Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hüseyin de Yattara gibi sakat
    25 Eylül 2008 / 15:59
    Başkan Şener, Eğer Yattara 10 milyon Euro ediyorsa, Hüseyin 15 milyon Euro eder" diye konuştu.

Yanal'la yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarıyla kısa bir söyleşi yapan Başkan Sadri Şener, Yattara'nın sakatlığının aynısının kaptan Hüseyin'de de bulunduğu belirterek, "Yattara bu sakatlığı ile oynamadı, Hüseyin ise çıktı sahada çok iyi mücadele etti. Eğer Yattara 10 milyon Euro ediyorsa, Hüseyin 15 milyon Euro eder" diye konuştu.
    Şener, Yattara'yla, Hüseyin'in sakatlıklarının aynı oluşunu yeni öğrendiğini ve bunu kendisine kulüp doktorunun söylediğini de vurguladı
    Zirve bizim işimizdir...

Yorum

• Başkanımızdan Yattara açıklaması
      Başkanımız Sadri Şener, son günlerde gündemi meşgul eden Yattara konusuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
      Şu anda bu transferle ilgili kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirten Şener, “Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir'' dedi.

Yattara konusunda birinci maddenin bu futbolcunun gitmek istediği şeklinde olduğunu belirten Şener, “Trabzonspor'da futbolu oynamak istemediğini söylüyordu. Çıkış noktamız bu. Yattara'yı satıp para kazanma gibi bir niyetimiz yoktu. Zaten Telekom ile bir anlaşma yapmıştık. Ekonomik bir kaygı içerisinde değiliz” diye konuştu.

Oyuncunun kendisini 2 kez telefonda aradığını da ifade eden Başkanımız Sadri Şener, ''Benim futbolcularla telefonda görüşmek pek tarzım değildi. Trabzonspor, çok büyük bir camia ve takımdır. Trabzonspor'dan 41 yıl içinde bir sürü meşhur futbolcu geldi gitti. Trabzonspor, hep yerinde durdu ve yaşantısına büyüyerek devam etti. Yattara da bunlardan bir tanesi'' yorumunu yaptı.

Şener şunları söyledi: “Yerlerde sürünen bir Trabzonspor'u geldik, iyi noktalara getirdik. Yattara, çok yetenekli ve yıldız bir oyuncu. Ama top oynamak istemedikten sonra bize birşey kalmıyor. Kulübün menfaatlerini düşünmek lazım. Bahsedilen para bana göre Türkiye'de satılan oyuncular içerisinde bonservisi en yüksek olanlardan biri. Önemli bir rakam. İkincisi biz şu anda liderin averajla gerisindeyiz. Bu noktaya Yattara'sız geldik. Şu anda oturmuş bir takım var. Antalyaspor’la oynayacağız. Yatara bu olay çıkmadan kupa maçında oynamayacağını Antalyaspor maçında forma giyeceğini söylemişti. Aklıma şu soru geliyor Antalya’yı, Konya'yı geçersek Galatasaray maçında hoca onu oynatabilir mi, takımı bozabilir mi? O zaman Yattara, bizim için pahalı bir oyuncu olacaktı. Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir''

Transferle ilgili henüz net bir sonuca varılmadığını da kaydeden Şener, “Henüz imzalanan bir belge yok. Kesin bir şey söylemek de bu nedenle mümkün değil” ifadesini kullandı.

Resmi site
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Stadyum önündeki parklar
        Kulübümüzden yalpan açıklamada maç günleri stadyum önünde yapılan parklara dikkat çekilerek taraftarlarımızdan duyarlı davranmaları istendi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Takımımızın maçlarını oynadığı H.Avni Stadı önünde yer alan Hasan Saka Caddesi üzerinde yapılan araç parkları müsabaka önceleri ve sonralarında problem yaşatmaktadır. Bu anlamda gerekli tedbirlerin alınması adına Trabzon Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğüyle ortak çalışma içerisine girilmiştir. Buna göre özel araçların maç günleri bu bölgede park etmeleri engellenecektir. Taraftarlarımızdan da konuya duyarlılık göstererek gereksiz tartışmalara sebebiyet vermemek adına araçlarıyla bu bölgeye gelmemelerini rica ediyoruz, aksi taktirde doğacak sorunların hepimizi zor durumda bırakacağının bilinmesini istiyoruz”

Taraftarlarımıza önemli duyuru
        Kulübümüzden yapılan açıklamada Antalyaspor maçı öncesi taraftarlarımız uyarıldı.

Açıklamada, stadlarda çıkan olaylar sonucu kulübümüzün zara uğraması halinde bu duruma sebebiyet verenlerin sporda şiddet yasası hükümlerine göre adli makamlara sevkinin sağlanacağı ve maddi zararların kendilerinden tazmin edileceği vurgulandı.

Trabzonspor.org.tr

Yorum

• sky turk te Yattara konusu gorusuluyor, canli yayina baglanmak mumkun... Trabzon'dan katilim az mis..
          Saldırın Seferoğulları
          Bordo Mavi . Net

Yorum

• Brezilya'da Yattara da bulunur Alex de

"Yattara da Alex de çok büyük oyuncular! Yoklukları takımlarını çok etkiler. Eğer futboldan gerçekten anlayan iyi bir seçici Brezilya'ya gönderilirse, yeni Alex'ler ve yeni Yattara'lar bulunur." "Yattara'yı 25 dakika izleyip keşfettim. Ama Aurelio'yu çok izledim. Fenerbahçe, Aurelio'yu Bayram Tutumlu yüzünden kaybetti. Aurelio, Fenerbahçe için vazgeçilmez oyuncuydu."

Arayan bulur

"Yattara'nın gidişi Trabzon'u tabii ki olumsuz etkiler ama bu aşamada kalsa verimli olamazdı" "Başka bir futbolcuyu izlerken son 25 dakikada oyuna giren Yattara'yı beğenip getirmiştim" "Brezilya'da Yattara, Aurelio, Alex gibi yıldızlar çok. Yeter ki iyi bir seçici tarafından izlensin".

Trabzonspor'un yıldızı İbrahim Yattara'yı bulup bordomavili takıma kazandıran dönemin başkanı Özkan Sümer, Fotomaç'ın sorularını yanıtladı: "Yattara'yı tesadüfen aldık" diyen Sümer şunları söyledi: "Aslında başka bir oyuncuyu izlemeye gitmiştim. Rakip takımda son 25 dakikada oyuna girdi. Dikkatimi çekti. Şu anki menajeriyle birlikte kulübüne gidip bizzat konuştum. Kulübüne 300 bin euro, kendisine de yıllık 200 bin dolar verip aldık."

İZLEYİNCE ANLADIM
            "Şimdi aldığı paraya ulaşacağını o dönemden tahmin etmek güçtü. Ama ben Yattara'nın star olacağını biliyordum. Çok etkileyici, tribünleri ayağa kaldıracak bir futbolcuydu. Tabii Yattara da 6 yıldır sürekli üstüne bir şeyler koydu. Kendini geliştirdi. Bazı oyuncular görünür, kaybolur ama o vazgeçilmez oldu. Trabzonspor camiasında hiçbir oyuncu bu kadar uzun süre beğeni kazanmamıştır. 11 milyon euro çok büyük rakam. 300 bin euro nerde, 11 milyon euro nerde?"

AVRUPA'DA BİLE YOK
            "Yattara'nın gidişi Trabzonspor'u tabii ki olumsuz etkiler. Ama bu noktadan sonra kalsa bile verimsiz olurdu. Kafası, hesapları karışmış bir Yattara takıma yararlı sağlayamazdı. Yerine gelecek isim, kim olursa olsun Yattara gibi olması mümkün değil. Kenarda bu kadar etkili olan oyuncu hemen bulmak o kadar kolay değil. Avrupa'da bile şu an yok."

ACEMİLİK DE YAPTIK
            "Aurelio'yu defalarca seyrettim. Yanımdaki menajer onu 3 milyon dolara alabileceğini söylemişti. Başkalarını devreye sokup Aurelio ile birlikte 4 futbolcuyu sadece 900 bin dolara Trabzon'a getirdim. Aurelio'dan ekonomik olarak yararlanamadık. O dönem acemiliklerimiz oldu. O menajer, onu Fener'e götürdü. Aurelio orada vazgeçilmez oldu. Ama F.Bahçe de Aurelio'yu aynı menajer (Bayram Tutumlu) yüzünden kaybetti."

İYİ BİR SEÇİCİ BAŞARIR
            Belki araştırılsa daha çok Yattara'lar bulunabilir. Önemli olan bu işi iyi yapan, iyi araştıran birinin bakması. İyi bir seçici tabii ki Brezilya'da Avrupa'da Yattara, Aurelio ve Alex gibi isimleri bulup çıkarabilir. Star aranmak isteniyorsa iyi araştırma yapılmalı. Görev yaptığım dönemlerde Fatih Tekke'yi Antep'ten geri getirmiştim, Trabzonspor'da yükselen bir değer oldu. Gökdeniz'in gitmesini de engellemiştim"
            M.Yılmaz ŞENOL
            http://www.youtube.com/watch?v=z_UPDiqfpIs

Yorum

• Trabzon çok daha iyi pazarlıyor!
              23 transfer yaparak dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor, futbolcu ihraç ederek İstanbullu üç büyük rakibini kıskandırıyor.
              Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Tolga Seyhan, Fabiano Eller ve Milan Stepanov gibi oyunculardan para kazanan Bordo-Mavililer, şimdi de Gineli yıldız İbrahim Yattara'yı satarak kasasını dolduracak.
              Trabzon tutucudur, aşırı sahiplenicidir, 'satmak' kavramına alerjilidir... Elindeki değerleri kolay kolay bırakmak istemez. Yıllar önce Ali Kemal'in Fenerbahçe'ye satıldığı haberiyle çalkalanmıştı şehir. Taraftar kulübü protesto etmek için yürüyüş yapmıştı. Dünyada görülmüş bir şey değildi bu.
              Şimdi ise Trabzonspor aşkla-profesyonellik arasında kurduğu rasyonel dengeyle İstanbul kulüplerini kendine imrendiriyor. Bordo-Mavili kulüp, tribünlerin karasevdalısı Gineli yıldız futbolcu İbrahim Yattara'yı 10,5 milyon Euro gibi rekor bir bedelle Katar'ın Al Sadd kulübüne yolcu etmenin arifesinde. Asbaşkan Muammer Saka, "Her şey tamam, Katar kulübünün parayı yatırmasını bekliyoruz." diyerek transferin son aşamaya geldiğini açıkladı.
              Yattara'nın bu yüksek bedelli transferi saha sonuçları itibarıyla 24 yıldan beri İstanbul kulüplerinin epey gerisinde kalan ve şampiyonluk özlemiyle yanıp tutuşan Trabzonspor'un buna karşılık pazarlama noktasında rakiplerini solladığını ortaya koyuyor. Son 5 yıl içerisinde Bordo-Mavili kulüpte marka değeri açısından sivrilen üç isim vardı: Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve İbrahim Yattara.
              Yönetim, bu oyuncuların bedelsiz olarak ayrılmalarının önüne geçmek amacıyla uzun süreli anlaşmalar yapma akılcılığını göstererek maddi açıdan büyük kazanç sağladı. Önce Fatih Tekke, Zenit'e satıldı. Buradan 7,5 milyon Euro gelir sağlandı. Geçtiğimiz sezonun ortasında Gökdeniz Karadeniz, 8,7 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Rubin Kazan'a verildi. Gökdeniz'in alacaklarının da silinmesiyle kulüp, bu transferden 9 milyon Euro'nun üzerinde kazanç elde etti. Ve son olarak Yattara, Trabzonspor'a 10,5 milyon Euro kazandırarak Katar'ın Al Sadd kulübüne gidiyor. Yani Bordo-Mavili takım, son iki yılda elden çıkardığı bu üç yıldızdan 27 milyon Euro civarında gelir elde ediyor.
              Bu üç transfere maliyet ve pazarlama açısından bakıldığında da Trabzonspor'un müthiş bir başarı sağladığı dikkat çekiyor. Fatih Tekke ve Gökdeniz altyapıdan yetişen iki değerdi. Yani maliyetsiz yıldızlardı ve Fatih, değişik kulüplerde forma giydikten sonra Trabzonspor'a dönmüştü. Yattara ise 2003 yılında Özkan Sümer tarafından 170 bin Euro gibi çok düşük bir bonservis bedeliyle takıma kazandırılmıştı.
              Bu sezonki büyük kadro revizyonuna kadar özellikle son iki yıldaki saha içi performansıyla taraftarını üzen Bordo-Mavili kulübün, Fatih, Gökdeniz ve Yattara'nın yanı sıra elinden çıkardığı diğer oyuncularda da gayet başarılı 'satışlar' gerçekleştirdiğini görüyoruz. Tolga Seyhan 3,5 milyon Euro'ya Shaktar Donetsk'e verildi, Eller 1,1 milyonluk bir bedelle Atletico Madrid'e gönderildi, Ersen Martin, Huelva'ya giderken kasaya 700 bin EURO bıraktı. Hertha Berlin'den 2 milyon 325 bin Euro'ya alınan Brezilyalı golcü Marcelinho bile çok düşük performansına rağmen 2 milyon 750 bin Euro'ya Wolfsburg'a satıldı. Özetle Trabzonspor, 3,5 milyon Euro'ya transfer ettiği Çek futbolcu Tomas Jun skandalı dışında transferde üç büyüklerden çok daha parlak bir alım-satım performansı gösteriyor. Bu başarıyı biraz daha geçmişe gittiğimizde Ogün ile Abdullah'ın 7 milyon dolara Fenerbahçe'ye satılmalarında da görmekteyiz.
              Peki Trabzonspor bu sezon görülmemiş bir iş bitiricilikle kısa bir sürede 23 oyuncuyu nasıl transfer etti? Song da dahil olmak üzere birçok oyuncunun bonservisi elinde olduğu için transferler tahmin edilenden epey altında bir rakamla gerçekleştirdi. Asbaşkan Muammer Saka bakın bu durumu nasıl açıklıyor: "Bu oyuncuların tamamına ödediğimiz toplam para 15 milyon Euro'dur. Zaten bu miktarın yarıdan fazlasını Gökdeniz'den gelen para ile karşıladık."
              Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandığı bir dönemin ardından Emre ve Okan başta olmak üzere birçok oyuncusunu bir şey kazanamadan elinden kaçırdı. F.Bahçe de son yıllardaki müthiş kulüp performansına rağmen biten sözleşmeler yüzünden Aurelio ve Appiah'ın gidişinden bir gelir elde edemedi. Kezman'ı da aldığının çok altında bir rakamla PSG'ye verdi. Beşiktaş da, transferde çok zararlı al-satlar gerçekleştirdi. Görüldüğü gibi Trabzonspor, transfer masasında güçlü rakiplerinin önünde koşuyor.
              Bordo-Mavililerin bundan sonraki hedefi sahada da rakiplerinden yüksek performans gösterebilmek. Tabii bunun yolu İbrahim Yattara'dan gelecek parayla yeni Yattara'lar bulup çıkarmaktan geçiyor.
              Yattara'nın veliahtı Nijeryalı Isaac olacak
              Trabzonspor'la yollarını ayırmak isteyen Yattara'nın Katar'a gitmesi sadece resmî imzaya kalırken Bordo-Mavili takımın futbolcuları Gineli futbolcunun gitmesinden yana. Trabzonspor'un Nijeryalı futbolcusu Isaac, Yattara'nın transferiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Isaac, "Eğer Yattara, takımdan ayrılmasının kendi geleceği için iyi olduğunu düşünüyorsa gitmekte son derece haklı. Ama burada da kalırsa hepimiz onu çok seviyoruz. Benim onun yerini dolduracak olmam konusunda ise, esas olarak orası benim pozisyonum değil, ama bu istendiğinde memnuniyetle bunu yerine getireceğim." dedi.
              Bizi istemeyeni tutacak değiliz
              Başkan Sadri Şener, Trabzonspor'dan Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferi an meselesi olan Gineli futbolcu İbrahim Yattara hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bordo-Mavili takımın dün sabahki idmanını izleyen Başkan Şener, Trabzonspor'dan zaman içerisinde birçok yıldız futbolcunun gelip geçtiğini belirterek, "Yattara bize Trabzonspor'da futbol oynamak istemediğini söylüyor. Çıkış noktamız bu. Bizim Yattara'yı satarak para kazanma gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Zaten Telekom ile bir anlaşma yapmıştım. Ekonomik anlamda bir derdimiz yok." diye konuştu. Şener, Yattara'nın takımdan ayrılmak için kendisini iki kez telefonla aradığını da ifade ederek, "Trabzonspor'dan 41 yıl içinde bir sürü meşhur futbolcu geldi, gitti. Ama Trabzonspor, hep yerinde durdu ve yoluna büyüyerek devam etti. Yattara da bunlardan biri." dedi.
              Şu anda ligde averajla ikinci sırada bulunduklarını da hatırlatan Şener, "Bu noktaya Yattara'sız geldik. Şu anda oturmuş bir ekibiz. Biz Antalya'yı ve Konya'yı geçersek Yattara acaba bu takımda kimin yerine oynardı? Kazanan takımı hoca nasıl bozacaktı? Ancak kulübün menfaatlerini düşünmemiz lazım. Bahsedilen para Türkiye'de satılan oyuncular içerisinde bonservisi en yüksek olanlardan biri. Trabzonspor için çok önemli bir rakam, Yattara'lar gider, yeni Yattara'lar gelir." diye konuştu.
              Zaman

Yorum

• Volkan'ın cezası kaldırıldı
                Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel'e verilen 1 maçlık cezayı kaldırdı.
                Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun, 13 Eylül'deki Hacettepe maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle Volkan'a verdiği 1 maç cezayı, yapılan itiraz üzerine görüştü. Kurul, bu cezayı oy çokluğuyla kaldırdı.

26.09.2008
                Kaynak : AA
                Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

DERIN TRABZONSPOR

Yorum

• Yattara´yı keşfeden Özkan Sümer, takımın eski kaptanı Hami Mandıralı ve yazarlarımız, gündemi yorumladı. Sonuç; Artık Trabzon´a faydası olmazdı, şimdi yapılacak hamleler önemli.

‘Yönetim farklı düşünür’
                  Yattara çok özel yetenekleri olan bir futbolcu. Nitekim bu durumu kendisine 6 yılda çok büyük bir kitlesel destek sağladı. Maliyet-yararlılık dengesinin çok iyi belirlenmesi gerek. Taraftar tabii ki duygusal davranarak, işin şov yönüne daha çok bakar. Oysa ki yönetimler, mantıklı düşünerek bu dengeyi çok daha iyi tutturabilirler. Asıl amacı yönettiği kulübün daha büyük başarılara imza atmasını sağlamak olan yönetimlerin, burada para hesabı yapacaklarını düşünmüyorum. Bu görüşüm Trabzonspor Yönetimi için de geçerli. Dolayısıyla onlar da Yattara’dan en yüksek verimi alabilecek bir uygulamanın dışına çıkmayacaktır. Eğer ekonomik kazanımı, futbol katkısından fazla olacaksa ve bu karara teknik idari yönetim ortaklığıyla varılmışsa, taraftara düşen desteklemektir.
                  ÖZKAN SÜMER/Yattara’yı Trabzon’a kazandıran başkan

‘Gitsin tamam ama...’

Yattara’nın “parasal katkı sağlamak” amacıyla kullanılabilecek en son oyuncu olduğu kanısındayım. Zira kulüpler böyle oyuncular için gerektiğinde büyük paraları da gözden çıkarabilir. Ama Yattara’yı toplantısında izledikten sonra fazla katkı sağlayabileceğini sanmıyorum. Kendisinden para olarak yararlanılmasını bu aşamada doğru buluyorum. Ama sol kanatta sorun yaşanırken, sağ kanatta da böyle bir boşluğun doğmasına neden olacak bu kararın, taraftar nezdinde tepkiyle karşılanacağı gerçeğinin de yadsınılmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Hele boşluğun Serkan gibi top kullanma yeteneği çok kısıtlı bir oyuncuyla giderilmesi çabasının, son 3 maçta çok net ortaya çıktığını teknik yönetimin dikkatine bir kez daha sunuyorum. Umuyor ve diliyorum ki, ara transfere kadar Trabzonspor bu kanatsız kadronun bedelini ağır ödemez.
                  ERGUN ATA/FANATİK Gazetesi Yazarı

‘Gitmek istemesi önemli’

Yattara Trabzon için çok önemli oyuncu. Böyle oyuncular her zaman bulunmuyor. Ancak gitmek isteyen tutulmamalı. Bu şartlarda kalanın faydası olmaz. Şimdi ayrılığın en büyük sıkıntısını yönetim çeker. Taraftarlar, “Trabzon şampiyon olmak için böyle bir futbolcuyu kaçırmamalı” diye düşünüyor. Kulübün gönlü rahat değil ama futbolcuyu da düşünmek gerekiyor. Kısacası rahatsız olacak tek kesim taraftar olacak. Beşiktaş maçından sonra yazarlar, “Yattara oynamadı. Bu maça nasıl yorum yapalım” dediler. Oyunuyla taraftarlı-tarafsız herkese zevk veren bir yıldız. İyi bir teklif geldi ve o da gitmek istedi. Yönetim de sonuçta para kazanacak. Ersun Yanal’ın da bu dezavantaja bir çözüm üretmesi lazım.
                  HAMİ MANDIRALI/Ümit Milli Takım Tek.Dir.

‘Akıl ve Trabzon kazandı’

Yattara’nın gidişi Trabzon’daki soru işaretlerini çoğalttı. Fatih Tekke ile başlayan ve Gökdeniz’le devam eden süreçte son durumla konu farkla bir boyuta geldi. Trabzonspor’un isimsiz yabancıların gelip yıldızlaştığı bir sıçrama tahtası olduğunu düşünenler olabilir. Ama ben 3 yıldız oyuncunun gidişinde kulübün menfaatleri açısından sadece Fatih Tekke’ye karşı olduğumu söyleyebilirim. Gökdeniz şike dosyası nedeniyle yıpranışı takıma zarar veriyordu. Yattara’nın göze hoş gelen çalımları, hareketleri vardı ama katkısına gelince takıma verdiği çok şey yoktu. Kısaca bu sezon ‘takım olma’ yolunda yenilenen Trabzonspor için Yattara bir kayıp değil. Duygular değil akıl kazanmıştır. Üstelik daha 28 yaşında ve önü açık bir oyuncu kendine hedef olarak Katar’ı belirliyorsa zaten söyleyecek çok şey de yoktur.
                  TUNÇ KAYACI/FANATİK Gazetesi Yazarı

‘Ortadan bakmak lazım’

Kafaca bitmişti, gitmeliydi... Hani para da ufak çaplı bir servetti... Bu yönetici tarafından bakılınca görünen bardağın dolu cephesi. Taraftar ise boşluğu görür... Sorar; sağ kanatta kim oynar? Daha önemlisi bizi kim havaya sokar? Doğruyu bulmak için ortadan bakmakta fayda var. Evet, para ‘deli para’. Ama ilk kez çok haklıdır Trabzonspor taraftarı, soru sormakta da, bardağın boş tarafına bakmakta da... Gidenlerden kimin yerini doldurdu bugüne kadar yönetim koltuğunda oturanlar! Trabzonspor’da sembolleşmek, efsane kadrolarda yer almak hedefi, yerini ‘terfi’ makamı olma hevesine bırakırsa bu kulüp nasıl kendine büyük hedefler koyar! Bu yönetimin kredisi de var, zamanı da, parası da... Şimdi ya gidenin yerine kasaya para ya da sahaya oyuncu koyacaklar. Paralar elbet harcanıyor, doğrusuyla yanlışıyla. Geriye sonuçları kalıyor. Ve bazen katlanması zor oluyor!
                  SERHAT DEMİRTAŞ/FANATİK Gazetesi Yazarı

Ev avansı ve menacer paraları sorun oldu

Yattara’nın Katar takımına transferinin dün bitmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan son dakika pürüzleri imzanın rötar yapmasına neden oldu. İlk pürüz Gineli’nin Trabzon’dan Belçika’da ev alırken istediği 400 bin dolar avanstı. Yönetim, bu parayı geri istedi. Yattara, “O kadar para kazandırdım bunu yapmayın” dedi ama ikna edemedi. Al Saad’tan kesintisiz 11 milyon Euro bekleyen Trabzonspor Kulübü, sürekli yeni talepleri olan menacerlerin ücretine de karışmayacağını açıkladı. Katarlılar süre istedi, Trabzonspor beklemede.

fanatik gazetesi

Yorum

• Trabzon'un Antalya maçı 11'i
                    26 Eylül 2008 Cuma 12:16
                    Evinde Antalyaspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, rakibiyle sahasında yapacağı maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor.
                    Turkcell Süper Lig'de yarın sahasında Antalyaspor'u konuk edecek olan Trabzonspor, rakibiyle sahasında yapacağı maçtan galibiyetle ayrılmak istiyor.

Ligin ilk 4 haftasında 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak lider Beşiktaş ile aynı puanda ve averaj ile ikinci sırada yer alan bordo-mavililer, puan kaybetmeden yoluna devam etmeyi amaçlıyor.

Katar'ın Al Sadd Kulübü ile transfer görüşmesi yapan Yattara ile henüz FIFA'dan geçici lisansı gelmeyen Tony Sylva'nın haricinde bordo-mavililerde eksik oyuncu bulunmuyor.

Kulüp asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligdeki hiçbir maçın kolay olmadığını belirterek, ''Takımların durumları ortada. Ama Trabzonspor'un durumu da ortada. Her maça 3 puan almak için çıkıyoruz. Onun için Antalyaspor maçını 3 puan ile tamamlamayı düşünüyoruz'' dedi.

YATTARA'NIN TRANSFERİ
                    Hacısalihoğlu, Yattara'nın Katar Kulübü'ne transferinin henüz sonuçlanmadığını ifade ederek, ''Trabzonspor şartlarını söyledi. Bu şekilde olursa olur'' dedi.

Oyuncu ve Al Sadd kulübü menajerlerinin şartları kabul etmesi halinde Yattara'nın transferinin gerçekleşeceğini ifade eden Hacısalihoğlu, ''Şu anda imzalanmış bir şey yok. Bu şartlara uyarlarlarsa olur, uymazlarsa transfer olmaz'' diye konuştu.

MUHTEMEL 11
                    Bu akşam basına kapalı olarak yapacağı çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak olan Trabzonspor'un yarınki Antalyaspor karşılaşmasına, Tolga, Tayfun, Egemen, Song, Cale, Hüseyin, Colman, Selçuk, Isaac, Umut ve Gökhan 11'iyle çıkması bekleniyor.
                    hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Ve Yattara transfer oldu
                      26 Eylül 2008 Cuma 12:10
                      Trabzonspor'dan bir yıldız kaydı. 6 yıldır Bordo mavili takımın formasını giyen Yattara resmen yuvadan uçtu.
                      Trabzonlu Yattara Katar kulübü Al-Saad'a transfer oldu.

İki kulüp arasında 2 süren görüşmeler sonunda kesin olarak anlaşmaya varılırken, resmi imzaların bayramdan sonra atılmasına karar verildi.

Bu arada Katar emirlikle yönetildiği için futbol federasyonun sezon ortasında bile kulüplere özel izinle transfer izni verdiği belirtildi.
                      hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Yattara artık Katar'da !..

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferi sonunda gerçekleşti.

DHA'nın haberine göre; 3 günden beri devam eden pazarlıklar sonucu Katar ekibi tüm şartları kabul ettiğini bu sabah bordo mavililere bildirdi.

Bordo mavili kulübün bu transferden 10 milyon 800 bin Euro aldığı, Gineli oyuncu Yattara'nın ise sezon başında aldığı peşinatı kulübe geri ödediği öğrenildi. Bu arada menajerlerin ücretleri de dahil diğer masrafları Katar ekibinin ödemeyi kabul ettiği belirtildi.
                        İki kulübün yöneticilerin anlaşmayı bayramdan sonra imzalayacakları öğrenildi! Bunun nedeni ise Katar'da Cuma günü resmi tatil oluşu. Ardından da Ramazan bayramı araya gireceğinden ötürü, resmi işlem yapılamıyor. Bu nedenle imzalar Ramazan bayramı sonrasına atılabilecek!
                        Transferde birçok pürüz çıkmasına karşın ısrarcı olan Katar ekibi, Futbol Federasyonu'ndan transfer süresi bitmesine rağmen gerekli izinleri almıştı.
                        "ANLAŞMAYA VARDIK"
                        Trabzonspor İdari Menajeri Caner Çuvalcıoğlu, Yattara'nın transferiyle ilgili olarak Katar'ın Al-Sadd takımıyla prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi.
                        Trabzonspor Kulübü, Al-Sadd Kulübü ve İbrahim Yattara arasında bugün yapılan üçlü görüşme sonrasında transferle ilgili prensip anlaşmasına vardıklarını ifade eden İdari Menajer Çuvalcıoğlu, yaşanan sorunların giderildiğini söyledi.
                        Çuvalcıoğlu, "Üçlü görüşmelerde anlaşmaya vardık. Bizim olmazsa olmazlarımızdan olan anlaşma şartlarını karşı taraf kabul etti. Bunun sonucunda prensip anlaşmasına vardık. İş henüz resmiyete dökülmedi. Katar'da tatil olması ve bayramın araya girmesi sebebiyle prosedürle ilgili işlemler uzadı. Bunların giderilmesi halinde Yattara, hafta başında Katar'a gidecek" dedi.

LigTV
                        Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
                        Real Madrid
                        Manchester United
                        twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• FİFA’dan Sylva için onay çıktı
                          Kulübümüzün Fransa’nın Lille takımından transfer etmeyi planladığı Senegalli kaleci Tony Sylva için FİFA’dan beklenen onay çıktı.

Buna göre FİFA Oyuncu Statüleri Komitesi Tek Hakimliği Tony Sylva’nın Trabzonspor Kulübü’ne geçici kaydı için Türkiye Futbol Federasyonu’na yetki verdi.

26.09.2008 17:33:00
                          "CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -

Yorum

• Fatih Tekke: „Aus der Nationalmannschaft tritt man nicht zurück“
                            Veröffentlicht: 26.09.2008 - 15:39 Uhr Quelle: Interview der Woche

Fatih Tekke Ist Sieger des UEFA-Cup´s und des europäischen Supercup´s. Mit Muammer Varol sprach er über diese Erfolge, den Fussball in Russland und über die gemeinsame Heimatstadt Trabzon.

Transfermarkt: Herr Tekke. Erst einmal Glückwunsch zum Supercup. Zenit hat Manchester United geschlagen. Wie fühlt man sich auf dem Europäischen Fussballolymp?

Fatih Tekke: Das ist schon eine tolle Sache. Zunächst die Meisterschaft, dann den UEFA CUP und als Krönung den Supercup zu gewinnen, das macht mich schon sehr stolz. Einzig die Tatsache, dass sich außer Freunden aus der Türkei niemand gemeldet hat, ärgert mich. Egal, ob vom Verband oder von der Presse.

Transfermarkt: In der Liga läuft es nicht so berauschend. Ist die Dreifachbelastung (Liga/Europapokal/EM) zu anstrengend?

Relevante Links
                            Premier Liga
                            Zenit St. Petersburg
                            Fatih Tekke
                            Fatih Tekke: Zunächst muss man auch betrachten, dass wir einige Nationalspieler in den Reihen haben, die eine schwere EM gespielt haben. Da der Spielkalender in Russland anders ist, als im restlichen Europa, haben wir durch die EM auch einige Spiele verlegen müssen, sodass der Terminkalender nach der EM sehr vollgepackt gewesen ist. Aber im Großen und Ganzen kommen wir schon gut damit zu recht. Die Saison ist noch nicht vorbei, auch wenn es wohl mit der Titelverteidigung nichts wird.

Transfermarkt: In der Saison 2005 hatte ebenfalls CSKA Moskau spektakulär den UEFA CUP gewonnen, aber danach hat man nicht mehr viel gehört. Wird das Zenit ebenfalls passieren?

Fatih Tekke: Wir sind spielerisch recht gut in die CL Saison gestartet, haben allerdings durch ein Traumtor von Del Piero das Spiel verloren. Was nicht heißt, dass wir jetzt aufgeben. Nein wir haben uns auch personell verstärkt, sodass wir auch in der CL angreifen wollen.

Transfermarkt: Der unterschiedliche Spielkalender in Russland und Europa. Ist das ein Vorteil oder ein Nachteil für die Spieler in Russland?

Fatih Tekke: Es lässt sich in Russland eben nicht anders regeln. Aber man gewöhnt sich daran.

Transfermarkt: Sie kennen nun beide Spielkalender. Welcher liegt Ihnen persönlich besser?

Fatih Tekke: Ich habe da keine Präferenz. Nach einer gewissen Eingewöhnungszeit macht es einem nichts mehr aus.

Transfermarkt: Wie ist das Verhältnis zu Ihren Mitspielern?

Fatih Tekke: Am Anfang war es schon recht schwer, da ich auch der teuerste Transfer der Vereinsgeschichte war. Aber mit der Zeit hat der Druck abgenommen. Jetzt habe ich absolut keine Probleme mehr innerhalb des Teams. Ich werde sehr gut unterstützt.

Transfermarkt: Sie sind als Fatih „Sultan“ Tekke angekündigt worden. Wie ist das Verhältnis zu den Fans, auch Vergleich zu den türkischen Fans?

Fatih Tekke: Also mit den Fans gab es noch nie Probleme. Sicherlich werde ich auch kritisiert. Aber es angenehme Kritik. Nicht so wie in der Türkei. Obwohl ich so oft verletzt gewesen bin, haben die Fans mich immer unterstützt. Ein großer Dank an die Fans von Zenit.

Transfermarkt: Sind Sie im Nachhinein glücklich mit der Entscheidung nach St. Petersburg gewechselt zu sein?

Fatih Tekke: Ich habe einen nationalen Titel und zwei internationale Titel gewonnen. Mit dem Supercup das Größte, was auf europäischer Vereinsebene möglich ist. Daher bin ich sehr glücklich nach St. Petersburg gewechselt zu sein. Es wäre wohl sehr unwahrscheinlich gewesen, dass ich die internationalen Titel mit Trabzonspor gewonnen hätte.

Transfermarkt: Was war der Hauptfaktor nach St. Petersburg zu gehen?

Fatih Tekke: Ganz ehrlich? Die Ablösesumme die Zenit an Trabzonspor gezahlt hat.

Transfermarkt: Was meinen Sie damit?

Fatih Tekke: Es gab Angebote aus England, Spanien und in Deutschland aus Bremen und Berlin. Aber keines der Teams wollte die geforderte Ablösesumme bezahlen. Schließlich hatte ich auch eine gewisse Schuld Trabzonspor gegenüber, daher habe ich dann dem Transfer nach Russland zugestimmt.

Transfermarkt: In der Türkei wird man sehr schnell kritisiert, ist das in Russland auch so?

Fatih Tekke: Kritik bekommt man in allen Ländern. Das ist auch normal, aber die Qualität der Kritik ist schon anders. Hier wird man konstruktiv kritisiert. In der Türkei wird man schnell zum Helden, aber auch schnell zum Deppen gemacht. Die Kritik in Russland baut eher auf, als dass sie demoralisierend wirkt.

Transfermarkt: Was machen Ihre Russisch Kenntnisse? Ist es sehr schwierig?

Fatih Tekke: Russisch ist sehr schwierig, daher habe ich bisher auch nicht viel lernen können. Unser Trainer hat allen Spielern Englischunterricht verordnet. Aufgrund dessen ist mein Englisch in Russland verbessert worden (lacht).

Transfermarkt: Erzählen Sie uns, wie das Leben außerhalb des Trainingsgeländes abläuft. Haben Sie Kontakt zu anderen türkischen Spielern?

Fatih Tekke: Die meiste Zeit verbringe ich daheim. Ich habe hier auch nur einige Kumpels, mit denen ich ab und zu auch mal etwas Trinken gehe. Spieler wie Gökdeniz wohnen etwas weiter weg. Da sieht man sich nicht alle Tage, das ist klar. Aber wir telefonieren häufig.

Transfermarkt: Leben viele Türken in St. Petersburg?

Fatih Tekke: Nein, leider nicht. Ich würde mich freuen, wenn mehr Türken hier wohnen würden. Dann wäre es für mich auch etwas einfacher und nicht so einsam. Da meine Tochter in die Schule geht, lebt meine Familie in der Türkei.

Transfermarkt: Sie haben in St. Petersburg einen Vertrag bis 2010. Werden Sie diesen erfüllen, oder denken Sie auch über einen Wechsel nach?

Fatih Tekke: Momentan denke ich nicht ans Wechseln. Die Transferperiode ist ja auch beendet. Aber in der europäischen Winterpause kann sich schon was tun.

Transfermarkt: In den türkischen Medien wird zu jeder Transferperiode immer wieder über einen Wechsel in die Türkei spekuliert. Gab es da konkrete Angebote?

Fatih Tekke: Ach, es wird viel zu viel geschrieben in der Türkei. Ich habe seit ich in St. Petersburg bin, von keinem türkischen Verein ein Angebot bekommen.

Transfermarkt: Haben Sie auch Verbindungen nach Deutschland und über einen Wechsel dorthin nachgedacht?

Fatih Tekke: Ja, mein Bruder lebt in Bielefeld. Ich würde sehr gerne in Deutschland spielen. Wie ich schon gesagt hatte, waren auch schon Vereine interessiert. Bisher hat es sich nicht ergeben, aber ich könnte mir einen Wechsel in die Bundesliga gut vorstellen.

Transfermarkt: Die Qualifikation zur WM 2010 hat begonnen. Ein paar Worte zu den bisherigen Leistungen der türkischen Nationalmannschaft?

Fatih Tekke: Fußballerisch sicherlich noch nicht das Gelbe vom Ei. Aber die Mannschaft hat auf jeden Fall viel Potenzial. Man wird einfach abwarten müssen.

Transfermarkt: Sowohl Russland als auch die Türkei haben bei der EM überrascht. Worin unterscheidet sich der russische vom türkischen Fußball?

Fatih Tekke: In Russland ist das Spiel härter, schneller und für die Fans sicherlich auch schöner. Das Spiel in der Türkei ist technisch auf höchstem Niveau, aber eben nicht so kampfbetont.

Transfermarkt: Werden wir Sie wieder im Dress der NM sehen können, oder haben Sie mit der Nationalmannschaft abgeschlossen?

Fatih Tekke: Das liegt ja nun wirklich nicht an mir. Ich halte mich allseits bereit.

Transfermarkt: Haben Sie auch schon über einen Rücktritt aus der Nationalmannschaft nachgedacht?

Fatih Tekke: Ich denke von der Nationalmannschaft kann man nicht zurücktreten. Entweder man wird berufen oder eben nicht. Und für den Fall der Berufung muss man sich immer 100% darauf vorbereiten, das ist quasi eine Pflicht Es geht hier nicht um einen Verein, es geht um die Nation. Und wenn es auch nur 1 Minute Spielzeit ist, die man vom Trainer bekommt, dann geht man raus und kämpft.

Transfermarkt: Als gebürtiger Bürger von Trabzon verfolgen Sie sicherlich auch Trabzonspor. Was sagen Sie zu den Veränderungen im Verein?

Fatih Tekke: Es sieht derzeit alles recht gut aus. Viele gute neue Spieler sind im Team. Der Kader wurde verjüngt. Aber ich bin da immer etwas vorsichtig, auch hier gilt es abzuwarten.

Transfermarkt: Werden Sie nochmal für Trabzonspor spielen, oder haben Sie das Kapitel Trabzonspor abgeschlossen?

Fatih Tekke: Sie sagten, Sie sind auch aus Trabzon. Daher werden Sie wissen, dass Trabzon für uns etwas Besonderes ist. Natürlich würde ich auch irgendwann wieder für Trabzonspor spielen wollen. Das liegt aber nicht nur an mir, dass muss dann schon passen.

Transfermarkt: Wo haben Sie Fußballspielen gelernt? Wo liegen die Anfänge?

Fatih Tekke: Wahrscheinlich wie jeder Fußballer auf der Straße. Das war in Trabzon (Besirli Mahalle). Im Verein habe ich bei Trabzon PTT angefangen, da war ich 9 Jahre alt.

Transfermarkt: Wer war Ihr Vorbild im Fußball und wer hat Sie am meisten unterstützt?

Fatih Tekke: Mein Vorbild war immer Maradona. Es hat nie einen anderen gegeben. Die Unterstützung fand ich natürlich bei der Familie. Vor allem meine Brüder haben mich in meiner Entwicklung geprägt. Mein Bruder ist ja selber im Fußballgeschäft tätig. Er ist Co-Trainer der Jugendnationalmannschaft.

Transfermarkt: Welches war Ihr schlimmstes Erlebnis als Fußballer?

Fatih Tekke: Das Schlimmste war der Fußbruch in der Saison 97/98. Das war sehr schlimm. Ansonsten aber einfach alle Verletzungen, die mich immer wieder daran gehindert haben, kontinuierlich zu spielen.

Transfermarkt: Sie sind jetzt 31 Jahre alt. Haben Sie sich ein Ziel für Ihr Karriereende gesetzt?

Fatih Tekke: Also ich fühle mich nach wie vor sehr jung, daher habe ich mir noch keine Gedanken gemacht. Ich denke aber, dass ich noch 4-5 Jahre weiter auf hohem Niveau spielen kann.

Transfermarkt: Soweit wir informiert sind, sind Sie als Student an der Uni in Trabzon eingeschrieben. Was studieren Sie?

Fatih Tekke: Ich habe Sport auf Lehramt studiert. Bin aber glücklicherweise diesen Sommer fertig geworden.

Transfermarkt: Was werden du nach Ihrer aktiven Laufbahn machen?

Fatih Tekke: Das weiß ich jetzt noch nicht genau, aber ich werde dem Fußball schon erhalten bleiben. Wahrscheinlich als Trainer.

Transfermarkt: Was sagen Sie zu den türkischen Fans in Deutschland?

Fatih Tekke: Die Unterstützung der Fans ist auch hier in St. Petersburg zu spüren. Mein Respekt an alle türkischen Fans, die in Deutschland leben. Sie sind die wahren Fans. Wer sonst kann über so große Entfernungen, die Mannschaft unterstützen? Sie haben nicht die Möglichkeit mit dem Bus kurz zum Spiel ihrer Mannschaft zu fahren, und dennoch sind sie immer bei jedem Spiel dabei. Das wird leider viel zu selten erwähnt. Danke für Eure Unterstützung.

Transfermarkt.de bedankt sich bei Fatih Tekke für dieses Interview

benim pek zamanim olmadigi icin tercüme edemiyecem kusura bakmayin
                            En son selcuk tarafından düzenlendi; 27.09.2008, 18:43.
                            "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Yıldızlar geçidi!
                              Katar Ligi, son dönemde ağırladığı birbirinden ünlü yıldız futbolcularla dikkat çekmeye başladı.
                              Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara'nın Katar Ligi takımlarından Al Saad'a 10 milyon 800 bin euro gibi rekor bir bonservis bedeliyle transfer olmasının ardından gözler bu lige çevrildi. Arap Yarımadası'nın doğusunda yer alan bu küçük ancak zengin ülkenin profesyonel futbol ligi sadece 5 yıl önce kuruldu. Katar dünya futbol ailesinde pek de hatırı sayılı bir ülke değil. Zira, son açıklanan FİFA Dünya Klasmanında 81. sırada yer alıyor. Katar, Asya Klasmanında ise 9. sırada. Ancak Katar'ı spor basınının gündemine sık sık taşıyan olay ise futbol yaşantılarının son baharlarını yaşayan dünyaca ünlü yıldız futbolcuların çok büyük paralarla Katar Birinci Ligi'ne transfer olmaları ve futbolu burada bırakmaları. Ülke hükümetinin son yıllarda büyük maddi destek sağladığı Katar Ligi, futbolseverlerin yakından tanıdığı birçok isme ev sahipliği yapıyor.

Katar Ligi'nde gerçekleşen ilk büyük transfer Arjantinli efsane futbolcu Gabriel Batistuta olmuştu. Batistuta 2003 yılı yazında yani kariyerinin sonlarına doğru Katar Ligi takımlarından El Arabi ile 2 yıllık sözleşme imzalarken, bu imza karşılığında tam 8 milyon dolar alıyordu.

Katar'da Batistuta'nın yanı sıra Effenberg, Desailly, Hierro ve Okocha gibi birçok dünya çapındaki yıldız isim de forma giyerken, yolu Türkiye'den geçen, tıpkı Yatara gibi onlarca isim de geçmişte Katar yolunu tercih etti.

Hakan Yakın: Son dönemde Katar Ligi'ne giderek dikkatleri üzerine çeken en önemli isim kuşkusuz Hakan Yakın oldu. Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması da giyen Türk asıllı İsviçreli futbolcu, kariyerinin son döneminde Katar'ın yolunu tuttu. Katar Ligi'nin son şampiyonu Al-Gharrafa'da forma giyen Hakan Yakın, Katar ekibinden 2 yıl için 2 milyon 800 bin euro alacak.

Ricardinho: Beşiktaş'a büyük umutlarla gelen ancak siyah-beyazlı ekipte bir türlü istenileni veremeyen Brezilyalı futbolcu, buradan Katar Ligi ekiplerinden Al-Rayyan'ın yolunu tuttu. Geçen hafta başlayan Katar Ligi'nde Ricardinho, attığı gollerle ön plana çıkarken, lige de damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Felipe: Fatih Terim'in G.Saray'daki ikinci döneminde kısa bir süre Sarı-kırmızılı formayı giyen ancak başarısız olarak Türkiye'den ayrılan Brezilyalı futbolcu, Katar Ligi'nde Al Saad'da forma giyiyor. Yıldız futbolcu, geçen sezonu da 12 golle tamamlamıştı.

YATTARA'NIN TAKIMI AL SAAD'DA YILDIZLAR FORMA GİYDİ

İbrahim Yattara'nın görüşmelerini sürdürdüğü Al Saad ekibinde 5 yıllık süreçte birçok yıldız forma giydi.

Bir dönem Barcelona'nın da formasını giyen ve kariyeri boyunca 1000 golü aşan ender futbolcular arasında bulunan Brezilyalı yıldız Romario da bu takımda görev yaptı. Romario, bu transferle belki de Katar Ligi'nde kırılması güç bir rekora da imza attı.

ÇILGINLIK: 3 MAÇ İÇİN 1 MİLYON 500 BİN DOLAR

Al Saad'dan sadece 3 maç için teklif alan ve bu maçlar karşılığında tamı tamına 1.5 milyon dolar kazanan golcü futbolcu, ne yazık ki Katar'da ağları havalandırma başarısı gösteremedi.

İran halkı için bir kahraman olan Ali Daei de 96-97 yılları arasında bu takımda forma giydi. Bielefeld, Hertha Berlin ve Bayern Münih gibi takımlarda da forma giyen 39 yaşındaki futbolcu, geçen yıl İran'ın Saipa takımında oynadıktan sonra futbolu bıraktı ve ülkesinin futbol menajerliğine getirildi.

Al Saad formasını giyen yıldızların başında Abedi Pele de bulunuyor. Lyon ve Marsilya'da yıldızı parlayan 43 yaşındaki futbolcu ilginçtir kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain takımında noktaladı.

Strasbourg, Marsilya ve Chelsea'da forma giyen Fransız defans oyuncusu Frank Leboeuf de 2003-2005 yılları arasında Al Saad takımında forma giydi. 50 kez Fransa milli takımında oynayıp 5 gol atan 40 yaşındaki yıldıza Katar takımı astronomik bir para vermişti.

KATAR LİGİ YILDIZLAR GEÇİDİ GİBİ

Amara Diane: Al Rayyan'ın yeni transferlerinden Amare Diane, Katar ekibine Fransa'nın Paris Saint Germain takımından transfer oldu. Diane'nin Al Rayyan'a toplam maliyeti 18 milyon euro..

Sabri Lamouchi: Daha önce Parma, Inter ve Marsilya gibi takımlarda forma giyen 36 yaşındaki Fransız yıldız, Q Lig'de Umm Salal takımında forma giyiyor.

Katar'da bu isimlerin yanı sıra Effenberg, Desailly, Hierro ve Okocha gibi birçok dünya çapındaki yıldız isim de forma giydi.

İHA

Yorum

• Trabzonspor bomba peşinde
                                Yattara'yı Katar'a satan yönetimin Kayserispor'un yıldızı Mehmet Topuz ile anlaştığı iddia edildi. Transfer devre arasında gerçekleşecek.

Trabzonspor 'da sürpriz iddia. Yattara'yı astronomik bir transfer bedeli ile Katar'ın Al Sadd takımına veren Trabzonspor devre arasında bombayı patlatacağı iddia edildi Bordo-mavili yönetimin Yattara'yı taraftarlara unutturacak bir transfer peşinde koştuğu ve Kayserispor'un yıldızı Mehmet Topuz ile her konuda anlaştığı ileri sürüldü. Bordo mavililer Türkiye'de transferin bitmesi nedeniyle bu transferi ancak ocak ayı transfer döneminde gerçekleştirebileceği iddia edildi.

Öte yandan Trabzonspor'un gündeminde olduğu iddia edilen milli futbolcu Yıldıray Baştürk'ün gündemdre olmadığı öğrenildi.

KAYNAĞI ÖZELLİKLE BELİRTEYİM
                                SPOR61.NET
                                Bordo Mavi...

Yorum

Yükleniyor...
                                X