sitemiz yeni haliyle yayında
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!
Daraltma
X
-
İlk olarak macka61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesitemiz yeni haliyle yayında
Resmi sitemiz www.trabzonspor.com yeni tasarımı ile test yayınında..Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
**Latocan**
Yorum
-
Şampiyona 'Devler Ligi'i vizesi
26 Eylül 2008 Cuma 19:00
Süper Lig'de 2008-09 sezonunu şampiyon tamamlayacak takım, Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamadan, doğrudan katılacak.
Turkcell Süper Lig'de 2008-09 sezonunu şampiyon tamamlayacak takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynamadan, doğrudan katılacak.
Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, UEFA Yönetim Kurulu'nun son toplantısının ardından federasyona da gönderilen genelgeyle, bu sezon Turkcell Süper Lig'i şampiyon bitirecek takımın, 2009-2010 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, eleme turu oynamadan doğrudan katılacağı bildirildi.
Bu arada, UEFA Kulüpler sıralamasında 11. sırada yer alan Türkiye, böylece 2009-10 sezonunda UEFA Avrupa Ligi adını alacak UEFA Kupası'na 3 takım gönderecek.
UEFA'nın aldığı bir başka kararla da 2010 Şampiyonlar Ligi finali 22 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.BİZE HERYER TRABZON!!!
Bordo Mavİ
Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .
Yorum
-
Arkadaslar üc yillik Almancamla sizin icin tercüme ettim.
Bir yerde hata yaptiysam affola.
Fatih Tekke: „Milli Takimi Birakmam Mümkün Degil“
Fatih Tekke transfermarkt.de'den Trabzonlu Muammer Varol'un sorularini cevapladi.
Transfermarkt: Ilk olarak süper kupa galibiyetiniz icin sizi tebrik ediyorum. Zenit, Manchester United'i devirdi. Avrupa futbol arenasinda oynarken kendinizi nasil hissettinz?
Fatih Tekke: Tek kelimeyle mükemmel bir duygu. Ilk olarak sampiyonluk, sonra Uefa kupasi ve son olarak da Süper kupayi kazandik, bundan dolayi cok gururluyum. Sadece tek üzüldügüm nokta, Türkiye'den ne arkadaslarim, ne federasyon ne de basin arayip tebrik etmedi.
Transfermarkt: Ligde suan her sey yolunda gitmiyor. Üc kulvarda yarismanin zorlugundan mi acaba?
Fatih Tekke: Öncelikle söylemem gerekir ki birkac as oyuncumuz zor bir Avrupa kupasi gecirdi. Rusya'da sezon maclari avrupadan farkli vakitte oynandigi icin, Avrupa kupasi esnasinda da birkac mac oynamak zorunda kaldik. Ama henüz her sey bitmedi. Hala iddiamiz devam ediyor.
Transfermarkt: 2005 yilinda da Cska Moskova Uefa kupasini almisti, fakat daha sonra kayboldular. Zenit'e de bunun olmasi mümkün mü?
Fatih Tekke: Sampiyonlar ligine oyun olarak cok iyi basladik, ama Del Piero'nun inanilmaz golü ile yenildik. Ama bu pes ettigimiz anlamina gelmiyor. Kadromuzu gecen sezona göre güclendirerk üc kulvarda da yarisir durumda bir takim haline geldik.
Transfermarkt: Avrupa ve Rusya'da sezonun farkli vakitlerde baslamasi sizin icin bir avantaj mi dezavantaj mi?
Fatih Tekke: Burda baska türlü olmasi mümkün degil. Buna alismamiz lazim.
Transfermarkt: Peki hangisi daha cok hosunuza gidiyor?
Fatih Tekke: Bir secimim yok. Bir alisma devresinden sonra pek de önemi olmuyor acikcasi.
Transfermarkt: Takim arkadaslarinizla nasil anlasiyordunuz?
Fatih Tekke: Baslarda cok zordu. Takima gelen en pahali futbolcuydum. Fakat zamanla üzerimdeki baski azaldi. Simdi takimdaki arkadaslarimla hicbir problemim yok. Bana cok yardimci oluyorlar.
Transfermarkt: Türkiye'de size Fatih Sultan Tekke diye hitap ediyorlardi. Peki Rusya'daki taraftarlarin Türkiye'dekilerden farki ne?
Fatih Tekke: Taraftarlarla su ana kadar hic problemim olmadi. Tabi ki elestirenler oluyor. Fakat yapici elestiriler. Türkiye'deki gibi degil. Cok fazla sakatlanmama ragmen, taraftar hep yanimda oldu. Zenit taraftarlarina tesekkürü borc bilirim.
Transfermarkt: Zenit'e transferinizden pisman oldunuz mu?
Fatih Tekke: Burda bir sampiyonluk ve iki tane de uluslararasi kupa kazandim. Avrupa'daki en büyük kupa olan Süper kupayi kazandim. Bu yüzden Zenit'e geldigim icin cok mutluyum. Bu kupalari Trabzonspor ile kazanmam cok zordu.
Transfermarkt: Zenit'e gitmenizdeki bas etken neydi?
Fatih Tekke: Acik konusmak gerekirse Zenit'in Trabzonspor'a ödedigi bonservis ücreti.
Transfermarkt: Biraz acar misiniz?
Fatih Tekke: Ingiltere, Ispanya ve Almanya'da Bremen ve Berlin'den teklifler vardi. Fakat hicbiri yüksek bonservis ücretini ödemek istemedi. Ben de Trabzonspor'a para kazandirmak icin Rusya'ya gitmeyi kabul ettim.
Transfermarkt: Türkiye'de cok cabuk elestiri yagmuruna tutulmak mümkün. Rusya'da da durum böyle mi?
Fatih Tekke: Tüm ülkelerde elestirilmek mümkün. Bu normal bir sey ama elestirinin kalitesi farkli bir sey. Burda yapici elestiriler yapiliyor. Türkiye'de bir günde kahraman da olabilirsiniz vatan haini de.
Transfermarkt: Rusca ile araniz nasil? Rusca zor bir dil mi?
Fatih Tekke: Rusca cok zor, bu yüzden pek ögrenemedim. Teknik direktörümüz tüm oyunculara Ingilizce ögrenmeyi zorunlu kildi. Bu yüzden Rusya'da Ingilizcem daha cok gelisti. (Gülüyor)
Transfermarkt: Bize burdaki anterman sahasi disindaki hayatinizdan bahsedebilir misiniz? Diger Türk oyuncularla görüsüyor musunuz?
Fatih Tekke: Vaktimin cogunlugunu evde geciyiroum. Burda birkac arkadasim var ve bazen bir seyler icmeye gidiyoruz. Gökdeniz gibi oyuncular ise biraz uzakta kaliyor. Her gün görüsemiyoruz ama birbirimizi durmadan ariyoruz.
Transfermarkt: St. Petersburg'da cok Türk yasiyor mu?
Fatih Tekke: Hayir, malesef yok. Burda daha fazla Türk olsaydi iyi olurdu. Kendimi bu kadar yanliz hissetmezdim. Kiz kardesim okula gittigi icin ailem Türkiye'de yasiyor.
Transfermarkt: Zenit'le 2010'a kadar sözlesmeniz var. Sözlesme sonuna kadar burda mi kalacaksiniz yoksa takim degistirmeyi düsünüyor musunuz?
Fatih Tekke: Suan takim degistirmeyi düsünmüyorum. Transfer sezonu kapandi. Fakat Avrupa'daki devre arasinda bir seyler olabilir.
Transfermarkt: Türk medyasinda her transfer sezonunda Türkiye'ye transfer olacaginiz yaziliyor. Size yapilan teklifler var miydi?
Fatih Tekke: Türkiye'de dogru yanlis cok sey yaziliyor. Zenit'e geldigimden beri hicbir Türk takimindan transfer teklifi almadim.
Transfermarkt: Almanya'ya transfer olmayi ister miydiniz?
Fatih Tekke: Abim Bielefeld'de yasiyor. Almanya'da oynamayi cok isterim. Söyledigim gibi birkac kulüp benle ilgileniyordu. O zaman olmadi ama bu sefer ciddi ciddi Almanya'ya gitmeyi düsünürüm.
Transfermarkt: 2010 Dünya Kupasi elemeleri basldi. Türkiye'nin performansi hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Fatih Tekke: Takim olarak cok iyi oynadigimiz söylenemez ama milli takimimizin büyük bir potansiyeli var. Biraz zamana ihtiyac var.
Transfermarkt: Rusya ile Türkiye Avrupa Sampiyonasinda süpriz takim oldular. Rus futbolu ile Türk futbolu arasindaki fark nedir?
Fatih Tekke: Rusya'da daha sert, daha hizlii ve göze hos gelen bir futbol oynaniyor. Türkiye'de teknik ama savasci olmayan bir oyun mentalitesi var.
Transfermarkt: Tekrar milli olmaniz mümkün mü yoksa Milli Takim defterini kapattiniz mi?
Fatih Tekke: Bu benle alakali bir sey degil. Kendimi her an hazir tutuyorum.
Transfermarkt: Milli takimi birakmayi düsündünüz mü?
Fatih Tekke:Milli takimi birakma diye bir sey söz konusu olamaz. Cagrilma veya cagrilmama olur. Her zaman oynayacakmis gibi hazir olmak gerekir. Bir dakka bile olsa cikip oynamak gerekir. Herhangi bir takimdan degil Milli Takim'dan bahsediyoruz.
Transfermarkt: Trabzon dogumlu birisi olarak, Trabzonspor'u da takip ediyorsunuzdur. Takimdakii yenilikler hakkinda ne düsünüyorsunuz?
Fatih Tekke: Suan her sey yolunda gözüküyor. Bircok kaliteli yeni oyuncu geldi ve kadro genclestirildi. Fakat bence sabirli olmak ve bu takima sans vermek gerkiyor.
Transfermarkt: Tekrar Trabzonspor'da oynayacak misiniz yoksa o defteri kapattiniz mi?
Fatih Tekke: Siz de Trabzonlusunuz ve Trabzon'un bizim icin özel oldugunu biliyorsunuzdur. Tabi ki tekrar Trabzonspor'da oynamayi isterim. Fakat bu sadece benim söylememle olacak bir sey degil, sartlarin uymasi lazim.
Transfermarkt: Ilk olarak nerde futbol oynamaya basladiniz?
Fatih Tekke: Tabi ki bircok futbolcu gibi sokakta. Trabzon'da Besirli Mahallesi'nde. Ilk kulübüm de Trabzon Ptt idi. 9 yasindaydim.
Transfermarkt: Futbolcu olarak idolünüz kim idi? Size futbolcu olarak en cok kim destek oldu?
Fatih Tekke: Idolüm her zaman Maradona idi. Ondan sonra asla onun gibi birisi gelmedi. Ailem her zaman bana destek oldu. Hepsinden cok da abimin futbolcu olarak gelismeme katkisi büyüktür. Kendisi de futbolun icinde olan birisidir zaten. Genc Milli takiminin yardimci antrenörüdür.
Transfermarkt: Futbolcu olarak en kötü deneyiminiz ne idi?
Fatih Tekke: 97/98'deki ayagimin kirilmasi olayi. Bunun disinda düzenli olarak oynamami engelleyen tüm sakatliklar.
Transfermarkt: 31 yasindasiniz. Kariyerinizin sonu icin belli planlariniz var mi?
Fatih Tekke: Kedimi hala genc hissediyorum. Bu yüzden henüz bir plan yapmadim. 4-5 yil daha yüksek seviyede futbol oynayabilecegimi düsünüyorum.
Transfermarkt: Bildigim kadariyla KTÜ'de ögrencisiniz. Ne okuyorsunuz?
Fatih Tekke: Spor ögretmenligi. Allaha sükür bu yaz bitirdim.
Transfermarkt: Aktif futbol hayatinizdan sonra ne yapacaksiniz?
Fatih Tekke: Suan tam olarak bilmiyorum ama Futbol arenasinda kalmayi düsünüyorum. Büyük ihtimalle Teknik direktör olarak.
Transfermarkt: Almanya'daki Türk taraftalara bir mesajiniz var mi?
Fatih Tekke:Onlarin desteklerini burdan hissedebiliyorum. Onlarin hepsine saygi duyuyorum. Bence gercek taraftar onlar. Baska kim o kadar uzaktan takimlarina destek olurl? Mactan kisa bir süre önce otobüsle maca gelme gibi bir sanslari yok ama buna ragmen her maca geliyorlar.Bu gercekten takdire sayan bir sey. Destekleriniz icin hepinize tesekkür ediyorum.
Transfermarkt.de size bu röportaj icin tesekkür ediyor.En son seyyah61 tarafından düzenlendi; 27.09.2008, 02:51."Hoy, mañana y siempre con el Barça en el corazon"
"Bütün kış işedikleri denizlere/Yazın yüzmeye gidenlere yuh...Sana da yuh, bana da yuh..."
Yorum
-
İkinci bomba Yattara mı
Trabzonspor'un Katar'ın Al Saad takımına 10 milyon 800 bin euro luk astronomik bonservis bedeliyle sattığı Yattara'nın devre arasında Fenerbahçe'ye gideceği iddiaları ortalığı karıştırdı.İddiaya göre Fenerbahçe teknik direktörü Aragones'in takımında görmek istediği Yattara için Fenerbahçe'nin devrede olduğu ve hülle yoluyla transferi gerçekleştirmeye çalışacağı öğrenildi.Trabzonspor'un bu futbolcunun sözleşmesine Katar'dan yeniden Türkiye'ye dönmesini engelleyen bir madde koydurmaması Yattara'nın Türkiye'ye dönmesini kolaylaştırıyor.
Fenerbahçe'nin sağ kanadında Yattara ile aynı mevkide oynayan Colin Kazım'ın kulübüyle yaşadığı sorunların yanı sıra , babasının Aragones tarafından idmandan kovulması ve Deivid'in de sahalara ne zaman döneceğinin belli olmaması ise bu iddiaları kuvvetleniyor.
Sezon başında İspanya'dan 17 milyon Euro ya transfer eden Aziz Yıldırım'ın ikinci bombası Yattara mı?
Yorum
-
Yattara'nın yerine Mehmet Topuz!
Gineli yıldızını Katar'ın Al Sadd takımına satan Trabzonspor'da, Yattara'nın yerine Mehmet Topuz gündeme geldi.
İbrahim Yattara'yı Katar'ın Al Sadd takımına veren Trabzonspor'un devre arasında Kayserispor'un yıldız futbolcusu Mehmet Topuz'u renklerine katmak için harekete geçtiği iddia edildi.
Rekor bir transfer ücretiyle İbrahim Yattara'yı Katar'ın Al Sadd takımına veren Trabzonspor, bu oyuncudan boşalacak yeri yine yıldız bir oyuncu transfer ederek doldurmak için harekete geçti. Yattara'nın yokluğunu aratmayacak bir isim arayışında olan Trabzonspor Yönetimi'nin, Kayserispor'un yıldız oyuncusu Mehmet Topuz konusunda fikir birliğine vardığı iddia edildi. İbrahim Yattara'dan gelecek parayı devre arasında transfere ayıracak olan yönetim kurulunun, Kayserispor'dan Mehmet Topuz'u transfer etmek için kesenin ağzını açacağı belirtildi.
Gökhan Ünal transferi nedeniyle Trabzonspor yönetimi ile ilişkileri iyi olan Kayserispor Kulübü'nün bu oyuncuyu Bordo-mavili takıma verme noktasında bir zorluk çıkarmaması beklenirken, Sarı-kırmızılı kulübün devre arasında bir durum değerlendirmesi yapacağı ileri sürüldü. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın da Mehmet Topuz transferiyle ilgili olarak yönetim kuruluna olumlu rapor verdiği ve bu oyuncunun alınması halinde takıma güç katacağını dile getirdiği kaydedildi.
Kayserispor Kulübü, Gökhan Ünal'ı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın istemesine rağmen Trabzonspor'un teklifine olumlu yanıt vermişti. Mehmet Topuz konusunda da aynı tutum içinde olması beklenen Sarı-kırmızılı yönetimin, bu oyuncuyu Trabzonspor'a vermekte daha istekli olacağı belirtiliyor.
Gökmen Şahin / İHATrabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
Yorum
-
Tribünler yasta !..
Galatasaray'ın en etkili taraftar grubu ultrAslan'ın kurucusu ve genel koordinatörü Alpaslan Dikmen, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti !.. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Alpaslan Dikmen'in Bursa yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu vefat ettiği açıklandı.
Açıklamada, ''Galatasaray tribünlerinin en sevilen isimlerinden, Galatasaray tribün grubu ultrAslan'ın genel koordinatörü, sevgili dostumuz ve arkadaşımız Alpaslan Dikmen'i, biraz önce Bursa yolunda geçirdiği bir trafik kazasında kaybettiğimizi öğrenmiş bulunuyoruz. Üzüntümüz sonsuzdur. Alpaslan Dikmen anılarımızda ve tribünlerimizde sonsuza kadar yaşayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine tüm Galatasaraylılar'a sabır diliyoruz. Tüm Galatasaraylılar'ın başı sağolsun'' ifadelerine yer verildi.
Eşi ve çocuğuyla birlikte Bursa'nın Orhangazi ilçesi civarında trafik kazası geçiren Alpaslan Dikmen hayatını kaybederken, eşi ve çocuğunun ise yaralı oldukları öğrenildi.
Taraftar önderliğinin yanı sıra köşe yazarlığı da yapan Dikmen'in vefatı başta Galatasaray camiası olmak üzere tüm futbol dünyasında büyük üzüntü yarattı.
Ligtv.com.tr olarak Merhum'a Tanrı'dan rahmet, ailesine acil şifalar, sevenlerine, Galatasaray camiasına ve tüm futbolseverlere baş sağlığı dileriz.
Yorum
-
Sıra şimdi futbolcularda
İlk 4 maçında 10 puan toplayan namağlup Trabzospor, önemli bir sınava çıkıyor.
Günlerdir Trabzonspor’da gündemin bir numaralı maddesi İbrahima Yattara’ydı. Nihayet Gineli’nin durumu netlik kazandı, gözler artık futbola kaydı. İlk 4 maçında 3 galibiyet ve 1 beraberlikle 10 puan toplayan Karadeniz temsilcisi, bugün önemli bir sınava daha çıkıyor. Süper Lig’in yeni takımı olan, ancak sıkıntılı günler geçiren Antalyaspor’u ağırlayacak olan Bordo-Mavililer, sahadan galibiyetle ayrılarak taraftarlarını sevindirmenin hesaplarını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Kupası’nda Kardemir Karabükspor’u eleyerek gruplara kalma başarısını da gösteren Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın Isaac’i ilk 11’e monte etmeye çalıştığı öğrenildi.
TRABZONSPOR
Tolga
Tayfun
Song
Egemen
Cale
Isaac (Serkan)
Selçuk
Hüseyin
Colman
Gökhan
Umut
ANTALYASPOR
Ömer
Uğur
Vahap
Dziewicki
Şenol
Abdullah
Sedat
Ahmet Kuru
Ali Zitouni
Serge
Ngwenya
STAT:
Avni Aker
YAYIN:
Lig TV
SAAT:
20.00
HAKEMLER:
Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz
Yorum
-
Isaac söktü, aldı
Isaac, yüksek performansıyla beraber formayı kelimenin tam anlamıyla söktü, aldı.
Bordo-Mavili takımın son transferi olan Isaac, yüksek performansıyla beraber formayı kelimenin tam anlamıyla söktü, aldı. İbrahima Yattara’nın da Trabzonspor’dan ayrılmasıyla beraber önemli bir fırsatla karşı karşıya kalan Nijeryalı’nın, Antalyaspor maçında kadroya girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Isaac, Türkiye Kupası’ndaki Karabük mücadelesinde de karşılaşmanın açılış golünü atmıştı.
Yorum
-
İlk olarak pReN@_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
STAT:
Avni Aker
YAYIN:
Lig TV
SAAT:
20.00
HAKEMLER:
Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz
Yorum
-
MUSAMPA SHEFFIELD'DA!..
Eski Trabzonspor'lu futbolcu Kiki Musampa, Sheffield United ile antrenmanlara başladı.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Kore takımı FC Seoul'den ayrılan Musampa, bir süre denendiken sonra menajer Kevin Blackwell'in beğenmesi halinde Sheffield United ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalayacak.
31 yaşındaki Musampa'nın bonservisi elinde bulunuyor.Bordo Mavi...
Yorum
-
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-2 galip geldikleri Antalyaspor maçı sonrası çarpıcı açıklamalar yaptı!..
“KONTROL BİZDEYDİ”
Maç boyunca kontrolü ellerinde tuttuklarını söyleyen Ersun Yanal, “Kontrol bizdeydi. İlk 15 dakikada 5 gol pozisyonu bulduk ama bu arada ummadık bir gol yedik. Oyundan düşmedik. Rakibimize baskı kurduk. Beraberliğe geldikten sonra oyunun temposu yükseldi ve yine yenik duruma düştük ama oyunu bırakmayan oyuncularım galip geldi. Maçın tamamında iyi oynadık. Rakip de çok iyi mücadele etti. Güzel bir maç oldu ve herkes keyif aldı” dedi.
“HEDEFİMİZ HEP ZİRVEDE KALMAK”
Yanal, bordo mavili takımın Turkcell Süper Lig’de liderliğe yükselmesiyle ilgili olarak ise “Çok uzun bir maraton var önümüzde. Tabi lider olmak büyük bir moral. Önümüzde çok zorlu maçlarımız var. Kazanma arzumuz devam edecek. Hedefimiz hep zirvede kalmak. Bazı şeyleri konuşmak için çok erken” diye konuştu.
“YENİK DURUMDAYKEN DE DESTEK BEKLİYORUZ”
Olumsuz hava şartlarına rağmen tribünleri dolduran Trabzonspor taraftarına da teşekkür eden Yanal, “Tribünlerde olumsuz hava şartlarının etkisi hiçbir zaman görülmedi. Taraftarımız bizi sonuna kadar bırakmadı. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Mağlup duruma düşeceğiz ya da galip geleceğiz… Onlar bu tutumunu hep sürdürmeli” dedi.
“YATTARA KARİYERİNİ NOKTALADI”
Ersun Yanal, Yattara’nın Katar’a transferi hakkında ise oldukça ilginç açıklamalar yaptı. Yattara’nın Katar’a giderek kariyerini noktaladığını ileri süren Yanal şöyle konuştu:
“Yattara profesyonel bir oyuncu. Birlikte konuştuk ve karar verdik. Değerli bir oyuncu olduğunu ve kalması gerektiğini söyledik ama Yattara kolayı seçti ve Katar’da kariyerini sürdürmek istedi. Bir yerde kariyerini noktaladı. Çok ısrar etti ve biz de burada oynamak istemeyen bir oyuncuyu tutmak istemedik. Ona başarılar diliyorum ama çok da uzun süreceğini sanmıyorum. Trabzon’dan bir çok oyuncu gitmiştir. Hiçbir oyuncunun arkasından bakmayız.”
134 HAFTA SONRA LİDER
Trabzonspor, lig lideri Beşiktaş'ın puan yitirmesiyle birlikte ligde 134 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu.
Bordo-mavililer en son, 2004-2005 sezonunun 7. haftasında 19 puanla Fenerbahçe ile birlikte liderliği paylaşmışlardı.Bordo Mavi...
Yorum
-
Trabzon gümbür gümbür geliyor! Yazan: Berkay Aytekin
Trabzonspor–Antalyaspor maçı açık ara sezonun şu ana kadar ki en iyi maçıydı. Maç başından sonuna mücadele, hırs, tempo, kazanma arzusu doluydu. Bunda en büyük etkenlerden biri Fırat Aydınus’tu. Gittikçe parlıyor. Yerinde avantaj oynattı, sertliğe izin verdi, sertliğin haddini aşmamasını sağladı. Futbolcularla diyalogu düzeyli, otoriter ve yeri geldiğinde arkadaşçaydı. Gerçekten maçın bu kadar tempolu ve zevkli olmasında büyük katkısı vardı.
Trabzonspor sezon başından beri en iyi oyununu oynadı. Maça o kadar baskılı başladılar ki, herhalde çok farklı bir maç olacak diye düşündüm. Enteresan olduğunu düşündüğüm (Zitouni’nin şut attığını düşünüyorum çünkü) gol olana kadar da Antalyaspor sahasından çıkamadı. Sonraki beş altı dakikada bocaladılar, birkaç pozisyon verdiler fakat genel olarak çok başarılılardı. Hüseyin, bırakın bu sezonu senelerdir izlediğim en iyi oyununu oynadı. Hücuma verdiği katkı, takımını sürekli ileride tutması izlemeye değerdi. Böyle cesur oynadığı zaman çok daha parlak bir futbolcu. Onun bu oyunu takımını diri tuttu, dönen topların hepsinde Hüseyin’in ismi vardı. Bu hafta içinde Türkiye’nin belki de Dünya’nın önemli yeteneklerinden Yattara'yı kaybetmeleri onlar için olumlu olmuş olabilir. Isaac belki onun kadar yetenekli değil ama Yattara'dan daha faydalı bir futbol oynadı. Hücum organizasyonlarının içinde hep o vardı. Hüseyin'in ileriye taşıdığı takımı o noktadan sonra sorumluluk alıp zenginleştirdi. Bol bol beslenen forvetler de daha rahat oynadı haliyle. İkisi de birer gol buldu. Colman bile bir üst kademeye taşıdı futbolunu. Yeterli mi bu futbolu, değil ama Trabzon bu olacaksa o da daha değerli bir futbolcu olacaktır. Selçuk hala potansiyelinde değil, o da bu oyuna katıldığında çok zevkli mücadeleler izleyeceğiz diye umuyorum.
Trabzon, beşinci haftada ilk kez futboluna değer kattı. Ayrıca maç sonrası görüntülerde müthiş sıcak bir arkadaşlık ortamı olduğunu da gördük. Taraftarlarıyla bütünleştiler. Bu süreç devam edecekse, bu taraftarıyla, bu inançla en ciddi şampiyonluk adaylarından biri.
KAYNAK ajanssporEn son sanatik tarafından düzenlendi; 28.09.2008, 03:13."Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli
Yorum
Yorum