Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sorun kimde? Yönetim/Teknik Heyet/Futbolcular?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Başarısızlığın ve Transferdeki rezil oluşun sebebi olaran Hacısalihoğlu'nun istifasını istiyorum, diliyorum. Keşke 2. yönetimde olmasaydın!
    Egemen Ve Selçuğun içine düştüğü girdaba Allah kimseyi düşürmesin. İnsanların Onurları ve Şerefleri vardır ve Bunun için yaşarlar.
    Tavan yaptıklarında istanbul takımlarına transfer olmayan Gökdeniz Ve Fatih Tekke'yi şimdi daha çok seviyorum.

Yorum

• Bugün Zaman gazetesinde çıkan bir yazı.Çok yerinde tespitler var.Okumanızı tavsiye ederim.
      Kuzey cephesinde değişen bir şey yok

Sahasında Bursaspor'la berabere kalarak 4. hafta sonunda ligin zirvesinden 8 puan geriye düşen Trabzonspor cephesinde yaşanan düşüşün nedenleri sorgulanıyor.

Görünen o ki hem hazırlık maçları hem de Sivas maçı herkesi yanıltmış. Hazırlık maçlarında orta sahada üst üste pas yapan, ters toplar yapan, kanat organizasyonları yapan Trabzonspor'dan haftalardır eser yok. İkisi Avrupa kupası maçı son 5 maçta Trabzonspor'un rakiplerine oyun üstünlüğünü kabul ettirebildiği dakikalar çok sınırlı.

Trabzonspor'un hücum ile savunma oyuncuları arasındaki mesafe çok, Trabzonspor kanatları dilediği gibi kullanamıyor, forvetlerin her ikisi de benzer nitelikte, hem hava toplarında etkisizler hem de topu kontrol etme ve sahip olma konusunda zafiyetleri var vs. gibi takımla ilgili benzer eksikliklerin listesini hayli uzatmak mümkün. Ancak bundan çok daha önemli ve konuşulması gereken şey, bir camianın her seferinde aynı hataları aynı sıralama ile yapıyor olması belki de.

Yıl 1996, şampiyonluğa ilerleyen Trabzonspor'da herkesin ortak kanaati devre arasında bir forvet ve alternatif bir orta saha alınması gerektiğidir. Ancak "dengelerin korunması" adına bu ihtiyaçlar giderilmez ve sene sonunda kaçan şampiyonluğun meydana getirdiği yıkım tüm dengeleri altüst eder. Yıl 2004 bir önceki sene Samet Aybaba'dan devraldığı takımla ligin son haftasına kadar şampiyonluğu kovalayan Ziya Doğan, sezon bitiminde yönetime transfer planlamasını sunar. Ancak beklenen transferler bir türlü gerçekleşemez. Hatta Almanya kampında Ziya hoca istifa eder ama son anda vazgeçirilir. O sene Trabzonspor Dinamo Kiev'e hazin bir şekilde elenerek tarihinde ilk kez şampiyonlar ligine katılma şansını kaçırır. Ertesi sene aynı hadise bu kez Şenol Güneş ile devam eder. Ligi Fenerbahçe'nin arkasında bitiren Trabzonspor, herkesin ortak fikriyle yapılacak 3 nokta transfer sonucunda bir sonraki sezonunun favorisidir. Ancak Trabzonspor da bir kez daha aynı oyun sahnededir. Bu kez yöneticiler transfer edilecek futbolcuların ismi konusunda bir türlü anlaşamaz. Bu çekişme son ana kadar sürer. Takım şampiyonlar ligi ön elemesinde forvet yokluğundan dolayı Fatih'i sakat sakat ikinci yarı oyuna sürmeye mecbur halde çıkar. Trabzonspor elenir, lige kötü başlar ve korunması için azami özen gösterilen "dengeler" yine yerle bir olur.

Ve yıl 2009... Trabzonspor 3 yıl süren suskunluğun ardından yeni yönetim ve Ersun Yanal ile yepyeni bir kadro yapar. Hedef ilk yıl Avrupa kupalarıdır. Sezonun bitmesine 5 hafta kala belirlenen hedef garantilendiği halde Ersun Yanal ile yollar ayrılır. Tıpkı geçmişte takım şampiyonluktan kopmamış olmasına rağmen istifa etmek zorunda bırakılan Şenol Güneş, Yılmaz Vural, Samet Aybaba ve Ziya Doğan gibi... Sezon bittiğinde yine herkesin ortak fikri takıma nokta 3 takviye yapılması durumunda zirve yarışında olabileceği şeklindedir. Bu kez 5 takviye yapılır. Ancak herkesin elzem gördüğü forvet ve sağ bek transferi yapılmaz. Takımın eski kaptanı ve gol kralı benzer niteliktekilerle mukayese edilince çok makul bir fiyata alınmaz. Sebep yine 13 yıl önceki ile aynıdır; takım içi ve ekonomik dengeler...

Bir camianın farklı yönetimlerle, farklı isimlerle bile olsa son 20 yıllık tarihinin böylesine aynı filmin versiyonu şeklinde olması garip değil mi? Trabzonspor'un bundan sonra seçilecek yönetimi için bir kitapçık hazırlanmalı belki de. İçeriğinde nelerin yapılması değil nelerin yapılmaması gerektiği yer alan bir kitapçık. Sonuna da Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e vasiyeti konulmalı. Ey Oğul diye değil 'Ey Başkan' diye başlanılır ve anlaşılırsa başka derdi kalmaz Trabzonspor'un... ZAMAN

ERDAL HOŞ

Yorum

• Tartışmasız YÖNETİM takımı kuran hocayı alan herşeyı yapan yönetım sonuclardan da yönetım sorumludur yönetımde revizyon şart hacısalihoğlu gibi gereksiz isimlerin bu takımdan uzak durması lazım bu kadar becerıksız bır yönetım trabzon tarıhınde yoktu heralde

Yorum

• futbol takimiyla ilgili her aldigi karar yanlis olan yönetimdir hatali.yanlis transferler , takimdan gönderilenler, takimda tutulanlar. bu konularda cok hata yaptilar ve bizi cok üzdüler.kendi kapris ve cikarlarini trabzonsporun menfaatlerine tercih ettiler
          seninle dogdu seninle yasiyor sensiz olamaz olamaz bu sehir
          asigiz rengine bordoyla mavine Trabzon ismine asik bu sehir

Yorum

• Yönetim hatâlı olabilir, teknik direktör yanlış tercihler yapmış olabilir ama sahada gezinen rûhsuzlar, ayağında top ezmeyi meziyet sayan artistler hiçbir şekilde anlaşılamaz. Aldığınız paranın hakkını vermek, giydiğiniz formaya saygı göstermek gibi erdemlerden nasîbinizi almadınız mâdem, yenilgiye ve her maçta yedi sülâlenize sövülmesine nasıl tahammül ediyorsunuz ey sefiller?

Halı sahada maç yaparken bile yenik duruma düşünce oyunu sertleştiren, daha çok koşan, arkadaşlarına bağırmaya başlayan ben, hâl diliyle "Maç bitse de gidip kazandığımız paraları ezsek." diyen tiplere tahammül edemiyorum ve onlara hakkımı helâl etmiyorum.
            Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• Suç, gereken mevkiye (forvet) gereken adamı (Fatih Tekke) almayan yönetimdedir.

Yorum

• İlk olarak ordu-ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                beyler onda bunda suc aramadan kendi işimize bakarak yolumuza devam etmeliyiz, istediğiniz kadar yönetimi,futbolcuları yada teknik kadroyu suclayın ama bunlar hep boş işler ,tek şansımız takımın ardında durup sabır etmemiz..
                peki biz hoşnutsuzluğumuzu dile getirmezsek hoşnut olmadığımızı kim nasıl anlayacak?

yüzüne söylesen öbür tarafa dönecek bir yönetim var, bir de söylemesen "herkes böyle mutlu" diyecekler neredeyse

bakın herkes yanlış yapabilir
                ama bu kadar da bariz bir hata içine düşülmez
                yani futboldan az bir şey anlayan bir insan trabzonun en acil ihtiyacının gol vuruşları iyi olan bir forvet olduğunu biliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir
                2*2=4
                bu, bu kadar açık!
                biz biliyoruz, söylüyoruz
                yönetimde biliyor, fatih tekkeyle anlaşmaya çalışıyor
                ama ne zaman? son gün, son dakikalarda
                ne zaman? fatih tekke kıymete bindikten sonra
                ya bu yönetimin yanlışları anlatmakla bitecek gibi değil

Yorum

• Sorun tabiki yönetim,hoca ve biz taraftarlarda.
                  Bir takım düşünün, yönetimi defansının en önemli adamı ligin ilk haftasına kadar gönderilmek istenmiş hatta bir yönetici tarafından emekleri için teşekkür edilmiş
                  Bir takım düşünün, yönetimi geçen yılın en iyi yabancılarını ( Colman-Cale) satmak için transferin son gününe kadar uğraşmış ve bunu alenen yapmış
                  Bir takım düşünün, yönetim ve hocası tarafından en pahalı oyuncularından birini ( Alanzinho) maçlarda kesiyor. Hemde Engin,Barış hatta 3 gün önce aldığı bir yabancı uğruna
                  Bir takım düşünün, taraftarları geçen sene 29 gol atan forvetlerini sürekli aşağılayıp daha lig tatil döneminde dahi bu adamlardan bi şey olmaz bize forvet lazım diye basbas bağırmış olsun, hemde sürekli bir ismi telaffuz ederek
                  Bir takım düşünün, yönetimi yardımcı hocasını hocasını almadan seçmiş, üstüne birde hocasının üstüne hoca getirmiş
                  Ee sonrada bu futbolculardan iyi futbol bekliyoruz. Allah aşkına bu mümkün mü. Bizler istenemediğimiz bir yerde çalışır mıyız veye ne kadar çalışırız. Bu saydığım oyuncuları bizler malesef küstürdük. İşte sorun burda. Bu oyuncuları tekrar kazanamazsak bu sene böyle devam eder. Ayrıca hocamıza da tek yetkilinin kendisi olduğu garanti edilmeli ve işine tam motivesi sağlanmalı. Bir an önce bizlerin (taraftar,yönetim ve biraz da hoca) uyanması dileğiyle..

Yorum

• yönetimde de sorun var, teknik kadroda da, futbolcularda da..
                    I am not in danger , I am the danger..

Yorum

• Tek bildiğim sorunun taraftarda olmadığıdır.
                      Zaman çabuk geçse de bugünleri özlesek.

Yorum

• sorun yönetimde.

atay aktuğ zamanında yine cok güclü olan istanbul takımlarına karşı trabzonspor hasan üçüncü,mehmet yılmaz,tayfun cora,hüseyin çimşir,gökdeniz karadeniz,fatih tekke ve aklıma gelmeyen bir kaç trabzonlu oyuncuyla trabzonspor gerçek anlamda şampiyonluğa oynamıştır.bu saydığım trrabzonlular trabzonspor alt yapısından cıkıp savaşın kralını vermiştir öyle yada böyle 2004-0005 sezonlarında 2 kere şampiyonluklarımız elimizden çalınmıştır.

şimdiki takımda barış memiş ve tayfun cora dışında alt yapıdan yetişen oyuncu yok.

illa istanbul kulupleri gibi param var adam alacağım alttan gelene ihtiyacım yok diyorsan bas paranı al topcuyu.ama yok bu fuşkiyi yiyemiyorsun istanbul takımlarının 20 harcadığı yerde sen bedava oyuncu peşinde koşup ancak 2 harcıyorsan demekki ortada bir çelişki var.

sözün özü beyler bayanlar bu camia 3-5 sene daha şampiyonluk hayalini bile kuramayacak durumdadır.

3-5 seneden kastım,hani olurda alt yapıdaki değerleri bir an önce kazanırızda 3-5 sene içinde yoğrulurlar tekrar 2004-2005 senelerindeki gibi şampiyonluğun büyük adayı oluruz.

aksi halde lig 4.lüğü için en büyük aday her zaman biziz!

Yorum

• sorun camiada..

siyasi görüş ayrılıklarından ötürü bir grupdiğer grubu desteklemiyor ama kimse bunu çıkıp söylemye

cesaret edemiyor

Yorum

• sorun yönetimde yönetimde

başkalarının adı başkanın kinden daha fazla duyuluyor bu yanlış
                            ...olay sonzuza dek yaşamak değil,esas olay hayatla barışık olmak...

Yorum

• en büyük suç yönetimde, yönetime sorarsanız biz taraftarda....
                              TrabzonSporlu olmak ayrıcalıktır...

Yorum

• suçu sadece yönetime, teknik kadroya ya da futbolculara yüklemek büyük hata olur. suç, zor zamanda elele verip birlik olamayan bütün biz camiamızda. hepimizin suçu var. trabzondaki taraftar gurupları birleşip 200-300 kişi halinde her çarşamba çiçeklerle takımı ziyarete gidip hem yönetime hem de futbolculara "biz yanınızdayız" mesajı verebildiği gün bizans takımlarına tekrar kök söktürmeye başlarız.

Yorum

Yükleniyor...
                                X