Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzon Lisesi | Efsane Lise Fen Lisesi Oldu

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İlk olarak Nurbanu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Olayı farklı bir boyuta taşımanızı çok saçma buldum doğrusu. Yabancı dil ağırlıklı lisenin diğerlerinde farkı daha fazla saat İngilizce olmasıdır ve ek olarak hazırlık okumaktır. Eee ben bu okul mezunuyum da ne oldu? Üniversiteside İngilizce okudum da ne oldu? Sömürüldüm mü? Yapmayın lütfen basit düşüncelerden kurtulalım artık. Siz şimdi bir gün dünyanın her köşesinde Türkçe konuşulmaya başlandığında da bu sefer dersiniz "yok canım olur mu öyle şey" Sömürgecilikle alakası yok bunun. Dünya büyüyor dolayısıyla biz küçülmeyelim. Bir şekilde ayak uydurmalıyız. İster İngilizce öğrenin ister İspanyolca ama sonuçta hiç bir dil bilmeden de bir yerlere varamayız maalesef.
    Saygılar...

gel bakalım güzel arkadaşım önce sana bir soru sorayım bilim veya ilim ana dilde yapılması mı yoksa inglizce ile yapılması mı daha iyi dir. çocuklar evrenkentlere (üniversite evrenkentler üniversitenin türkçesidir.) inglizce eğitim alıyorlar inglizceyi tam biliyorlarmı ki eğitim alıyorlar o dilde sen önce kendi dilinle eğitim alacaksınki düşüneceksin ona göre karar vereceksin yoksa inglizce yi okulda tam mı öğreniyorlarda eğitimlerini inglizce alacaklarda bilim yapacaklarda teknolojiye ayak uyduracalarda geri kalmışlık özenmektir.Yalan yanlış eğitim sistemleri ile hiç bir şey olmaz olmazsın dil bilmek güzel şeydir.dil öğrenmeyin demiyoruz eğitiminizi türkçe alın kültürünüzü tarhinizi unutmayın ama dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin gelişmiş ülkelere eğitim sistemleri tamamen kendi dilleridir. Bu mu geri kalmışlık olan düşüncem.Sizin gibi düşünenler yüzüne gelişemiyoruz.Medeniyet başkalarının yaptıkları ile değil kendi yapacaklarımızla ölçülür.Ayrıca medeniyet Modanın arka sokaklarında köpekle gezmek değildir.Gidin en basitinden rusya daki esnafların tabelalarına bakın bakalım tek bir inglizce tabela varmı ama türkiye heryerdeki tabelalar inglizce buna ne demeli biz kendi ülkemizde yabancı kalıyoruz buda mı geri kalmışlık yoksa özentilikten başka birşey değilmi lütfen dikkatli düşünelim herşeye öyle bir anda atlamayalım türkçemizi düzgün konuşalım yabancı dil ile eğitim e özenmeyelim TÜRKÜN TÜRK DEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. İyi günler.
    www.akyuzkalip.com
    www.facebook.com/akyuzkalip
    www.twitter.com/akyuzkalip

Yorum

İlk olarak Cihan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      okulu büyük yapan şey duvarları yada kadrosu yada yönetimi değildir ... okulu büyük yapan şey başarılarıdır (üniversiteye öğrenci yetiştirme konsunda)...

trabzon lisesinin bizim duymadığımız bi başarısı mı var üniversite sınavlarında .. hepimizin gözünden kaçan bir şey mi var ... ? türkiye derecesi mi var .. yomra fen lisesi ve kanuni anadolu lisesi dışında böyle bi derece yok ... kaldıki yomra bile henüz kanuni eski adıyla ''trabzon anadolu'' lisesinin başarısını yakalayamamıştır ...

trabzon lisesi sporcu yetişrtirmek gibi bir misyon üstlenmiş .. son yıllarda bi eğlim var sınavlara daha yolun başındalar .. fen lisesi olmayı haketmiyor
      benim dönemimde dil alanında 3 türkiye derecemiz vardı trabzon birincisi ve üçüncüsü bizdeydi mesela (herhangi bir dershaneye gitmememize rağmen) geçmişteki başarıları çok fazla ama şuanki durumu hakkında bir yorum yapamıyorum
      Unut gitsin Hayat şimdi bi başka güzel

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

İlk olarak SiNo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        gel bakalım güzel arkadaşım önce sana bir soru sorayım bilim veya ilim ana dilde yapılması mı yoksa inglizce ile yapılması mı daha iyi dir. çocuklar evrenkentlere (üniversite evrenkentler üniversitenin türkçesidir.) inglizce eğitim alıyorlar inglizceyi tam biliyorlarmı ki eğitim alıyorlar o dilde sen önce kendi dilinle eğitim alacaksınki düşüneceksin ona göre karar vereceksin yoksa inglizce yi okulda tam mı öğreniyorlarda eğitimlerini inglizce alacaklarda bilim yapacaklarda teknolojiye ayak uyduracalarda geri kalmışlık özenmektir.Yalan yanlış eğitim sistemleri ile hiç bir şey olmaz olmazsın dil bilmek güzel şeydir.dil öğrenmeyin demiyoruz eğitiminizi türkçe alın kültürünüzü tarhinizi unutmayın ama dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin gelişmiş ülkelere eğitim sistemleri tamamen kendi dilleridir. Bu mu geri kalmışlık olan düşüncem.Sizin gibi düşünenler yüzüne gelişemiyoruz.Medeniyet başkalarının yaptıkları ile değil kendi yapacaklarımızla ölçülür.Ayrıca medeniyet Modanın arka sokaklarında köpekle gezmek değildir.Gidin en basitinden rusya daki esnafların tabelalarına bakın bakalım tek bir inglizce tabela varmı ama türkiye heryerdeki tabelalar inglizce buna ne demeli biz kendi ülkemizde yabancı kalıyoruz buda mı geri kalmışlık yoksa özentilikten başka birşey değilmi lütfen dikkatli düşünelim herşeye öyle bir anda atlamayalım türkçemizi düzgün konuşalım yabancı dil ile eğitim e özenmeyelim TÜRKÜN TÜRK DEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. İyi günler.

ne yapalım kardeşim, bir öneri göster. bende nefret ediyorum bu dersten. üds ve kpdsye çalışmaktanda nefret ediyorum. he nefret etmekle olmuyo bu işler. dünya üzerinde gerçekler var. artı bunun yanında Türkiye gerçekleride var. burda konuşamam. siyasete girer. o yüzden yapabilecek birşeyimiz yok.

Yorum

Anlayışınız (!) gerçekten enteresan doğrusu ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

Öncelikle bilim yada ilim kendi dilimizde olsun diyorsunuz. Pardon ama öğrendiğiniz ilimin dili nedir bana açıklar mısınız??? İngilizce öğrenmemiz gerekiyor dedim. Siz bunu gayet farklı yorumlamışsınız. Ben bir dilciyim. İnsanlara İngilizce öğretmeye çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla fakat sizi temin ederim ki yolda yürürken tabelalarda bir çoğu saçma olan İngilizce kelimeler gördüğümde sinirleniyorum. Benim gibi bir çok dilci de böyle. Bu konuda daha hassas davranıyoruz (sizden bile) haa kaldı ki yabancı dille eğitime özenip de geri kalmıyoruz biz tam aksine ülkemizi ileriye götürmek hedemiz.

Bu şekilde boş konuşmalara da meydan vermiyoruz emin olun. Neyse siz varın yine bizim yüzümüzden gelişemediğimizi düşünün zira benim anlatabileceklerim sizin anlayabildiklerinizle sınırlıdır
          İyi günler...

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

İlk olarak Nurbanu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Anlayışınız (!) gerçekten enteresan doğrusu ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

Öncelikle bilim yada ilim kendi dilimizde olsun diyorsunuz. Pardon ama öğrendiğiniz ilimin dili nedir bana açıklar mısınız??? İngilizce öğrenmemiz gerekiyor dedim. Siz bunu gayet farklı yorumlamışsınız. Ben bir dilciyim. İnsanlara İngilizce öğretmeye çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla fakat sizi temin ederim ki yolda yürürken tabelalarda bir çoğu saçma olan İngilizce kelimeler gördüğümde sinirleniyorum. Benim gibi bir çok dilci de böyle. Bu konuda daha hassas davranıyoruz (sizden bile) haa kaldı ki yabancı dille eğitime özenip de geri kalmıyoruz biz tam aksine ülkemizi ileriye götürmek hedemiz.

Bu şekilde boş konuşmalara da meydan vermiyoruz emin olun. Neyse siz varın yine bizim yüzümüzden gelişemediğimizi düşünün zira benim anlatabileceklerim sizin anlayabildiklerinizle sınırlıdır
            İyi günler...

amacın nedir bilmiyorum konuşmalarınız iğneleyici ve küçük görmekten başka birşey değil bizim öğreneceğiz herşey bizim dilimizde olmalı zira tarzanca olan inglizce dili ile eğitimi desteklemiyorum mesela inglizce kimya diye bir bölümdeki bir öğrenci nekadar kimya biliyor soruyorum inglizce konuşmasını tam anlamıyla biliyormu ki inglizce olarak eğitim alıyor ve o kişi kimya yapacak deney yapacak hangi bilgi ile boş beyin ile bunun gibi düşünceler olduğu müddet türkiye bir yere gelemez o kadar boş yazıyorsunuzki ben ingilizce ile eğitim olamaz diyorum siz inglizce dilini bana savunur gibi benim anlatacaklarım sizin anlayacaklarınızla sınırlı diyorsunuz ki sizin pek birşey bilmediğiniz buradan bellidir.Size sorsam oktay sinanoğlunu tanıyormusunz o da kim derseniz sizin fikirlerinizin nedenli olacağını adım gibi eminim inglizce öğretin ama özentisi yapmayın kimseyi inglizce yi sadece bir dil olarak öğretin çünkü inglizce dünyada hiç bir bilime hitap etmez dünya bilimcilerinin de dediği gibi türkçe bilime en yatkın dildir.Size bir önerim var beni anlamanız için irlandanın gerçek tarihini okuyunuz dilini kaybedenlere ne oluyormuş sonrasınra tekrar irlandanın nasıl irlanda olduğunu araştırınız kendi diline kültürüne sarılan bir ırkın nasıl terkardan bir ülkü kurduğunu anlatmak istediklerimin en başında türkçe eğitim olması ama konuyu çok farklı yönlerden anlamayın. Özenti olmayalım iyi günler
            www.akyuzkalip.com

Yorum

İlk olarak Ufuk Bayraktar61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              ne yapalım kardeşim, bir öneri göster. bende nefret ediyorum bu dersten. üds ve kpdsye çalışmaktanda nefret ediyorum. he nefret etmekle olmuyo bu işler. dünya üzerinde gerçekler var. artı bunun yanında Türkiye gerçekleride var. burda konuşamam. siyasete girer. o yüzden yapabilecek birşeyimiz yok.
              arkadaşım böyle düşünmeyelim yapacak birşeyimiz yok demeyelim tamam haklısınız ama gayret gösterelim.Dilimiz dünyanın en iyi dilidir.Dünyadaki gelişmeler ne olursa olsun hiç bir zaman dilimizi ve kültürümüzü bu şekilde yok etmek isteyenlere karşı dirençli olmak için kültürümüze sahip çıkalım.
              www.akyuzkalip.com

Yorum

İlk olarak Gökçebey tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Tamam, Kanuni Anadolu Lisesi Trabzon Lisesini döver.

Bu alemde kral TSAL

Yorum

amacın nedir bilmiyorum konuşmalarınız iğneleyici ve küçük görmekten başka birşey değil bizim öğreneceğiz herşey bizim dilimizde olmalı zira tarzanca olan inglizce dili ile eğitimi desteklemiyorum mesela inglizce kimya diye bir bölümdeki bir öğrenci nekadar kimya biliyor soruyorum inglizce konuşmasını tam anlamıyla biliyormu ki inglizce olarak eğitim alıyor ve o kişi kimya yapacak deney yapacak hangi bilgi ile boş beyin ile bunun gibi düşünceler olduğu müddet türkiye bir yere gelemez o kadar boş yazıyorsunuzki ben ingilizce ile eğitim olamaz diyorum siz inglizce dilini bana savunur gibi benim anlatacaklarım sizin anlayacaklarınızla sınırlı diyorsunuz ki sizin pek birşey bilmediğiniz buradan bellidir.Size sorsam oktay sinanoğlunu tanıyormusunz o da kim derseniz sizin fikirlerinizin nedenli olacağını adım gibi eminim inglizce öğretin ama özentisi yapmayın kimseyi inglizce yi sadece bir dil olarak öğretin çünkü inglizce dünyada hiç bir bilime hitap etmez dünya bilimcilerinin de dediği gibi türkçe bilime en yatkın dildir.Size bir önerim var beni anlamanız için irlandanın gerçek tarihini okuyunuz dilini kaybedenlere ne oluyormuş sonrasınra tekrar irlandanın nasıl irlanda olduğunu araştırınız kendi diline kültürüne sarılan bir ırkın nasıl terkardan bir ülkü kurduğunu anlatmak istediklerimin en başında türkçe eğitim olması ama konuyu çok farklı yönlerden anlamayın. Özenti olmayalım iyi günler

Ben Oktay Sinanoğlu'nu da tanıyorum Nihat Sami Banarlı'yı da o yönden bir şüpheniz olmasın.

Bir Kimya deneyinden bahsetmişsiniz. Hayatınızda bir kimya deneyi yaptınız mı peki? Laboratuvarda kullanılan malzemelerin çoğunun isimleri İngilizce bunu bilmiyorsunuz sanırım haa kesinlikle o gibi derslerin İngilizce olmasını da savunmuyorum ama bilmekte fayda var işte. Eğer o öğrenci o bölümde mesleki İngilizce öğrense emin olun o deneyi çok daha rahatlıkla yapar

Neyse boş yazdığımı iddia ediyorsunuz yaa o yüzden bundan sonra siz dolu dolu yazın diye ben daha yazmıyorum

İyi akşamlar.

not: Başlığın konusu dışına çıktığım için özür dilerim. yöneticiler istediği mesajları silebilirler

ANS 61 DNMSZ ;)

Yorum

benim abim inglizce kimya mezunu en çok yakındıkları konu budur. Oktay sinanoğlu nu bilen birisi bu kadar da olmaz yani böyle konuşması demekki hiç bir oktay hoca eseri okumamış oluşunuzdan kaynaklanıyor.inglizce bilmekte fayda var ama ispanyolca bilmektede fayda var veya rusca bölüm öğrencilerin en çok yakındığı konu yarım yamalak bildiğimiz dilde eğitim alıyoruz hiç bir şey anlamıyoruz demeleri size açıklayıcı olmuştur 250 kelimelik tarzancadan kimseye hayır gelmez eğitim dalında yazmazsanız boş düşüncenizden vazgeçmiş olursunuz .Çin yemeği yiyeceksiniz ama size kaşık yerine iki tane çubuk veriyorlar o yemeği zevk ve afiyet ile yiyemiyorsunuz zorlandıkça zorlanıyorsunuz buda onun gibi birşey HADİ KALIN SELAMET İLE
                    www.akyuzkalip.com

Yorum

kimya ve ingilizce kesinlikle içiçe heleki yüksek lisans yapıyosan..anam ağlıyor makale çevirmekten

bu arada bence konu kilit yesin.."benim lisem senin liseni döver" olayına girdi

Yorum

İsmi Trabzon Lisesi kalsın Trabzon Fen lisesi olmasın !
                        Ey Türk Gençliği!
                        Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

3-4 sene öncesine kadar DÜZ lise idi ... idareci devam etsin diye sırayla anadolu da oldu fende olur şaşmamak lazım ... kalite ortada koca bir balon

Yorum

İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            İsmi Trabzon Lisesi kalsın Trabzon Fen lisesi olmasın !
                            İsmi Trabzon Fen Lisesi olamaz.
                            Yomra Fen lisesi Trabzon Fen lisesi adıyla geçici olarak Yomra da kurulmuş zamanında.
                            Fatih Lisesinin binası Fen Lisesi olarak yapılıyormuş. Sonradan bişeler olmuş, olmamış.
                            Hey gidi, Geometri dersinde hocamız anlatırdı bize

Yorum

arkadaşım böyle düşünmeyelim yapacak birşeyimiz yok demeyelim tamam haklısınız ama gayret gösterelim.Dilimiz dünyanın en iyi dilidir.Dünyadaki gelişmeler ne olursa olsun hiç bir zaman dilimizi ve kültürümüzü bu şekilde yok etmek isteyenlere karşı dirençli olmak için kültürümüze sahip çıkalım.
                              Bunu kanıtlayacak bir argümanınız var mı gerçekten de çok merak ediyorum.Sana göre türkçe dünyanın en iyi dilidir bir eskimoya göre de eskimoca en iyi dildir.

Beklemedeyim haberiniz ola.

İngilizce'ye ya da bir başka dilden bu kadar mesafeli durmanızın sebebi nedir ?

Yabancı dilde öğrenim bir dili asla ve asla öldürmez.

Bu arada evrenkent lafını da acayip buldum, internet için ne ismi buldunuz acaba çok merak ediyorum.
                              En son Murat' tarafından düzenlendi; 10.06.2010, 23:02.

Yorum

"Trabzon Lisesi" ..markadır..karşılaştırmayınız..

101. yıl mezunuyum bu arada..
                                Herkese Merhaba

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X