Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şenol Güneş | Futbol Direktörü (Görevi Sona Erdi)

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hocama

Saygıdeğer hocam,

yolun açık olsun.!

umarım seul'de şampiyonluk yaşarsın..

şimdi bizim aklımız fikrimiz seul'ün maçlarında olacak..

bir takımımız daha oldu sanırım..

milli takım sonrası ndoğduğun topraklarda yine protestolarla gönderildin..

Trabzonda değişen bişey yok...
    yine kendini özbe öz cefakarın-vefakarın dikalası zannedenlerin tepkileri heryıl bissürü hoca ve başkan yemeye devam ediyor..edecek gibide..

seyircisiz maçlarda takım daha iyi sonuçlar aldı bu sene,tesadüfmüdür hocam?

futbolu bilen kent diye yedirilmeye çalışılan fikirlerin havasına girildi şehirde...

futbolu bilen ama futbolcu psikoljisinden zerre anlamayan kentin takımı oluverdik...

bu sözüm ona cefakar ve vefakarların inadına Albayrak-Ziya ikilisini destekliyorum ben.

inadına sabır ...

inadına sahiplenme...

hocam;umarım sen orda,bizde burda şampiyonlukları yaşarız...

hocam geldiğinde artık takıma hoca değil belki başkan olursun...

hocam yolun açık olsun...:bayrak:

Yorum

• her zaman gönlümüzdesin..
      adam gibi adamsın,trabzonlusun bu basının inadına..
      Allah yardımcın olsun hocam..
      BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• Büyük başarılar kazanırsın inşallah hocam. Trabzonlular olarak biz de seninle her zamanki gibi gurur duyarız. Bu ülke seni anlayamadı. Elin Korelileri bile bunlardan daha duyarlı çıktı.
        HEPİMİZ TRABZONLUYUZ...!!!

Yorum

• Taktik ve oyuna müdahale etme bakımından kendini geliştirip gelirse çok iyi olur.

Yorum

• Türk milli takımını dünya 3. yaparak Türk milli takımını en iyi noktaya getirmiştir.Başarısı ortadadır.Seul de de inşallah başarılı olur
            "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• Cyzio kardeş sana birkaç çift sözüm olacak.
              1. Forumda yazı yazmasını senden öğrenmeye hiçmi hiç ihtiyacım olmadığını ve benim için bildiklerimin yeterli olduğunu seninde bilmeni isterim.

2. Öyle yada böyle büyük yada küçük olman pek fark etmiyor ama önemli olan Türk Futbol Tarihinde ve Trabzonsporumuzun tarihinde kendine yer etmiş büyük bir değer ve büyük bir insana ismiyle hitap etmen saygı anlayışında ne derece yeri var bilmiyorum ama benim için çok önemli olduğu gibi benim gibi birçok TRABZONSPOR'lu kardeşlerim içinde aynı anlam ifade ettiğini düşünüyorum.

3. Kendinle barışık olduğuna ve doğru yaptığını halen daha düşündüğüne asla ve asla inanmıyor herkese cevap verme yarışına girmende bunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.

4. Burada foruma yazı yazdığın müddetçe birçok övgü almayı beklediğin/düşündüğün gibi eleştiriye açık olman gerektiğini bilmen/düşünmen gerekmiyor mu?

Eğer yanılıyorsam beni düzelt seni yazılarından dolayı değil sadece ve sadece Trabzonspor taraftarı olduğun için seviyorum, bunu bil ve asla ve asla haddini aşacak kelimeler etme.

Elimizde bir değer var buna istanbul medyasına, istanbul klüplerine ve büyüklüğümüzü tartışmaya açmaya kalkan densizlere ve haddini bilmeyenlere karşı hep beraber sahip çıkmamız gerekirken neden birbirimizle kavga aşamasına geliyoruz bunu hiç düşündünmü?

Bundan sonra aynen senin yaptığın gibi üzerime bir atıfta bulunmadığın müddetçe sana cevap yazmayacağım.

Son söz olarak herzaman söylediğim bir sözü tekrarlıyorum.

GÖNLÜNDE TRABZONSPOR VE TRABZONSPOR SEVGİSİ ASLA EKSİK OLMASIN.

Sevgi ve Saygılarımla........
              En son Misafir tarafından düzenlendi; 11.12.2006, 21:36.

Yorum

• İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Şahsıma bir saldırı olmadığı müddetçe, bu köşeden Sayın Şenol Güneş'e artık bir lâf söylemeyeceğim.
                Valla benim tanıdığım Şenol Hoca şahsınıza saldırmaz. Başkası saldırırsa da Şenol Hoca'yı bağlamaz. Adama niye laf söyleyesiniz?
                ___
                ___

Yolun açık olsun Şenol Hoca... Bence de bir futbol dahisi değilsin ama hak ettiği saygının yarısını dahi görmemiş, bu ülkeye gelmiş ve gelecekte de asla tekrar erişemeyeceği bir başarı kazandırmış biri olarak senle gurur duyuyorum.

Yorum

• Başarılar dileriz şenol güneş
                  "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Yorum

• Şenol Güneş açıklıyor ve gidiyor
                    Kore’nin Seul takımıyla üç yıllık anlaşma imzalayan Milli Takım eski Şenol Güneş’in, Türkiye’yi terk etmeden önce önemli açıklamalar yapacağı öğrenildi.

Polat Otel"de saat 12. deki toplantıda Güneş"in; Federasyon ve Haluk Ulusoy"la aralarındaki sorunlardan Milli Takım ve Fatih Terim"e; Trabzonspor"daki çöküşten kendi payına düşen sorumluluktan çıkış önerilerine kadar pek çok konuda görüşlerini açıklaması bekleniyor.

Şenol Güneş"in Kore"ye Türk futbolcu getirip getirmeyeceği, kendisini bir türlü kabullenemeyen İstanbul Medyasına nasıl baktığı sorularının da bu toplantıyla yanıtlarını bulması bekleniyor
                    .

NOT: Merak ediyorum neler trabzonspor hakkındaki gizli saklı şeyler...

Yorum

• şenol güneşe yeni takımında başarılar dilerim

Yorum

• Açıklamasını yaptı birazdan metni düşer sitelere.
                        Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                        (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• açıklamalara ulaşabilen var mı
                          İstanbul basını ne bizi sevdi ne de TRABZONUMUZU.....

Yorum

• Güneş'ten çok çarpıcı açıklamalar!
                            12 Aralık 2006 15:25

Milli Takım ve Trabzon'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, FC Seul'e transferi, Trabzonspor'un durumu ve Türk futbolundaki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

(A) Milli Futbol Takımı ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'nin FC Seul takımıyla 3 yıllığına anlaştığını, Ocak ayında bu ülkeye giderek, takımın başına geçeceğini söyledi.

İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Şenol
                            Güneş, FC Seul'e transferi, Trabzonspor'un durumu ve Türk futbolundaki
                            gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Korelilerle güzel günler yaşadıklarını
                            belirterek, ''Milli takımdan ayrıldıktan bir süre sonra FC Seul ile anlaşmıştım
                            ama o günlerde Trabzonspor yönetimi istedi ve kamuoyunun da arzusuyla
                            Trabzonspor'a gitmek zorunda kaldım. Kendilerinden özür diledim. Çünkü protokol olmamıştı, fakat söz vermiştim. O zamanki anlaşma şimdi gerçekleşti. 2 artı 1 yıl olmak üzere 3 yıllık anlaştım'' dedi.

Dubai ve Katar'dan da kendisine teklifler geldiğini kaydeden Güneş, çalışma
                            ortamı bakımından en uygunu Seul olduğu için bu ülkeyi tercih ettiğini söyledi.
                            -''HEDEF ŞAMPİYONLUK''-

Toplantıda Güney Kore futbolu ve FC Seul hakkında da bilgiler veren Şenol
                            Güneş, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydetti.

FC Seul'de antrenörlerin birinin Türk olacağını belirten Şenol Güneş, şöyle
                            devam etti:

''Şu anda Türkiye'de olmayan bir Türk antrenör olabilir, bir de kaleci
                            antrenörü olabilir. Şu anda Türk oyuncu düşünmüyorum. 3 yabancı hakkı var, 2 yabancının sözleşmesi devam ediyor. 3. yabancı konusunda karar vereceğim. Güney Kore'de lig Kasım ayında sona erdi. Ocak ayı itibariyle antrenmanlara başlayacağız. 4 Mart'ta ligler başlıyor. Temmuz ayında 3 hafta ara veriliyor. Lig Kasım ayı sonunda bitecek. 10-15 bin civarında seyirci potansiyeli var. Hücum futbolunu oynayacak bir yapıyı düşünüyoruz. Lig öncesi 2 kamp yapacağız. 2. kampı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum.''

FC Seul'un ligde son sezon 4. olduğunu anlatan Güneş, ''Güney Kore Ligi'nde biri askeri takım olmak üzere 14 takım var. Şampiyonluk için ilk 4 takım play- off oynuyor, birinci olan takım Asya Şampiyonası'na katılıyor. FC Seul genç bir kadroya sahip. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Asya Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve dünyaya açılmak. Bunu yapacak gücümüz var'' diye konuştu.

Trabzonspor'un eski futbolcusu Lee Young'ın da FC Seul'de oynadığını
                            belirten Güneş, kulübün çok büyük paralar harcamadığını, kendisinin de Türkiye'de Süper Lig'de en az para alan antrenöre yakın para aldığını söyledi.

''BİRİKİMİMİ TÜRKİYE'DE VEREBİLECEK İMKAN YOK''

Şenol Güneş, 40 yıllık birikimini Türkiye'de verebilecek imkan olmadığını
                            düşündüğü için bu kararı aldığını ifade etti.

Türkiye'de çocukluğundaki hedeflerimin birçoğuna kavuştuğunu anlatan Güneş, ''Ama tepeye geldikten sonra bir takım düş kırıklığım oldu. Özellikle hukuk ve adalet açısından bu ülke insanına yakışmayan sıkıntılar gördüm. Türkiye'de 40 yıllık birikimimi, tecrübemi hayata geçirme şansı olmadığını gördüğüm için ülke dışında çalışacağım. Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra özellikle kendi kabuğuma çekildim. Ülkede değişen bir şey yok, çok kaos ortamı yaratılmaya çalışıyor.

Konuşulan konuların çözüm olmaması için yapıldığını gördüm'' dedi.
                            Şike ve şiddetin Türkiye'de çok konuşulduğunu vurgulayan Şenol Güneş,
                            şunları söyledi:

''Özellikle şike ve şiddet herkesin sorunu. Oyuncu, yönetici, sivil toplum
                            örgütleri, medya, hakemler... Şikeyi ve şiddeti sadece yöneticilere bırakırsanız, güç yarışmasına girerler ve bunlar çözümlenmez. Her birimin işin içine katılmasıyla bu sorun çözülür. Beyaz sayfa açmak isteyenlerin de kalbinin temiz, iyi niyetli olması gerekiyor.

Futbolun sivil toplum örgütlerinin biraz daha ortaya çıkması lazım ama
                            tekelciliğe karşıyım. Bugün Kulüpler Birliği'ne olduğu gibi. Sadece Kulüpler
                            Birliği olmaz, antrenör derneği, futbolcu ve hakem derneğinde aynı oranda güç dengesi olmalı. Kulüpler kendi çıkarı için farkında olmadan ülke futbolunu baltalıyorlar. Amatör yöneticilerin, profesyonel kulüpleri yönetmek için kendi günlük başarıları ve menfaatleri için gelecekle ilgili yanlış kararlar aldığını düşünüyorum. Futbolcularla ilgili kararı futbolcular derneğinin alması gerekiyor. Futbolun geleceğinin planlanması gerekiyor. Hakemlerimiz de dik durmalı, inandıkları kararları vermelidir.''

Türkiye'de sorun çözmek yerine sorun üreten kesiminin hala kabul gördüğünü ve önde olduğunu savunan Şenol Güneş, ''Konuşulan konular her sene aynı. Şiddeti önlemek için kanun çıkıyor, devlet istiyor, halk istiyor, niye olmuyor, birileri engelliyor. O birileri demek ki daha güçlü. Hukukun bile gücün altında kalması çok acıdır. Bu çok ağır bir sözdür. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Yaşadım ama yılmıyorum. Karadeniz'in hırçın dalgalarında büyüdüm. Ülkede tükürdüğünü yalamaktan zevk alan insanlar var ve hala bunlar bu ülkede saygı görüyorlar. Çok acıdır bu'' dedi.
                            Şenol Güneş, Türk futbolunun fazla yabancı oyuncuyu kaldırmayacağını, 3
                            yabancının Türkiye için ideal olduğunu kaydetti.

''FEDERASYONUN FENERBAHÇE KARARI ALDATICIDIR''

Şenol Güneş, milli takımdan ayrıldığı basın toplantısında, kendisinden
                            kaynaklanmayan hukuki sorunun, araştırılıp, açığa çıkmasını söylediğini
                            hatırlatarak, ''Hala hukuken açıklanmadı. Eğer suç bendeyse cezasını çekmeliyim, aksi halde gecikmiş adalet, adalet değil'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe ile ilgili şike iddialarıyla ilgili aldığı
                            kararı da eleştiren Güneş, ''Fenerbahçe ile ilgili Futbol Federasyonu'nun aldığı karar aldatıcıdır, böyle bir karar olmaz. Dalga geçmektir bu. Ülkenin dalga geçilecek insanı yoktur. Bu ülkenin her insanı ve kurumu saygıdeğerdir'' diye konuştu.

''TRABZON BÜYÜK BİR CAMİADIR AMA HALA SESSİZ''

Şenol Güneş, Trabzon'un doğduğu, büyüdüğü bir kent olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor'un ta kendisiyim ben, ama işimi yaparken duygusal bağım ortaya çıkmadı. Türk futbolunun iyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var'' dedi.

Trabzonspor'un sorununun sportif başarısızlık olmadığını anlatan Güneş,
                            şunları kaydetti: ''Sorun sportif başarısızlık değil, ilkeli ve planlı olmamasıdır.
                            Trabzonspor'da iki maç kaybettim de gittim. İki maçla gitmez antrenör. Trabzon'da öyle bir gelişme oldu ki, kaosa gidiyordu. Oyuncuya, yöneticiye, seyirciye, medyaya vereceğim bir ortam kalmadı. Belden aşağı vurmalar başladı, ben bunu yapmam. Bugün Trabzon'da antrenörün, yönetimin gitmesi hiçbir şeyi çözmez. Eğer planınız, ilkeniz varsa siz mutlaka iyi bir yere varırsınız. Önemli olan Trabzon camiasıdır. Camiası güçlü olmayan bir kulüp asla büyük olamaz. Trabzon büyük bir camiadır ama hala sessizliğini koruyor. Çünkü bezginliği var, tıpkı Türkiye'deki insanların sindirilmiş olması gibi, orada bir eziklik var.''

Şenol Güneş, bir soru üzerine, bu dönemde kendisine Trabzonspor'dan teklif gelmediğini belirterek, ''Gelse de kabul etmezdim. Trabzonspor'da, Türkiye'de çalışmayı düşünmüyorum. Ben o dönemde FC Seul'e söz verdim ama sözümü Trabzonspor için bozmuştum. Bu benim hayatım boyunca vicdani ezikliğimdir. Çünkü ben verdiğim sözü çiğnemem. Trabzonspor adına bozdum, bunun ne demek olduğunu o gün beni oraya getiren, getirmek isteyenlerin anlaması gerekirdi. Ne getirirken anladılar, ne giderken anladılar. Böyle bir camianın ne olacağını da size bırakıyorum.''

Şenol Güneş, ''Güney Kore'den geri döndüğünüzde işleri düzeltmek için Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığınız söz konusu olur mu?'' şeklindeki soru üzerine, ''Yok, hayır. Allah bize neyi nasip eder bilmiyorum. Ülkeye katkının yeri ve mevkisi yoktur. Hiçbir zaman mevki peşinde koşmadım ama geri döndüğümde bana böyle bir görev düşerse bilgim de varsa bunu sunmak isterim. Makam olursa onun gereğini yaparım'' diyerek sözlerini tamamladı.
                            KADER BEYAZ KAGIDA SÜTLE YAZILMIS YAZI ELINDEYSE BEYAZDAN GELDE SIYIR BEYAZI
                            Necip Fazıl Kısakürek

Yorum

• İlk olarak gurcuayhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Güneş'ten çok çarpıcı açıklamalar!
                              12 Aralık 2006 15:25

Milli Takım ve Trabzon'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, FC Seul'e transferi, Trabzonspor'un durumu ve Türk futbolundaki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

(A) Milli Futbol Takımı ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'nin FC Seul takımıyla 3 yıllığına anlaştığını, Ocak ayında bu ülkeye giderek, takımın başına geçeceğini söyledi.

İstanbul Polat Renaissance Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Şenol
                              Güneş, FC Seul'e transferi, Trabzonspor'un durumu ve Türk futbolundaki
                              gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Güney Korelilerle güzel günler yaşadıklarını
                              belirterek, ''Milli takımdan ayrıldıktan bir süre sonra FC Seul ile anlaşmıştım
                              ama o günlerde Trabzonspor yönetimi istedi ve kamuoyunun da arzusuyla
                              Trabzonspor'a gitmek zorunda kaldım. Kendilerinden özür diledim. Çünkü protokol olmamıştı, fakat söz vermiştim. O zamanki anlaşma şimdi gerçekleşti. 2 artı 1 yıl olmak üzere 3 yıllık anlaştım'' dedi.

Dubai ve Katar'dan da kendisine teklifler geldiğini kaydeden Güneş, çalışma
                              ortamı bakımından en uygunu Seul olduğu için bu ülkeyi tercih ettiğini söyledi.
                              -''HEDEF ŞAMPİYONLUK''-

Toplantıda Güney Kore futbolu ve FC Seul hakkında da bilgiler veren Şenol
                              Güneş, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu kaydetti.

FC Seul'de antrenörlerin birinin Türk olacağını belirten Şenol Güneş, şöyle
                              devam etti:

''Şu anda Türkiye'de olmayan bir Türk antrenör olabilir, bir de kaleci
                              antrenörü olabilir. Şu anda Türk oyuncu düşünmüyorum. 3 yabancı hakkı var, 2 yabancının sözleşmesi devam ediyor. 3. yabancı konusunda karar vereceğim. Güney Kore'de lig Kasım ayında sona erdi. Ocak ayı itibariyle antrenmanlara başlayacağız. 4 Mart'ta ligler başlıyor. Temmuz ayında 3 hafta ara veriliyor. Lig Kasım ayı sonunda bitecek. 10-15 bin civarında seyirci potansiyeli var. Hücum futbolunu oynayacak bir yapıyı düşünüyoruz. Lig öncesi 2 kamp yapacağız. 2. kampı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum.''

FC Seul'un ligde son sezon 4. olduğunu anlatan Güneş, ''Güney Kore Ligi'nde biri askeri takım olmak üzere 14 takım var. Şampiyonluk için ilk 4 takım play- off oynuyor, birinci olan takım Asya Şampiyonası'na katılıyor. FC Seul genç bir kadroya sahip. Hedefimiz ligde şampiyonluk, Asya Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak ve dünyaya açılmak. Bunu yapacak gücümüz var'' diye konuştu.

Trabzonspor'un eski futbolcusu Lee Young'ın da FC Seul'de oynadığını
                              belirten Güneş, kulübün çok büyük paralar harcamadığını, kendisinin de Türkiye'de Süper Lig'de en az para alan antrenöre yakın para aldığını söyledi.

''BİRİKİMİMİ TÜRKİYE'DE VEREBİLECEK İMKAN YOK''

Şenol Güneş, 40 yıllık birikimini Türkiye'de verebilecek imkan olmadığını
                              düşündüğü için bu kararı aldığını ifade etti.

Türkiye'de çocukluğundaki hedeflerimin birçoğuna kavuştuğunu anlatan Güneş, ''Ama tepeye geldikten sonra bir takım düş kırıklığım oldu. Özellikle hukuk ve adalet açısından bu ülke insanına yakışmayan sıkıntılar gördüm. Türkiye'de 40 yıllık birikimimi, tecrübemi hayata geçirme şansı olmadığını gördüğüm için ülke dışında çalışacağım. Trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra özellikle kendi kabuğuma çekildim. Ülkede değişen bir şey yok, çok kaos ortamı yaratılmaya çalışıyor.

Konuşulan konuların çözüm olmaması için yapıldığını gördüm'' dedi.
                              Şike ve şiddetin Türkiye'de çok konuşulduğunu vurgulayan Şenol Güneş,
                              şunları söyledi:

''Özellikle şike ve şiddet herkesin sorunu. Oyuncu, yönetici, sivil toplum
                              örgütleri, medya, hakemler... Şikeyi ve şiddeti sadece yöneticilere bırakırsanız, güç yarışmasına girerler ve bunlar çözümlenmez. Her birimin işin içine katılmasıyla bu sorun çözülür. Beyaz sayfa açmak isteyenlerin de kalbinin temiz, iyi niyetli olması gerekiyor.

Futbolun sivil toplum örgütlerinin biraz daha ortaya çıkması lazım ama
                              tekelciliğe karşıyım. Bugün Kulüpler Birliği'ne olduğu gibi. Sadece Kulüpler
                              Birliği olmaz, antrenör derneği, futbolcu ve hakem derneğinde aynı oranda güç dengesi olmalı. Kulüpler kendi çıkarı için farkında olmadan ülke futbolunu baltalıyorlar. Amatör yöneticilerin, profesyonel kulüpleri yönetmek için kendi günlük başarıları ve menfaatleri için gelecekle ilgili yanlış kararlar aldığını düşünüyorum. Futbolcularla ilgili kararı futbolcular derneğinin alması gerekiyor. Futbolun geleceğinin planlanması gerekiyor. Hakemlerimiz de dik durmalı, inandıkları kararları vermelidir.''

Türkiye'de sorun çözmek yerine sorun üreten kesiminin hala kabul gördüğünü ve önde olduğunu savunan Şenol Güneş, ''Konuşulan konular her sene aynı. Şiddeti önlemek için kanun çıkıyor, devlet istiyor, halk istiyor, niye olmuyor, birileri engelliyor. O birileri demek ki daha güçlü. Hukukun bile gücün altında kalması çok acıdır. Bu çok ağır bir sözdür. Bunu yaşayan biri olarak söylüyorum. Yaşadım ama yılmıyorum. Karadeniz'in hırçın dalgalarında büyüdüm. Ülkede tükürdüğünü yalamaktan zevk alan insanlar var ve hala bunlar bu ülkede saygı görüyorlar. Çok acıdır bu'' dedi.
                              Şenol Güneş, Türk futbolunun fazla yabancı oyuncuyu kaldırmayacağını, 3
                              yabancının Türkiye için ideal olduğunu kaydetti.

''FEDERASYONUN FENERBAHÇE KARARI ALDATICIDIR''

Şenol Güneş, milli takımdan ayrıldığı basın toplantısında, kendisinden
                              kaynaklanmayan hukuki sorunun, araştırılıp, açığa çıkmasını söylediğini
                              hatırlatarak, ''Hala hukuken açıklanmadı. Eğer suç bendeyse cezasını çekmeliyim, aksi halde gecikmiş adalet, adalet değil'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe ile ilgili şike iddialarıyla ilgili aldığı
                              kararı da eleştiren Güneş, ''Fenerbahçe ile ilgili Futbol Federasyonu'nun aldığı karar aldatıcıdır, böyle bir karar olmaz. Dalga geçmektir bu. Ülkenin dalga geçilecek insanı yoktur. Bu ülkenin her insanı ve kurumu saygıdeğerdir'' diye konuştu.

''TRABZON BÜYÜK BİR CAMİADIR AMA HALA SESSİZ''

Şenol Güneş, Trabzon'un doğduğu, büyüdüğü bir kent olduğunu ifade ederek, ''Trabzonspor'un ta kendisiyim ben, ama işimi yaparken duygusal bağım ortaya çıkmadı. Türk futbolunun iyi bir Trabzonspor'a ihtiyacı var'' dedi.

Trabzonspor'un sorununun sportif başarısızlık olmadığını anlatan Güneş,
                              şunları kaydetti: ''Sorun sportif başarısızlık değil, ilkeli ve planlı olmamasıdır.
                              Trabzonspor'da iki maç kaybettim de gittim. İki maçla gitmez antrenör. Trabzon'da öyle bir gelişme oldu ki, kaosa gidiyordu. Oyuncuya, yöneticiye, seyirciye, medyaya vereceğim bir ortam kalmadı. Belden aşağı vurmalar başladı, ben bunu yapmam. Bugün Trabzon'da antrenörün, yönetimin gitmesi hiçbir şeyi çözmez. Eğer planınız, ilkeniz varsa siz mutlaka iyi bir yere varırsınız. Önemli olan Trabzon camiasıdır. Camiası güçlü olmayan bir kulüp asla büyük olamaz. Trabzon büyük bir camiadır ama hala sessizliğini koruyor. Çünkü bezginliği var, tıpkı Türkiye'deki insanların sindirilmiş olması gibi, orada bir eziklik var.''

Şenol Güneş, bir soru üzerine, bu dönemde kendisine Trabzonspor'dan teklif gelmediğini belirterek, ''Gelse de kabul etmezdim. Trabzonspor'da, Türkiye'de çalışmayı düşünmüyorum. Ben o dönemde FC Seul'e söz verdim ama sözümü Trabzonspor için bozmuştum. Bu benim hayatım boyunca vicdani ezikliğimdir. Çünkü ben verdiğim sözü çiğnemem. Trabzonspor adına bozdum, bunun ne demek olduğunu o gün beni oraya getiren, getirmek isteyenlerin anlaması gerekirdi. Ne getirirken anladılar, ne giderken anladılar. Böyle bir camianın ne olacağını da size bırakıyorum.''

Şenol Güneş, ''Güney Kore'den geri döndüğünüzde işleri düzeltmek için Futbol Federasyonu Başkanlığı'na adaylığınız söz konusu olur mu?'' şeklindeki soru üzerine, ''Yok, hayır. Allah bize neyi nasip eder bilmiyorum. Ülkeye katkının yeri ve mevkisi yoktur. Hiçbir zaman mevki peşinde koşmadım ama geri döndüğümde bana böyle bir görev düşerse bilgim de varsa bunu sunmak isterim. Makam olursa onun gereğini yaparım'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Ajansspor
                              Sensizlik ölüm kadar acı varlıgın yasam kadar kutsal sen ise nefes kadar önem li canım kadar degerlisin Trabzonum.

Yorum

• Şenol hoca ne söylerse doğru söyler.
                                Yeni takımında kendisine başarılar diliyorum.
                                Güçlülerin iktidarına karşı TRABZONSPOR

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim