İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Ersun Yanal | Teknik Direktör
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Kardeş sen önce eleştiri yapabilecek kabiliyetin varsa görüşlerimi eleştir. Kendi fikirlerini beyan et biz de sana eğer haklıysan hak verelim. Benim futbolla alakayı kesip kesmemem seni ilgilendirmez, bu konudaki tavsiye de senin haddine değildir. İçki ve uyuşturucu sende "kafa yapmış" anlaşılan. Kimseyi böyle kendi kötü alışkanlıklarına sürükleme! Aklın başına gelene kadar bu foruma uğrama! Aksi halde nerden bakarsan bak senin yaptığın gibi saçma sapan, hiçbir zeka belirtisi olmayan ifadeler çıkıyor ortaya.
-
Bence dibe vurdu bundan daha kötüye gitme ihtimali kalmadı takımın. Bu bir milat olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonraki haftalarda yavaş yavaş iyileşme başlayacak ikinci yarıda takım ilk dört mücadelesi içinde olacaktır diye düşünüyorum.
Ersun Yanal'ı şu an kovup yerine başka adamı getirmenin de bize bu sezon faydası olmayacak nasıl olsa. Yen'i teknik direktör takıma alışacak, kendi sistemini uygulatmaya çalışacak, futbolcular yeni sisteme alışmaya çalışacak, devre arası yeni transferler gelecek, onlar hem diğer futbolculara alışmaya çalışacak hem yeni teknik adama hem de sisteme. Bu da sezonun tamamının çöpe gitmesi demek.
Bunun yerine Ersun yanal kalsın en azından iki sezondur takımın alışmaya çalıştığı sistemin eksiklerini gidermeye çalışsın.
Yeni bir yapılanmaya giden takımlar genelde böyle yaparlar. Size bir yerli bir yabancı örneğini verecem bunun.
beşiktaş dibe vurduğu dönemde Samet Aybaba ile feda dönemlerine başladı. Bir kaç genç transfer ile yapılanmaya başladılar. Bir vizyon ve proje sahibi oldular. Slaven bilic gelip bu projeyi bir adım ileri taşıdı çünkü Samet aybaba'nın yapabilecekleri bitmişti. Slaven biliç ufak tefek dokunuşlarla projeyi ilerletti. Onun da yapabilecekleri bitince aynı projeyi Şenol Güneş'e emanet ettiler. O da kendi yapabilecekleri doğrultusunda aynı projeyi geliştirdi. İki defa üst üste şampiyonluk geldi. Bunu tek bir sezonda yapmadılar. Yavaş yavaş işlediler. Bu Şenol Güneş'in tek başına başarısı değil. Samet Aybaba da Slaven bilic de katkı yaptı. Şenol Güneş projeyi finale taşıdı. Belki avrupa'da beklenen hedeflere ulaşılamadığı için bir noktada Şenol Güneş gönderilecek yerine projeyi bir adım daha ileri taşıyacak biri gelecek. Ama olayın özü projeyi sürdürmek. Her teknik direktör gelişinde önceki yapılanların çöpe atılmadığına dikkatinizi çekmek istiyorum.
yabancı örneği Manchester United'dan vereceğim. Alex ferguson sonrası takım bocalama dönemine girdi. David moyes ile yeniden sıfırdan bir projeye başladılar. Şampiyonluğu bırakın şampiyonlar liginden bile uzak kaldılar. Ardından projeyi biraz daha ilerletecek kadro iskeletini oluşturacak adamı louis Van gaal 'i getirdiler. Louis Van gaal ile de şampiyonlar liginin uzağında kaldılar. Bakın Manchester United bu takım. Sonra projeyi aynı projeyi, Mourinho'ya verdiler. Proje mourinho ile biraz daha ilerledi ve geçen sene zar zor da olsa şampiyonlar ligine gitme hakkı kazandılar. Bu sezon mourinho ile şampiyonluğun en büyük adayı ManUtd.
Ben Trabzonspor yönetiminin vizyon ve proje için yaptıklarını çok takdir ediyorum. Beşiktaş'ta Samet Aybaba, manutd'de David Moyes ne yaptıysa bizde de Ersun Yanal'ın misyonu o. Gerçekçi olmak lazım. Bu birkaç sene içinde şampiyonluğa oynamamız hayal. Ama 5 yıl sonrası için şampiyonluğa oynayacak takımı işte bu sene yaratabiliriz.Ersun yanal bu projenin başlatıcısı olur, bir sonraki aşamaya taşımak için takımın başına x gelir, onun tıkandığı yerde aynı projeyi y'ye emanet ederiz. Bu iş bizi kökleri sağlam olan bir proje takımı yapar.
Mevcut kadroda çok sayıda yaşlı futbolcular var ama bu adamlar takıma vizyon katmak için çok önemli. Galatasaray UEFA kupasını alırken takımda Hagi, Bülent Korkmaz, popescu gibi tecrübeli adamların emeği çoktu. Durica, sosa, Burak Yılmaz'ın da bize katkısı çok olacak. Direk gol ya da asist katkısından bahsetmiyorum sadece. Altyapıdaki çocuk sosa'yı görecek onun yaptıklarını örnek alacak. Milan'da Bayern München'de oynamış bir adamın vizyonundan öğrenecek.
Onun için Ersun Yanal'ın sezon sonuna kadar kalması daha sonraki sezonlarda da bu projeye sahip çıkacak , her şeye sıfırdan başlamayacak bir adam gelir.
Yorum
-
üzgünüm cok üzgünüm....ama hoca ile cozulemeyecek sorunları hoca ile cozmek cok mantıksız....dogal akısında olmayan seyler var bunları dogal yollar ile cozmek yerine suni cozumler üretmek anlamsız, tıpkı siyaset ile icice olmak gibi futbolu sevmeyip bu işi yapmak gibi....
taraftarına ihtiyac duyulan zamanlardan biri....
takımın ogrenmesi gerekir acı da olsa bu tur durumlar futbolda var, travma olusmaması gerekir, daha kotulerinide gorduk....
dogal yollardan bilimsel cozumler pragmatik kararlar ve sevgi ile ayaga kalkmalısın takım, kolay gelsin....ıslak imza....
Yorum
-
Anlaşıldıktan sonra takıma katılan adamlar;
pereira, mas, sosa, Yusuf, Burak, aldülkadir, volkan, castillo, kucka, durica, hubocan, kamil ahmet, onazi, volkan, olcay, rodallega
toplam 16 futbolcu. 2si altyapı kaldı 14
toplam geçen süre 1 yıldan fazla
artık alışıyoruz, gelişiyoruz bahanelerinin zamanı geçti. Bu saatten sonra ufak nüansları anlarım ama yaşanan rezillikler için bu bahaneler çok komik.
Olmuyorsa zorlamayacaksın.
not: bazı transferlerin tarihlerini yanlış hatırlıyor olabilirim. 1-2 sapma ana fikri değiştirmez
Yorum
-
İlk olarak uçanantakyalı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBence dibe vurdu bundan daha kötüye gitme ihtimali kalmadı takımın. Bu bir milat olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonraki haftalarda yavaş yavaş iyileşme başlayacak ikinci yarıda takım ilk dört mücadelesi içinde olacaktır diye düşünüyorum.
Ersun Yanal'ı şu an kovup yerine başka adamı getirmenin de bize bu sezon faydası olmayacak nasıl olsa. Yen'i teknik direktör takıma alışacak, kendi sistemini uygulatmaya çalışacak, futbolcular yeni sisteme alışmaya çalışacak, devre arası yeni transferler gelecek, onlar hem diğer futbolculara alışmaya çalışacak hem yeni teknik adama hem de sisteme. Bu da sezonun tamamının çöpe gitmesi demek.
Bunun yerine Ersun yanal kalsın en azından iki sezondur takımın alışmaya çalıştığı sistemin eksiklerini gidermeye çalışsın.
Yeni bir yapılanmaya giden takımlar genelde böyle yaparlar. Size bir yerli bir yabancı örneğini verecem bunun.
beşiktaş dibe vurduğu dönemde Samet Aybaba ile feda dönemlerine başladı. Bir kaç genç transfer ile yapılanmaya başladılar. Bir vizyon ve proje sahibi oldular. Slaven bilic gelip bu projeyi bir adım ileri taşıdı çünkü Samet aybaba'nın yapabilecekleri bitmişti. Slaven biliç ufak tefek dokunuşlarla projeyi ilerletti. Onun da yapabilecekleri bitince aynı projeyi Şenol Güneş'e emanet ettiler. O da kendi yapabilecekleri doğrultusunda aynı projeyi geliştirdi. İki defa üst üste şampiyonluk geldi. Bunu tek bir sezonda yapmadılar. Yavaş yavaş işlediler. Bu Şenol Güneş'in tek başına başarısı değil. Samet Aybaba da Slaven bilic de katkı yaptı. Şenol Güneş projeyi finale taşıdı. Belki avrupa'da beklenen hedeflere ulaşılamadığı için bir noktada Şenol Güneş gönderilecek yerine projeyi bir adım daha ileri taşıyacak biri gelecek. Ama olayın özü projeyi sürdürmek. Her teknik direktör gelişinde önceki yapılanların çöpe atılmadığına dikkatinizi çekmek istiyorum.
yabancı örneği Manchester United'dan vereceğim. Alex ferguson sonrası takım bocalama dönemine girdi. David moyes ile yeniden sıfırdan bir projeye başladılar. Şampiyonluğu bırakın şampiyonlar liginden bile uzak kaldılar. Ardından projeyi biraz daha ilerletecek kadro iskeletini oluşturacak adamı louis Van gaal 'i getirdiler. Louis Van gaal ile de şampiyonlar liginin uzağında kaldılar. Bakın Manchester United bu takım. Sonra projeyi aynı projeyi, Mourinho'ya verdiler. Proje mourinho ile biraz daha ilerledi ve geçen sene zar zor da olsa şampiyonlar ligine gitme hakkı kazandılar. Bu sezon mourinho ile şampiyonluğun en büyük adayı ManUtd.
Ben Trabzonspor yönetiminin vizyon ve proje için yaptıklarını çok takdir ediyorum. Beşiktaş'ta Samet Aybaba, manutd'de David Moyes ne yaptıysa bizde de Ersun Yanal'ın misyonu o. Gerçekçi olmak lazım. Bu birkaç sene içinde şampiyonluğa oynamamız hayal. Ama 5 yıl sonrası için şampiyonluğa oynayacak takımı işte bu sene yaratabiliriz.Ersun yanal bu projenin başlatıcısı olur, bir sonraki aşamaya taşımak için takımın başına x gelir, onun tıkandığı yerde aynı projeyi y'ye emanet ederiz. Bu iş bizi kökleri sağlam olan bir proje takımı yapar.
Mevcut kadroda çok sayıda yaşlı futbolcular var ama bu adamlar takıma vizyon katmak için çok önemli. Galatasaray UEFA kupasını alırken takımda Hagi, Bülent Korkmaz, popescu gibi tecrübeli adamların emeği çoktu. Durica, sosa, Burak Yılmaz'ın da bize katkısı çok olacak. Direk gol ya da asist katkısından bahsetmiyorum sadece. Altyapıdaki çocuk sosa'yı görecek onun yaptıklarını örnek alacak. Milan'da Bayern München'de oynamış bir adamın vizyonundan öğrenecek.
Onun için Ersun Yanal'ın sezon sonuna kadar kalması daha sonraki sezonlarda da bu projeye sahip çıkacak , her şeye sıfırdan başlamayacak bir adam gelir.
Burası Türkiye hocam ne planlaması allahını seversen,gs zamanında bizden gidenlerle toplama takımla şampiyon oldu,yine bu sene de gayet iyi bir takım kurup şampiyon olacak gibiler...bjk sistemle mi şampiyon oldu sanki 2 yıldır fb de gs de yoktu ortalıkta meydan onlara kalmıştı hadi bu sene de olsunlar da görelim.Kaldı ki o kadar uzun projeler yapmış olsak bile Ersun doğru isim değil bu adam nasıl iyi hocalar arasında kabul ediliyor anlamıyorum.
Yorum
-
Biz haftalardır travma yaşıyoruz bu ilk değil.Öne geçtiğimiz dört maçı da kaybettik.Başakşehir maçında iki kere öne geçtik puan kaybettik.Fenerbahçe maçında iki kere öne geçtik puan kaybettik.Göztepe maçında öne geçtik puan kaybettik.Alanya maçında 3-0 dan maçı verdik.Teknik direktör Ersun değil de kahveden biri olsa daha kötüsü olmazdı.İlk olarak pazarkapılı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleüzgünüm cok üzgünüm....ama hoca ile cozulemeyecek sorunları hoca ile cozmek cok mantıksız....dogal akısında olmayan seyler var bunları dogal yollar ile cozmek yerine suni cozumler üretmek anlamsız, tıpkı siyaset ile icice olmak gibi futbolu sevmeyip bu işi yapmak gibi....
taraftarına ihtiyac duyulan zamanlardan biri....
takımın ogrenmesi gerekir acı da olsa bu tur durumlar futbolda var, travma olusmaması gerekir, daha kotulerinide gorduk....
dogal yollardan bilimsel cozumler pragmatik kararlar ve sevgi ile ayaga kalkmalısın takım, kolay gelsin....
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum