Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Son Okuduğunuz Kitaplar Hakkında Yorumlar!..

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kavalalı Mehmed Ali Paşa Son Firavun (Le Dernier Pharaon)
    Yayınevi : Doğan Kitapçılık
    Yazarı : Gilbert SINOUE

Yıl 1801. Makedonya'nın bir liman kentinde doğmuş, okuma yazma bilmeyen küçük bir tütün tüccarı Nil Vadisi'ne ayak basıyor.
    Dört yıl sonra Mısır'ın başına geçerek II. Ramses'ten yaklaşık otuz yüzyıl sonra Mısır'ın son firavunu, mutlak hakimi olacaktır. İmkansızı başarır, ülkeyi karanlığın pençesinden kurtarır. Basra Körfezi' nden Libya çöllerine, Sudan'dan Akdeniz'e kadar uzanan bir imparatorluk yaratır.
    Ormansız bir ülkede bir donanma oluşturur. Okullar, hastaneler, silah fabrikaları, sanayi ve bir ordu, Ortadoğu'nun en güçlüsünü kurar, buhar makineleri getirtir. Mısır'a, toplam uzunluğu yüz atmış kilometreyi aşan su kanalları kazandırır. Telgraf sistemini getirir, çölün kıyısına yüz bin zeytin, on milyon erik ağacı diker. Elli yıla yakın süren iktidarı sırasında Hartum kentini kurar, Arabistan ve Suriye'yi ele geçirir, İstanbul kapılarına dayanır. Gilbert Sinoue, bu son firavunu yeniden yaşatırken, bir tarihçinin bilimsel titizliğini ve bir öykücünün yeteneğini kullanıyor.
    ''Gilbert Sinoue' nin kahramanının ruhuna bu kadar incelikle girebilmesinin, onun tepkilerini, onu harekete geçiren dürtüleri anlayabilmesinin ve Kavalalı'nın benzersiz macerasını sonuna kadar titiz bir bilgelikle izleyebilmesinin temelinde, hiç şüphesiz yazarın Mısır'da doğmuş olması ve Yakındoğu'yu ayrıntılarıyla tanıması yatıyor...''

Kitabı 20 günde okudum Osmanlının en buhranlı dönemlerine girerken Mısırdan çıkan ve Kütahyaya kadar gelen Kavalalı ile Sultan II. Mahmudun ve Osmanlının nüfuz bölgesine sızmak isteyen büyük devletlerin denge politikalarını zevkle okudum. Mısırlı hristiyan bir yazar olan Gilbert SINOUE biraz da kahramanını büyütsede o günün şartlarını yabanca biri gözüyle zevkle yorumladım.
    En son dinceraydogan tarafından düzenlendi; 28.08.2006, 21:28.
    Elveda Trabzon Merhaba Ankara

Yorum

• adulhamit'in kurtlarla dansı adlı kitabı okudum.
      mükemmel bir kitap herkese tavsiye ederim.
      TRABZONSPORA PLAN KURANLAR HALBUKİ ONUN PLANIN BİR PARÇASIDIRLAR

Yorum

• Yorgun Savaşçı-Kemal TAHİR

Yorum

• Emekli general Osman Pamukoğlu'nun "KARA TOHUM" adlı kitabını okudum. Kitabın kapağında yazan "Barış sonsuz bir rüyadır" cümlesi, kitabın içeriğini açıklıyor diyebiliriz.

Osman paşa, çok önemli görevlerde bulunmuş, çok önemli olaylara imza atmış ve ortadoğudaki gidişatın Türkiye cephesinde pekçok önemli duruma vakıf olmuştur.

Bu yüzden söyledikleri ve söyleyecekleri benim için çok "önemli" diyebilirim. Gündeme birde onun gözünden bakmalıyız diye düşünüyorum.
          SADECE DİK DURAN, CESUR BİR TRABZON..

Yorum

• Buket Uzuner 'in " Gelibolu " yu ve Metal Fırtına " Kayıp Naaş " ı Bitirdim en son
            " Biz dalkavuk bir aydınlığın yerine onurlu bir karanlığı seçtik "

Yorum

• Nihat GEnç- Karanlığa Okunan Ezanlar

TAvsiye ederim...
              Her Asker Kısa Dönem olamaz :)

Yorum

• harrison un dahiliye kitabı hiç tavsiye etmem 2169 sayfa oku oku bitmio dahiliye stajında olduğum için bu kitabı 3 ay içinde ezberlemem lazım

Yorum

• Bizden Size Selam Olsun
                  ŞEHİT MEKTUPLARI
                  Koray Gürbüz-Hüseyin Özlük(Yazanlar)

Şerefsiz PKK tarafından öldürülen Şehitlerimiz ile sakat kalan Gazilerimizin birkaç gün önce ailelerine yazdıkları mektuplardan bir derleme.
                  Türkiye Gaziler Vakfı

Adı Soyadı:Muhammet TÜRK
                  Doğum Yeri:Trabzon/1973
                  Ana Adı:Hakikat
                  Baba Adı:Hasan
                  Medeni Durumu:Bekar
                  Sınıfı,Rütbesi:Jandarma Er
                  Sicili-Tertibi:1973/2 İl J.K.Lığı Mardin
                  Şehit Olduğu Yer:Mardin-Dargeçit-Çelik
                  J.Krk. 02.07.1993
                  Defin Yeri:Fener Köyü-Çarşıbaşı
                  Teröristlerle silahlı çatışma sonucunda öldürüldü.

Anneciğim,uşakların hepsine mektup yazamıyorum,hepsinden özür dilerim.Bana hepsi mektup yazsın.Anneciğim senin için fazla para harcamıyorum,anne yeni yılınız kutlu olsun,selamlarımı söyle,ellerinden öperim.Anne mektubun arkasına yazacak o kadar yazıyı çok iyi okuyun.
                  Muhammet Türk
                  Kırkağaç-Manisa
                  Baskalari ile ugrasmak kendinle ugrasmaktan daha kolaydir.
                  Kobra

Yorum

• armagedon-aydoğan vatandaş

çıkalı çok oldu ama ancak okuma fırsatım oldu.türkiye-israil gizli savaşını anlatmış ve bu konuyla ilgili birçok olaya ışık tutmuş.hemde belgelerle birlikte...
                    tavsiye ederim
                    Umut Bulut ile hiçbir akrabalığım yoktur. Üçüncü şahıslara duyrulur... :)))

Yorum

• ölüm ressamı ----> sürükleyici bir polisiye gerilim
                      şu çılgın türkler ---> söze gerek yok. harika ötesi bir kitap (okumakta gec kaldıgım için özür diliyorum)(ancak orjinalini alacak sermayeye kavusamamıştım)
                      şu sıralar da beyaz müslümanların büyük sırrı efendi-2 yi okuyorum.
                      Hadi eyvallah..

Yorum

• Ali ÇELİK "Peygamberimiz'in Ramazan Günlüğü" Beyan Yayınları.

Kitap, Peygamber Efendimiz'in Ramazan ayını nasıl geçirdiğini, hadislerin ışığında tespit ederek, bir anlamda Peygamberimiz'in "Ramazan Günlüğü"nü genel hatlarıyla da olsa okuyucuların bilgisine sunuyor.
                        En son sümela61 tarafından düzenlendi; 15.09.2006, 17:21.
                        "7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."

Yorum

• Üç....İki....Bir......-------->Prof.Dr.Mahir KAYNAK

Dünya üzerinde oynanan oyunları gözler üzerine seriyor.
                          ALAYINA ISYAN
                          ÖLÜMÜNE TRABZON!!!

Yorum

• Sibel KALAYCI'nın Hüzün Mevsiminde Aşk kitabını okudum..Yazar Çernobil mağduru kanser hastası..Kendi gibi kanser hastası olan dört arkadaşı ile paylaştıkları ve aşkı anlatıyor..Okumanızı tavsiye derim...
                            Bendeki Trabzonspor sadece futbolu temsil etmiyor, zaten etmemeli de... Trabzonspor, Türkiye’de sürekli şampiyon olanlar dışında olan her şeyi temsil ediyor” KAZIM KOYUNCU...

Yorum

• Metal Firtina 1 ve 2 yi okudum. Su anda KAMIKAZE OPERASYONU nu okuyorum. Yazari Atilla Akar.
                              Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
                              Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.

Yorum

• hattı müdafa NİHAT GENC tavsiye ederim

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim