Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Muharrem Usta | 16. Başkan

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Karmam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Verilmemiş paranın hesabı yapılmaz çünkü hizmeti alınmamıştır, sözleşme şartları karşı tarafça henüz sağlanmamıştır. Böyle bir ekonomi anlayışı olamaz. Şu senin yaptığın hesaba çoluk çocuk güler. Al eline bir muhasebeye giriş, mikroekonomiye giriş kitabı oku da biraz öğren akıl mantık katili seni. Ben senelik 10 milyon eurodan 10 yıllık bir iş anlaşması yaparsam bu benim bu iş anlaşmasından 100 milyon euro zararlı çıktığım anlamına gelmez.

Bak sana futbolun nasıl işlediğini anlatayım:

-Bir futbol takımı genellikle en aşağı 3 yıldan başlayan ve euro üzerinden ödeme şartları olan sözleşmelerle futbolcuları kadrosuna katar.

-Bu futbolcular sözleşme imzaladıkları takımlarla maçlara çıkar.

-Futbol kulübü başarısına ve taraftarının ilgisine bağlı olarak bir gelir akışı sağlar. Örneğin gol atarlar galibiyet primi kazandırırlar, 30 gol atarlar sıralaman yükselir, yayın hakkı gelirin artar, Avrupa kupalarından para alırsın, forma satarsın, daha fazla taraftar maça gelir.
    Yahu arkadaşım. Ben sizi engelledim benim mesajlarıma neden hala ısrarla yorum yapıyorsunuz anlamadım.....

Anladık Şu benim yaptığım hesaba bayağı gülmüşsünüz kendi söylediğinize göre.....

Okuyun gülün ama lütfen benim yorumlarıma cevap yazmayın.....

Mesajlarımı bir şey bildiğini zannedip aslında bilmediğini bile bilmeyenlere yazmıyorum. Okuduklarını anlama çabası içinde olanlara yazıyoum

saygılar....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

1-2 yıla kalmaz ağaoğlu'na da söveceksin ibo. unutma bu laflarını.
      Mehmet Ali Yılmaz'dan Özkan Sümer'e geçiş nasıl Trabzonspor'un hayrına olduysa, Usta beyden Ahmet Ağaoğlu'na geçmişimiz de aynı derecede hayrımıza olacak.

Şikecilerin tasma taktığı ite kopuğa menajerlik sıfatı altında milyonlar dökmeyeceğinden adım gibi eminim. Usta benim nazarımda en çok buradan kaybetmiştir, onun kalibresinde bir adamdan beklemediğim derecede bir amatörlüktü.
      Milli Takımım TRABZONSPOR
      Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
      Helalin adı kaldı, onu gören yok.
      Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Mehmet Ali Yılmaz'dan Özkan Sümer'e geçiş nasıl Trabzonspor'un hayrına olduysa, Usta beyden Ahmet Ağaoğlu'na geçmişimiz de aynı derecede hayrımıza olacak.

Şikecilerin tasma taktığı ite kopuğa menajerlik sıfatı altında milyonlar dökmeyeceğinden adım gibi eminim. Usta benim nazarımda en çok buradan kaybetmiştir, onun kalibresinde bir adamdan beklemediğim derecede bir amatörlüktü.
        Aynen benim de en büyük hayal kırıklığımın sebebi, menajer müsvetteleri ile olan kirli ilişkisidir.
        Trabzonlu olmasak da sonuna kadar TRABZONSPORLU'yuz...

Yorum

• Yaşattığı rezilliklerle anılacak.

7-0’ ların 6-0’ların mimarı.

Hadi uza bakalım.

Yorum

• Herşeye rağmen başarısız ve kötü niyetli bulmuyorum Muharrem Usta'yı.Sezon başı kurduğu kadro kötü değildi.Şampiyonluk yarışı verebilecek kalitede ve genişlikte bir kadro kurdu.Sezona Ersun Yanal'la başlama tercihini de doğru buluyorum.Ersun Yanal beklentilerin aksine başarısız olmuştur.Ancak iyi bir kadro kurup sezona Ersun Yanal ile başlayıp şampiyonluk kovalama fikri yanlış bir fikir değil.Ersun Yanal şampiyonluk yaşamış bikaç yerli hocadan bir tanesidir dolayısıyla sezona onunla başlamayı kötü niyetlilik veya vizyonsuzluk olarak değerlendirmiyorum...Sezon ortasında işler çok kötüyken takım dibe vurmuşken yerli teknik direktör olarak Rıza Çalımbay tercihini de anlamsız bulmuyorum.Rıza da başarısız ve şanssız bir süreç geçirmiştir.Sonuç olarak sportif başarısızlıkta asıl sorumluluğu Muharrem Usta'ya değil,teknik adamlara veriyorum.Muharrem Usta'nın teknik adam tercihlerini de çok kötü bulmuyorum...

50.yılda şampiyonluk parolasını da son derece doğru buluyorum.Takımı ve camiayı havaya sokması açısından çok doğru bir söylemdi.Bunu başaramadı diye eleştirilmesi,yalancılıkla suçlanmasını son derece anlamsız buluyorum.
            Sponsorluk olaylarında çok başarılı olamadı ancak en nihayetinde sponsor bulamadığında kendisi sponsor olarak bence bir fedakarlık yapmıştır.
            Şike sürecinde çok etkili olamasa da atılması gereken adımları attığı söyleniyor.Belki siyaseti karşısına almak istemedi ama en azından Trabzonspor'a ihanet edecek bir yanlış da yapmadı.
            Eleştirebileceğim nokta son aldığımız transfer yasağı.250.000 dolar için bu yasağı niye aldık bilmiyorum,bu konuda eleştirilebilir.

Sonuç olarak bence iyi niyetle ve başarılı olmak amacıyla bazı işler yaptı ancak sportif başarıyı yakalayamadı.Benim gözümde saygın bir Trabzonspor Başkanı olarak kalmaya devam edecektir...

Yorum

• Saha sonuçları konusunda bizi çok üzdü ancak maddi konularda elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Önemli oyuncular kazandırdı. Kulüp itibarını da toparladı.
              Bu konularda Usta'ya kızamam ancak söylemleri hep yüksekten uçuyordu ve birçoğu tutmadı.

Totale bakıldığında Usta'yı ne iyi ne de kötü olarak hatırlayacağım. Belki bir şansı daha hak ediyor ama kendisi ister mi artık bilemem. Çalkantılı zamanlarda yükleniyoruz elbette o öfkeyle ama totalde böyle bir tablo görüyorum ben. Belki daha az daha konuşmalı daha alçaktan uçmalıydı ömrü uzardı. Yolu açık olsun diyorum.
              "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

yav sadri şener dediğin adamın 5 yıl yönetimi sonunda takımı getirdiği nokta 46 puanla 9.luk, +50 milyon euro borç, kadronda bir tane ederi olan topçu olmaması ve samet aybaba. altyapı atılımı diyorsun son 10 yılda altyapıdan çıkan futbolcu sayısı 2 şu anda. birini de bütün stad yuhalıyorsun. takımın iyiye gitmesiyle bunun ne alakası var?

neyi inşa etmişler allah mushaf aşkına hikaye anlatma ya.. göreve gelmişler 23 yaşındaki fatih tekke'yi 500 bin liraya gaziantepe satmışlar. başka bir futbolcuyu izlemeye gitmişken tamamen tesadüf yattara'ya denk gelmiş. aman ne inşa. bir de altyapıdan gökdeniz çıkmış. şu 3 adamı çıkar 2003 2004te küme düşerdin.

Puan meselesi ve yönetimler ile alakalı 10 yıllık özeti sana gayet net bir şekilde yazmıştım ama hala aynı konu üzerinden diğer yönetimleri vurup Usta'yı savunuyorsun, bunu da kendince uydurduğun hayali puanlar ve günümüzün şartlarıyla savunuyorsun. Ne demek istediğimi o yazımda belirtmiştim, puan meselesi konusunda daha fazlasını yazmayacağım çünkü konu çok saçma, şu an topladığın puanı Sivas, Göztepe, Kayseri de topluyor ve sana 5. liği bile garantilemiyor (bu arada Sadri Şener bıraktığında bu takım ölü haliyle Türkiye Kupası'nda final oynadı Avrupa'ya gitti, şans yanımızda olsa kupayı da alacaktık, Usta döneminde Çorumspor'dan yukarısını göremedik)

Kadroda bir tane ederi olmayan topçu olmaması diyorsun... Olcan 5 milyon euro, Henrique 4 milyon euro, Adrian 3.2 milyon euro bunlar ne ? O dönem piyasaları 10m euro olan Onur, Colman vs.. hatta 1461 bile oyuncu satışı yapıyordu kasaya para giriyordu, Sercan ve Eren'den kasaya giren 3 milyon euro, bütün ülkenin dikkatini çeken yükselen yıldız 1461 takımı. Usta döneminde amatörün amatörüne kadar düştü yeni başkan ilgilenmezse muhtemelen Usta yüzünden kapatılacak.

Bu arada bizim mevcut kadroya bakalım, kadroda ederi olan kimler var ? Alt yapıdan gelenleri sayma, Usta'nın eseri değil. Okay'ı İho aldırdı onu da geç. Geriye kim kaldı ? Onazi, muhtemelen zararına satacağımız Kucka ve Castillo. Evet çok büyük yatırımlar yapmış, kendi hanesine yazılacak oyuncular, kovduğu yöneticinin aldırdığı oyuncular

Özkan Sümer döneminde evet o sezon küme düşmeme mücadelesi verdik ama öncesinde neler olmuş, sonrasında neler olmuş puan matematik işlerine girmeden biraz analiz etsek ? TS küllerinden doğdu, sonraki başkan döneminde 2 kere CL kapısından dönen, 2 kere şampiyonluğu direkten dönen takım vardı. O takımın tohumları kimin döneminde atıldı ? Ayrıca o yönetimin Türkiye Kupası şampiyonluğu da vardı, adamlar yoklukta kupa da kazandırdı.
                "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• büyük ihtimalle ersunun ilk gidişi gibi olacak, yeniden gelmesini isteyecekler bolca çıkacaktır bir müddet sonra.

kendi etti kendi buldu başka söylenecek söz yok.
                  Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                  Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

• İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Her şeyden önce Ersun'u getirerek ayağına sıktı, koca yaz döneminde son yılların en sefil kadrosunu kurdu, bu yılı zaten çöpe attın, bari gelecek yıl için ciddi birkaç hamle yap. O da yok. Sadece idare etmeye çalışıyor. Şimdiye kadar hayal kırıklığı. Kalan dönemde 2-3 net hamle yapıp, sezon sonu Ersun'u gönderirse belki bir şeyler olur.
                    Ocak 2017
                    İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Başkan ateşle oynuyor, bakalım nereye kadar dayanabilecek?
                    Temmuz 2017
                    İlk olarak champions tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    3 günde çok ekstra işler yapmazsa kesinlikle istifa etmeli.Büyük bir fırsat nasıl mahvedilir, çok güzel bir örneğini verdi.
                    Eylül 2017

Beni haklı çıkardığın için teşekkürler vizyon başkan!

Yorum

• Agaoglu da iyi bir aday ama MuharremUsta ya yazik oldu. Cok yanlis zaman da geldi. Secilmek icin toplama bir yönetim kurdu. Basari gelseydi eger hicbir sorun olmayacakti, ama kötü sonuclar ardindan herkes kendini kurtarma derdine girdi. Ne yazik ki cok iyi yönetemedi Usta bu durumu. IHO secildigi gün M.U secilseydi cok farkli bir dönem gecirirdik ondan eminim. 125 Milyon lira faizi ödeme zorunlugu olmadigi bir kulüpden bahsedecektik. Fazla hayalci bir yapisi var Baskanin ama ben hala sadece bir tane iyi stoperle TS nin son 20 yilda gördügü en iyi kadro olacagi inanci tasiyorum. Olmadi yapacak bisey yok. Ama IHO ve M.Ustayi ayni kefeye koyan cahiller var.

Bir sadece kabadayi vari bos laf ve tehdit eden biri, digeri ise parasini zamanini herseyini ortaya koyan bir adam. Risk aldi ve kaybetti, yapacak bisey yok. Allah yolunu acik etsin Vizyon baskan. Ben seni her zaman iyi bir diplomat olarak hatirlayacagim. Bütün TS ve Trabzonun pisligini idare etmeye calisan cok iyi ama basarisiz bir diplomat olarak.
                      Nefsin icin sevme

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yahu arkadaşım. Ben sizi engelledim benim mesajlarıma neden hala ısrarla yorum yapıyorsunuz anlamadım.....

Anladık Şu benim yaptığım hesaba bayağı gülmüşsünüz kendi söylediğinize göre.....

Okuyun gülün ama lütfen benim yorumlarıma cevap yazmayın.....

Mesajlarımı bir şey bildiğini zannedip aslında bilmediğini bile bilmeyenlere yazmıyorum. Okuduklarını anlama çabası içinde olanlara yazıyoum

saygılar....
                        Sen her şeyden önce bir Türkçe öğren de ondan sonra konuş.

Burada bin kere de saçmalasan, ki bu sayıya çok yakınsın, benden de bin kere düzeltme alırsın. İster engelle, ister engelleme. Benim cevabım sana değil, forumu okuyup senin yazdıklarını görenlere.

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          altyapi dedigin sey bir agac gibidir, fidani ekersin meyveyi 10 yil sonra verir, zaten millet bunu anlamadigi icin bugünlere geldik...

yazinin 2. kitasi senden okudugum en sacma sey
                          Ne fidan ekmiş, anlatsana biraz.

Trabzonspor'un altyapı başarısı doğma büyüme Trabzonlu, Trabzonsporlu çocukları bulmakla olmaz. Sen istesen de istemesen de bunlarda o yetenek varsa o noktalara gelirler zaten.

Ne zaman Malatya'da, Antalya'da altyapı çalışmaları kurarsın, o zaman derim ki işte bu bir başarıdır.

Öbürünü yuhalıyorsun zaten diye saymıyorum artık, Abdülkadir'i Türkiye'nin hangi altyapısına koyarsın koy bu çocuk bir yerlere gelirdi zaten.

Nitekim bak Fatih Tekke Altay'da, Gaziantep'te büyük futbolcu oldu. Senin öve öve bitiremediğin isimler, Fatih Tekke'nin kıymetini bile görecek kapasitede adamlar değildi. Eğer bir tanesi elinden tutabilseydi Fatih bugün Trabzonspor değil, dünya efsanesiydi.

Yorum

Ne fidan ekmiş, anlatsana biraz.

Trabzonspor'un altyapı başarısı doğma büyüme Trabzonlu, Trabzonsporlu çocukları bulmakla olmaz. Sen istesen de istemesen de bunlarda o yetenek varsa o noktalara gelirler zaten.

Ne zaman Malatya'da, Antalya'da altyapı çalışmaları kurarsın, o zaman derim ki işte bu bir başarıdır.

Öbürünü yuhalıyorsun zaten diye saymıyorum artık, Abdülkadir'i Türkiye'nin hangi altyapısına koyarsın koy bu çocuk bir yerlere gelirdi zaten.

Nitekim bak Fatih Tekke Altay'da, Gaziantep'te büyük futbolcu oldu. Senin öve öve bitiremediğin isimler, Fatih Tekke'nin kıymetini bile görecek kapasitede adamlar değildi. Eğer bir tanesi elinden tutabilseydi Fatih bugün Trabzonspor değil, dünya efsanesiydi.
                            ligde altyapiya kendi tesislerini veren ilk takim olduk, recep özcan tesisleri

1461 satin alindi ve cift dal egitim verildi, böylece tesis icinde rekabet yaratildi

alt yapi hocalari 2 katina cikarildi ve altyapiya özel profesyonel kordinatör atandi

muhammet demirci, batuhan karadeniz gibi yeteneklerin nasil söndügü ortada...
                            "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Puan meselesi ve yönetimler ile alakalı 10 yıllık özeti sana gayet net bir şekilde yazmıştım ama hala aynı konu üzerinden diğer yönetimleri vurup Usta'yı savunuyorsun, bunu da kendince uydurduğun hayali puanlar ve günümüzün şartlarıyla savunuyorsun. Ne demek istediğimi o yazımda belirtmiştim, puan meselesi konusunda daha fazlasını yazmayacağım çünkü konu çok saçma, şu an topladığın puanı Sivas, Göztepe, Kayseri de topluyor ve sana 5. liği bile garantilemiyor (bu arada Sadri Şener bıraktığında bu takım ölü haliyle Türkiye Kupası'nda final oynadı Avrupa'ya gitti, şans yanımızda olsa kupayı da alacaktık, Usta döneminde Çorumspor'dan yukarısını göremedik)

Kadroda bir tane ederi olmayan topçu olmaması diyorsun... Olcan 5 milyon euro, Henrique 4 milyon euro, Adrian 3.2 milyon euro bunlar ne ? O dönem piyasaları 10m euro olan Onur, Colman vs.. hatta 1461 bile oyuncu satışı yapıyordu kasaya para giriyordu, Sercan ve Eren'den kasaya giren 3 milyon euro, bütün ülkenin dikkatini çeken yükselen yıldız 1461 takımı. Usta döneminde amatörün amatörüne kadar düştü yeni başkan ilgilenmezse muhtemelen Usta yüzünden kapatılacak.

Bu arada bizim mevcut kadroya bakalım, kadroda ederi olan kimler var ? Alt yapıdan gelenleri sayma, Usta'nın eseri değil. Okay'ı İho aldırdı onu da geç. Geriye kim kaldı ? Onazi, muhtemelen zararına satacağımız Kucka ve Castillo. Evet çok büyük yatırımlar yapmış, kendi hanesine yazılacak oyuncular, kovduğu yöneticinin aldırdığı oyuncular

Özkan Sümer döneminde evet o sezon küme düşmeme mücadelesi verdik ama öncesinde neler olmuş, sonrasında neler olmuş puan matematik işlerine girmeden biraz analiz etsek ? TS küllerinden doğdu, sonraki başkan döneminde 2 kere CL kapısından dönen, 2 kere şampiyonluğu direkten dönen takım vardı. O takımın tohumları kimin döneminde atıldı ? Ayrıca o yönetimin Türkiye Kupası şampiyonluğu da vardı, adamlar yoklukta kupa da kazandırdı.
                              Puan meselesini "3 yıl hiçbir şey beklemeyin, bizim transferlerimizde milyonlar konuşulmayacak" diyen Ahmet Ağaoğlu'nun dönemi bittiğinde enine boyuna konuşuruz.

Özkan Sümer dönemi hakkında da şunu söyleyeyim, eğer 2001 yılında sosyal medya olsaydı bu adamları Trabzon'dan sürerlerdi.

Kendimce uydurduğum hayali puanı görürüz sezon sonunda, sorarım o zaman kimin neyi uydurduğunu.

Olcan'ı 3.25'e aldın 4'e sattın.

Adrian'ı 5.25'e aldın 3.25'e sattın.

Henrique'yi 3.75'e aldın 4'e sattın.

Colman'ı 2.5'a aldın 700 bin euro tazminat ödeyerek serbest bıraktın, adam senden sonra kendisine forma giydirecek kulüp bulamadı.

Onur dediğin adamı hem Sadri Şener hem İHO ellerinde olsa bir kaşık suda boğarlar.

Bunlarla övünüyorsun bir de. Nasıl bütün efsanelerin küstürüldüğünü, arkalarından hakaretler edildiğini, nasıl Galatasaray'ın altyapısı haline geldiğini, Teofilo'nun, Yattara'nın, Jaja'nın bu kulüpten nasıl ayrıldığını da anlat. Senin üzerinden 3 kuruş kazanamadığın adamlarla Galatasaray'ın nasıl 3 kere şampiyon olup, şampiyonlar ligi çeyrek finalinde Real Madrid'e ecel terleri döktürdüğünü de anlat. Galatasaray, Sadri Şener'in heykelini dikse yeridir.

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                ligde altyapiya kendi tesislerini veren ilk takim olduk, recep özcan tesisleri

1461 satin alindi ve cift dal egitim verildi, böylece tesis icinde rekabet yaratildi

alt yapi hocalari 2 katina cikarildi ve altyapiya özel profesyonel kordinatör atandi

muhammet demirci, batuhan karadeniz gibi yeteneklerin nasil söndügü ortada...
                                Sonra ne oldu? Hatırla, gönülle, torpille yönettin bu işi. Aynı tas, aynı hamam.

Geçen sezon mart ayında Muharrem Usta altyapı sistemimizi geliştirmek için Real Madrid yetkilileriyle görüşüp anlaşma sağladı. Yerel medya bu konularla ilgilenmediği için sonrasını takip edemedik ama aslında somut ve önemli adımlar atıldı bu konuda. Bunun üzerinden bundan 10 yıl sonra çıkaracağımız futbolcular Muharrem Usta sayesinde çıkmış olacaksa o zaman tamam, Abdülkadir de Sadri Şener'in eseri.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X