nın. Bu iki kitabıda alıp okuyacağım.İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKitab-ı Aşkı okuduysan Aşknameyi oku...... Aşknameyi okuduysanda Kitab-ı Aşkı.....
Okuduğun ikisinden biri değilse ikisinide oku derim...... Pişman olmayacaksın....
Aşk derken buradaki ak başka bir aşk ilahi aşkla bütünleşen zamanımızda pek rastlayamadığımız bir aşk....Mario Alberto Kempes - El Matador
Yorum
-
Katre-i Matemi ve Babilde Ölüm İstanbulda Aşkı okuma listeme ekledim.... Lakin şu aşamada elimde bir sürü kitap var onları bitirmeden okumayacağım......İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBir tek Katre-i Matem'i okudum İskender Pala'nın. Bu iki kitabıda alıp okuyacağım.
Sende okuduktan sonra eminimki çok seveceksin bahsettiğim kitapları.. Bir çok yerini not aldım ben bu iki kitabın.......Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum