Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

YGS - LYS Maratonu | 2017 Sınav Sonuçları Açıklandı

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Neler duyuyorum bu sınavla ilgili.Vallahi şaşırdım kaldım.Nasıl bir ülkeye dönüştük biz Yazık yazık,bu kadar insan hakkı be.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Tamam da dediğinizle benim sorumun arasında ne alaka var anlamadım valla. O kadar sene okumak bana da saçma geliyor ama başka bir konu bu.

Sınav olayına gelirsek bana göre en iyi alternatif budur, başka yolu yok insanları sıralamanın.
      İşte temel sıkıntı senin dediğin şey.

İnsanın insanı sıralaması çok garip bir şey. Hadi sıraladın, neden insan böyle bir sınav süresince tuvalete bile gitmeyi yasaklar? Al işte, o kadar önlem al, o kadar kişinin özgürlüğünü 160 dakika boyunca engelle, ama sorulardan böyle skandallar çıksın. Bazen bu halkın %99'unun Müslüman olduğundan şüphe ediyorum, yazık yazık!

Yorum

Tamam da dediğinizle benim sorumun arasında ne alaka var anlamadım valla. O kadar sene okumak bana da saçma geliyor ama başka bir konu bu.

Sınav olayına gelirsek bana göre en iyi alternatif budur, başka yolu yok insanları sıralamanın.
        Lise'nin 4 yıl olması sorun değil ben,neden 4 yılın son senesi deli gibi çalışılır,
        -Ben sorunu çözecek kapasiteye ve bilgiye sahip değilim,
        Mesela başka ülkelerde,öğrencinin yeteneğine göre yönlendiriyorlar,Beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen bir öğrenci 4yıl matematik işliyor ÖRN.

Yorum

• [QUOTE=Hasan ZAİMOĞLU;1917536907]
          İlk olarak gerenimo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          yok abi sorumlusu elbette yapmaz ama bakış açısı aa bu femci cemaatçi yaa falan oluyor bu gerçek bir durum.

abi dediğim şeyde kastım bunu ortaya atanların kötü bir şey yaptığı yönünde değil.elbette en çok zararı ben görüyorum orada benim emeğim var bunun haysiyetsizce heba olmasına ses çıkartmayacak değilim.ama aklıma gelmiyorda değil.

ayrıca newto'nun yer çekimi ile bulgusuyla bu bir değil .kimse 10 yıl sonra iddayı ortaya atının adını bile hatırlamayacak müsterih olalım.
          yani bu adam büyük bir buluş yapmıştır dediğimi anladıysan komik olur. ama ortada bir gerçek varken. sen gerçeği değil gerçeği ortaya çıkaranı sorguluyorsun. bu müthiş çıkarımından sonra bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
          umarım mağdurlardan yana olmayı tercih edersin.

Yorum

• İlk olarak bestrafer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İşte temel sıkıntı senin dediğin şey.

İnsanın insanı sıralaması çok garip bir şey. Hadi sıraladın, neden insan böyle bir sınav süresince tuvalete bile gitmeyi yasaklar? Al işte, o kadar önlem al, o kadar kişinin özgürlüğünü 160 dakika boyunca engelle, ama sorulardan böyle skandallar çıksın. Bazen bu halkın %99'unun Müslüman olduğundan şüphe ediyorum, yazık yazık!
            Sıralamadan nasıl üniversiteye yerleştireceksin. Mecbursun buna, hayatın gerekliliği yani. Gelip burada "Niye uyuyoruz ki? Çok garip." de diyebiliriz ama yapacak bir şey yok.

Yorum

• [QUOTE=gerenimo;1917537085]
              İlk olarak Hasan ZAİMOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

yani bu adam büyük bir buluş yapmıştır dediğimi anladıysan komik olur. ama ortada bir gerçek varken. sen gerçeği değil gerçeği ortaya çıkaranı sorguluyorsun. bu müthiş çıkarımından sonra bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
              umarım mağdurlardan yana olmayı tercih edersin.
              abi o sınava girenlerden biri benim ve mağdur olanlardan biri de benim. benim bunu sorgulamam art niyetten değil sadece her şeyin altında bir şey arar hale geldik ya bu yüzden.
              Zuğaşi Berepe
              Çoban Express

Yorum

Sıralamadan nasıl üniversiteye yerleştireceksin. Mecbursun buna, hayatın gerekliliği yani. Gelip burada "Niye uyuyoruz ki? Çok garip." de diyebiliriz ama yapacak bir şey yok.
                ABD: Öğrenciler üniversiteye lisedeki not ortalamalarına göre giriyor. Öğrencilerin lise öğretmenlerinin referans mektupları üniversitelerce önemli kabul ediliyor.

Almanya: Girişte bir sınırlama yok, öğrenciler doğrudan üniversiteye başvuyor. Talebin arzı geçtiği durumlarda genel bir seçme sistemi uygulanıyor.

Danimarka: 2 ve 3 yıl süren lise eğitimi önemlidir. Üniversiteye girişte sınav yok, lise notları üzerinden seçme yapılıyor.

Fransa: Lise mezuniyet sınavı olarak yapılan bakalorya sınavı hem mezuniyette hem de üniversiteye girişte ölçü alınıyor.

İngiltere: Merkezi bir kurum tarafından üniversite başvuruları 6 tercih olarak kabul edilir. Aşırı ilgi olan bölümler için sınav var. Diğer bölümlerde lise notlarına göre alır.

İtalya: Zorunlu eğitim 6 yaşından 14 yaşına kadar sürer. İsteyenler 5 yıllık lise okuduktan sonra lise bitirme sınavına girerler. Lise bitirme sınavını geçip, "Maturita" diploması alan her öğrenci üniversite okuma şansına sahiptir.

Japonya: Dershane olgusunun çok yaygın olduğu nadir ülkelerdendir. Ancak Japon eğitim sistemi dershanlere kampüs oluşturma, sınav hazırlık yanında spor, sanat ve sosyal alanlarda da eğitim verme zorunluluğu getirmiştir. Dershaneler üniversitede istenen bölüme girmek için yardımcı olur, Japonya'da isteyen her öğrenci üniversite okuma imkanına sahiptir.

Kanada: Üniversite sınavı için ortaoğretim en önemli kıstastır. TOEFL sınavından en az 560 alarak, İngilizce yeterliliği aranır.

Ukrayna: Üniversite sınavı yok, lise notlarına göre üniversiteye giriliyor.

Yorum

• İlk olarak Paksoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  ABD: Öğrenciler üniversiteye lisedeki not ortalamalarına göre giriyor. Öğrencilerin lise öğretmenlerinin referans mektupları üniversitelerce önemli kabul ediliyor.

Almanya: Girişte bir sınırlama yok, öğrenciler doğrudan üniversiteye başvuyor. Talebin arzı geçtiği durumlarda genel bir seçme sistemi uygulanıyor.

Danimarka: 2 ve 3 yıl süren lise eğitimi önemlidir. Üniversiteye girişte sınav yok, lise notları üzerinden seçme yapılıyor.

Fransa: Lise mezuniyet sınavı olarak yapılan bakalorya sınavı hem mezuniyette hem de üniversiteye girişte ölçü alınıyor.

İngiltere: Merkezi bir kurum tarafından üniversite başvuruları 6 tercih olarak kabul edilir. Aşırı ilgi olan bölümler için sınav var. Diğer bölümlerde lise notlarına göre alır.

İtalya: Zorunlu eğitim 6 yaşından 14 yaşına kadar sürer. İsteyenler 5 yıllık lise okuduktan sonra lise bitirme sınavına girerler. Lise bitirme sınavını geçip, "Maturita" diploması alan her öğrenci üniversite okuma şansına sahiptir.

Japonya: Dershane olgusunun çok yaygın olduğu nadir ülkelerdendir. Ancak Japon eğitim sistemi dershanlere kampüs oluşturma, sınav hazırlık yanında spor, sanat ve sosyal alanlarda da eğitim verme zorunluluğu getirmiştir. Dershaneler üniversitede istenen bölüme girmek için yardımcı olur, Japonya'da isteyen her öğrenci üniversite okuma imkanına sahiptir.

Kanada: Üniversite sınavı için ortaoğretim en önemli kıstastır. TOEFL sınavından en az 560 alarak, İngilizce yeterliliği aranır.

Ukrayna: Üniversite sınavı yok, lise notlarına göre üniversiteye giriliyor.
                  Türkiye'de lise notlarına göre girilmesinin çok adil bir seçenek olabileceğini mi düşünüyorsunuz?

Sınavsız girilen yerlerde para da çok önemli bir yer tutuyor o ülkelerde. Buradan da parayı basıp gidip birçok ülkede üniversiteye girebilirsiniz.

Yorum

Türkiye'de lise notlarına göre girilmesinin çok adil bir seçenek olabileceğini mi düşünüyorsunuz?

Sınavsız girilen yerlerde para da çok önemli bir yer tutuyor o ülkelerde. Buradan da parayı basıp gidip birçok ülkede üniversiteye girebilirsiniz.
                    şimdi fakirler okuyabiliyor ya.

Yorum

• İlk olarak Mustafa Önder tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      şifre vardır yada yoktur, var gibi gözüküyor ama kafama takılanlar var. şimdi bir örgüt var, cumhuriyet savcılarından, adli tıp kurumundaki çaycılara kadar herkesi elemanı olarak atamış, ülkedeki kurumları ele geçirmiş. bu adamlar yıllardan beri dershanelerde üniversite sınavına öğrenci yetiştiriyorlar ve başarılılar. adamların ellerinde kendi dershanelerinden çıkmış ve mevki sahibi olmuş adamlar olduğu gibi, istedikleri mevkideki adamı ele geçirme güçleri var. ele geçiremedikleri adamları da, kendi adamlarıyla değiştirme şansları var.

bu adamlar bir sabah uyanıyor ve üniversite sınavında öğrencilerine tam puan aldırmak istiyorlar. ösym binasındaki güvenlikten, bilgi işlem ekibinden, başkanına kadar herkesi ele geçirmişler, o kadar kararlı ve örgütlüler ki, sınava bir algoritma gömüyorlar ve olay asla dışarı sızmıyor. elimizde bir algoritma var ve bu algoritma ülkedeki en önemli koltuklara giden yolları açıyor. bu şifre ile ister hakim, ister dışişleri görevlisi, isterseniz merkez bankası yöneticisi olma şansınız var. ülkedeki en iyi okullardan mezun olacak ve önemli koltuklara oturacaksınız. bu noktada örgütün çok dikkatli düşünmesi gerekiyor, başarılı öğrenciler zaten iyi puanlar alacak ve bu sistem işleyecek. başarısız öğrencilere bu şifre verilse ve istenilen okullara girseler bile mezun olmaları için ayrı bir örgüt desteği gerekiyor, örgüt okuldaki hocaları da ayarlamış/ayarlayacak, en kötü rektör vasıtası ile bu çocukları mezun edecek diyelim.

örgüt öylesine profesyonel ve koordine ki, ülkedeki en önemli sınavlardan birisinin içerisine şifre gömüyor, kimsenin ruhu duymuyor. bu şifre belkide ülkenin geleceği ve bu adamlar çok rahatça bu işi başarıyor. adamların ellerinde ülkenin 40 yıllık tapusunu alabilecek bir şifre var, çok kudretli. öylesine kudretli ki, böylesine bir güç insanın sinirini bozabiliyor. bu adamlar böylesine bir organizasyonu, 16-17 yaşındaki çocukların eline bırakıyor. öylesine bir özgüven var ki, bizim öğrencilerimiz bu işi bozmaz diye düşünüp binlerce kişiye bu şifreyi söylüyor. bu öğrenciler o kadar profesyonel ki, ailelerinden, arkadaşlarından dahi bu şifreyi saklıyor, binlerce kişi arasından bir tanesi bile internete bunu yazmıyor, ünlü olmak adına basına koşmuyor, hiç bir yerde açık vermiyorlar. orduların yönetildiği strateji oyunlarında bile kontrol edemediğiniz bir kaç üniteniz olur. bu öğrenciler öylesine sistemli çalışıyor ve işlerini biliyorlar ki, sınavdan günler önce kendilerine bildirilmiş bu şifreyi bir kişiye dahi açık etmiyorlar. sanki 16 yaşında ergen çocuklar değilde, onyıllar boyunca bolivya dağlarında eğitilmiş komandolar, böylesine bir koordinasyon, böylesine bir disiplin, hiç bir askeri birime nasip olmamıştır.

ben şifre vardır yada yoktur demiyorum ama anlatılan şekilde bir kopya yöntemi olması çok zor. öğrencilerin puanlarına ulaşmak şifre ile engellenmiş, herkes sadece kendi sayfasını görebiliyorken, böylesine bir organizasyon yapmayı kafasına koymuş adam, öğrencilerin puanlarını yükseltir. hiç kimsede, kime torpil geçildiğini öğrenemez. bahsedilen şekilde bir algoritma ile bu organizyonu yapmak çok ama çok zor.

eğer tamda bu şekilde bir sistem ile öğrencilerini üniversite sınavına soktularsa, bu adamlar inanılmaz derecede organize ve akıllı. basına şifreli kitapçığı vermeleri, onları aptal gibi gösterebilir ama bu sistemi böylesine rahatsız edici seviyede mükemmel kurabilen militanlardan kurulu bir örgüt, dünya'yı ele geçirebilir.

Ee özel yetiştirilmişler ne de olsa.Ser çıkar sır çıkmaz.

Yorum

• İlk olarak Hasan ZAİMOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        sen soreuya cevap verebiliyor musun ona bak benim görüşümle alay edercesine yazacağına. ben sana ne diyorum bana ne anlatıyorsun.kılavuzun karga galiba senin, sözün devamını biliyorsundur.
                        İlk olarak Hasan ZAİMOĞLU tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        he sen daha femi yeni duydun öyle mi ? cemaatide yeni öğrenmişsindir sen. çok eksiğin var senin daha sıkı çalış bırakma bu işin peşini.

bende bırakmayacağım bu işin peşini, femdeyim bende tomarla para verdim bana niye öğretmediler o şeyleri !!!!
                        Daha sizin gibi insanlarla muhatap olmak istemiyorum, alıntılamayın diye yazdım, ama lafdan anlayan da yok.

Senin sorun:
                        ''Gazetede yayımlanan o kitapçık türünü normal şartlarda milyonlarca kişi inceledi baktı gördü ama ne senin ne benim neden milyonların gözüne çarpmadı böyle bir şey de nasıl olduda o kişinin gözüne çarptı.''

Benim cevabım:
                        Burda takılıp kalanla, o avukatın bulduğu neyin nesidir merak etmeyenle, kafa yormayanla konuşsan ne olur.

Bundan öte birşey söylemeye gerek yok aslında. Senin sorun o kadar saçma bir soruki cevaplamaya gerek duymadım. Nasıl olurmuşta o avukat o şifrenin farkına varırmış. Farkına vardı, ne oldu? Kötü mü etti? Bulmakla suç mu işledi? Hemen Ergenekon'dan attıralım mı içeri? Öte yandan o avukatın bulduğu hakkında yazdığın hiçbir şey yok!

Sonra çıkmış 'beyin bedava' 'bunlar ileri zekalımı da..' diye kendince birşeyler söylüyorsun, o karganın burnunun çıkmadığı şeyden zannediyorsun kendini, halbuki değilsin.. v seninle alay etmiyorum, dolaylı bir şekilde bundan ötesini düşünemiyen bir adamın fikrinden ne olur ki ben daha fazla bunla yazışayım diyorum, ama bunu da kafan almıyor.

FEM'i gerçekten yeni duydum. Cemaat ile ise yurtdışında tümü tümüne bir senem geçti. Almanya dışında uzak bir ülkeye gittim ve bir tanıdığımız vasıtasıyla o ülkede ilk hafta kalacak bir yer bulana kadar cemaatin o ülkedeki merkez dairesinde geçirdim. Taşındıktan sonra da aylarca zaman geçirdim onlarla birlikte. Hepsi iyi insanlar, hiçbirinden bir kötülük görmedim. Ama ben cemaate katılmamama rağmen bana bile belli görevler vermeye çalıştılar. Mesela üniversitende arkadaş edin ve onları bize sun gibi görev vermeye çalıştılar, ama ben yabancı arkadaşlarımı böyle birşeye alet etmek istemedim. O ülkede bir Türkiye ve o ülke arası dostluk vakfı kurarak, türkçe dersler vererek, cemaatten iş adamlarının o ülkede işyerleri açmalarına veya ticaret yapmalarına yardım ettiklerini ve benzeri faaliyetlerle insanları kendilerine çekmeye çalıştıklarına, Türkiye'yi o ülkede kendi fikir ve düşünceleri doğrultusunda yabancılara sunmalarına şait oldum. Türkiye'den faaliyetler hakkında bilgi almak için cemaatten adam gönderildiğine, toplantı düzenlendiğine şait oldum, çünkü o gelen beye sayıca çok türk öğrencilerini kendilerine bağladıklarını göstermek için beni de çağırdılar o gün daireye ve o beye sundular. Bütün bu yaşadıklarım, basından okuduklarım ve kendi fikir yürütmelerim bu cemaatin öyle saf hedefler ve faaliyetlerde bulunmadığı görüşünü doğurdu. Tanıdığım mensupları ne kadar iyi insanlar olmuş olsalar bile bugün bunu düşünüyorum. Böyle bir olayda sen onların her öğrencilerine bunu anlatacaklarınımı düşünüyorsun? Sen para kazanmalarını sağlıyorsun. Ayriyetten onlara yakın olduğundan senin görüşünü etkileme fırsatları oluyor. Ama cemaat mensubu ve önemli mensupların çocuğun olan, cemaate bağlılıklarını yüksek gördükleri, yetenekli buldukları, gelecekte üstlenebilecekleri görevlere dair ışık gördükleri ve güvenebildikleri az sayıda gençlerle bu tür işlere giriyorsalar eğer bunu sadece onlarla paylaşıyorlardır. Bu henüz kanıtlanmış birşey değil, üstünü kapatmaları da üstüne gitmeyen, araştırmayan olmadığı sürece onlar için zor değil. Fakat daha önceki internette sınavdan önce yazılanlar hakkında yorumlarımı okursan (ki okumadığını düşünüyorum, çünkü onlar hakkında hiçbir şey yazmıyorsun. Oysa asıl FEM mevzusunun açılma nedeni onlar) bu olaya neden bu kadar şüpheyle bakıyorum belki anlarsın. Ben vatanımı seviyorum arkadaş. Benim kılavuzum vatan sevdası.

Yorum

• İlk olarak Paksoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu bilgi yalnış. Okumak isteğin dala göre sınırlamalar var. Her isteyen örneğin tıp okuyamaz. Notuna bakarlar. O not ta öyle birkaç saatlık imtanlarla belirlenmiyor. İki senenin notları artı son Abitur imtanlarından (ki bunlar yukarda bir yerde yazdığım gibi türk sınav sisteminden çok değişik ve zor, çünkü şık işaret etmekten ibaret değil cevaplandırma, almanca'da sayfalarca yazı yazman gerekiyor, matematikte sorular tek tek değil kompleks halinde ve bütün çözüm sürecini yazman gerekiyor, biyoloji de sorulara gerektiğinde her bir soruya bir sayfayı aşabilecek yazılarla cevap vermen gerekiyor, vs... sonra bu Abitur'u herkes yapmıyor. Daha dördüncü sınıftan öğrencileri üç çeşit okula ayırıyorlar. Sadece Gymnasium lisesine gidenler sonra Abitur yapıp üniversite okuma şansı buluyorlar. Sonra son zamanlarda önemli üniversitelerde notunun yanında birde başka ne yaptın, okul dışı ne faaliyetlerde bulundun ona bakıyorlar, motivasyon yazısı istiyorlar, ona göre alıyorlar seni.

Yorum

• Ben başka bir forumun yalancısıyım

Yorum

• Sınav kullanmasını bilen için çok büyük bir fırsattır. Anası Babası fakir olan bir genç eğer bu fırsatı doğru kullanırsa ömür boyu zengin bir şekilde yaşayabilir.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Sınav kullanmasını bilen için çok büyük bir fırsattır. Anası Babası fakir olan bir genç eğer bu fırsatı doğru kullanırsa ömür boyu zengin bir şekilde yaşayabilir.
                                Traktör mü bu kullanmasını bilene diyosun.bu sınavlar,devlet okulları dersanelere muhtaç etti öğrencileri.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X