Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ersun Yanal | Teknik Direktör

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Dk: 70 Burak nefes alamıyor artık. Burak- roda

Yazıcı artık top tutamıyor. Yazıcı-Onazi. Sosa öne. Top tutar, faul alır, kilit pas atar.

Yani şimdi ben bunları yazdım, ben çok mu biliyorum?

Şu dediklerim yapılsa başak 3-2 yense bunca insan önde olan takımı niye bozdun diye kızar mıydı hocaya ?

Ayıp ya.
    Oscar CARDOZO
    İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi
    Gerçek değeri gittikten sonra anlaşılacak olan bir sanatçı. Ortaçağ döneminde ''farklı'' olduğu için idam edilen insanlar gibi.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      70.Dakika'dan sonra 100 Trabzonsporlusunun en az 99 tanesinin aklına 1-2 hızlı adam alıp Başakşehir'in ipini iyice kesmek geldi..

Onazi var, Bongonda var, Rodallega var.....

2 tanesini alırsın oyuna 1 tanede defans al güvenlik için maç en az 3-1,4-1 olur son 10 dakikayıda al eline çay keyifle izle....

Yani bunu yapmayıp kendinide bizide perişan ettin be Ersun Hocam......
      fener maçındada tek sprinter burak çıkıyor, arkada 40 metre boş alan var, geri dönemeyen fener var, kulübede roda ve bongonda var, ndoye sahada, 80 yaslan 85 ye kuzu kuzu dön. sonra gelişiyoruz!!!
      Bir Güneş Doğar Neler Değişir!

Yorum

• İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Hocalik sadece oyuncu değiştirmekle ölçülmez. Oraya kadar takimi getirsin orasi istikrarla da çözülür, girenler iyice netleşir. Ama nice mükemmel olduğu söylenen hocalar o noktaya kadar kalamiyor. Bir sürü başka hata yapiliyor. Özellikle transferde yapilan hatalar sürecin kötü yönetilmesi nedeniyle vasat kadrolarla sahaya çikiyoruz. Sonra tirmalayip duruyoruz, zaten dayanabilen bir hoca olmuyor.

Bir sene sabrettiğimiz anda yine sahaya çikacak düzgün bir kadro oluşturdu. İki oyuncu da altyapidan. Bunlari geç oynatti, az oynatti falan boş yorumlar. En iyilerini seçti ve sahaya çikartiyor, elediği gençlerden herhangi bir ses yok. Sadi'ye kalsa dolduracak bir sürü futbolcu, toplam kaliteyi de düşürecek, o zaman yusuf'un, abdülkadir'in standarti da düşecek.

Büyük maçlarda öne geçip aşiri korumaci tavrindan vazgeçsin, diğer maçlarda başindan sonuna hucüm ve galibiyet plani yapsin yeterli. Çok zor birşey değil. Zaten kendi de böyle ister. Ben yenilmemek istemesini bile sevimli buluyordum. Ciddiye almamasindan iyidir ama hevesimiz kursağimizda kaldi, yapabilecekken denemedik orasi kötü.

Sonuç olarak bu hatalari düzeltmek herşeyi yikmaktan çok daha kolay. Bu camianim kafam atti baştan başliyoruz şimarikliği da yetti artik. Bu günleri arariz yine bu sayfalarda, yanlişi düzeltmeye konsantre olun lütfen.
        Mükemmel bir yorum. Olay budur.

Yorum

• Aksayan birkaç pozisyona 1. kalite adamlar koysak ve makine gibi bir takımımız olsa, İstanbul takımlarıyla oynarken yine korkak davranır Ersun hoca. Trabzonspor büyüklüğünü ona oyuncular öğretirse bir şeyler kazanırız. Hoca kendi kendine öğrenemiyor.

2 maçta da 2-1 öndesin. Skoru nasıl tutarım diye değil 3'i nasıl bulurum diye oyna. Zaten savunma hattımız zayıf. Bu takım yaslanarak oynayamaz. Avcı sürekli oyunu müdahale ediyor sen izliyorsun ya.

Yorum

• Daha iyi olacağız, takım bunun işaretlerini veriyor. Bana göre de hocanın yanlışları var ama iyi yoldayız.
            Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bunca taraftar anlıyor, 30 senedir bu işin bizzat içinde olan, sayısız maça çıkmış, sayısız oyuncuyla çalışmış, her gittiği yerde farkını koymuş adam anlamıyor. He o akıl edememişti maç kasetlerini izlemeyi.

Eleştirmek başka bir şey, "Bu anlamıyor ya gitsin" demek bambaşka bişey.
              Sabır, hakaret etmeme, çalışma alanı tanıma konusunda katılmakla birlikte, futbol kulüpleri dikensiz gül bahçesi değildir demek istiyorum. Bunu dünyanın en büyük kulüplerinde de görebiliriz.

Türkiye'de; saçma sapan teknik direktör değişiklikleri, 3-5 haftada hoca kovmalar, bir hocaya hiçbir transfer yapmayıp ötekine 20 oyuncu alıp 3 günde başarı beklemeler, takıma hiç zaman tanımamalar yüzünden böyle bir taraftar anlayışı oluştu. Hoca ne yaparsa yapsın izle, ses etme, aman onu rahatsız etme.

Oysa böyle bir yaklaşım en az diğeri kadar zararlıdır. Camiaya rekabetçi ruhu kaybettirir, ve bu da uzun vadede takıma sirayet eder. Yani dozunda bir sabırsızlık büyük takım taraftarında olması gereken vasıflardan birisidir, işleri birbirine katmayacak düzeyde, yakıp yıkmadan...

Şimdi Ersun Yanal ile ilgili duruma baktığımızda gördüğüm şey şu ki, takım bir aşama kaydetti. Performans veremeyen birçok oyuncu takımdan ayrıldığı gibi, elde kalanlar ise aklında futbol olan ve takım ortamını oluşturmuş oyuncular. Bu çok olumlu bir durum. Yani elimizde artık başarıya hazır bir kadro var, bu kadronun oluşumunda, bu aşamalarda Ersun Hocanın payı yadsınamaz.

Ama bir de öteki taraftan bakalım, sistem, teknik, taktik bakımdan ele aldığımızda, Ersun Hocanın Trabzonspor'u hala kırılgan, kolay gol yiyen, kolay pozisyon veren bir takım görünümünde. Başakşehir maçı özeline bakarsak, işin daha da kötü yanı, Ersun Yanal hücuma dönük çıkardığı bu takımın kırılgan olduğunun farkında değil ve gereken müdahaleleri yapmıyor. Evet taraftar her şeye karışmamalı, ama rakip takım taraftarlarından TV yorumcularına, maçı izleyenlerden hatta bence sahada oynayan oyunculara... Herkes bir değişiklik, bir müdahale, maçı alacak bir çaba beklerken hoca gol yiyene kadar bekliyorsa burada oturup düşünmek gerekiyor...

Bir adım daha ileri gidelim... Acaba hoca takımı rakibin değişikliklerinden sonra izlemek mi istedi, yani onların saha içindeki tepkilerini görmek mi istedi? Veya rakibin bu değişikliğinin nasıl bir oyun yapısı oluşturacağını analiz edip öyle mi müdahale etmek istedi? Bunları takımın eğitim sürecinin bir parçası olarak mı görüyor? Bunlar da mümkündür. Ama burada sorulan soru da, takımına daha 2-3 ay önce katılmış ve istediği transferleri yapamamış hocalar bile nasıl bizden çok daha "olmuş" ve daha "olgun" oynayan takımlar oluşturabildi?

"Ersun istifa" modunda değilim... Takımı daha da ileri taşıyabileceğine inanıyorum ama bunu göstermeli... Şu anda verdiği izlenim, "takımı bir yere kadar taşıyıp oradan ileriye götüremeyecek hoca" kıvamında... Beşiktaş Samet Aybaba ile takım oldu, Bilic ile gelişti ve zor kaybeden, can yakan bir ekibe dönüştü... Bilic bir şeyleri yaptı ama şampiyonluğa oynayacak takımda çözücü işler yapma konusunda eksik olduğunu hissettirdi, kendinden büyük takımlarla Avrupa'da çatır çatır oynayan Beşiktaş ligde kendinden zayıf takımları çözemiyordu... Şampiyonluk için çözüm anahtarı Şenol Güneş'te görüldü...

İşte futbol da, takım oluşturma süreci de böyle bir şeydir. Hocalar ile ezelden ebede bağ kurulmaz. Ersun Yanal önde baskıyı, presi, iştahı hissettirir, öğretir. Gelecek x bir hoca daha dingin bir pas oyununu, doğru hücumu, doğru defansı öğretir. Bir teknik direktöre yapışmaya gerek yok.

Son durumda fikrim hocanın daha iyi bir yardımcı ile yolunun devam etmesi sağlanması idi. Hala aynı düşünüyorum ama şu noktada bir müdahale çalışma ahengini bozacaktır. Ersun Yanal'a kızsam da bu sezonu bitirmesi takımın faydasına olacaktır. Yusuf ve Abdülkadir konusunda insanlar biraz haksızlık ediyor. Bu çocuklar 2 günde çıkıp kendisi bu seviyeye gelemez, hocanın bunda bir payı var. O yüzden sabırsız davranmadan, iyi şeyleri görüp söyleyip, kötüleri eleştirmeye devam etmek gerekir.

Körü körüne bağlılık ve eleştiriye kapalılık da, yakıp yıkmak da bize bir şey kazandırmaz.
              "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Oyuncu değişikliklerinde stresten hata yaptığını düşünüyorum yoksa bu kadar aleni hata yapacak bir adam değil.
                Lig Tv'de diğer maçların beleş izlendiği tek şehir. Trabzon!

Yorum

• İlk olarak Koray tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Oyuncu değişikliklerinde stresten hata yaptığını düşünüyorum yoksa bu kadar aleni hata yapacak bir adam değil.
                  Gol yiyene kadar oyuncu değişikliği yapmadıki hata yapsın.......
                  Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.

Yorum

• bir taraftan gömerken diger taraftan hakkini da vermek lazim hocanin. Tamam eyvallah oyuncu degisikligi konusunda yetersiz. Ama cikardigi 11 ve oynattigi futbol bence gayet olumlu. Kesinlikle bi gelisme var takimda. Geçen hafta yanlis 11 cikarip dogru degisiklikler yapti ve maci kazandirdi. Bu sefer dogru 11'le cikip, oyuna mudahele etme konusunda sinifta kaldi. Bence haftaya alanya macinda hem dogru 11'le cikip hem dogru hamleler yapacak. Artik bunlarin ikisinide dogru yapmanin zamani geldi

Yorum

• Hocamızın görmediği veya gördüğü halde düzeltemediği çok önemli bir yanlış var. Takımımız rakip hücuma çıktığında, yerden veya havadan topu üçüncü bölgeye yolladığında geriye dönen veya havuza düşen diye tabir ettiğimiz toplar sürekli rakibe geçiyor.
                        Bunun birinci sebebi defans oyuncularımızın topu sade kesmek için kesmeleri yani topu hem kesiyim hem de arkadaşıma düzgün şekilde veriyim diye düşünmemeleri/düşünememeleri. İkinci sebebi defans ve ortasaha bloklarımızın arasında fazla boşluk bulunması. Üçüncüsü henüz benim de tam olarak anlamlandıramadığım, orta sahamızda acaba oyuncu sayısında mı eksiklik var yoksa koşu mesafemizde mi yanlışlık var, bunun sonucu dönen topların sürekli rakibe geçiyor olması.
                        Bunu düzeltmediğimiz sürece takımın iyi akışkan ve hızlı oynama şansı malesef yok.
                        Kurdun kuzuyu yemeye niyetlenmesinde şaşılacak bir şey yok. Şaşılacak olan odur ki, bu kuzu kurda gonul baglamis, asik olmustur. 'Mevlana'

Yorum

2. golü yiyene kadar değişiklik yapmaması hata zaten.
                          Lig Tv'de diğer maçların beleş izlendiği tek şehir. Trabzon!

Yorum

• Herşeyi geçim Castillo 2.5 haftadır antremanlra çıkıyor.Kime ne anlatıyorsun hoca ya ? Bir yerli fetişin var fm oynar gibi kafanda birşeyleri kurmuşssun atomu parçalamaktan bile zor hale geldi senin ön yargılarını parçalamak.Ne oldu hani ? 3 haftaya ihtiyacı olan volkan'ı oynatıyorsun sakat Burak'ı oynatıyorsun Castillo neden oynamıyor ?
                            İnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
                            -------------
                            Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?

Yorum

• Bırakalım arkadaşlar bu kadar taraftar çok biliyor yılların tecrübesi Ersun Yanal göremiyor safsatalarını.Aylardır yıllardır bu mentaliteyle savundum bu adamı.
                              KocA bir yalan
                              Ersun Yanal yaşlandı
                              Korkak,pasif ve en önemlisi duygusal özellikleri ön plana çıktı.
                              Futbolcu ile teknik adam ilişkisinde ince bir çizgi var.O çizgiyi kaçırdı.
                              Federasyona İstanbul basınına şirin gözükmek için yerli fetişi yapıyor.
                              B.kunu çıkarana kadar da devam ediyor edecek.
                              Kolombiyalılarla sorunun ne senin be adam

Ersun giderse kim gelecek sorunsalı da hikaye
                              Standar bir t.d yeterli şu kadroyu şampiyon yapmaya
                              Herkesi mevkinde oynat oyun içi müdahaleleri zamanında yap bu kadro en kötü 3. olur bu ligde
                              Gelişmekten bahsetti yazıklar olsun
                              En son Ogün YAZICI tarafından düzenlendi; 18.09.2017, 15:26.
                              İnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
                              -------------
                              Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?

Yorum

• Tribünde izledim maçı , aklıma geldikçe çıldırıyorum. Elleriyle verdi 2 puanı , birde takımın ritmi iyiydi diye saçmalıyor. herkes gördü be adam, kucka ve yusuf un oyundan düştügünü ,herkes gördü. Trabzonspor dan büyük görüyor kendini bu adam , umrunda değil. Bu kadroya yazık olmadan trabzonspor u umursayacak bi hoca bulmalıyız.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X