İlk olarak Nurbanu tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
gel bakalım güzel arkadaşım önce sana bir soru sorayım bilim veya ilim ana dilde yapılması mı yoksa inglizce ile yapılması mı daha iyi dir. çocuklar evrenkentlere (üniversite evrenkentler üniversitenin türkçesidir.) inglizce eğitim alıyorlar inglizceyi tam biliyorlarmı ki eğitim alıyorlar o dilde sen önce kendi dilinle eğitim alacaksınki düşüneceksin ona göre karar vereceksin yoksa inglizce yi okulda tam mı öğreniyorlarda eğitimlerini inglizce alacaklarda bilim yapacaklarda teknolojiye ayak uyduracalarda geri kalmışlık özenmektir.Yalan yanlış eğitim sistemleri ile hiç bir şey olmaz olmazsın dil bilmek güzel şeydir.dil öğrenmeyin demiyoruz eğitiminizi türkçe alın kültürünüzü tarhinizi unutmayın ama dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin gelişmiş ülkelere eğitim sistemleri tamamen kendi dilleridir. Bu mu geri kalmışlık olan düşüncem.Sizin gibi düşünenler yüzüne gelişemiyoruz.Medeniyet başkalarının yaptıkları ile değil kendi yapacaklarımızla ölçülür.Ayrıca medeniyet Modanın arka sokaklarında köpekle gezmek değildir.Gidin en basitinden rusya daki esnafların tabelalarına bakın bakalım tek bir inglizce tabela varmı ama türkiye heryerdeki tabelalar inglizce buna ne demeli biz kendi ülkemizde yabancı kalıyoruz buda mı geri kalmışlık yoksa özentilikten başka birşey değilmi lütfen dikkatli düşünelim herşeye öyle bir anda atlamayalım türkçemizi düzgün konuşalım yabancı dil ile eğitim e özenmeyelim TÜRKÜN TÜRK DEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. İyi günler.
Yorum