Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Transfer Dosyası - 16 -

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    fm de maaşı 1.3 milyon avro görünüyor

Mario Pašalić profile in Football Manager 2024.3. Find out how good Mario Pašalić is in FM 24.3 including Ability & Potential ability.

lakin şu var

1- bonservisi elinde

2- ortadoğuya geliyor

bu iki durum maaşını çok yükseltir

oyuncu zaten avrupa standartlarında ortalama bir maaş ile oynamış 7 sezon atalantada

bunu bjk deki rafa silvaya benzetebiliriz

rafa tıpkı pasaliç gibi benficada 1.3 milyon avroya oynuyormuş

Rafa profile in Football Manager 2024.3. Find out how good Rafa is in FM 24.3 including Ability & Potential ability.

kapa bildirildiğine göre 6 milyon avro maaşı var , ( tabi bonusları bilmiyoruz)

Beşiktaş, Benfica ile sözleşmesi sona eren yıldız futbolcu Rafa Silva'nın transferi için oyuncu ile resmi görüşmelere başladı

bu arada immobile içinde 6 milyon avro kap yapılmış, ama fısıltı gazetesine göre maaşı 10 milyon avroyu buluyormuş

Beşiktaş, Lazio'dan transfer edilen Ciro Immobile ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. KAP'a yapılan bildiriyle İtalyan golcünün maaşı da belli oldu. Beşiktaş, İtalyan futbolcu Ciro Immobi [...]

fm e göre ciro nun lazio daki maaşı 5,5 milyon avro

Ciro Immobile profile in Football Manager 2024.3. Find out how good Ciro Immobile is in FM 24.3 including Ability & Potential ability.

doğuya aynı paraya mı geldi ? soru işareti

nasıl oyuncular için arabistan ligi maaşı varsa , benzer şekilde süper lig maaşı var

çözüm ?

genç oyuncu + yüksek bonservis + düşük maaş

misal romulo pedro, batagov

bjk şu anda immobile den nasıl çıkarım diye düşünüyor, oyuncu bir yere gitmem diyor
    Abi o paraları Rafaya verirsin ama Paredes ve Pasalic o seviyede adamlar değiller.Rafa bu sezon 48 maçta 18 gol atıp 13 asist yaptı.Bir önceki sezon Benficada 52 maçta 22 gol atıp 15 asist yaptı.Sakatlık problemi de yok.Fişek gibi hızlı bir adam,tam bir kontra atak tehditi.Bitiriciliği de var.

30 yaş üstü oyuncu alacaksan kriterlerin şunlar olmalı ;

1) Kronik sakatlığı olmayacak.
    2) Form durumu kötü olmayacak.
    3) Top class oyuncu değilse uçuk maaşlar verilmeyecek.

30 yaş üstü düşüşe geçilen yaştır istisna oyuncular hariç.Dolayısıyla 30 yaşına kadar 3.5 milyon alan adam,30 yaşından sonra da aynı parayı talep edemez.Avrupadaki kulüpler sözleşmesi bittiği anda çok iyi bir adam değilse bırakıyorlar hemen.Paredes şuana kadar net 3.5 alıyordu,haziranda 31 yaşına girecek.En az 3 yıl sözleşme ister.Avrupada olsa bu yaşta maks. net 2 milyon alabilirdi.Dolayısıyla Türkiyeye gelecekse 3 milyon eurodan fazla almaması lazım.Amk sanki Verrattiyi alıyoruz lan.

Gelelim Pasalice.Abi Pasalic iyi oyuncudur ama A kalite değil,B kalitedir.Dolayısıyla 30 yaşında olan ve 1.2 milyon alan Pasalicin bizden alabileceği maksimum rakam 3 milyon eurodur.

Oyuncuların uçuk teklifleri asla kabul edilmemeli.Fazla para kazanmak isteyen s.ktirsin gitsin Arabistana ya da Amerikaya.Biz zaten ligimizden ötürü piyasanın 2-3 katı para teklif ediyoruz.

Bonservisi 10 milyon,maaşı 1 milyon olsun daha mantıklı lan.En azından satma şansın olur.Genç alacaksın ama kaliteli olacak.Öyle uyduruk adamlar değil.
    En son Onur Erçetin tarafından düzenlendi; 28.05.2025, 02:20.

Yorum

• İlk olarak Onur Erçetin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Abi o paraları Rafaya verirsin ama Paredes ve Pasalic o seviyede adamlar değiller.Rafa bu sezon 48 maçta 18 gol atıp 13 asist yaptı.Bir önceki sezon Benficada 52 maçta 22 gol atıp 15 asist yaptı.Sakatlık problemi de yok.Fişek gibi hızlı bir adam,tam bir kontra atak tehditi.Bitiriciliği de var.

30 yaş üstü oyuncu alacaksan kriterlerin şunlar olmalı ;

1) Kronik sakatlığı olmayacak.
      2) Form durumu kötü olmayacak.
      3) Top class oyuncu değilse uçuk maaşlar verilmeyecek.

30 yaş üstü düşüşe geçilen yaştır istisna oyuncular hariç.Dolayısıyla 30 yaşına kadar 3.5 milyon alan adam,30 yaşından sonra da aynı parayı talep edemez.Avrupadaki kulüpler sözleşmesi bittiği anda çok iyi bir adam değilse bırakıyorlar hemen.Paredes şuana kadar net 3.5 alıyordu,haziranda 31 yaşına girecek.En az 3 yıl sözleşme ister.Avrupada olsa bu yaşta maks. net 2 milyon alabilirdi.Dolayısıyla Türkiyeye gelecekse 3 milyon eurodan fazla almaması lazım.Amk sanki Verrattiyi alıyoruz lan.

Gelelim Pasalice.Abi Pasalic iyi oyuncudur ama A kalite değil,B kalitedir.Dolayısıyla 30 yaşında olan ve 1.2 milyon alan Pasalicin bizden alabileceği maksimum rakam 3 milyon eurodur.

Oyuncuların uçuk teklifleri asla kabul edilmemeli.Fazla para kazanmak isteyen s.ktirsin gitsin Arabistana ya da Amerikaya.Biz zaten ligimizden ötürü piyasanın 2-3 katı para teklif ediyoruz.

Bonservisi 10 milyon,maaşı 1 milyon olsun daha mantıklı lan.En azından satma şansın olur.Genç alacaksın ama kaliteli olacak.Öyle uyduruk adamlar değil.
      ''2) Form durumu kötü olmayacak.''

problem şu ki avrupada form durumu iyi olan oyuncularla genelde avrupalı kulüpler yollarını ayırmıyor, istisnalar olabilir

hamsik misal, napolide yürüyerek oynamaya başlayınca napoli 2019 da 32 yaşında iken çine 20 milyon avroya sattı, malum o dönemler çini amiyane tabirle herkes kazıklıyordu, devlet fon u vardı sanırım, bugünde arabistanda devlet fon u var benzer şekilde, çinliler uyandılar ve bundan vazgeçtiler

şuraya bak , çinde 3500 dakika oynamış, bir yığın bonservis ve maaş, külliyen zarar

https://www.transfermarkt.de/marek-hamsik/detaillierteleistungsdaten/spieler/38593

sonra bize geldi, bizde de yürüyerek oynuyordu, dakika olarak 2 sezonda 1 sezon oynadı

özetle prime döneminde yada prime dönemine yakın bir oyuncuyu avrupadan almak zor, belli bir seviye kalitesindekileri tabi

dünya küçüldü hocam, pasaliç in menejeri muhtemelen oyuncuyu arabistana götürmek isteyecektir, en çok para orda

aslında bu fon olayları olmasa muhtemelen maaşlar daha düşük olacak süper lige gelen yabancılarda,

bir dönem çin , rusya maaşları çok yükseltiyordu, şimdilerde bu ikisi bundan vazgeçti (rusya savaş nedeniyle) , şimdilerde ise arabistan maaşları yükselten ülke konumunda

böyle olunca henüz prime dönemini bitirmemiş olanları yüksek maaşlarla arabistan alırken sana(süper lige) ne kalıyor ? prime dönemi tamamen bitmiş olan çürük elmalar, ve daha da kötüsü gene yüksek maaşlarla (bkz immobile)

arabistan devrede olmasa belki çürük olmayan kanteler gelecek 10 milyon avro maaşla, ama kanteler 30-40 milyon avro maaşla arabistana gidiyor, bizede çürükler kalıyor

çözüm gene aynı, genç oyuncu almak
      En son jairzinho tarafından düzenlendi; 28.05.2025, 03:33.
      TEKKEBALL

Yorum

• İlk olarak Enes Başkaya60 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yıllık 6 milyon eurodan bahsediliyor.
        Nasıl bahsediliyor

Yorum

• İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          projeyi sanırım anlamamışsın hocam

16 milyon avro onaçuya vereceğine 19 milyon avro romuloya ver ,

mantık şu : yüksek bonservis + düşük maaş + genç oyuncu

geri dönüşü olmayan onaçuya 16 milyon avro bağlanacak , bu olmamalı diyorum

şu denswile verdiğimiz toplam maaş ile çok iyi bonservisli genç oyuncu transferleri yapılırdı, buna benzer onlarca örnek sayarım
          Anlaşılmayacak kadar zor bir denklem değil dostum. Kadro bütçesinin maksimum 25 M Euro olması gereken (Evet, böyle bir gereklilik var) bir kulüpte, tek oyuncuya 15 + 4,5 M Euro bağlamayı burada yazmak kolay fakat uygulamak zor.

Ertuğrul Doğan zihniyeti hesapsızdır, savurgandır, plansızdır. "Gelirim 4, giderim 10" diye sızlanır. Geliri arttıramaz, oyuncu satamaz. Gideri düşüremez, Saviclere kapıyı 3'ten açar...

Hülasa; Onuachu da olsa Romulo da olsa 16lar 19lar doğru değil... Üç sezon önce böyle harcayarak mı şampiyon oldun? Niçin kendi doğrularımızı inkâr edip malî savurganlık konusunda fenerlileşiyoruz?
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Transfer kadar önemli bir şey bu mevzu. Daha önce defalarca yazdım, sezonda 5-10 kaçsa maça gelmeyen adamın kombinesini iptal edip kulübe devredeceksiniz. İki maçlığına kombine alıp, her maç öncesinde son dkya kadar gişe fiyatından satmaya çalışan çakallara ancak bu şekilde çözüm bulunur. Tribün full çekiyor güya, bi bakıyorsun yarısı yok, neden kombineciler gelmemiş. Devir sınırlı olacak, maça gelemeyen biletini ücretsiz bir şekilde kulübe bırakacak. Ancak böyle çözülür.
            Maclarda atesli taraftar istiyorsan kombine satisina sınır getireceksin, bilet fiyatlarini makul tutup satis yapacaksin..trabzonda ki kombinecilerin yuzde 90 ni cekirdekci
            tayfadir kombineye para verip alan zor bulunur .siyasi baglantilariyla cebinden 5 kurus cikmadan kombine alan cok boyle adamdan maclarda agresif olmasini bekleyemezsin.bu iktidar partisiyle de alakali degil muhalafetten bir milletvekili vardi koylumuz olan mesela o her sene tek basina 500 kombine alip dagitiyordu pr calismasi icin.ayni sekilde reklam amacli bunu kullanan il baskanlari , parti teskilatlari,is adamlari ,hatta kamu kuruluslari vs saymakla bitmez trabzonda maca gidenlerin ozellikle de kombinecilerin yuzde 90 ni belesci, taraftar gruplarini saymiyorum bile onlar zaten direkt klup tarafindan destekleniyorlar.hal boyle olunca da ulkenin eyup ,k.pasa bodurum, basaksehiri falan saymazsak en pasif deplasmani oluyoruz..bir tek şikebahce maclarindaki atesle bu isler yurumez
            En son gurur6134 tarafından düzenlendi; 28.05.2025, 07:52.
            1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
            2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
            3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Anlaşılmayacak kadar zor bir denklem değil dostum. Kadro bütçesinin maksimum 25 M Euro olması gereken (Evet, böyle bir gereklilik var) bir kulüpte, tek oyuncuya 15 + 4,5 M Euro bağlamayı burada yazmak kolay fakat uygulamak zor.

Ertuğrul Doğan zihniyeti hesapsızdır, savurgandır, plansızdır. "Gelirim 4, giderim 10" diye sızlanır. Geliri arttıramaz, oyuncu satamaz. Gideri düşüremez, Saviclere kapıyı 3'ten açar...

Hülasa; Onuachu da olsa Romulo da olsa 16lar 19lar doğru değil... Üç sezon önce böyle harcayarak mı şampiyon oldun? Niçin kendi doğrularımızı inkâr edip malî savurganlık konusunda fenerlileşiyoruz?
              Transfer konusunda fm oynayan cok forumda sonra da milleti muhasebecilikle sucluyorlar .bu kafa yapisiyla yani istanbul eziklerini taklit edip onlarla sidik yaristirarak trabzonspor hicbir dönemde basarili olamamis hala daha bunu kavrayamamislar..millet heyecan aksiyon ariyor da bu gidisle elde trabzonapor kalmayacak hala farkinda degiller.ertonun gelisini yani paralı baskan isteyen adamlarin derdi zaten tam olarak buydu istanbul eziklerini taklit ederek ego sisirmek ilkokul cocuklari gibi sende o varsa bizde de bu var misali..
              1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
              2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
              3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

Aynen. Ayrıca romulo’ya 15-16 milyon vermek nedir allah aşkına. Şaka gibi. Adama gülerler be

Yorum

• İlk olarak Macellan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Kaliteli tecrübeli ve kaliteli genç oyuncu birlikte harmanlanmalı dediğimi çok net hatırlıyorum.Ama kalkıp sen genç oyuncu transfer ederek 25 yılda iki veya üç sezon sayabiliyorsun verdiğin örnekte dahi kaliteli tecrübeliyi sorunlu sturridge olarak gösteriyorsun o sene,geriye kalan 22 sezon ne oluyor o halde çöp.Kaldı ki tecrübeli deyince neden hemen 30 yaş üstü aklına geliyor onouchu dedim diye mi?

Senin verdiğin sturridge shörlöt örneğinde bile o sene takımın beyni waka vardı,orta alanda sosa vardı veya sol bekte son sene felaket skor katsısı veren novak vardı bunlar kaç yaşındaydı genç oyuncular mıydı bunlar?Bunlar takımın kaliteli tecrübeli yabancı sıfatındaki oyunculardı.

Kaldı ki ben avrupa derken (konfederasyonu kastetmiştim)konfederasyon kupasına katılsak bile,iki üç saçma sponsorluk ile dahi yuvarlak hesapla 8-10 m€ kazanıp onouchu kendi ücretini çıkarır derken,sen Avrupa kupası örneğini vererek tamamen baştan tüm tezlerini kendin çürüttün zaten.

Sadece gruplara katılım ücreti 18.60m€ yani bu durumda sponsora da gerek kalmadan cebine iki üç galibiyetle 22,25 m€ bandında bir para girecekti,o halde onouchuyu almayıp sikanı alarak senin kaybın 22,25 m€ zarar ediyor.

Bu durum da senin savunduğun şeyi tamamen bertaraf ediyor zaten.Sikanı beğen yada beğenme zararın bu.Şimdi onouchu değil de sikan alınınca,Avrupa kupasına katılmadığımız için kaybedilen yaklaşık minimum 22 m€ civarı bir para var.Bu durumda onouchu alınmayarak kar mı yapmış olduk?

Şimdiye kadar her sene yüksek bonservis ücreti veya keza düşük bonservis ile yatırımlık bir ton genç oyuncu alınıp hiçbirinden para kazanamadığın gibi takım şampiyonluk yarışında da olmuyor.Ben de bunun yanlış olduğunu kaliteli genç oyuncu alınmalı fakat kadroda kaliteli tecrübeli oyuncular da bulunmalı yoksa şampiyonluk mücadelesi veremiyoruz diyorum.Sen iki,üç maksimum dört sezon örnek vereceksin bana o da kısmen doğru şekilde çünkü genç demek nasıl 30 yaş altı demek değilse tecrübeli demek de 30 yaş üstü demek değil.

O halde dahi üç dört örnek verebiliyorsun ya geriye kalan 20 küsür sene nerede.Her sene alınan o çöp oyuncular onlar ne oluyor peki?Tam da bu yüzden kaliteli genç ve kaliteli tecrübeli oyuncular harmanlanmalı diyorum çünkü artık rakipler eskisi gibi de değil.Bi gs bi fb ile eğer onlarda kaos durumu yoksa yatırımlık çoluk çocuklu kadro ile onlarla baş etmen mümkün değil.
                  Onauchu üzerinden konuşulduğu için oradan örnek vermek istemiştim . 25 yılda iki ve ya üç sezon olayına gelecek olursak , eminim ki takımda tecrübeli oyuncu olduğu ve başarısız olduğumuz sezonlar genç oyuncularla başarısız olduğumuz sezonlardan daha fazladır. İsterseniz onu da sezon sezon değerlendiririz .

Tecrübeli oyuncu dediğiniz isimler eğer Nwakaeme ve Novak maliyeti ile bu takıma katılacaksa buna itirazım yok . Ancak sizin örneğiniz şurada patlıyor . Nwakaeme kaç yaşında ve hangi maliyetle, hangi kariyer ile bu takıma katıldı ? Onauchu ' ya şuanda verilmek istenen tutar ne ? Faydası maliyetini karşılayacak mı ? Başından beri benim söylemek istediğim kısım bu .

Siz düşük bir hedef koydunuz , ben onauchu ' ya 6 milyon euro veriyorsam avrupa kupası beklerim minvalinde düşünüp hedefi oraya koydum . Zira konfederasyon kupası için bu denli maliyetli transferler yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum . Süper Lig puan tablosunu açınız . En yitik olduğumuz sezonda bile bunu başarabilecek tecrübeye sahip bir takım olduğumuzu göreceğinize eminim .

Siz konferasyon ligi deyip , avrupa ligi katılım ücreti üzerinden örnek veriyorsunuz hocam . Konferans liginde gruplara katılım ücreti 3 milyon euro

Bir sonraki cümlenize de yanlış hesaplama yaptığınız için cevap vermiyorum .

Genç oyuncu almak araştırma işidir. Bizimkiler gibi menajer tavsiyesi isimler alınınca bu iş olmuyor doğru diyorsunuz . Ancak onda bile , bugün transfer ettiğimiz genç oyunculardan kaçından zarar ederiz diyorsunuz ? Cham ? Batagov ? Malheiro ? Sikan ? Mendy ? Tim ? Hatta Draguş ?

Bu arada orta sahaya alınacak ismin + 30 olması konusunda hiç bir problem yok . Orada ciddi manada tecrübeli isme ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. He tecrübeli ve daha gencini alıp koyabilecek bütçemiz olsa , daha genç bir oyuncu her zaman tercihimdir .

Sizin bahsettiğiniz minvalde tecrübeli 30 yaş altı isme bizim bütçemiz yeteceğini düşünmüyorum . Ondan dolayı her konuşmamda +30 diye bahsetmek durumunda kalıyorum.
                  En son shagrath61 tarafından düzenlendi; 28.05.2025, 09:41.

Yorum

Asıl irdelenmesi gereken kısım tamamıyla bu .

Biz Fb ya da Gs değiliz. Bizim kendi doğrularımız var .

Başka takımların doğrularını alıp uygulamaya kalktığımızda o yükün altından kalkacak gelir düzeyimiz de yok .

Bu konuda anlaşılmayacak bir şey olduğunu da düşünmüyorum.

Daha 5 6 sezon önce kulübe haciz yazıları geliyordu .

Örnek de değil , direkt yaşanmışlık var ancak insanlar anlamamak için diretiyor .

Yorum

• Onuachu 6-7 milyon seviyeleri ise alınmalı bence çünkü bu yönetimin daha iyisini bulacağına inanmıyorum..ayrıca paul un şehre karşı bir aidiyet duygusu var..
                      THE NORTH REMEMBERS

Yorum

• İlk olarak Arif Timurcioğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bunlar ortasahayı çözsünler gerisi kolay.
                        Vizyon berkan kutlu
                        THE NORTH REMEMBERS

Yorum

• Onuachu bizdeyken sakatlık sorunu ile epeyi maç kaçırdı geçen sezon yine bayağı sakatlık yaşamış yaşı 31 oldu o fiziği belirli yaştan sonra taşıyamacak sakatlık sorunları artarak devam edecek ona bonservis verip en az 3 yıl kontrat yapmak ne kadar mantıklı bilemedim.

Olumlu yanları daha önce denenmiş verim alınmış şehri seviyor sağlıklı olduğu durumda en az 15-20 gol bırakır gol atamadığı maçlarda rakip savunma için belirli bir tehtit oluşturur ama işte bu sakatlık sorunu can sıkıyor.

Ama işte Onuachu almazsak kimi alacağız karavana atma ihtimalimiz çok yüksek karavana atarsak bütün sezon çöp olur. Adı geçen isimlerden Romulo olsa iyi olur ancak ona paramız yetmez Cabral ismi geçiyor gayet iyi forvet ama Maxi Gomezde iyi forvetti tutmadı bizde mesela o yüzden bu forvet işini iyi düşünmek lazım yoksa bütün sezona mal olur.

Yorum

• Onuachu bizde iken kolundan sakatlanmisti sadece o ara ligde 5 mac kacirdi, bir de ligin son macinda uyluk sakatligi vardi. Baska herhangi bir sakatlik yasamadi bizde. Sakatlik harici Afrika kupasina gitmisti o donem de yoktu. Bizde zirp pirp sakatlanip bir de Afrika kupasina giden Nicolas Pepe idi. O da simdi Villareal de nedense hoc sakatlanmiyor. Gerci bi ara sakatligindan oturu 7 mac oynayamadigi donem olmusm Neyse

Onuachu nun Bu sezon Premier ligde ise sakatliktan oturu oynayamadigi herhangi bir mac yok. Bu sezon Premier ligde 1045 dakika oynadi bu da 11 - 12 tane 90 dakika yapar 4 gol 1 asist yapti ki oynadigi takimda kume dusen Southamptondi. Daha iyi bir takimda daha fazla sure alsa Premier ligde cok daha fazla gol atardi.

Güncel performans bilgileri Paul Onuachu (Trabzonspor) ➤ Oynanan maçlar ➤ Goller ➤ Asistler ➤ Kartlar ➤ Tüm Müsabakalar

Yorum

• İstanbul kulüplerinin geniş kadrosunda forma bulmakta zorlanan isimlerden hangileri bize uygun diye baktım da

gs de Ahmet kutucu,Berkan kutlu
                              fb de levent mercan,İsmail Yüksek
                              bjk da salih uçan

bunlar sözleşmesini eline alırsa transfer edilebilir bence.

Uzun zamandır tff 1. liginden oyuncu bakmadık potansiyelli bu sezon ön plana çıkmış bir genç de ordan alınabilir defansif bölge oyuncusu olursa tutma ihtimali daha çok olur.

Son idman fotolarında Taha Emre,Arda Öztürk ve boran başkanı da görünce mutlu oldum.Başka isim var mı acaba.

Yorum

• İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Transfer kadar önemli bir şey bu mevzu. Daha önce defalarca yazdım, sezonda 5-10 kaçsa maça gelmeyen adamın kombinesini iptal edip kulübe devredeceksiniz. İki maçlığına kombine alıp, her maç öncesinde son dkya kadar gişe fiyatından satmaya çalışan çakallara ancak bu şekilde çözüm bulunur. Tribün full çekiyor güya, bi bakıyorsun yarısı yok, neden kombineciler gelmemiş. Devir sınırlı olacak, maça gelemeyen biletini ücretsiz bir şekilde kulübe bırakacak. Ancak böyle çözülür.
                                +1461
                                Sonsuza dek hep sürecek, oğlum da seni sevecek

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X