Gs Gueye den vazgeçmiş. Yine geleceklerdir kapımıza
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Trabzonspor Transferleri
Daraltma
X
-
bunlar Trabzonspor için faydali is yapar mi sanmam, yapsa da o faydadan daha fazlasini kendileri için alirlar .... zeyyat gidecek de kulüp için bir seyler koparacak da, bu sebepten dolayi Nayir transferinde kiyak yapmisiz falan.... yyyeerrsseennnİlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNormal sartlarda sozlesmesi 3 ay sonra bitecek 32 yasindaki vasat yerli bir adam icin yerli kontenjanindan oynayan baniya ve daha 5 ay once 5 milyon avroya aldigin oyuncu tapusuyla tabii ki verilmezde futbol disi hatir gonul iliskileri varsa hersey mumkun..ha bu arada zeyyat kafkas akyazi avm projesi icin bu hafta ankaraya gidecekmis murat kurumla gorusmeye dip not win win !! (dolgu alanlarina normalde avm ruhsati verilmiyormus ne alakaysa 40 bin kisilik stad ve sehir hastanesi yapinca sorun olmuyorken)
- Beğen 1
Yorum
-
Enis'in ayaklar tahta, top kontrolü falan yok. Tek olayı çalışıp çabalamak, onu da Umut Bulut seviyesinde bile yapamıyordu. Badem gözlü oldu galiba.İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEkrem D. Tecrübe dışında ne fazlası var? Ankaragücü'nden beri takip ediyorum, yaşlandıkça evrildi bu profile. Üç sene düzenli oynasın Enis daha iyi seviyeye gelir.
Umut Nayır, hem daha uzun, hem daha derli toplu, hem de santrafor yetileri daha gelişmiş. Enis'in Umut Nayır'dan tek artısı hızı olabilir.Yahsi Bati 51:28
Yorum
-
Baniyya'nin Nayir transferinde pakete eklenmesi samet'in gelisinin habercisi, simdiden alirlar onu son gün falan, kesinlikle akillarinin bir kösesinde bu var, umarim olmaz vallaha stoperde eksik kalalim onu almayalim...İlk olarak gurur6134 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesene sonu sameti alacaklar sozlesmesi bitiyor tekkenin ve yonetimin vizyonu ancak samet umut ahmet kutucu gibi adamlara yeter..ha bakarsin bir delilik yaparlar sameti simdiden alirlar rizeye hocamizin kefil oldugu fasliyi verip belli olmaz aganin eli tutulmaz
ama durun simdiden söyleyeyim, samet alinirsa Yes ve Hasan ne diyecek biliyor musunuz ey ahâli ?
"samet niye bu kadar elestiriliyor ya, üstelik Trabzonlu, bakin Eskihellaç geldi herkesi memnun etti, belki Samet de öyle olacak ? ayrica millî taki HAVUZUNDA, belki de yazin dünyâ kupasinda oynayacak..." (havuzunu gondiklediklerim)
atin fava bekleyin eger transfer olursa bu muhabbetler dönecek, o muhabirler hâriç kim o sekil konusursa sövün ve uzaklasin... reziller utanmazlar yaa...
haaa ama Baniyya millî takim HAVUZUNDA falan o sayilmaazz ayipsiniz, samet birak oynamayi 1 kere kadroya çagirilsa havuz mavuz derlerdi yine, Baniyya'ya gelince yok... yerli yok yerli yok derler yerli gönderirler, yönetimi elestirmezler... hele o Hasan yok mu o Hasan....
utanmaz herif geçende u19'dakiler süre aldi ama olmadi yetersizler diye afkuruyordu, yegen Tekke'nin oynatilmasini ise savunuyordu... forumda yasaklanmali diyorum kaç senedir ama dinleyen yok.....
Nayir transferine dönersek, eger 4 milyon falan kagit üzerinde dogruysa, ya maaslarin en azindan bir kismini ödeyecegizdir, ya da baska katakulli dönmüstür... ayrica 50% nedir, 3 milyona satsa 1,5 aliriz Olaigbe'den
)) bir de takasla falan elden çikarirlarsa 0 aliriz otururuz assa 
He bir de kesin o 4 milyonun içinde oyuncularin sözde ödenmemis alacaklari falan vardir, Haso girer haberi yakinda jkhkhk... "arkadaslar Olaigbe'nin 500bin'luk, Baniya'nin da 400bin€'luk alacaklari vardi onlari biraktilar" falan hen an ortaya atilabilir...
En son Sefer A. tarafından düzenlendi; 1 hafta önce.
- Beğen 4
Yorum
-
Daha detaylı analiz (chatgpt pro) alıntılar ve kaynaklarla beraber:İlk olarak Ufuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEkrem D. Tecrübe dışında ne fazlası var? Ankaragücü'nden beri takip ediyorum, yaşlandıkça evrildi bu profile. Üç sene düzenli oynasın Enis daha iyi seviyeye gelir.
Aşağıdaki karşılaştırmayı (1) oyuncu profili / teknik–fiziksel set / santrfor tipi ve (2) Trabzonspor’un Onuachu + Felipe Augusto’lu planında 3. santrfor rolü üzerinden yaptım.
1) Oyun profili ve santrfor tipi
Umut Nayır- Profil: “Hedef santrfor / ceza sahası bitiricisi” hibriti. 1.91 boyla (hava hâkimiyeti) hem direkt oyunda hem de orta–kenar ortası kurgularında doğal adres. (Transfermarkt)
- Oyun tarzı (sahada hissedilen):
- Sırtı dönük top saklama + servis (duvar olma)
- Hava topu / ikinci top oyununu besleme (takım çıkışına “kolay pas” sağlar)
- Bitiriciliği daha çok ceza sahası içi aksiyonlara dayanır (klasik 9 davranışı)
- Öne çıkan veri izi: FotMob “forvetler arası” karşılaştırmada aerial duels won %90 gibi çok yüksek bir dilim veriyor. Bu, “aynı oyun planını sürdürme” başlığında kritik. (FotMob)
- Santrfor tipi: Target man / aerial 9 / box finisher.
- Profil: Daha “mobil 9 / presçi forvet” çizgisi. Boyu 1.86 olsa da oyunu yalnızca hava toplarına yaslamayan; yüksek tempoyu ve savunma arkasına koşuyu seven bir yapı.
- Oyun tarzı için güçlü kaynak: Hull City çevresinden “yüksek yoğunluk, sürekli pres, stoper kovalama, boş top kovalamayı seviyor” şeklinde net tarif var. (wearehullcity.co.uk)
- Santrfor tipi: Pressing forward / mobile striker (daha çok “enerji + koşu + baskı”).
2) Teknik–fiziksel paket (özet)
Fizik- Umut Nayır: 1.91; Süper Lig’de “direkt oyun–orta oyunu” için çok uygun. (Transfermarkt)
- Enis Destan: 1.86; daha çevik/mobil profilde konumlanıyor. (Transfermarkt)
Teknik / rol becerileri- Umut:
- Kenar ortalarında doğru yer alma + hava vuruşu
- Duvar olup 10 numara/kanadı besleme
- Pres gücü elit değil; daha çok “yerleşik savunmaya karşı ceza sahası işi”
- Enis:
- Pres tetikleme, savunma hattını rahatsız etme
- Koşu hacmi ve canlılıkla oyunu hızlandırma
- “Aynı planı birebir” değil; planı başka bir şeye evirebilir
3) Trabzonspor bağlamı: Onuachu + Felipe Augusto varken 3. santrfor ne olmalı?
Trabzonspor kadrosunda iki ana santrforun da fizik / ceza sahası varlığı yüksek:- Onuachu (2.01) (Reuters)
- Felipe Augusto (santrfor) (Transfermarkt)
Ve takımın kanat/yarı alan üretimi (kadrodan görülen kanat profilleri: Nwakaeme, Zubkov, Olaigbe vb.) “orta + cutback + ikinci top”ı zaten doğal olarak besler. (AiScore)
Bu tabloda Trabzonspor’un “3. santrfor” ihtiyacı ikiye ayrılıyor:
A) Planı bozmadan devam (Onuachu/Felipe yoksa aynı oyun)- Burada “hedef santrfor davranışı” şart: uzun top tutma, stoperle boğuşma, ortaları karşılama, ikinci topu indirme.
- Avantaj Umut Nayır: profil olarak Onuachu’ya (ölçek küçülse de) daha yakın; “aynı menü”yü oynatır. FotMob’un hava topu göstergesi de bunu destekliyor. (FotMob)
- Enis Destan bu senaryoda planı aynı tutmaktan çok “daha önde pres + daha çok koşu” ile oyunu farklılaştırır.
- Eğer sahadaki santrfor yorulduğunda aynı rolleri sürdürmek isteniyorsa (özellikle skor aranan/korunan maçlarda):
- Umut: oyuna girer girmez “hedef + ceza sahası” etkisi verir (kenar ortası planını bozmaz).
- Eğer maç “rakibi karşılamaya zorla, önde baskı kur, topu rakipteyken bile tehdit et” çizgisine dönecekse:
- Enis: bu senaryoda daha değerli “enerji değişimi” olur. (wearehullcity.co.uk)
4) Fatih Tekke sistemi ve uyum
Fatih Tekke için “tercih edilen diziliş” verisi 4-2-3-1’i işaret ediyor. (Transfermarkt)
4-2-3-1’de santrfor rolü çoğu zaman:- kanatlardan gelen ortalarla beslenmek,
- 10 numaraya duvar olmak,
- stoperleri meşgul edip kenar/yarı alan koşularına koridor açmak.
Bu çerçevede:- Umut Nayır, Tekke’nin 4-2-3-1’inde “Onuachu/Felipe’nin rolünü küçülterek kopyalayan” üçüncü santrfor olur.
- Enis Destan ise Tekke’nin planında “B planı”: daha çok pres/koşu ile oyunun ritmini değiştiren bir varyant olabilir.
Sonuç: Trabzonspor için net tercih
Yedekten oyuna dahil olup aynı planı sürdürme + maç içi dinlendirme + sezon boyu güvenilir 3. santrfor olabilme açınsan en doğru oyuncu: Umut Nayır.
Neden net tercih Umut Nayır?Yahsi Bati 51:28
- Beğen 2
Yorum
-
Şimdi gese taymda birbiriyle alakasız profillerde bir sürü isim ortaya atılıyor da hepsinin sonunda veto yediği de belirtiliyor. Bunlar oulaiyi almak istiyor ve işin sonu malum şahıs gibi bitecek diye kuruyor muyum bilmiyorum biri olmaz o iş desin. Bizimkilere kalsa oo kutucuyuda aldık işte sol kanat tamam derler güvenmiyorum
- Beğen 1
Yorum
-
aga ne oldu birden hafiften ümitlendin gibi, yönetimin akillandigi duyumu mu geldi ? keske öyle olsa...İlk olarak My tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAguyu iyi bir fiyata gönderip Karlsbak mıdır nedir ha o uşağı da alırlarsa, sol açığa da baba bir topçu çekerlerse ben fitim. En kritik hamleleri sol açık olacak. Ya takımı yerinde saydırıp bir transfer sezonunu heba edecekler ya da takımı bir tık seviye atlatacaklar. Bir de bunun yanında bir iki tane daha yerli alabilirlerse tamam işte.
ayrica Baniyya idmana çikmis ama 1,5 ay sonra hazir olur deniyor, ortalikta gözükmeyen Saviç ise 2 haftaya tamammiss.... YYEERRSSEENNN
- Beğen 1
Yorum
-
Bournemouth gelen satın alma opsiyonlu kiralık teklifini geri çevrilmiş. Batagov ile Napoli, Bologna, Nottingham Forest ve Crystal Palace ilgileniyor. Gençlerbirliği, 21 yaşındaki sol kanat Cihan Çanak'ı kiralık olarak alıyormuş. Savic ligde 4 maçlık sakatlıktan sonra oynadığı 2. lig maçında sakatlandı. 22 aralıkta sakatlanan ve 2 ayı bulur iyileşmesi denen adam 14 şubatta Fener maçında oynayacakmış deniyor lakin bu adam hep şu tarihte iyileşir dendiğinde bile üstüne 2-3 hafta daha geçince iyileşiyordu. İsterseler altyapı kalecileri stoper oynasın bu adam direkt feshedilmeli.
- Beğen 1
Yorum
-
evet ama o paranin daha azina atiyorum 7 milyon üst lige çikaracak kanat oyuncusunu rahat bulurlar, ama sanirim Davitashvili de takimla seoznu bitirmek istiyor, gitmek için inat etmiyor.. ki üst lige çikarlarsa 1 sene daha kalabilir takimda, ama çikmazlarsa kesin gider...İlk olarak Courage tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bu sezon orada kalsın seneye alalım derdim ben olsam , st ettienne camiası olan kulüp ligue 1'e çıkmak zorunda bastia troyes vb kulüp değil. Taraftar baskısından çekiniyorlardır.
St Etienne'deki sorun kadronun kalan kismi, Davitashvili tek basina yetmiyor... ki bu aralar sakatmis, ya bu hafta sonu ya diger hafta sahalara dönebilir
- Beğen 1
Yorum
-
bâzi utanmazlar evet evet utanmazlar diyorum, emre mor falan yazip duruyor... ruh hastalari yaa... daha piç daha Ts düsmani topçu zor bulursun... oldu olacak mert hakan yandas falan deisnler....İlk olarak must61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Yani Oğuz Aydın'a gittin olmadı, Aral Şimşir zorladın uymadı. Mecburen doğrudan 11'e zaten yabancı alacaksın. Yedekte son 15 dk oyuna sokmak için burun kıvırılacak bir alternatif değil Yusuf Sarı.
Beğenmeyeni anlayabiliyorum fakat alternatif öneri kimdir mesela yerli kanat rotasyonunda yedek kulübesi için?
Yani Kerem Aktürkoğlu alacak halin yoksa Serdar Gürler mi daha doğru olur Emre Mor mu? Cengiz Ünder mi alacaktın sonradan oyuna sokmak için? Halil Akbunar? Gökdeniz Bayraktar? Emre Kılınç gelse okey miydi?
Varsa daha iyi bir önerisi olan ben duymak isterim.
Yusuf Sari'ya niye bu kdr tepki var anlamadim, YE32 sampiyonluk senesinde fuzuli yere geldiginde bu kdr tepki yoktu neredeyse... manyak bu millet ya
- Beğen 3
Yorum
-
lig2'de olmasalardi olabilirdi ve mantikli olurdu... yoksa 12'ye verip yerine 8'e aynisini bulur alirlar...İlk olarak castillo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNakamura'yı dünya kupasından sonra 25e satarız biri şu çuvalı durdursun kaosu çıksın istiyorum Reims formunda :ddd
Rus basını Theo Bongonda demiş. Gerçekleşirse kayyum atayın şu kulübe.
Bongonda'ya hayir demem de sol kanat desen pek dgl, sag desen yedege mi alacaz ? Zubkov'u satarsan anlarim yoksa bombos is...
ama begenirim onu, yolu tekrar bizimle kesismeli, sözü var =)
Yorum
-
Saviç fesih 4 milyon istiyor falan haberleri var ya o kadar palavra o kadar çakalca ki... kontenjani ondan sebep azaltamayip yapilamayan transferleri savunacaklar... YAHU KIM DIYOR FESHEDIN DIYE LAN ?
Ya ille de fesih olayi niye Visça'da ya da Nwakaeme'de uygulanmadi ?? Üstelik Nwakaeme'nin sözlesmesi sezon sonu bitiyordu, ve sakatligi daha uzun daha ciddiydi... Visça desen ayni... Saviç'in sakatliginin 2 ay daha kisa olmasi mi durumu degistiriyor ? bunun hâricinde hepsinden daha fazla sakatlik riski olan bir topçu (Nwakaeme dâhil), lisans çikartmayacaksin bitti bu kadar... bu kadar safsalak olmaya gerek yok ya gözünüzü seveyim...
He simdi bi manyak çikip da "ya sözlesmesinde sdce fesih için dgl, sözlesme dondurma/çikartmama için de tazminat maddesi var" desin de dümdüz söveyim kendisine... milleti bu kadar salak yerine koymaya gerek yok lan
----------------------------------------
devre arasi kampi olsa "kampin yildizi Saviç" haberleri girilmisti bile, ah ulan Yes ah ulan Haso bu firsati kaçirdiniz tüh... ama her an "takimin huzurunda Saviç'in büyük payi var, tecrübesini aktariyor" haberleri gelebilir
tamam iste ben de diyorum ki sdce o islere baksin sahada olmasina gerek yok, maasi yattigi sürece sorun etmez, eder diyen yalan konusuyor, bu adamin futbol oynama hevesi falan yok... âbilik âbilik denir durulur ya, ha iste Nwakaeme ve Saviç o is için 100% uygun...
Nwakaeme'yi bile kadroda tutarim ama Saviç'i tutmam, geçecekler palavralariEn son Sefer A. tarafından düzenlendi; 1 hafta önce.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
- Mehmet Fatih Yavuz
- gurur6134
- Ertan1982
- 61_Hasan_69
- Numan Yerlikaya
- Punisher-61
- Ekrem D.
- Murat Keçeci
- CasTo