Bu ilk ziyaretinizse, önce bağlantıya tıklayarak SSS bölümünü kontrol etmeyi unutmayın.
Mesaj göndermeden önce kayıt olmanız gerekebilir: devam etmek için önce kayıt linkine tıklayın.
Mesajları görüntülemeye başlamak için, aşağıdaki seçimden ziyaret etmek istediğiniz forumu seçin.
Yalnız bu Chavez transfermarket verilerine göre kariyeri boyunca yalnızca bir kez kart cezalısı olduğu için maç kaçırmış. Sakatlık geçmişi tertemiz adamın. O veriler ne kadar doğru bilemiyorum tabii.
sorun yok, onu biz hallederiz
istanbul basını bizi çözmüş, içimize süper bir dinamit bırakmış. "futbolu en iyi bilen taraftar" demişler bize. şimdi çık çıkabilirsen işin içinden.
kamu kurumları her zaman zarar eder ve kötü yönetilir
yöneticiler milyon avroların altına imza atıyor, sonra ceketini alıp gidiyor, komedi gibi bişey
Bahsettiğim şeyin, kulübün satılıp satılmamasıyla ilgisi yok. Trabzonspor'da, profesyonel / amatör sporcular hariç bordrolu çalışanlar var (2002 / 9. Ay Faaliyet raporunda duyurulan sayı 223'tü). Futbola ilişkin veya diğer hizmetleri içeren operasyonları yürütüyorlar. Önceki mesajda bahsettiğim kişiler de oyuncu satım - alımlarında rollerinin gereğini yerine getirebilir. Çoğu zaman da böyledir işleyiş. Başkanlar, yöneticiler imza attırırken ön planda yer alır. Varsa, teknik danışmanları ve şahsi yakınlık duydukları menajerler önlerine bir liste koyar. İşi bilenlerin süzgecinden geçmezse, geçmiş olsun.
Yöneticilerin network sahibi olmasında/kurmasından bahsediyorum. Buna ek olarak operasyonları doğru şekilde yönetebilecek doğru profesyonelleri bulmaları, onları anlayabilmeleri, sektör dinamiklerini doğru yorumlayabilmeleri için de uluslararası bir kafa yapısı ve altyapı gerekiyor.
Çok uzun yazabilirim bununla ilgili. Türkiye son yıllarda bu profille doldu taştı.
Dediğim gibi, buna katılıyorum.
Bu arada, pek üzerinde durmuyoruz ama (artısı - eksisi tanıyanlar tarafından değerlendirilir) o kadar yıldır yönetimler gelir, gider, değişir... Sinan Zengin hep burada.
En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 02.08.2023, 12:58.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Hedefsiz başlanacak bir sezonda ne hoca kalır ne de yönetim normalde
erdo nun elinde kullanacağı son koz var, tahminim o son kozunuda kullanacak
nedir o koz ?
abdullah avcı
yerel basın ulusal basın ve taraftar olumsuz sonuçlardan sonra önce nenad hocaya saldıracaklar,zaten bu genelde türkiyede yöneticiler tarafından yönlendirilir, ortada bir başarısızlık var ve suçlu aranacak,buda garibim nenad olacak,algı ve yönlendirme medya eliyle çok yapılır
sonra erdo şampiyon hocayı geri getirdim deyip taraftarın gazını alacak ve son kozunu kullanacak,
kötü senaryo ise şu : ali koç gibi erdo da kulübü kendisine bağlar mı ekonomik olarak,böyle olursa 2024 aralık ayında başkan çıkmaz ve fetret devri hızlanarak devam eder
her zaman söylediğim gibi kulüplerin satılması şart
Yönetim kurulu üyelerini mi kastediyorsunuz? Transferi zaten onlar yapmamalı. Nerede görülmüş başkanın, yönetim kurulu üyesinin transfer yapması? İzleme komiten, takım menajerin var (Futbol Şube Sorumlusu olsa, onu da katabilirdim). Operasyonu profesyoneller yapmalı.
Yöneticilerin; network kurmalarından, profesyonellerin takıldığı noktada uzanan elleriyle meseleyi çözmelerinden bahsediyorsanız, ona katılırım.
Yöneticilerin network sahibi olmasında/kurmasından bahsediyorum. Buna ek olarak operasyonları doğru şekilde yönetebilecek doğru profesyonelleri bulmaları, onları anlayabilmeleri, sektör dinamiklerini doğru yorumlayabilmeleri için de uluslararası bir kafa yapısı ve altyapı gerekiyor.
Çok uzun yazabilirim bununla ilgili. Türkiye son yıllarda bu profille doldu taştı.
nedir o koz ?
abdullah avcı
yerel basın ulusal basın ve taraftar olumsuz sonuçlardan sonra önce nenad hocaya saldıracaklar,zaten bu genelde türkiyede yöneticiler tarafından yönlendirilir, ortada bir başarısızlık var ve suçlu aranacak,buda garibim nenad olacak,algı ve yönlendirme medya eliyle çok yapılır
sonra erdo şampiyon hocayı geri getirdim deyip taraftarın gazını alacak ve son kozunu kullanacak,
kötü senaryo ise şu : ali koç gibi erdo da kulübü kendisine bağlar mı ekonomik olarak,böyle olursa 2024 aralık ayında başkan çıkmaz ve fetret devri hızlanarak devam eder
Avci koz felan degil.
Bu durumun bas sorumlarindan biri öyle fazla kredisi camiada pek yok.birkac erdo ve avci fanlari haric ise yaramz.aralikta bunlarin kelleleri alinir.Ceplerdeki paralar ile
çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
kamu kurumları her zaman zarar eder ve kötü yönetilir
yöneticiler milyon avroların altına imza atıyor, sonra ceketini alıp gidiyor, komedi gibi bişey
Bu yanlis oldugu gibi her satilan klübün otomatik olarak kurumsal bir yönetime kavustugu inancida yanlis ve carpik..
Avrupa da hicbir klübün taraftari gelin klübü satinda kurumlasalim demez..Neden desinki? Zaten kurumsal bir yapi var..Örnegin benim yasadigim sehrin takimi..Bayern Münih..Sirketin basinda olan kisi daha önce Adidas in basindaydi. Kimsenin onunla isi yok..Futbolla ilgilendigi bile süpheli..Adamin isi yönetmek..Örnegin CEO olarak O.Kahn getiriliyor..Bu sene biraz kivranarak Sampiyon oldular Dortmund un aptalligi sayesinde..Avrupa da basari gelmedi..Haliyle futbol subesinin basindaki Salihamidzic ile beraber kovuldular hemde cok trajik bi sekilde..Avrupa da belli basli klüpler zaten bu yapida yönetiliyor..Olmasi gereken bu..Isin dogasi bu yani..Kimse kalkipta bizi satinda dogru yönetilelim demiyor..
Bizde borsaya kayitli bir sirketiz ama kurumsallasmak icin klüp satilsin diyoruz..Biz yapamiyoruz gelsin bu isi baskasi yapsin diyoruz..Biz toplum olarak kurumsalligi ve profesyonelligi sevmiyoruz..Umrmuzda degil bu..Istiyoruz ki bir para babasi gelsin ve suanki hayatimiza devam edelim..Realite ile uzaktan yakindan alakamiz yok..Isimiz gücümüz isin kolayina kacmak..
Sürekli örnek gösterilen M.City, Chelsea ve PSG zaten kurumsalligin saglam oldugu sirketlerdi..Onlara para akisi yetti..Araplar gelip M.City e kurumsallik getirmedi. Abramovich, Chelsea yi 200 milyon € satin aldi ve siyasi durumdan ötürü satmak zorunda kaldi ama 2-3 milyar € ya satarken de oldukca fazla kar yapti..
Kurumsallik gökten zembille inmiyor..Kaldiki bu kadar carpik futbol düzenine neden yatirim yapsinlar eger futbol piyasasi disinda farkli amaclari yoksa??
En son AyhanPe tarafından düzenlendi; 02.08.2023, 11:46.
Kulüp değil ahır yemin ediyorum! Siopis günlerdir bel ağrısı bahanesi ile idmanlara çıkmıyor ama kulüpten açıklama dahi yok. Bırakın açıklamayı adamın transferi ile ilgili bir gelişme dahi yok. Yahu bunlar ne yapıyor çözebilen var mı? Transfer sezonunun başından beri söylediğim tek şey: "Trabzonspor'un bu seneki en iyi transferi bu yönetim ve başkandan kurtulmak olacaktır."
Mesela bu Djaniny sorunu ne olacak? Koita hâlâ neden Trabzonspor'un oyuncusu? Birini alarak, birini de zamanında satmayarak büyük hata yaptınız. Umarım aynı hatayı Uğurcan'da da yaşatmazsınız bizlere. Artık 6-7 milyona bile okeyim. Lütfen satış yapın!!!
Koitayi gectim de djaniny isi gercekten enteresan adam transfer olamazsa kampa da almadik hazir olmasi kafadan 1 ay neden elimizdeki adami degersizlestirip duruyoruz anlamsiz.adama git kendine takim bul diyoruz ,bulamadi diyelim ucu yine bize dokunacak hazir da olmayacak bu sefer ustelik bildigin elde patlayacak koita durumuna dusecek..siopis isi ayri bir tez konusu zaten bu klubun saglik ekibi doktoru yokmu yaparsin tepeden tirnaga muaynesini yalan soyluyorsa gel buraya hayirdir sen ne is dersin yaptirirsin tespiti uygularsin en agir yaptirimi adam bildigin serbest kalip gitmek icin takla atiyor biz de elimiz kolumuz bagli oturuyoruz.erdo babanin ciftligi mubarek klup..
1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
Avci koz felan degil.
Bu durumun bas sorumlarindan biri öyle fazla kredisi camiada pek yok.birkac erdo ve avci fanlari haric ise yaramz.aralikta bunlarin kelleleri alinir.Ceplerdeki paralar ile
paranın olduğu yerde muhalefetin çıkması zor oluyor, fb ali koç deneyimini gördük ve görüyoruz, 5 yıl sıfır kupa,başkan adayı çıkamıyor fb de
ağaoğlu bile garip şekilde bıraktı aniden
parayı veren düdüğü çalıyor hocam
avcı hemen ayrıldığı için ayrılığı lanetli şekilde olmadı taraftar açısından,haliyle kredisi fazla,olayın daha da enteresan yanı avcı nın takımı yok an itibariyle
tudor gs ye geldiğinde terim boştaydı,tudor u amiyane tabirle medyada çiğ çiğ yediler,
2.si A. Avcı sizin şu fani hayatınızda belkide bir daha göremeyeceğiniz sevgili Bjk li şenolunuzun taraftarı camiayı şehrinizi sürekli sıvayıp sıvayıp sıvayıp ortada bıraktığı yıllara inat şampiyon yapmış bir adam benim babamın oğlu değil hemşerim değil yaştım değil ama ben nankör değilim siz nankörsünüz adam gibi gelip adam gibi giden çalıştığı sürece kentinize sizin kentinize ben Trabzonlu değilim saygısızlık etmeyen taraftatımızı sürekli öven birkere şikayet etmeyen tek kötü laf konuşmayan bir adama demediğinizi bırakmadınız Allah nankörlüğü affetmez bizde çekeceğiz daha çok çekeceğiz alın size hoca ne hoca ama gurur abidesi.
Bir de şu "Bir şampiyon yaptı diye ... " başlayan saçmalıklar var ya bende ona ayar oluyorum Ulan evet yüz yıl sonra bir şampiyon yaptı diye ne olumsuzluğu varsa demeyi ver. Bir kere de 2 kere de sus. Adamin neredeyse 7 ceddine laf edenler var ya. Yazık cidden.
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu yanlis oldugu gibi her satilan klübün otomatik olarak kurumsal bir yönetime kavustugu inancida yanlis ve carpik..
Avrupa da hicbir klübün taraftari gelin klübü satinda kurumlasalim demez..Neden desinki? Zaten kurumsal bir yapi var..Örnegin benim yasadigim sehrin takimi..Bayern Münih..Sirketin basinda olan kisi daha önce Adidas in basindaydi. Kimsenin onunla isi yok..Futbolla ilgilendigi bile süpheli..Adamin isi yönetmek..Örnegin CEO olarak O.Kahn getiriliyor..Bu sene biraz kivranarak Sampiyon oldular Dortmund un aptalligi sayesinde..Avrupa da basari gelmedi..Haliyle futbol subesinin basindaki Salihamidzic ile beraber kovuldular hemde cok trajik bi sekilde..Avrupa da belli basli klüpler zaten bu yapida yönetiliyor..Olmasi gereken bu..Isin dogasi bu yani..Kimse kalkipta bizi satinda dogru yönetilelim demiyor..
Bizde borsaya kayitli bir sirketiz ama kurumsallasmak icin klüp satilsin diyoruz..Biz yapamiyoruz gelsin bu isi baskasi yapsin diyoruz..Biz toplum olarak kurumsalligi ve profesyonelligi sevmiyoruz..Umrmuzda degil bu..Istiyoruz ki bir para babasi gelsin ve suanki hayatimiza devam edelim..Realite ile uzaktan yakindan alakamiz yok..Isimiz gücümüz isin kolayina kacmak..
Sürekli örnek gösterilen M.City, Chelsea ve PSG zaten kurumsalligin saglam oldugu sirketlerdi..Onlara para akisi yetti..Araplar gelip M.City e kurumsallik getirmedi. Abramovich, Chelsea yi 200 milyon € satin aldi ve siyasi durumdan ötürü satmak zorunda kaldi ama 2-3 milyar € ya satarken de oldukca fazla kar yapti..
Kurumsallik gökten zembille inmiyor..Kaldiki bu kadar carpik futbol düzenine neden yatirim yapsinlar eger futbol disinda farkli amaclari yoksa??
olayın kurumsallıkla ilgisi yok hocam, yada bir zenginin gelmesiylede ilgisi yok, erdo zengin değil mi ? zengin
kendi şirketlerini böyle mi yönetiyor, hayır, çünkü attığı imza kar yada zarar hanesine yazacak kendi şirketinde
peki trabzonsporda ? misal toplam maliyeti 10 milyon avro olan oyuncu ile imzalıyor,ama sıfır sorumluluk, bu komediden başka bişey değil
kulübün bir sahibi olduğunda bir oyuncu ile imzalamadan önce 50 defa düşünecektir,ha gene hatalı karar verebilir ama bu kendi zarar hanesine yazar,
şu anda kulüplerin zararı milletin üzerine yükleniyor
nedir o koz ?
abdullah avcı
Ben de böyle bir şey bekliyorum Ertuğrul doğandan son hamle olarak. Ama bu kadar kötü bir kadroya, çok da iyi ayrılmamışken Abdullah Avcının bu kadar kısa süre sonra geleceğnini zannetmiyorum. İlerleyen senelerde olabilir ama Abdullah Avcı tekrar gelirse ki ( bu kadronun başarılı olma ihtimali yok) olası başarısızlıkta bizdeki kredisi biter ve kariyeri de epey olumsuz etkilenir.
Kurumsallik gökten zembille inmiyor..Kaldiki bu kadar carpik futbol düzenine neden yatirim yapsinlar eger futbol disinda farkli amaclari yoksa??
Ek olarak herkes uc ornekler olarak psg city chelsea falan ornek veriyor.satildigi halde burnu boktan cikmayan klupleri gormuyorlar.hadi digerlerini gectim var mi garantisi malaga ile ayni duruma dusmeyeceginin o gariplerde satildiginda kendilerini bugday ambarinda saniyorlardi, hangi liglerde mucadele ettiklerine ne durumlarina dustuklerine baksinlar..satin alan sirketle ön protokol falan yapilmadan kendisini klup her acidan tazminatlar koyup garantiye almadan bu ise girilmez.dunyanin en buyuk 2 sehir klubunden birisiyiz bu lafta falan degil herkese nasip olmayacak bir durum madridmis barcelonaymis mancehster ,liverpol ,bilbao ,munih falan hepsi sehir klubu hicbirinin yanindan gecilmez basari anlaminda ama buna ragmen ayni sehirde tek bir takimi destekleme anlaminda en az 2 ye 3 e bolunmus durumdalar. O kadar kolay degil herkese nasip olmayacak koca klubu bir adamin insiyatifine birakmak..
1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.
olayın kurumsallıkla ilgisi yok hocam, yada bir zenginin gelmesiylede ilgisi yok, erdo zengin değil mi ? zengin
kendi şirketlerini böyle mi yönetiyor, hayır, çünkü attığı imza kar yada zarar hanesine yazacak kendi şirketinde
peki trabzonsporda ? misal toplam maliyeti 10 milyon avro olan oyuncu ile imzalıyor,ama sıfır sorumluluk, bu komediden başka bişey değil
kulübün bir sahibi olduğunda bir oyuncu ile imzalamadan önce 50 defa düşünecektir,ha gene hatalı karar verebilir ama bu kendi zarar hanesine yazar,
şu anda kulüplerin zararı milletin üzerine yükleniyor
tekel olmayan herşey özelleşmeli hocam
Jairzinho..Olmasi gerekeni anlatiyorum ben..Baskan in isi yönetmek olmali..Sirketin bir calisani olarak yani..Zengin oldugu icin degil..
Simdi klübü bir Arap alsa..Klübün basina böyle bir adam getirecek..Örnegin IHO yu..Konusmaktan aciz böyle birini getirir mi? Getirmez tabi..Usta ve Dogan böyle bir ise talip olurlar mi? Olmazlar haliyle..Bu kisi profesyonel birisi olmali..Bu zaten Trabzonspor gibi bir sirkette böyle olmaliydi..Sadece lafta sirket oldugu icin bu durumdayiz Hersey sözde bizde..
Kurumsallasmak icin klübün satilmasina gere yok diyorum ama burda cogu illede satilmali diyor..Olayin carpikligi burda..Biz bu isleri beceremiyoruz..Satalim ve baskasi bizim icin becersin diyoruz..Anliyorsun dimi??
En son AyhanPe tarafından düzenlendi; 02.08.2023, 12:07.
Yorum