Onazi'yi bu konuda çok övdüm ama sonrasinda bu fesih haberleri patladi. Kucka ve medel haberlerine bozulmuş olabilir. Yine de resmi maçlari beklemek lazim. O zaman farkli oluyor bazi şeyler. Baski ve stres altinda sorunlar yaşadiğini gördük. Kolay top kaybi yapabiliyor. Çevre kontrolü çok iyi değil. Göbekteki dörtlüde en hizli oyuncu olduğu için avantajli hale geliyor. Defansin önünü oynamak farkli.
Okay öne doğru oynamaya başlayinca performansi artti. Alani koruyan oyuncu olarak değil, pres yapan top kapan oyuncu olarak oynamayi daha çok benimsedi. Arkada beklerken top çikarirken fazla hata yapti.
Kucka ile oynarken kimin defans önü oynayacaği önemli. Onazi zaten bu görevi aldiği için avnatajli oluyor. Onazi'nin fizik özelliklerine sahip bir oyun kurucu alsaydik orasi hallolmuştu.
Valla Onazi'yi hiç suçlamıyorum bizim stoperler çok ağır,evet bazen çok gereksiz top kayıpları yapıyor buna bir şey demiyorum da stoperler ileri çıkıp takımın boyunu kısaltmadıkları sürece topu alış ve dönüşler hep bir risk olacak.
Medel o yüzden çok önemliydi.
Adam hücuma dönük oynamak istiyor, bein'de verdiği röportajda da bunu belli etti. Ersun Yanal inadına neden geride oynatıyor anlamıyorum, Kucka'yı niye transfer ettin o zaman? O parayı ona gömeceğine Okay'ın yanına hücuma dönük ortasaha aldırsaydın ya. 2 senedir kadro mühendisliği yapıyoruz bir de. Olacak iş değil.
Okay Okay yaza yaza öve öve onlarca sayfa doldurdum bu forumda ama üzülerek söylüyorum ki Batuhan ile Okay'ın performans anlamında bir farkı yok şuanlık.
Okay'ın kendini sorgulaması lazım, 16-17 yaşından beri profesyonel olarak top koşturuyorsun ama bir türlü performans standartını tutturamadın, o bölge bana emanet diyip seyirciye güven veremiyorsun. Bir dönem bir bakıyorsun 10 milyonluk topçu bir dönem para verip almam dedirtiyorsun.
Artık çıtayı yükseğe koyup onun altına inmemen lazım yoksa ömür boyu sıradan bir futbolcu olarak kalırsın. Bir de şu kondisyon problemini hallet, işin gücün futbol Allah aşkına nasıl bu haldesin anlam veremiyorum.
Şunu anladım ki insanlar ne yazdığınızı okumuyor bu forumda. Ucundan bakıyor sonra kafasına ne eserse onu yazıyor. Benim yazımı okudun mu kelimesi kelimesine. Anladın mı mesajın içeriğini? Hey Allahım ya. Ben "şuanki" performansını ve sene içindeki düşüşlerini karşılaştırdım, insanlar istiyor ki beğendiği bir oyuncu sürekli övülsün, kötü oynasa bile adamcılık var taraftarın geninde.
Siz memnunsanız "şuanki" halinden sıkıntı yok. Riskli pas deneme, dikine oynama, top sürme, 10-15 metre arasında takıl, 20 dakikada kondisyon sıfırlansın, alan kontrolünü umursama, takım arkadaşlarını rahatlatma yok zaten. Sonra benim takımım en iyisi olsun dersiniz ama.
Ben Okay'ı sevdiğimden eleştiriyorum, daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip. Sırf adamcılık uğruna, kalıplaşmış düşüncelerle tarafgir bakarsan her olaya orada başarı gelmez. Önce hakkını vereceksin futbolcunun. Batuhan'ı ben Urfa'da da izledim, dünkü maçta da. Okay ile stilleri hemen hemen aynı, 3. bölgede daha fazla vakit geçiriyor hatta. Neyse... İnsanlar forumda birbirine laf sokmak için giriyor, fikir tartışmak için değil, twitter kültürünün yansıması.
Belli ki kamp dönemini iyi gecirmemis ancak birkac haftaya kendine gelecektir. Kucka ile de iyi bir uyum yakalarsa orta daha hakimiyetini kaybedecegimiz pek az mac olur. Kendisine güvenim tam.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Okay'ın yapısı böyle, geç form tutuyor. Bu sezon da öncekiler gibi form tuttuğu döneme bir sakatlık denk gelmezse yaz transfer döneminde kapımızı çift haneli rakamlarla çalar Avrupa kulüpleri. Ben satışı için erken diye düşünüyorum ama fırsattır tabi.
Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
Belli ki kamp dönemini iyi gecirmemis ancak birkac haftaya kendine gelecektir. Kucka ile de iyi bir uyum yakalarsa orta daha hakimiyetini kaybedecegimiz pek az mac olur. Kendisine güvenim tam.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bütün yaz sakatti
macar kampinin ilk haftasini sadece düz kosu yapabildi...
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Okay başka takımda olsa veya zenci olsaydı övgüler çok daha fazla olurdu. Kendine iyi bakıyor fiziksel gelişimi iyi, topla ilişkileri de iyi. Değerini anlamak için gitmesine gerek yok. Maşallah diyeyim.
Adı üstünde hazırlık ve kamp dönemi şimdi, çalış koçum asıl olan ligdeki performansın.
Fiziği çok iyi. Güçlü topu iyi saklıyor, müdahaleleri çok iyi ama Okay'ın kendisine ekstra bir şeyler katması gerek. Çabuk oynamayı öğrenmeli ve daha çok ara pası denemeli. Kalçasını rakibe dayayıp topu saklamayı biliyor. Kucka transferi bu sene en çok kendisine yarayacaktır. Okay hücum orjinli bir oyuncu iken bizde savunma ağırlıklı oynayarak bu yönünü de geliştirdi. Eğer bahsetmiş olduğum eksikliklerini geliştirebilirse çok iyi bir merkez orta saha oyuncusu olabilir. Ekstra özelliklere açık bir oyuncu.
Ben iyi buldum hazirlik maçinda olumsuz yorumlara anlam veremedim.
Şöyle bir problem var. Kucka öne doğru oynayan futbolcu, onazi ise defans önü performansiyla olumlu görüntü verdi geçen sene ikinci yarida.
Okay kucka ile oynarken defansin önünde oynuyor, onazi ile oynarken öne doğru pres yaparak oynuyor, daha faydali oluyor. Görevi sürekli değişecek oyuncu okay. Bu durum okay'i komple bir oyuncu yapabilir ya da performansini dalgali hale getirebilir.
Yorum