İlk olarak iyattara tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
2008-2009 l Transfer Dosyası
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
Daraltma
-
İlk olarak bkaraman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTS Recoba'yı alacak mı?
28 Ağustos 2008 / 09:04
Trabzonspor kadrosuna bir yıldız daha katmak istediği dönemlerde birçok isim gündeme getirilmişti. Luis Figo, Dida, Roman Riquelme, Dawids gibi dünya yıldızlarının isimleri bir ara çok konuşulmuştu.
Bordo-Mavili yönetim özellikle kanat ve oyun kurucu sorunu yaşarken gündemine bir başka ünlü yıldız isim Alvaro Recoba'nın geldiğine işaret edildi.
Bu oyuncunun menajeri, Trabzonspor yönetimine çok yakın bir isim aracılığıyla Recoba'yı önerdiği, bonservis bedelinin bulunmadığını söylediği ve 2 milyon Euro civarında yıllık bir ücretle de gelebileceğini söylediği dile getirildi. Bu oyuncuyla ilgili olarak Mali Sayman Mahmut Aksu ile yapılan görüşmede ise, "Recoba kaliteli bir oyuncu ancak 2 milyon Euro Trabzonspor için yüksek bir rakam...Recoba 1 milyon Euro ile 1 milyon 20 bin Euro arasında gelirse görüşebiliriz" karşılığının verildiği dile getirildi.
Şimdi 10 Numara Şart Oldu
Recoba'nın 1,5 milyon Euro'dan aşığı düşmeyeceği anlaşılınca da bu oyuncunun gündemden çıkarıldığına işaret edildi. Henüz 31 yaşında olan ve bonservisi de elinde bulunan Recoba için geçtiğimiz günlerde de yeni bir teklifin geldiği ama bunun da kabul edilmediği vurgulandı.
Bu oyuncu dışında, Bordo-Mavililerin Arjantinli yıldız oyuncu Roman Riquelme ile ilgili girişimlerde bulunduğu ancak bonservisinin 15 milyon Euro'yu aşmasından dolayı da kendisinden vazgeçildiği dile getirildi.
Trabzonspor'un, Ankaraspor maçını kazanmasına rağmen özellikle orta alanda pas alış verişini yapacak oyuncu yetersizliği tüm Türkiye tarafından bir kez daha gözler önüne serildi. Bu maçtaki yetersizliğin dikkate alınarak yönetimin mutlak suretle ve hızlı bir şekilde hareket ederek büyük sorunu çözmesi beklenirken, aksi takdirde hayal kırıklığı yaşanabileceğine vurgu yapıldı.
Taraftarlar da Çok İstiyor
Başkan Sadri Şener'in de orta alanda yetersizlikten dolayı mutlaka iyi bir oyun kurucunun gerekliliği üzerinde durduğuna dikkat çekildi. Bordo-Mavili yönetim ise harıl harıl bonservisi elinde olan bir '10 numara' aramaya başladı.
Bonservisi yüksek olan oyunculara ise prim verilmeyeceği dile getirildi. Taraftarlar da, Trabzonspor ile ilgili yaptıkları yorumlarda, bu soruna dikkat çekerek, "Mutlaka bir oyun kurucu alınmalı... Bu takımın en önemli eksikliğinin de bu olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Başkan Sadri Şener ve Teknik Direktör Ersun Yanal'ın bu konuyla ilgili daha titiz davranmasını bekliyoruz" yorumunu yapıyorlar.
Trabzonspor kurmaylarının ise ucuz bir oyun kurucu peşinde koştukları, Zafer Yelen için de el altından atak başlattıkları vurgulandı. Fakat transfer mevsiminin bitmesine kısa bir süre kala doğru bir ismi alma konusunda tereddütler yaşandığı dile getirildi.
Kaynak:
bence son gunde bır bomba patlayacak..
Recoba gelirse diğer takımlar ağlar herlade bizim kadro karşısında.
Yorum
-
İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCoolank
Sadece soruyorum, niçin şimdi halledemdik sorusunun cevabı; 1- Paramız yok( en azından nakit) 2- Ersun hoca olsada olmasada olur gibi istedi. 3- Somut bir isim yok olabilirmi? Ayrıca Ersun hoca var olduğu iddia edilen şehir içi dengeler i fazla mı önemsiyor acaba?
Benim şahsi kaanatım Ersun hoca eger bugün transfer dönemine tekrar dönseydi bu transferlerin çogunu almayabilir direk oyuncu almak isterdi .... Bence hatta eminim kafasındaki kurguyu tam oluşturamadı ...
Kadro dışı kalan oyuncular ile ilgili şunu da unutmamak gerek ... Bu oyuncular eger transfer yapıp gitmezlerse Trabzonspor bunlara garanti paralarını ödemek zorunda ... Tahminim bu üç oyuncumuzun garanti para miktarı 1.5 trilyonu bulur ...Bu aşagı yukarı 1 milyon Euro demek .. Trabzonspor bunu ödemek zorunda ...Ya da federasyondan alırlar hiç kaçarı yok ...
Ben bonservislerini şimdiye kadar verseydik giderlerdi mantıgına katılmıyorum ...Çünkü burada sorun oyuncuların bonservisi değil ki ... Bu oyunculara kim bu kadar para verir ? Erdinçin ismi lazım değil bir takımdan 1 . milyon dolar istediğini biliyor musunuz ?
Yani şöyle bir şey olmadı ... Trabzonspora bu oyuncular için bir kulup veya kulupler geldi de Trabzonspor bonservis konusunda sorun mu çıkardı ?
Başkan bir demecinde imalı olarak demişti ki Trabzonsporda oynayan oyunculara talip çıkmaması tuhaf ....
Jabiye af konusu ise çok karışık durum ... Ben sadece Ersun hocanın razı olacagını sanmıyorum ... Ama şuna eminim ki Ersun hoca Jabi yi kötü oyuncu oldugu için disiplinsiz oldugu için kadro dışı bıraktı ...Sezon içinde de ona 500 defa şans verdi .. geç geldi afetti kaç kez ... Takım disiplini anlamnında onu kadro dışı yaptı ...
Ersun hoca bilmiyor mu takımdaki çok oyuncudan daha iyi oyuncu oldugunu Jabi nin
Yorum
-
İlk olarak coolank tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErdal kardeşim paramız yok açıklamana çok şiddetle karşı çıkıyorum böyle bir şey sözkonusu değil ... Ersun hocanın hiç öyle bir tavrı olmaz gayet net bir biçimde transfer ister ....Trabzonda şehir içi dengeleri bilmem ama kongre dengeleri oldugu muhakkaktır ...
Benim şahsi kaanatım Ersun hoca eger bugün transfer dönemine tekrar dönseydi bu transferlerin çogunu almayabilir direk oyuncu almak isterdi .... Bence hatta eminim kafasındaki kurguyu tam oluşturamadı ...
Kadro dışı kalan oyuncular ile ilgili şunu da unutmamak gerek ... Bu oyuncular eger transfer yapıp gitmezlerse Trabzonspor bunlara garanti paralarını ödemek zorunda ... Tahminim bu üç oyuncumuzun garanti para miktarı 1.5 trilyonu bulur ...Bu aşagı yukarı 1 milyon Euro demek .. Trabzonspor bunu ödemek zorunda ...Ya da federasyondan alırlar hiç kaçarı yok ...
Ben bonservislerini şimdiye kadar verseydik giderlerdi mantıgına katılmıyorum ...Çünkü burada sorun oyuncuların bonservisi değil ki ... Bu oyunculara kim bu kadar para verir ? Erdinçin ismi lazım değil bir takımdan 1 . milyon dolar istediğini biliyor musunuz ?
Yani şöyle bir şey olmadı ... Trabzonspora bu oyuncular için bir kulup veya kulupler geldi de Trabzonspor bonservis konusunda sorun mu çıkardı ?
Başkan bir demecinde imalı olarak demişti ki Trabzonsporda oynayan oyunculara talip çıkmaması tuhaf ....
Jabiye af konusu ise çok karışık durum ... Ben sadece Ersun hocanın razı olacagını sanmıyorum ... Ama şuna eminim ki Ersun hoca Jabi yi kötü oyuncu oldugu için disiplinsiz oldugu için kadro dışı bıraktı ...Sezon içinde de ona 500 defa şans verdi .. geç geldi afetti kaç kez ... Takım disiplini anlamnında onu kadro dışı yaptı ...
Ersun hoca bilmiyor mu takımdaki çok oyuncudan daha iyi oyuncu oldugunu Jabi nin
jabi o kadar iyi bir oyuncu değil,büyütmeyelim,tayfun ve serkan balcı kat kat daha iyi o bölgede bile.
belki adnan,ferhat tan üstündür...Teşekkürler cesur insanlar Erman Toroğlu ve Uğur Meleke
Gâfil ne bilir neş've-i pür şevk-i vegâyı, Meydân-ı celâdetteki envar-ı sefâyı.
Merdân-ı gazâ aşk ile tekbirler alınca, Titretti yine rûyı zemin arş-ı semâyı.
Allah yolunda cenk edelim, şan alalım şan. Kur'an da zafer vâdediyor hazreti Yezdân.
Yorum
-
İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYeni transfer için yeterli kaynağımız yok düşüncesi hakim . Transferin bitimine sayılı günler kala bonservis pazarlığı yapmanında verilecek emeklerin boşa gitmesi riskini arttırıyor . Peki Trabzonspor'a sıfır ytl maliyeti olacak Avrupa genelinde tanınmış , klübün hem marka değerini arttıracak hemde oyun kurgusunu zenginleştirecek futbolcular yok mu ?
İşte örnek ; Fredric Ljungberg
Premier ligde sayısız maça çıktı . Hem Arsenal'de hemde WestHam'da kaptanlık bandını taktı ve İsveç milli takımının kaptanlığınıda başarıyla sürdürmekte . Arsenal'de 250'nini üzerinde maça çıkıp 50'nin üzerinde gol atmayı başarabilmiş çok az oyuncudan birisi .
Geçen sezon 30 maçta sahaya çıkıp 4 gole imza attı . Başarılı geçen bir sezona rağmen Nisan ayında Newcastle maçında sakatlanması ligi erken bitirmesine sebep oldu . Geçirdiği sakatlığa ciddi gözüyle bakılmasına rağmen kısa sürede iyileşip İsveç'in Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer almayı başardı .
Ljunberg bilindiği gibi iki ayağınada müthiş hakim , bire birde Premier ligin en iyi kanat oyuncularından biriydi ve çok üst düzeyde olan oyun zekası sayesinde takım arkadaşlarını bir anda pozisyona sokabilmesi ile tanınıyor .
Amerika'dan gelen teklifilere rağmen Ljunberg kariyerini Avrupa'da sürdürmek istiyor olmalıki halen bir anlaşma sağlanabilmiş değil . Avrupa'da ise ciddi olarak ilgilenen klüp yok . Ljunberg kronik problemleri olsada bu konuda Kewell ile yarışamaz , kaldiki Trabzonspor gibi maç trafiği düşük bir klüpte 34 maç bile çıkarabilir .
Ljunberg marka değeri ile fener ve galatasarayın hiç bir yabancı transferinden aşağı kalmadığı gibi bir çok otoriteye göre yılın transferi olabilir . Klübü ile karşılıklı kontratı feshedildiğinden bonservis problemi yok ve forma satışlarında yaratacağı katma değer ile alacağı yıllık ücretide amorti edebilir .
Ancak şüphesiz böyle bir yatırımdan en büyük faydayı Yattara görecektir. Ljunberg çapında bir ofansif oyuncuya sahip olmanın çeşitli avantajları var . Onun sahadaki varlığı bile Yattara'nın ikili üçlü sıkıştırmalardan kurtaracaktır ki bu ligin bütün istatistiklerini alt üst etmesine yeter . Örneği dahada ileriye götürerek bir takım kadrosuda derleyecek olursam ;
Sylva
Tayfun-Song-Egemen-Cale
Ceyhun
Selçuk-Colman
Yattara-Ljunberg
Gökhan
Tolga(Onur)-Giray-Hüseyin-Serkan-Barış-Promise-Umut
gibi bir kadronun şampiyonlar ligi vizesi almaması başarısızlık olacaktır . Esasen takımımızın sol açıkta öyle bir sorunu varki çözüldüğü anda verimin %50 artacağını söylemek oldukça gerçekçi bir yaklaşım . Bazen bir oyuncu çok şey değiştirebilir , hem prestij hemde futbol kalitesi olarak .
Tüm gediklerimizi kapatabilecek bir transfer olur Ljungberg."İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."
Yorum
-
Fredrik Ljungberg
Vereinslos
Foto:
Geburtsdatum:16.04.1977Alter:31Größe:1,76Nationali tät:Schweden Fuß:beidfüßig
Profil Transferdaten Leistungsdaten Auf einen Blick Korrektur
Verein (RN):Vereinslos (-) Position:MittelfeldPositionsdetails:Außenbahn (links & rechts)Länderspiele:75 Spiele für Schweden Länderspieltore:14 Tore für Schweden Vertrag bis:?Marktwert:3.500.000 € Spielerberater:CAA Sports
boştaymıs sua.!bence alınabılır ama yonetımın aklına gelırmı bılmem.
Yorum
-
racoba
İlk olarak # Ajmel Ahsas # tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleRecoba gelirse diğer takımlar ağlar herlade bizim kadro karşısında
RECOBA TAM BİZE GORE arkadaslar sizden rıcam bu konuyu gumdemde tutalım bir orta saha lazım
alıntı yaparak yuz sayfaya yayalım bu konuyu
Yorum
Yorum